blank
 
blank

Η βαθύτερη σημασία των εκλείψεων του Ήλιου και της Σελήνης στην αστρολογία.

 
Η βαθύτερη σημασία των εκλείψεων του Ήλιου και της Σελήνης στην αστρολογία.
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 

Οι εκλείψεις Ηλίου ή Σελήνης είναι τα πιο δραματικά εργαλεία που το σύμπαν χρησιμοποιεί για να φέρει αλλαγές. Μερικές εκλείψεις είναι δυσάρεστες ενώ άλλες φέρνουν δώρα και ευκαιρίες, και πάντως λίγα κοσμικά γεγονότα είναι σε θέση να φέρουν τόσο εντυπωσιακά καλές ειδήσεις.

Sponsored Links

Πρώτα, όμως, ας ορίσουμε τι είναι ηλιακή έκλειψη και τι σεληνιακή.

Έκλειψη Ηλίου: συμβαίνει όταν η Σελήνη βρίσκεται ανάμεσα στον Ήλιο και τη Γη. Μια ηλιακή έκλειψη είναι πάντα μια Νέα Σελήνη και στην αστρολογία σηματοδοτεί νέα ξεκινήματα.

Έκλειψη Σελήνης: συμβαίνει όταν η Γη βρίσκεται ανάμεσα στη Σελήνη και τον Ήλιο. Μια σεληνιακή έκλειψη είναι πάντα μια Πανσέληνος και συνήθως σηματοδοτεί καταλήξεις ή αποκορυφώσεις. Φέρνει αναμνήσεις, όνειρα και συναισθήματα, και το «πακέτο» αυτό συχνά μοιάζει με γροθιά στο στομάχι.

Η έκλειψη Ηλίου μας ωθεί να επικεντρώνουμε συνήθως σε ένα σημαντικό στη ζωή μας ανδρικό πρόσωπο (πατέρας, σύζυγος, αφεντικό, ή κάποιος άλλος σημαντικός άνθρωπος), ενώ η έκλειψη της Σελήνης επικεντρώνει στις σημαντικές γυναίκες (μητέρα, σύζυγος, γυναίκα αφεντικό, κτλ). Αυτό δεν συμβαίνει πάντα, αλλά συμβαίνει πολύ συχνά ώστε να μιλάμε για κανόνα.

Οι ηλιακές εκλείψεις λειτουργούν κάπως διαφορετικά από ό,τι οι σεληνιακές, και υπογραμμίζουν ξεκινήματα. Αυτός είναι και ο λόγος που τις κάνει τόσο συναρπαστικές. Μερικές φορές μπορεί κάτι να τελειώνει παράλληλα, αλλά η έμφαση δίνεται περισσότερο στο νέο ξεκίνημα. Ανεξάρτητα αν οι αλλαγές συμβαίνουν σταδιακά ή ξαφνικά, η στιγμή υλοποίησής τους ή οι ειδήσεις που τις αφορούν έρχονται ως έκπληξη. Αν μια ηλιακή έκλειψη πέφτει πάνω ή σε απόσταση λίγων ημερών από τα γενέθλιά μας, θα νιώσουμε τα αποτελέσματά της κατά τη διάρκεια του έτους, και πάντως σίγουρα πριν από τα επόμενα γενέθλια θα έχει ολοκληρωθεί ό,τι ήταν να γίνει.

Παρότι οι περισσότερες ηλιακές εκλείψεις είναι θετικές, αν σχηματίζουν σκληρές όψεις προς άλλους πλανήτες, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ενοχλητικό και δύσκολο. Αυτό συμβαίνει σπανιότερα, αλλά συμβαίνει. Όπως βλέπετε, οι εκλείψεις δεν είναι σαν τις άλλες όψεις, καθώς μπορούν να εκφραστούν ποικιλοτρόπως. Μας βοηθούν να ωριμάσουμε και να αναπτυχθούμε, και τελικά… είναι στο πλευρό μας.

Οι εκλείψεις έρχονται κατά ζεύγη, πάντα ως μια νέα Σελήνη και μια Πανσέληνος, σε διάστημα δύο εβδομάδων και εμφανίζονται κάθε 5,5 μήνες σε μία οικογένεια ζωδίων, για παράδειγμα, Καρκίνος- Αιγόκερως ή Λέων – Υδροχόος. Κάθε οικογένεια ζωδίων διαρκεί περίπου 18 ή 24 μήνες πριν τη μετάβαση στην επόμενη οικογένεια, κινούμενη ας πούμε, από Καρκίνο-Αιγόκερω σε Διδύμους-Τοξότη.

Τα γεγονότα που ακολουθούν μια έκλειψη, έχουν μεγαλύτερο βάρος από ό,τι τα γεγονότα που προέρχονται από μια απλή Νέα Σελήνη ή μια απλή Πανσέληνο, και συχνά φέρουν το χαρακτήρα του «μοιραίου».

Το νόημα των εκλείψεων στη ζωή μας

1. Οι εκλείψεις μας ταρακουνούν, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε από το ένα επίπεδο ωριμότητας στο άλλο, πολύ γρήγορα. Παρέχουν ό,τι μας χρειάζεται για να κινηθούμε: έναν ανταγωνιστή, έναν αντίπαλο, έναν κριτή, έναν ευεργέτη, μια χρηματοδότηση, ή κάποια άλλη δύναμη, που μας αναγκάζει να σκεφτούμε, να αποφασίσουμε, ή να αλλάξουμε. Αν έχουμε εφησυχάσει ή αντιμετωπίσαμε κάποιον ή κάτι ως δεδομένο, πολύ πιθανό μετά από μια έκλειψη να μην ισχύει πια αυτό, μιας και «το μήνυμα θα έχει παραδοθεί». Η έκλειψη μας δίνει πάντα ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε και να εξελιχθούμε. Αναζητά τους «αδύναμους κρίκους» κάθε κατάστασης, και φέρνει άμεσα τις σχετικές πληροφορίες, ώστε να μπορέσουμε να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε.

2. Οι εκλείψεις εργάζονται από τα έξω προς τα μέσα. Αυτό σημαίνει, πως ένα εξωτερικό γεγονός που δεν έχει σε τίποτα να κάνει με μας, και πάνω στο οποίο δεν έχουμε κανέναν έλεγχο, συχνά θα ενεργήσει με τρόπο που μας επηρεάζει με έναν ισχυρό, άμεσο και διαρκή τρόπο. Η εξωτερική δύναμη μπορεί να είναι πολύ μικρή, για παράδειγμα ένα απλό γεγονός ή σχόλιο, κι ωστόσο να έχει μνημειώδη επιρροή στη ζωή μας.

https://www.myastro.gr

https://www.myastro.gr

3. Οι εκλείψεις φέρνουν νέα μεγάλα γεγονότα, που θα θυμόμαστε για καιρό. Μπορεί να πουλήσουμε ή να αγοράσουμε σπίτι, να ξεκινήσουμε μια νέα επιχείρηση ή να βάλουμε λουκέτο σε αυτή που έχουμε. Μπορεί να δεχτούμε μια μεγάλη προσφορά ή να αποκτήσουμε ένα νέο πελάτη, να αυξηθεί ή να μειωθεί η δημοτικότητά μας. Μπορεί να γνωρίσουμε κάποιο νέο έρωτα ή να αρραβωνιαστούμε. Από την άλλη, μπορεί να βγάλει κάποιον άνθρωπο από τη ζωή μας με έναν χωρισμό ή διαζύγιο. Συχνά, κατά την έκλειψη, έχουμε μεγαλύτερη αίσθηση πως ο χρόνος περνά και χάνεται, κι αυτό μας κάνει λίγο σκεπτικούς και μελαγχολικούς, ακόμη και όταν τα νέα είναι πολύ ευχάριστα. Μπορεί ξαφνικά να ανακαλύψουμε ότι περιμένουμε μωρό ή να πάρουμε ανέλπιστα και ξαφνικά μια είδηση που περιμέναμε καιρό. Μπορεί να αποκτήσουμε πολλά χρήματα ή να χάσουμε μια σημαντική πηγή εισοδήματος. Μπορεί να υπογράψουμε μια μεγάλη επιχειρηματική συμφωνία ή να αποσύρουμε τη συμμετοχή μας από μία τέτοια. Μπορεί να κάνουμε κάποιο χειρουργείο, να κερδίσουμε έναν μαραθώνιο ή να εμφανιστούμε στην τηλεόραση. Μπορεί να αποκτήσουμε ένα νέο κατοικίδιο, ή να χάσουμε αυτό που είχαμε και να πικραθούμε. Δεν είναι όλα τα νέα των εκλείψεων καλά, αλλά ως φαινόμενα σηματοδοτούν σπουδαία γεγονότα της ζωής, που μας κάνουν να εκτιμούμε τις χαρές της ακόμη περισσότερο. Μία έκλειψη αλλάζει συχνά το καθεστώς μιας κατάστασης, ψάχνοντας πάντα τον αδύναμο κρίκο της για να μας τον δείξει. Είναι, όμως, εξίσου ικανή να μας βοηθήσει με θετικό τρόπο, να βρούμε μια νέα αγάπη ή να μας ζητηθεί να περάσουμε από συνέντευξη για μια σημαντική επαγγελματική θέση.

4. Θα πρέπει να προσέχουμε την υγεία μας κατά το χρόνο μιας έκλειψης, και ιδιαίτερα αν αυτή συμβαίνει κοντά στα γενέθλιά μας, αν γίνεται στο ζώδιό μας, ή αν είναι έξι μήνες μακριά από το ζώδιό μας (δηλαδή, απέναντι, οπότε έχουμε αντίθεση).

5. Κατά τη διάρκεια της έκλειψης, νιώθουμε σα να είναι περπατάμε πάνω σε μια γέφυρα που οδηγεί σε νέους τόπους, αλλά ο δρόμος αυτός είναι χωρίς επιστροφή. Μοιάζει σαν η γέφυρα πίσω μας να γκρεμίζεται καθώς εμείς προχωράμε προς τη νέα κατάσταση, εν μέσω αλλαγών είτε αναγκαστικών είτε ηθελημένων. Είμαστε έτοιμοι για περισσότερα, και ουσιαστικά δεν θέλουμε να γυρίσουμε πίσω, σε ό,τι είναι ήδη δοκιμασμένο.

6. Οι αρχαίοι έλεγαν πάντα πως αν ενεργήσει κανείς στο πλαίσιο μιας έκλειψης, ειδικά μιας έκλειψης πανσελήνου (σεληνιακή), το σχέδιο δεν θα πάει όπως αναμενόταν. Είναι καλύτερα να μελετάμε τις ιδέες των άλλων εκείνη την περίοδο, αλλά να μην κάνουμε προτάσεις, ούτε να προαναγγέλλουμε αποφάσεις. Αντ ‘αυτού, ας ενεργήσουμε μερικές εβδομάδες αργότερα, όταν θα υπάρχει στον αέρα λιγότερη κοσμική σκόνη από τον κουρνιαχτό της έκλειψης, και τα πράγματα θα είναι πιο διευθετημένα. Θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες μετά από μια έκλειψη, κι αυτός είναι άλλος ένας λόγος για να τηρήσουμε στάση αναμονής. Και σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η αναμονή, τότε ας κάνουμε απλά ό,τι καλύτερο μπορούμε. Για παράδειγμα, ποτέ μην εκτοξεύετε απειλές τύπου «παράτησέ την, γιατί αλλιώς θα φύγω». Αν δεν το εννοείτε, μην το πείτε, γιατί μπορεί αυτή τη φορά ο σύντροφός σας να αντιδράσει λέγοντας «Οκ, φύγε τότε!» και να σας αφήσει στήλη άλατος. Τα τελεσίγραφα στο πλαίσιο μιας έκλειψης σπάνια λειτουργούν καλά. Και σε περίπτωση που αποφασίσατε να αλλάξετε δουλειά γιατί σας προτάθηκε μια πιο ενδιαφέρουσα, ίσως δεν είναι συνετό να εγκαταλείψετε την ήδη υπάρχουσα, κατά τη διάρκεια μιας έκλειψης. Αν σκοπεύετε να κάνετε μια σημαντική συζήτηση με τον αγαπημένο σας για να του εκφράσετε τα παράπονά σας, κάντε το μερικές εβδομάδες πριν από την ημερομηνία της έκλειψης ή αλλιώς αφήστε αυτή την κουβέντα για μερικές εβδομάδες μετά, όταν η ατμόσφαιρα δεν θα είναι τόσο ηλεκτρισμένη. Αν δράσετε κατά το χρόνο της έκλειψης, μπορεί να εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα, καθώς τα πράγματα ίσως αποτύχουν ή ίσως δημιουργήσετε ένα αποτέλεσμα που δεν είχατε προβλέψει. Έχετε πάντως κατά νου, πως σε μια έκλειψη, η αλήθεια τείνει να βγαίνει στην επιφάνεια όπως ένας πίδακας καυτού νερού!

7. Οι εκλείψεις έχουν να κάνουν με την αίσθηση του χρόνου που έχουμε, και με τη συμπίεση αυτού του χρόνου και την επιτάχυνση των γεγονότων. Φέρνουν στο σήμερα, στο τώρα, τα γεγονότα που υποθέτατε ότι θα συνέβαιναν μήνες ή χρόνια αργότερα. Ας πούμε ότι ένα ζευγάρι έχει αποφασίσει να παντρευτεί σε δύο χρόνια, και εν τω μεταξύ δίνουν προκαταβολή για σπίτι. Τότε έρχεται μια έκλειψη, και ο ένας από τους δύο παίρνει προαγωγή με την προϋπόθεση να εργαστεί σε άλλη πόλη. Ξαφνικά, το ζευγάρι αποφασίζει να εγκαταλείψει τα παλιά του σχέδια και ο γάμος γίνεται αμέσως, ώστε να μπορέσουν να αρχίσουν την κοινή τους ζωή στη νέα πόλη. Συμπέρασμα: τα χρονοδιαγράμματα αλλάζουν δραματικά κάτω από την επιρροή των εκλείψεων. Επίσης, αν ένας από τους πλανήτες σας «αγγίζεται» από την έκλειψη, μπορεί να νιώθετε τη ζωή σας να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τα εμπρός. Ό,τι θα κάνατε μέσα σε τρία χρόνια συμπιέζεται σε έξι μήνες!

8. Οι εκλείψεις σας βοηθούν να κάνετε πράγματα που ποτέ δεν σκεφτήκατε ότι θα μπορούσατε να κάνετε, σας βοηθούν να ξεπεράσετε τους φόβους σας και να δείξετε ότι ναι, μπορείτε! Η περίοδος της έκλειψης, μοιάζει σα να πηδάτε ως αναβάτης ενός αλόγου ένα εμπόδιο, το οποίο βγαίνει ξαφνικά μπροστά σας και δεν ήσασταν καθόλου προετοιμασμένοι γι΄αυτό. Δεν είχατε καθόλου χρόνο να το σκεφτείτε! Το άλμα όμως, παρά το φόβο σας, πηγαίνει καλά και προσγειώνεστε με ασφάλεια. Αν είχατε χρόνο να σκεφτείτε, ίσως να μην βρίσκατε καν το θάρρος να δοκιμάσετε να πηδήξετε το εμπόδιο. Αλλά το τολμήσατε, και το πετύχατε. Κάπως έτσι είναι τα αποτελέσματα μιας έκλειψης. Και μπορεί να μην είναι αυτό το αποτέλεσμα όλων των εκλείψεων, ωστόσο πολλές είναι οι εκλείψεις που μας δείχνουν δυνατότητες και ικανότητες που μας εκπλήσσουν.

9. Προσπαθήστε να μην εκδίδετε τελεσίγραφα ή να αναλαμβάνετε μεγάλες δράσεις στο πλαίσιο μιας έκλειψης, καθώς τα πράγματα δεν θα πάνε όπως έχετε προγραμματίσει. Κρατήστε στάση αναμονής και υλοποιήστε τα σχέδιά σας λίγες εβδομάδες μετά, όταν η ατμόσφαιρα θα είναι λιγότερο φορτισμένη. Είναι καλύτερα αυτή την περίοδο να ακούτε, παρά να πράττετε.

10. Αν μια έκλειψη πέφτει στα γενέθλιά σας, το έτος που ακολουθεί θα είναι αρκετά περιπετειώδες και «γεμάτο». Ένα μέρος της ζωής σας θα υποστεί σίγουρα μαζική αλλαγή. Μπορεί να αντιμετωπίσετε μια ριζική αλλαγή στον τρόπο ζωής σας ή σε έναν συγκεκριμένο τομέα ζωής που υποδεικνύεται στο χάρτη σας. Αν μια έκλειψη της Σελήνης (σεληνιακή) αγγίζει τα γενέθλιά σας, θα είναι ένα έτος καταλήξεων, «κλεισιμάτων» κάποιων υποθέσεων, και, ενδεχομένως, ένα έτος εκπλήρωσης. Συχνά, μια σεληνιακή έκλειψη δημιουργεί αλλαγές μέσα στην οικογένεια ή στο σπίτι: μετακινήσεις, μετακομίσεις, γέννηση μωρού, αλλαγή συγκατοίκου, κάποιο μέλος της οικογένειας φεύγει από το σπίτι ή επιστρέφει.

11. Μια έκλειψη φέρνει πάντα απρόβλεπτες αλλαγές κατεύθυνσης, αλλά μόνο αν ο Ήλιος, η Σελήνη, ένας πλανήτης ή άλλο σημαντικό σημείο στο γενέθλιο χάρτη σας επηρεάζεται από αυτήν. Για να σας επηρεάσει μια έκλειψη, δεν χρειάζεται να πέφτει στο ζώδιό σας, αλλά θα πρέπει να έχει ανοχή 10 μοιρών από έναν μεγάλο πλανήτη ή σημείο στο χάρτη σας.

12. Οι εκλείψεις στην ίδια οικογένεια ζωδίων, συνδέονται η μία με την άλλη ως προς τα θέματα που θίγουν, όπως τα μαργαριτάρια σε ένα περιδέραιο. Για παράδειγμα, αν ένα σημαντικό γεγονός συνέβη στη ζωή σας σε μια έκλειψη του τρέχοντος έτους, τότε η επόμενη έκλειψη θα προωθήσει την κατάσταση σε ένα νέο επίπεδο. Οι εκλείψεις σε μία οικογένεια ζωδίων τείνουν να εστιάζουν έντονα σε έναν τομέα της ζωής σας. Το σύμπαν φαίνεται να γνωρίζει, ότι δεν μπορούμε να χειριστούμε μια τεράστια, ριζική αλλαγή μονομιάς. Έτσι, οι εκλείψεις μας δίνουν χρόνο να αφομοιώσουμε κάποιες αλλαγές πριν μας προσθέσει κι άλλες. Οι επόμενες εκλείψεις μας βοηθούν να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, βήμα-βήμα. Οι επιπλέον πληροφορίες που χρειαζόμαστε, δεν θα έρθουν μέχρι την επόμενη έκλειψη, και μέχρι τότε θα είμαστε έτοιμοι να τις δεχτούμε και να πράξουμε ανάλογα.

Παράδειγμα: Ας υποθέσουμε, ότι ένας άντρας και μια γυναίκα έχουν παντρευτεί εδώ και πολύ καιρό. Ο σύζυγος είναι δυσαρεστημένος, αλλά η γυναίκα αντιλαμβάνεται το γάμο της ως ευτυχισμένο και σταθερό. Αυτό δεν απέχει και πολύ από την αλήθεια. Στην πραγματικότητα, ο σύζυγος είναι άπιστος, κι έρχεται αντιμέτωπος με τη γυναίκα του σε μια έκλειψη ζητώντας διαζύγιο. Φυσικά, η γυναίκα σοκάρεται και δεν σταματά να κλαίει για εβδομάδες. Με το επόμενο ζεύγος εκλείψεων, οι συζητήσεις τους αφορούν πια την κατανομή της κοινής περιουσίας. Η πώληση του σπιτιού συμβαίνει στο επόμενο ζεύγος εκλείψεων. Σχεδόν έξι μήνες μετά από αυτό, κατά την επόμενη έκλειψη στα ίδια ζώδια, τα χαρτιά του διαζυγίου υπογράφονται από τους δύο. Ο σύζυγος θα ξαναπαντρευτεί στην επόμενη έκλειψη και από τότε η γυναίκα θα πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα ζωή της, μια ζωή που δεν είχε ζητήσει μεν, αλλά που είναι αναγκασμένη να δεχτεί, βρίσκοντας παρηγοριά στους φίλους και την οικογένειά της αλλά και γνωρίζοντας πια την αλήθεια. Τα γεγονότα που προκαλούνται από τις εκλείψεις, αποκαλύπτουν την αλήθεια και μας βοηθούν να ζήσουμε περισσότερο παραγωγικά, ηθικά και ακέραια.

13. Οι εκλείψεις είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην αποκάλυψη του χαρακτήρα κάποιου ή στα πραγματικά του κίνητρα. Αφού ανακαλύψετε πού ακριβώς βρίσκεστε και τι ακριβώς κάνετε, μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας καλύτερα. Ωστόσο, όλο αυτό μπορεί να σας προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και αναστάτωση. Να θυμάστε ότι, στην περίπτωση αυτή, η έκλειψη θα προσπαθεί να σας βοηθήσει.

14. Συχνά, μια σεληνιακή έκλειψη θα αφαιρέσει ένα πρόσωπο ή στοιχείο που υπήρχε στη ζωή σας και που λανθασμένα πιστεύατε ότι σας ήταν απαραίτητο κι ότι το χρειαζόσασταν. Πρόσωπο ή κατάσταση μπορεί να φύγει από τη ζωή σας πάνω σε μια έκλειψη, επειδή έχετε ήδη μάθει ό,τι ήταν να μάθετε από αυτό, επειδή πρόκειται για μια συνθήκη τελματωμένη ή δυσλειτουργική, ή επειδή δεν αποτελεί πλέον χρήσιμο και υποστηρικτικό παράγοντα. Η έκλειψη θα χτυπήσει το καμπανάκι, για να σας πει ότι ο χρόνος έχει παρέλθει και πως είναι πλέον καιρός να προχωρήσετε. Συχνά αναρωτιόμαστε, γιατί κάτι έπρεπε να τελειώσει με τον τρόπο που τέλειωσε. Ωστόσο, όλα έχουν το δικό τους κύκλο ζωής, ακόμα και οι δουλειές και οι σχέσεις. Εστιάστε στο μέλλον, όχι στο παρελθόν. Δώστε στον εαυτό σας χρόνο να προσαρμοστεί, και προθυμοποιηθείτε να μάθετε τι θα επακολουθήσει.

https://www.myastro.gr

https://www.myastro.gr

15. Κρατήστε αυτόν τον κανόνα στο μυαλό σας: το σύμπαν δεν κρατά «κενούς» χώρους. Κάθε φορά που δημιουργείται ένα κενό, το σύμπαν σπεύδει να το γεμίσει. Αυτό θα συμβεί και στη ζωή σας με μια έκλειψη: όλα αυτά που «χάνετε», θα αντικατασταθούν. Συχνά, το επόμενο στάδιο αποδεικνύεται πολύ καλύτερο από αυτό που μόλις έφυγε.

16. Προσέξτε όλα τα μηνύματα και τα σημάδια που σας έρχονται την περίοδο των εκλείψεων. Και παρότι κάποιες φορές φτάνουν σε σας με δραματικό και πρόδηλο τρόπο, ενώ κάποιες άλλες διακριτικά σαν ένα μυστικό ή σαν ένας ψίθυρος στο αυτί, η διαφορά είναι μικρή. Γιατί αυτό που έχει σημασία, είναι να πάρετε την είδηση στα σοβαρά. Τότε μόνο θα μπορέσετε να προβλέψετε τις δραματικές αλλαγές που καταφτάνουν.

17. Αν κάποιος, επάνω σε μια έκλειψη, σας φέρνει ειδήσεις που δεν σας αρέσουν και αρνείστε να τις ακούσετε, συνειδητοποιείστε ότι είναι αδύνατο να γυρίσετε τα πράγματα πίσω, και να τα κάνετε όπως ήταν πριν. Πάρτε τις πληροφορίες σοβαρά. Δείτε τις ειδήσεις αυτές ουσιαστικά σαν μια αδιαπραγμάτευτη εντολή, σαν διαταγή. Αποδεχτείτε αυτό που σας λένε τα μηνύματα και προχωρήστε. Για παράδειγμα, αν ο αγαπημένος σας λέει «τελειώσαμε», αποδεχθείτε το και προχωρήστε τη ζωή σας μπροστά. Φυσικά, είναι καλό να μιλάτε μεταξύ σας, ειδικά αν το πρόσωπο αυτό σημαίνει πολλά για σας. Ωστόσο, μη σέρνεστε στα πατώματα. Σώστε την αξιοπρέπειά σας, και μην ικετεύετε για τη συνέχιση της σχέσης. Οι εκλείψεις μας κάνουν να συνειδητοποιούμε ότι κάτι έχει αλλάξει, πιθανότατα για πάντα.

18. Σε μια έκλειψη, συνειδητοποιούμε ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα πάντα στη ζωή. Η αποδοχή του αμετάκλητου σε μια σχέση ή μια κατάσταση μπορεί να είναι πολύ οδυνηρή, αλλά είναι ένα βίωμα της ζωής. Αν αισθάνεστε πολύ αναστατωμένοι ή λυπημένοι, εμπιστευτείτε την καλοσύνη, τη συμπάθεια και τη σοφία των γύρω σας. Περάστε χρόνο με αυτούς που αγαπάτε και σας αγαπούν. Οι εκλείψεις μας βοηθούν να εξελιχθούμε, να ωριμάσουμε, να γίνουμε πιο φιλοσοφημένοι και στοχαστικοί.

19. Οι εκλείψεις στέλνουν το λαμπρό φως της αλήθειας στο τμήμα του χάρτη σας που έρχεται σε επαφή με την έκλειψη, αποκαλύπτοντας μια κατάσταση ή τάση που υπήρχε, και η οποία είχε αγνοηθεί, αρνηθεί, ή δεν είχε ποτέ πριν παρατηρηθεί.

20. Οι εκλείψεις, συχνά λειτουργούν ως καταλύτες για μια σημαντική απόφαση ζωής. Χωρίς την είδηση που φέρνει μια  έκλειψη, θα συνεχίζαμε πιθανότητα όπως πορευόμασταν, με ελάχιστη ή καμία αλλαγή κατεύθυνσης.

21. Στο πλαίσιο μιας έκλειψης, μπορείτε να δείτε επιτέλους τον πραγματικό χαρακτήρα κάποιου. Αυτό μπορεί να είναι ένα πρόσωπο που ξέρατε καλά ή νομίζατε ότι ξέρατε. Ανακαλύπτοντας μια σκοτεινή πλευρά του «προσγειώνεστε», αλλά ευτυχώς αυτό δεν συμβαίνει σε κάθε έκλειψη.

22. Οι εκλείψεις φέρνουν επίσης μια αλλαγή προοπτικής. Είναι σα να προστίθεται ένα κομμάτι του παζλ σε μια κατάσταση, και τότε όλα αλλάζουν. Ξαφνικά ένα μυστήριο θα λυθεί, και θα πείτε στον εαυτό σας, «τώρα καταλαβαίνω!». Τώρα που έχετε μια πλήρη εικόνα της κατάστασης, θα ξέρετε και τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια. Δεν είστε πλέον στο σκοτάδι. Αυτό ακριβώς καταφέρνει μια έκλειψη.

23. Ακόμη και αν η έκλειψη δεν σας επηρεάσει, θα παρατηρήσετε ότι υπάρχει αφθονία δράσης γύρω σας, όχι μόνο στον κοινωνικό σας κύκλο, αλλά και στον κόσμο γενικότερα. Τα μέσα ενημέρωσης θα έχουν πληθώρα ειδήσεων, και στην προσωπική σας ζωή, θα ακούσετε πολλά μνημειώδη γεγονότα όσον αφορά τις ζωές ανθρώπων που γνωρίζετε, φίλων και μελών της οικογένειάς σας. Μπορεί να κληθείτε να βοηθήσετε άλλους αυτή τη στιγμή, γι ‘αυτό προσπαθήστε να έχετε ένα ευέλικτο πρόγραμμα.

24. Μπορεί να αισθάνεστε πιο συναισθηματικοί από το συνηθισμένο στο πλαίσιο μιας έκλειψης, ειδικά αν είναι σεληνιακή (πανσέληνος). Κι επειδή η κρίση σας μπορεί να μην είναι αντικειμενική μέσα σε όλη αυτή τη φόρτιση, πριν απαντήσετε σκεφτείτε τα πράγματα καλά. Αν μπορείτε, περιμένετε μια εβδομάδα πριν τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης. Αν κάποιος σας κάνει μια προσφορά που σας ενθουσιάζει, εξετάσετε την προσεκτικά και σφαιρικά, μάθετε τι παίζει, κι αν εξακολουθείτε να τη βρίσκετε ενδιαφέρουσα, τότε προχωρήστε.

25. Οι ειδήσεις που θα πάρετε, μπορεί να απαιτούν από σας γρήγορη ανταπόκριση, αλλά μη βιαστείτε να τη δώσετε, γιατί υπάρχει πιθανότητα να προστεθούν κι άλλες πληροφορίες σ΄αυτές που ήδη έχετε. Αν κάποιος απαιτεί μια απάντηση οπωσδήποτε, τότε δώστε τη και ο Θεός βοηθός! Η αίσθηση μιας έκπληξης ή ενός σοκ συνοδεύει συχνά μια έκλειψη.

26. Μη βιαστείτε να χαρακτηρίσετε μια έκλειψη «καλή» ή «κακή», επειδή μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Η έκλειψη έχει πάντα μια δεύτερη πράξη, έτσι ας είστε υπομονετικοί – μπορεί να χρειαστούν έξι μήνες ή περισσότερο για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες. Καθώς περιμένετε, η εικόνα μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται σταδιακές αλλαγές. Το σίγουρο είναι, πως αν χάσετε κάτι στο πλαίσιο μιας έκλειψης, το σύμπαν έχει ετοιμάσει κάτι καλύτερο για σας. Να είστε υπομονετικοί και ανοιχτόμυαλοι.

27. Το μήνυμα που σας φέρνει μια έκλειψη, σας παραδίδεται συνήθως εντός 4 ημερών από την πραγματική ημερομηνία της έκλειψης, αλλά όχι πάντα. Ωστόσο, μπορεί να αισθάνεστε μερικές φορές την επίδραση μιας σεληνιακής έκλειψης ήδη έναν μήνα πριν συμβεί (+- 5 μέρες), κατά την ημερομηνία της έκλειψης (+- 5 μέρες – το πιο σύνηθες), ή για έναν μήνα μετά (+- 5 μέρες). Είναι επίσης δυνατό, αλλά σπανιότερο, να την αισθάνεστε έως και 6 μήνες αργότερα, όταν ένας άλλος πλανήτης έρχεται να πυροδοτήσει την «είδηση» που πήρατε. Αν δεν αισθάνεστε την έκλειψη, τότε αναζητήστε τον Άρη ή τον Κρόνο, καθώς αυτοί οι δύο πλανήτες είναι σε θέση να πυροδοτήσουν επίσης μια «είδηση», σε περίπτωση που διασχίσουν τις μοίρες της έκλειψης, ή βρεθούν σε ζώδιο απέναντι από εκείνο της έκλειψης.

28. Οι εκλείψεις μερικές φορές μπορούν να ρίξουν κάστρα, ανοίγοντας τις μεγάλες σιδερένιες πόρτες τους, ακόμη και αυτές που δεν είχαν ποτέ πριν ανοίξει για σας. Να είστε αισιόδοξοι! Τι εύχεστε αλήθεια; Ό,τι κι αν εύχεστε, αν εργάζεστε σκληρά για να πετύχετε το στόχο σας, μια έκλειψη μπορεί να σας βοηθήσει να το καταφέρετε!

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 28-03-2024 07:34:40