blank
 
blank

Οι αστρολογικές προβλέψεις 15 ως 18 Φεβρουαρίου 2021, από την Ολυμπία Χριστοδουλή: Κρόνος τετράγωνο με Ουρανό.

 
Οι αστρολογικές προβλέψεις 15 ως 18 Φεβρουαρίου 2021, από την Ολυμπία Χριστοδουλή: Κρόνος τετράγωνο με Ουρανό.
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 

Η ιστορία κάνει κύκλους και καθορίζεται κυρίως από τις συναντήσεις των αργών πλανητών. Αυτοί είναι που ορίζουν τις εξελίξεις στην ανθρωπότητα. Κι εδώ, βρισκόμαστε μπροστά από την 1η συνάντηση των δύο γιγάντων, του Κρόνου και του Ουρανού, του παραδοσιακού (Κρόνος)  αλλά και του μοντέρνου (Ουρανός) κυβερνήτες  του Υδροχόου σε όψη τετραγώνου.

Sponsored Links

Γιατί ο Κρόνος στον Υδροχόο σε τετράγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο είναι μια σημαντική όψη.

Τι κάνει την όψη αυτή να είναι σημαντική; Οι δύο πλανήτες έχουν συναντηθεί και στο παρελθόν, στιγματίζοντας με μελανά χρώματα την ιστορία. Ας δούμε λοιπόν την ιστορία τους:

Με ποια ιστορικά γεγονότα συνδέονται τα τετράγωνα του Κρόνου με τον Ουρανό;

Η παγκόσμια οικονομική ύφεση του 1929 – 1932 ήταν μια κατάσταση διεθνούς οικονομικής ύφεσης που διήρκεσε από ένα μέχρι δέκα χρόνια σε διάφορες χώρες του κόσμου. Επρόκειτο για τη μεγαλύτερη οικονομική ύφεση της σύγχρονης ιστορίας και χρησιμοποιείται στον 21ο αιώνα ως παράδειγμα για το πόσο οδυνηρή μπορεί να είναι μια οικονομική καταστροφή. Η "Μεγάλη Ύφεση", όπως χαρακτηρίστηκε στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους αναλυτές προκλήθηκε μετά από το χρηματιστηριακό κραχ, που ξεκίνησε στις 24 Οκτωβρίου του 1929. Το τέρμα της κρίσης στις ΗΠΑ ταυτίστηκε με το έναυσμα της πολεμικής οικονομίας του Β' Παγκόσμιου Πολέμου γύρω στο 1939. (Wikipedia)

Ήταν εκεί, που η συντριβή του χρηματιστηρίου στην Αμερική, στις 24 Οκτωβρίου 1929, σηματοδότησε την έναρξη της μεγάλης ύφεσης. Τον Νοέμβριο του 1929, ο Κρόνος περνά στο ζώδιο του Αιγόκερω, και αρχίζει σταδιακά να σχηματίζει όψη τετραγώνου με τον Ουρανό από το ζώδιο του Κριού.

Σε όλη την διάρκεια του 1930-1931, οι δύο πλανήτες συναντήθηκαν 4 φορές.

 • 12 Φεβρουαρίου  1930
 • 9 Απριλίου 1930
 • 12 Δεκεμβρίου 1930
 • 16  Οκτωβρίου 1931

Παράλληλα, τον Φεβρουάριο του 1930, και μετά την όψη του τετραγώνου των δύο πλανητών, ο Κρόνος σχημάτισε και τρεις διαδοχικές όψεις αντίθεσης με τον Πλούτωνα από τον Καρκίνο 9, 17 Φεβρουαρίου, 8 Ιουλίου και 13 Δεκεμβρίου 1931.

Πριν από την συντριβή του χρηματιστηρίου στην Αμερική, υπήρχαν 1.5 εκατομμύρια άνεργοι (τον Οκτώβρη του 1929 στην Αμερική), και το ποσοστό ανεργίας στο 3.2%.

Το 1930 αυξήθηκε στο 8.7% και συνέχισε να ανεβαίνει .Το 1931 έφτασε το εξωφρενικό νούμερο 15.9%.

Τον Απρίλιο του 1932 ξεκίνησαν να σχηματίζουν ακριβή τετράγωνα ο και ο Ουρανός με τον Πλούτωνα.

Από τότε, συναντήθηκαν :

 • 21  Απριλίου 1932
 • 2 Σεπτεμβρίου 1932
 • 8 Μαρτίου 1933
 • 5 Νοεμβρίου 1933
 • 18 Ιανουαρίου 1934

Το 1932, η ανεργία στην Αμερική, έφτασε το 23.6 με το Πικ της να έρχεται το 1933 με ποσοστό 24,9 ήτοι 15 εκατομμύρια άνθρωποι άνεργοι.

Και είναι τόσο τα τετράγωνα του Κρόνου - Ουρανού, που ξεκίνησαν την αρχή του ντόμινο, όσο και τα τετράγωνα του Ουρανού - Πλούτωνα, που ενέτειναν το οικονομικό χάος σε μια χώρα που κατέρρεε.

Οι συναντήσεις του Κρόνου με τον Ουρανό στην πρόσφατη ιστορία

Ωστόσο τα τετράγωνα του Ουρανού - Πλούτωνα τα έχουμε συναντήσει και στην πρόσφατη ιστορία μας.

Τον  Σεπτέμβριο του 2007 ο Κρόνος περνά στο ζώδιο της Παρθένου, κι εκεί αρχίζει να σχηματίζει όψεις αντίθεσης με τον Ουρανό από τους Ιχθύες.

Εδώ, θα αρχίσει η Διεθνής Χρηματοπιστωτική Κρίση μια παγκόσμια κατάσταση βαριάς οικονομικής ύφεσης στον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό και τραπεζικό τομέα, με γενεσιουργό χώρα τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

Προκλήθηκε μετά το ξέσπασμα των προβλημάτων στην αγορά στεγαστικών δανείων χαμηλής εξασφάλισης και την αλόγιστη χρήση δομημένων επενδυτικών προϊόντων που εξαρτιόνταν άμεσα από τη δυνατότητα αποπληρωμής των δανείων από τα οποία παράγονταν. Η προσπάθεια απομάκρυνσης του πιστωτικού και επιτοκιακού κινδύνου από τις τράπεζες, η μετατροπή στάσιμων κεφαλαίων σε εμπορεύσιμους τίτλους και η μετακίνηση των σύνθετων επενδυτικών τίτλων στις καταστάσεις ειδικών οντοτήτων, προκάλεσαν ένα "ντόμινο" αλυσιδωτών αντιδράσεων στον αμερικανικό και ευρωπαϊκό τραπεζικό και κτηματομεσιτικό τομέα.

Τον Νοέμβριο του 2008, ο Κρόνος συναντά τον Ουρανό σε ακριβή  όψη αντίθεσης.

Είναι εκεί που η Διεθνής Χρηματοπιστωτική κρίση του 2007 βρίσκεται στο Ζενίθ της.

Κρόνος / Ουρανός συναντήθηκαν

 • 4.Νοεμβριου 2008
 • 5 Φεβρουαρίου 2009
 • 15 Σεπτεμβρίου 2009
 • 26 Απριλίου 2010
 • 26 Ιουλίου 2010

Η ανεργία στην Αμερική έφτασε το 10.2% και 11 εκατομμύρια άνθρωποι και πάλι δεν είχαν δουλειά.

2020 Η έναρξη της κρίσης.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως η έναρξη της κρίσης ξεκίνησε τον Ιανουάριου του 2020 με την συσσώρευση πλανητών στον Αιγόκερω, και κυρίως με την σύνοδο Κρόνου Πλούτωνα στο ίδιο ζώδιο.

Στην περίοδο του Μαρτίου 2020, ο Κρόνος περνά για λίγο στον Υδροχόο, και σχηματίζει μια ανοιχτή όψη τετραγώνου με τον Ουρανό.

Στις 11 Μαρτίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κηρύσσει επίσημα την έξαρση του  κορονοϊού πανδημία, ενώ η Ιταλία γίνεται η πρώτη χώρα στον κόσμο που μπαίνει σε καραντίνα με κρούσματα που φτάνουν τις 10.149 (στις 10 Μαρτίου) .

Ενώ στις 26 Μαρτίου 2020   ο αριθμός των νεκρών από COVID-19 στις ΗΠΑ φτάνει τους 1.200. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 83.097 και οι ΗΠΑ υπερβαίνουν την Κίνα σε ενεργά κρούσματα. Οι ΗΠΑ γίνονται έτσι η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα διεθνώς.

Ενώ, οι ηγέτες του κόσμου πραγματοποιούν εικονική σύνοδο κορυφής για να συντονίσουν τις προσπάθειές τους στην αντιμετώπιση της κρίσης που προέκυψε από την πανδημία του κορονοϊού.

Στις αρχές του Απριλίου 2020, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τον COVID-19 υπερβαίνει το 1.000.000 σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα Το ισπανικό Κογκρέσο των Αντιπροσώπων εγκρίνει να παραταθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως τις 26 Απριλίου. Η χώρα γίνεται η δεύτερη σε κρούσματα διεθνώς, με περισσότερα από 140.000 αναφερόμενα κρούσματα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ιταλία.

Ο αριθμός των νεκρών από COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο υπερβαίνει τις 20.000. Η χώρα γίνεται η πέμπτη που σημειώνει αυτό το αρνητικό ρεκόρ μετά τις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία.

Ενώ στην περίοδο του Ιουνίου παρακολουθούμε τις διαδηλώσεις σε 40 πόλεις των ΗΠΑ επιβάλλεται ολονύκτια απαγόρευση της κυκλοφορίας προκειμένου να σταματήσει η βία από τις διαδηλώσεις.

Ο Κρόνος εγκαταλείπει τον Υδροχόο, στο τέλος του Ιουνίου, για να περάσει ξανά σε αυτόν στο τέλος του Δεκεμβρίου 2020 , όπου συναντά τον Δία, σε όψη συνόδου γράφοντας τον νέο κύκλο στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Οι συναντήσεις του Κρόνου με τον Ουρανό το 2021.

Η συνάντηση των δύο μεταρρυθμιστών ορίζει νέους κανόνες στην εξέλιξη της ανθρωπότητας.

Αυτοί οι δύο θα συναντηθούν μεταξύ τους  τρεις φορές ως το 2022.

 • 17  Φεβρουαρίου 2021
 • 14 Ιουνίου 2021
 • 24 Δεκεμβρίου 2021

Σε προσωπικό επίπεδο, η εποχή αυτή εμποδίζει την ανάπτυξη και την ολοκλήρωση σχεδίων, και εμποδίζει την δυνατότητα να κάνουμε τις αλλαγές που επιθυμούμε.

Μπορεί να υπάρξουν και ξαφνικά γεγονότα που μας υποχρεώνουν να κινηθούμε και να εξετάσουμε και άλλες επιλογές που ενδεχομένως μπορεί να μην τις είχαμε κατά νου.

Ωστόσο  να θυμόμαστε, πως οι όποιες αλλαγές πρόκειται να συμβούν, απαιτούν προετοιμασία και συνήθως έρχονται μέσα από δυσκολίες.

Το σημαντικό εδώ, είναι να μην προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε τις θέσεις η τις απόψεις μας, γιατί το σίγουρο είναι πως μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε  αντιδράσεις και ανατροπές.

Παρατηρείστε ποιοι τομείς ενεργοποιούνται τώρα στην ζωή σας, η τι δεν λειτουργεί προς όφελός σας.

Σε αυτό και θα πρέπει να εστιάσετε και ''εργαστείτε''. Εστιάστε στα απλά και πρακτικά πράγματα τα οποία μπορείτε να χειριστείτε με ευκολία, και μην ξεκινάτε (εύκολα) καινούργια πράγματα που δεν γνωρίζετε, τουλάχιστον αν δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να υποστηρίξετε.

Δεχτείτε τις όποιες αλλαγές προκύπτουν, γνωρίζοντας πως είναι απαραίτητες για την εξέλιξή σας...

Θυμηθείτε πως όσο περισσότερο άκαμπτοι και απόλυτοι είστε, τόσο περισσότερο θα δυσκολεύεται το μυαλό, την ψυχή και τις σχέσεις σας, και σε πολλές περιπτώσεις θα εμποδίζετε και την πρόοδο σας.

Τι θα συμβεί σε κοσμοπολιτικό επίπεδο;

Σε κοσμικό επίπεδο οι αλλαγές που βιώνουμε τώρα, μπορεί να έχουν σκληρό χαρακτήρα, και να βρεθούμε και μπροστά στην ''αποδόμηση'' συστημάτων που δεν είναι λειτουργικά για τις κοινωνίες που εκπροσωπούν.

Σύμφωνα και με την ιστορία τους αυτοί οι δύο πλανήτες, επηρεάζουν πέραν όλων των άλλων, και το οικονομικό σύστημα.

Έτσι κι αλλιώς για μια ακόμα φορά η Αμερική βιώνει μια από τις πιο ταραγμένες περιόδους στην ιστορία της.

Το πως θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση, μόνο η επόμενη ιστορία μπορεί να μας το δείξει. Το σίγουρο είναι πως μετά από αυτήν την διετία και την συνάντηση του Κρόνου με τον Ουρανό θα έχουν αλλάξει πολλά!

Το πέρασμα του Ηλίου στο ζώδιο των Ιχθύων, στην ημέρα της Πέμπτης, αλλάζει και αυτό με την σειρά του τις ισορροπίες.

Οι Ιχθύες είναι ένα ζώδιο υδάτινο και μεταβλητό. Είναι η στιγμή που καλούμαστε να παραιτηθούμε από ότι μπορεί να λαχταράμε πιο πολύ, και καλούμαστε να το απαρνηθούμε. Οι Ιχθύες είναι το ''επιστρέφον'' ζώδιο του νερού (μετά τον Καρκίνο και τον Σκορπιό).

Είναι το ζώδιο που σχετίζεται με την θυσία που πρέπει να γίνει, για να εξυψωθούμε μέσα από αυτήν σε κάτι ανώτερο.

Στο ήδη ''βεβαρυμμένο'' διάστημα που διανύουμε, ο κύκλος των Ιχθύων, αυξάνει την ασάφεια και την απροσδιοριστία.

Περνάμε σε μια φάση, όπου όλα ''δονούνται'' σε πιο υψηλούς κραδασμούς.

Σαφώς και γινόμαστε πιο ευαίσθητοι στα εξωτερικά ερεθίσματα και κατά συνέπεια και πιο ευάλωτοι.

Το διάστημα αυτό, θα χρειαστεί, να μείνουμε όσο μπορούμε εστιασμένοι στο ''κέντρο'' μας.

Θα υπάρξουν πολλοί λόγοι που εύκολα μπορούν να μας αποπροσανατολίσουν, να μας διχάσουν και τέλος να χάσουμε τις ισορροπίες μας.

Καλό είναι επίσης στο διάστημα αυτό, να μην εμπιστευόμαστε ούτε την διαίσθηση μας, μια και όλα γύρω μας μπορεί να έχουν παραπλανητικό χαρακτήρα.

Οι ''διεργασίες''  που κάνουμε την περίοδο αυτή είναι πολλές και κυρίως εσωτερικές.

Άλλωστε οι περισσότεροι πλανήτες στην φάση αυτή, βρίσκονται πίσω από τον Ήλιο, και αυτόματα μας παραπέμπουν σε έναν κύκλο με πιο εσωστρεφή χαρακτήρα.

Ωστόσο, μέσα μας και μόνο εκεί μπορεί να ανακαλύψουμε την αλήθεια μας. Κι εκεί έχουμε ελπίδα! Να έχετε μια όμορφη μέρα και μην ξεχάσετε να διαβάσετε τις ημερήσιες προβλέψεις για τα ζώδια σήμερα.

Δείτε το βίντεο με τις εβδομαδιαίες προβλέψεις για τα 12 ζώδια, από τον Χρίστο Ντούβλη.

Ολυμπία Χριστοδουλή
Ημερομηνία Τροποποίησης: 14-02-2021 09:00:00