blank
 
blank

Τα άστρα την Πέμπτη, με την Πανσέληνο στον Καρκίνο.

Τα άστρα την Πέμπτη, με την Πανσέληνο στον Καρκίνο.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 1
 

Το πιο σημαντικό κομμάτι της ύπαρξης είναι η ανταλλαγή της αγάπης. Αν δεν ξέρεις να αγαπάς, να δίνεις και να παίρνεις αγάπη, σίγουρα η πορεία σου έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της… Στην Πανσέληνο καλούμαστε να εξισορροπήσουμε δύο αντίθετες ενέργειες. Και εδώ, η πανίσχυρη Σελήνη του Καρκίνου έρχεται σε αντίθεση με τον Ήλιο στον Αιγόκερω.

Πανσέληνος στον Καρκίνο την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

Ήλιος και Σελήνη, από τον Αιγόκερω και τον Καρκίνο αντίστοιχα, διαφωνούν πλήρως ως προς τα ‘‘θέλω’’ τους και τις ανάγκες τους! Η Σελήνη λέει: “Δώσε μου αγάπη, γίνε ο άνθρωπος που θα αγαπώ και θα με αγαπά… Θέλω να μπορείς να χαίρεσαι στη χαρά μου και να πονάς όταν πονάω! Κι εγώ θα είμαι πάντα εδώ για εσένα!” Ο Ήλιος από την άλλη μεριά, έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις. Αναζητά εκείνα τα πρακτικά στηρίγματα, που μπορεί να εμπιστευτεί. Απαιτεί λογική και ρεαλισμό. Κι έτσι, αυτός ο κύκλος του φεγγαριού μάς καλεί να συνθέσουμε οτιδήποτε σχετίζεται με τα όρια, την κοινωνική ζωή, την εικόνα μας, τον επαγγελματικό στίβο, με τις υποχρεώσεις απέναντι στο σπίτι, στην οικογένεια και στους ανθρώπους μας.

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στην 22η μοίρα του Καρκίνου στις 1:33 π.μ., ενώ Σελήνη και Ήλιος σχηματίζουν τετράγωνο με τον Δία. Έτσι, ό,τι συμβαίνει τώρα χαρακτηρίζεται από το στοιχείο της υπερβολής! Οι επιθυμίες γίνονται πολύ πιο έντονες και υπάρχει η ανάγκη για δόσιμο, για παροχή και ανταλλαγή συναισθήματος.

Στην οικονομική ζωή, επίσης μπορεί να υπάρξει η ανάγκη για υπερ-κατανάλωση, η οποία ενδέχεται να ξεπεράσει σε πολλές περιπτώσεις το επιτρεπτό όριο της τσέπης μας. Και φυσικά αυτό θα δημιουργήσει και τα αναμενόμενα προβλήματα… Γενικότερα, σε ό,τι σχετίζεται με οικονομικά θέματα, συζητήσεις ή διαπραγματεύσεις που τείνουν να ολοκληρωθούν, χρειάζεται να δώσουμε σαφή όρια και πλαίσια, μια και τα υπεραισιόδοξα σενάρια που κυριαρχούν την περίοδο αυτή, δε βοηθούν στην αντικειμενική εκτίμηση των καταστάσεων.

Υπάρχει μια διάχυτη αισιοδοξία, η οποία προσδίδει και μια μεγαλύτερη ενεργητικότητα στις διαθέσεις, παρακινώντας και τις εξελίξεις. Τώρα μπορούν πολύ πιο εύκολα να ολοκληρωθούν θέματα που άνοιξαν στις αρχές του μήνα, με την Νέα Σελήνη που προηγήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2016.

Η κοινωνική ζωή γίνεται πολύ πιο έντονη και η ανάγκη για εκτόνωση μας ωθεί να εκμεταλλευόμαστε όλες τις ευκαιρίες που μας δίνονται για διασκέδαση, πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο.

Δεν αποκλείεται επίσης να υπάρξουν και νέες επαγγελματικές ευκαιρίες, τις οποίες καλούμαστε να αξιοποιήσουμε, πάντα όμως με ρεαλιστική ματιά.

Γιατί η Πανσέληνος αυτή, έχει μια παγίδα… Η σύνοδος Αφροδίτης-Ποσειδώνα μπορεί να κάνει τα πάντα γύρω μας δυσδιάκριτα, να τα καλύψει με ένα πέπλο που είναι πολύ εύκολο να μας παραπλανήσει και να μας απογοητεύσει.

Η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα

Ο έρωτας έχει την τιμητική του, μια και οι διαθέσεις κινούνται κάτω από ένα ιδιαίτερα ρομαντικό και ονειρικό κλίμα! Οι επιθυμίες πολύ πιο ισχυρές την περίοδο αυτή κι αναζητούν εκτόνωση, γι’ αυτό και η ερωτική ζωή παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Νέες γνωριμίες αναδύονται, νέα πρόσωπα συναντιόνται, μέσα σε ένα κλίμα άκρως συναισθηματικό, που κάνει τα πάντα γύρω μας να φαίνονται ιδανικά! Ας μην ξεχνάμε πως η Αφροδίτη βρίσκεται στο ζώδιο της έξαρσής της και ο Ποσειδώνας πανίσχυρος στην κατοικία του! Οι έρωτες που γεννιούνται τώρα, έχουν την στόφα της βαθιάς συναισθηματικής ένωσης και της αγάπης, όμως σε κάθε περίπτωση κρύβουν και πολλές προσδοκίες μέσα τους, που χρειάζονται προσοχή.

Υπάρχει μια χαλαρότητα γύρω μας και μέσα μας, αλλά και η τάση να ασχοληθούμε μόνο με ό,τι μας εμπνέει και μας αρέσει. Και φυσικά, οι σχέσεις αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Βεβαίως, άλλα μπορεί να υπολογίζουμε και άλλα να βρούμε μπροστά μας. Η ‘‘μαγεία’’ του Ποσειδώνα πασπαλίζει τα πάντα γύρω μας με εκείνο το πέπλο, που τα κάνει να φαίνονται ιδανικά… Έτσι, είναι πολύ εύκολο να παραδοθείς σε καθετί που εξάπτει το συναίσθημά σου και τη φαντασία σου, όμως η αλήθεια θα αποκαλυφθεί παρακάτω…

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, κυρίως στις νέες γνωριμίες, γιατί είναι πολύ εύκολο τα πράγματα να μην είναι όπως φαίνονται με την πρώτη ματιά! Και η άμαξα να γίνει… κολοκύθα, και ο πρίγκηπας (ή η πριγκίπισσα) βάτραχος!

Αλλά και σε ό,τι σχετίζεται με οικονομικά θέματα, ο κύκλος αυτός μας καλεί (για μια ακόμα φορά) να είμαστε φειδωλοί στον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων μας και να αποφεύγουμε ανοίγματα, παρορμητικές αγορές και ρίσκα. Ο θησαυρός είναι πολύ εύκολο να αποδειχτεί… άνθρακας, αν δεν προσέξουμε!

Σε ένα άλλο επίπεδο, αυτό που έχει να κάνει με την Τέχνη, η περίοδος αυτή είναι ιδανική για τους δημιουργούς, μια και η έμπνευση δίνεται απλόχερα και μπορεί να τους κάνει να μεγαλουργήσουν!

Παράλληλα, ο Ερμής ετοιμάζεται να περάσει στο ζώδιο του Αιγόκερω, βοηθώντας μας να βάλουμε μια τάξη στις σκέψεις μας και να μπορέσουμε να δούμε με μια πιο ρεαλιστική ματιά τις εξελίξεις, ώστε να οργανωθούμε κατάλληλα.

Ποια ζώδια επηρεάζονται από την Πανσέληνο στον Καρκίνο

Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου, αλλά και όσοι έχετε ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά, έχετε μια πρόσθετη ώθηση για να ολοκληρώσετε οτιδήποτε αρχίσατε το προηγούμενο διάστημα, αλλά και να ανανεώσετε την ερωτική σας ζωή, μια και οι συνθήκες είναι ιδανικές για να έρθετε πιο κοντά με τον αγαπημένο σας! Πάντως, με τις νέες γνωριμίες που μπορεί να προκύψουν, καλό είναι να κρατάτε… μικρό καλάθι!

Από την Ολυμπία Χριστοδουλή
Ημερομηνία Τροποποίησης: 11-01-2017 16:40:06
loading...
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.
Αποδέχομαι