blank
 
blank

Χορεύοντας με τους λύκους... κάτω απο την Πανσέληνο! Προβλέψεις για όλα τα ζώδια, απο 11 έως 17 Ιανουαρίου, απο τον Γιώργο Ματσάγγο.

 
Χορεύοντας με τους λύκους... κάτω απο την Πανσέληνο! Προβλέψεις για όλα τα ζώδια, απο 11 έως 17 Ιανουαρίου, απο τον Γιώργο Ματσάγγο.
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 
Sponsored Links

Η Πανσέληνος Ιανουαρίου 2014

Ξεκινώντας, στις 11 Ιανουαρίου, ο Ήλιος και η Αφροδίτη σχηματίζουν ένα αρμονικό εξάγωνο με τον Κρόνο και δημιουργούν καλύτερες προϋποθέσεις για τις αισθηματικές σχέσεις. Την ίδια μέρα, ο Ερμής περνά στο ζώδιο του Υδροχόου όπου θα παραμείνει μέχρι και το τέλος του μήνα. Το διάστημα αυτό η εφευρετικότητα θα είναι ιδιαίτερα τονισμένη και θα συμβάλει στην εξεύρεση λύσεων σε σημαντικά προβλήματα, ενώ θέματα που αφορούν στην οικολογία και την προστασία του περιβάλλοντος θα επανέλθουν στον προσκήνιο.
 
Η πρώτη Πανσέληνος για το 2014 σχηματίζεται στις 16 Ιανουαρίου, στον αστερισμό του Καρκίνου και αναδεικνύει ζητήματα που σχετίζονται με το σπίτι και την οικογένεια και κατ’ επέκταση με το φλέγον θέμα των ακινήτων. Τα φαινόμενο θα έχει θετική επιρροή στα ζώδια του Νερού (Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύς) και της Γης (Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους).

Η Πανσέληνος των λύκων

Η Πανσέληνος διαμορφώνεται στην 25η μοίρα του Καρκίνου και γίνεται σε σύνοδο με τον ProKyon, έναν απλανή αστέρα που εντοπίζεται στην 25η μοίρα του Καρκίνου, στο σημείο δηλαδή της Πανσελήνου. Το όνομά του προέρχεται από την ελληνική λέξη «προ-κύων» (prokyon), που σημαίνει «πριν το σκυλί», δεδομένου ότι προηγείται του αστέρα του σκύλου, δηλαδή του γνωστού Σείριου. Αυτά τα δύο αστέρια σκυλιών αναφέρονται στην αρχαία λογοτεχνία και λατρεύονταν από τους Βαβυλώνιους τους Αιγύπτιους και τους Έλληνες.
 
Οι αστερισμοί στην λαογραφία αντιπροσωπεύουν γεωργικές δραστηριότητες αντικείμενα και ζώα, γεγονός που αντικατοπτρίζει τον χώρο και τον τρόπο της ζωής τους. Γι αυτούς, ο Προκύνας και ο Σείριος ήταν «οι λύκοι», που πλαισιώνουν τον αστερισμό του Ωρίωνα.
 
Και προσέξτε τώρα μια σύμπτωση: στους Ινδιάνους της Αμερικής, η πρώτη Πανσέληνος της χρονιάς, ονομάζεται το «φεγγάρι των λύκων». Προφανώς γιατί συνδέεται με την εικόνα των λύκων που τραγουδούν το περίεργο τραγούδι τους μέσα στο χιόνι, κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι.
 
Συνεχίζοντας για τον Προκύνα, πρόκειται παραδοσιακά για ένα ευνοϊκό αστέρι που έχει ιδιότητες Ερμή και Άρη. Φέρνει άνοδο αλλά και ξαφνική πτώση. Σε ψυχικό επίπεδο εντείνει το συναίσθημα της ζήλειας και προκαλεί ξαφνικό θυμό και οργή, γεγονός που κρίνεται πολύ σημαντικό για τις σχέσεις μας.
 
Στον αντίποδα της Πανσελήνου, στην 25η μοίρα του Αιγόκερω, συναντάμε τον απλανή Terebellum, ένα μίγμα ιδιοτήτων Αφροδίτης και Κρόνου που προκαλεί μισαλλοδοξία, αποκαλύπτει μηχανορραφίες και σκάνδαλα, ενώ αναδεικνύει την ιδιοτέλεια και την εξαπάτηση για την απόκτηση χρήματος.
 
Ο Καρκίνος ως γωνιακό και κυρίαρχο ζώδιο μας δίνει την δυνατότητα να νιώθουμε ασφαλείς τόσο μέσα από την ανταλλαγή συναισθημάτων, όσο και μέσα από την ίδια την τροφή που προσλαμβάνουμε. Μην ξεχνάμε ότι το ιδεόγραμμα του ζωδίου, συμβολίζεται από τα γυναικεία στήθη, που προσφέρουν το γάλα, την πρωταρχική τροφή.
 
Οι επόμενες δύο εβδομάδες λοιπόν θα είναι ευνοϊκές για την ενίσχυση των συναισθημάτων μας. Θα είναι όμως ενισχυτικές και για την πείνα όπως αυτή πλέον εξαπλώνεται στον πλανήτη. Η πρόκληση αυτού του φεγγαριού είναι να αφουγκραστούμε τις ανάγκες του συνανθρώπου μας και να κατευνάσουμε την πνευματική αλλά και την πραγματική πείνα μέσα από ενέργειες που θα μας βοηθούν να μοιραστούμε την μεγάλη συμπαντική ενέργεια που ενώνει όλους μας.

Η Πανσέληνος και τα ζώδια

Αναλυτικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια, στην τηλεοπτική εκπομπή μας.
 
Νέο! Προσωπική πρόβλεψη μέσω sms, με μόνο 1,23/sms. Πάρε την απάντηση για το θέμα που σε απασχολεί οικονομικά και άμεσα με 1 sms. Στείλε τώρα ΕΚΑΛΗ στο 54529.
 
 
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 11-01-2014 00:00:00