blank
 
blank

Ήλιος σε εξάγωνο με Πλούτωνα και Σελήνη αντίθεση με Ποσειδώνα: Ένα κυκλοθυμικό διήμερο!

Ήλιος σε εξάγωνο με Πλούτωνα και Σελήνη αντίθεση με Ποσειδώνα: Ένα κυκλοθυμικό διήμερο!
Βαθμολόγησε
Score: 4.6  Ψήφοι: 7
 

Ήλιος σε εξάγωνο με Πλούτωνα: Ένα συναισθηματικό καταφύγιο!

Το πρωινό της 6ης Νοεμβρίου, η θετική και δυναμική όψη εξαγώνου που σχηματίζεται μεταξύ του Ήλιου από τον Σκορπιό, με τον κυβερνήτη του ζωδίου, τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω, ενισχύει στο έπακρο τα χαρακτηριστικά και των δύο ζωδίων, χρωματίζοντας ανάλογα τις ημέρες. Μέχρι τα μέσα του μήνα, ποιότητες όπως δύναμη θέλησης, ευλάβεια στο σκοπό, αντοχή, επιμονή, διαύγεια πνεύματος, ακραία αλλά τίμια φιλοδοξία, μυστικοπάθεια, παρασκηνιακές κινήσεις, θα είναι έντονα στη συμπεριφορά και τις κινήσεις μας.
 
Τις μέρες αυτές θα επιχειρήσουμε να δείξουμε πόση δύναμη και ισχύ έχουμε πάνω στους άλλους, τη προσπάθεια που κάνουμε να ελέγξουμε τις ζωές τους, αλλά και να χειριστούμε όσο μπορούμε καλύτερα τη δική μας. Είναι γλυκιά η γεύση της εξουσίας που ασκείται από εμάς σε τρίτους θεωρεί ο Αιγόκερως, αλλά μπορεί να γίνει εμμονική, συμπληρώνει ο Σκορπιός.

Πόσο… Σκορπιός και Αιγόκερως μπορούμε να γίνουμε;

Βουτώντας στο βαθύ υποσυνείδητο του Σκορπιού, δεν αφήνουμε τίποτα να περάσει επιδερμικά, αλλά αναλύουμε σε βάθος, ψάχνουμε αιτίες, λόγους και κίνητρα. Ακόμα και τον εαυτό μας τον περνάμε από μία εκ βαθέων ψυχανάλυση, ώστε να δούμε από τι στόφα είμαστε φτιαγμένοι, ώστε να μας κατανοήσουμε καλύτερα. Και μέσα από αυτόν, να κατανοήσουμε τις προθέσεις και τα αισθήματα των ανθρώπων κοντά μας. Παράλληλα, θα έχουμε την επιθυμία, τη δίψα καλύτερα, να ζήσουμε τη ζωή μας, να βιώσουμε τις εμπειρίες μας, πέρα από τις επιφανειακές προσδοκίες του περιβάλλοντος μας. Μία ανησυχία, μία αναζήτηση, ένα αίσθημα ανικανοποίητου, να τα περιμένουμε τη περίοδο αυτή, τουλάχιστον οι πιο ευαισθητοποιημένοι.
 
Η πεποίθηση πως όλα τα μπορούμε, πως για όλα είμαστε ικανοί, χωρίς να μπορεί να μας φρενάρει κανείς, θα εκφραστεί έντονα τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε επαγγελματικό. Στο προσωπικό επίπεδο, οι εμμονές του Σκορπιού δεν αφήνουν περιθώρια για ανάλαφρες περιπέτειες, ενώ στο επαγγελματικό, η πυγμή και η φιλοδοξία του Αιγόκερω, μόνο τις συνθήκες για επιπολαιότητες δε δημιουργούν.
 
Δεν δεχόμαστε εύκολα την απόρριψη στον έρωτα, ασκώντας πίεση να γίνει δεκτό το συναίσθημά μας, ενώ με το ανάλογο θάρρος αλλά και το ρίσκο, μπορούμε να φτάσουμε στα άκρα. Στον επαγγελματικό τομέα γινόμαστε επίσης τολμηροί, με νέες ιδέες, εξελιγμένη σκέψη, ικανότητα συγκέντρωσης και αυστηρό πρόγραμμα. Ας μη ξεχνάμε πως ο Ήλιος στο Σκορπιό, αλλά και ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω, δεν επιτρέπουν τις αποτυχίες και όταν αυτές συμβαίνουν, τις παίρνουν βαρέως. Οπότε, θα προσπαθήσουμε ξανά και ξανά, μέχρι να πετύχουμε το στόχο μας.
 
Το διάστημα που η όψη θα βρίσκεται σε ισχύ, δηλαδή μέχρι τα μέσα του Νοεμβρίου, θα επιδείξουμε μεγάλο ζήλο στο να κάνουμε την ερωτική μας ζωή κάπως μυστήρια, πιο ενδιαφέρουσα, καλύπτοντάς την με ένα πέπλο μυστικοπάθειας, έτσι ώστε να γίνει πιο… πιπεράτη. Μυστικά και σκέψεις δεν αποκαλύπτονται εύκολα, για να δημιουργήσουμε γύρω από το άτομό μας μια αμφίβολη εικόνα, με πολλά ερωτηματικά. Μόνο που η καταπίεση θα γίνει ενοχλητική.
 
Παράλληλα, θα βρούμε γέφυρα επικοινωνίας και επαφής με κάποιο αντρικό πρότυπο, πατέρα, σύζυγο, προϊστάμενο, αφεντικό, με το οποίο μας χώριζαν διαφορές. Θα υπάρξει η ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά, να δείξουμε κατανόηση, εμπιστοσύνη και ζεστασιά. Με άτομα εξουσίας, οι επαφές μας τις μέρες αυτές θα είναι ιδανικές, γι’ αυτό αν είμαστε σε φάση μίας επαγγελματικής αποκατάστασης ή εργασιακής εξέλιξης, θα υπάρξει εύνοια και υποστήριξη.

Σελήνη σε αντίθεση με Ποσειδώνα: Κυκλοθυμικό διήμερο!

Την 5η Νοεμβρίου, η Σελήνη από την Παρθένο θα συναντήσει σε όψη αντίθεσης στο Ποσειδώνα από τους Ιχθείς, προξενώντας μία προσωρινή μελαγχολία, εσωτερική ένταση και σύγχυση.
 
Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς, η επιτομή του συναισθήματος και της φαντασίας, έρχεται σε δύσκολη όψη με τη Σελήνη, που και αυτή αντιπροσωπεύει το ένστικτο και τη διαίσθηση. Η θέση της στη Παρθένο κρατά σε λογικά πλαίσια το συναίσθημα, χωρίς μεγάλες εξάρσεις και ξεσπάσματα.
 
Η όψη αυτή θα επηρεάσει προσωρινά τους έρωτες, αφού θα υπάρχει ένας φόβος να αφήσουμε τον άλλον να διεισδύσει στα βαθιά και περίπλοκα κανάλια του μυαλού μας. Με υπερβολική φαντασία, όπου το φανταστικό μπερδεύεται κάπου με το πραγματικό, η όψη αυτή ωθεί στην ανάγκη να δημιουργήσουμε διεξόδους, ώστε να διοχετευτεί η φαντασία αυτή.
 
Δυστυχώς, η καθημερινότητα δεν λειτουργεί προστατευτικά στο συναίσθημα, συχνά τσακίζοντάς το. Το ζητούμενο με την αντίθεση της Σελήνης με τον Ποσειδώνα, είναι να βρεθεί ισορροπία ανάμεσα στο τι νιώθουμε και τι πράττουμε. Στο πόσο είναι εφικτό αυτά τα δύο να τα φέρουμε σε αρμονία, μέσα σε μία ρουτίνα που δεν αφήνει πολλά περιθώρια στο όνειρο, την έμπνευση και το ρομαντισμό.
 
Το θετικό είναι πως η Σελήνη στη Παρθένο θα αποφύγει δράματα, μελοδραματισμούς και υπερέκθεση της ψυχής της. Θα αναζητήσει λύσεις πρακτικές, εγκαταλείποντας την αοριστία του Ποσειδώνα. Όταν σιγουρευτούμε πως έχουμε μία απαιτούμενη ασφάλεια στη ζωή μας, τότε θα δαμάσουμε και τις ανασφάλειές μας, έστω και αν η όψη ισχύσει για δύο μόνο μέρες.
Από την Ματίνα Πάτζαλη
Ημερομηνία Τροποποίησης: 04-11-2015 15:30:00
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.
Αποδέχομαι