blank
 
blank

Σκορπιός 2015: Αφιέρωμα στο ζώδιο του μήνα.

Σκορπιός 2015: Αφιέρωμα στο ζώδιο του μήνα.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 5
 

Σκορπιός, το ζώδιο του μήνα

Στις 23 Οκτωβρίου ο Ήλιος εισήλθε στο ζώδιο του Σκορπιού, φέρνοντας στην καθημερινότητα και στις διαπροσωπικές μας σχέσεις εκκεντρικότητα, καχυποψία, περιορισμένη εμπιστοσύνη. Αλλά και ευφυία, αντοχή, επιμονή! Η αλήθεια είναι πως οι σχέσεις και η καθημερινότητά μας, ο τρόπος σκέψης και οι συναλλαγές μας ποτίζονται από περιπλοκότητα, σκεπτικισμό, διαίσθηση και ψυχική δύναμη. Η σιωπές και οι ψίθυροι πίσω από κλειστές πόρτες, πολλές φορές είναι όχι αποδοκιμασία, όπως νομίζουν για σένα οι πιο πολλοί, αλλά μια λυτρωτική διακριτικότητα, που σε αποτρέπει από το να δηλώσεις ανοιχτά τις σκέψεις και τα αισθήματά σου.
 
Τα γενέθλιά σου ξεκινάνε στις 23 του μηνός με τη Σελήνη στους Ιχθείς, να μάχεται με όψη αντίθεσης τον Άρη, την Αφροδίτη και το Δία από την Παρθένο. Συγκινήσεις, διενέξεις, διαφορές αλλά και υπερβολές συναισθημάτων θα έχει η ημέρα. Ίσως κρατάς επτασφράγιστα κάποια μυστικά που σε βαραίνουν.
 
Το τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω στις 23 του μηνός, ενεργοποιεί θέματα φιλίας και πίστης. Ίσως έχεις επενδύσει σε άλλους, σε σχέσεις κοντινές, φιλικές, τις οποίες μέχρι πρότινος δεν διαπραγματευόσουν. Και όμως, ακριβώς επειδή κάποιες φιλικές σχέσεις αλλάζουν, μεταμορφώνονται και παίρνουν μία πορεία που ίσως δεν σε βρίσκει σύμφωνο, θα μπεις στη διαδικασία να αναλογιστείς πόσο αξίζει να τις κρατήσεις στη ζωή σου. Ή πόσο σου στοιχίζει να προσπαθείς να αναστηλώσεις γκρεμισμένες εμπιστοσύνες.
 
Στις 25 του μήνα, συμβαίνει μία από τις πιο τυχερές πλανητικές συγκυρίες, η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Δία, που θα σου δώσει την ευκαιρία και τη πολυτέλεια να λάμψεις κοινωνικά, να αρέσεις, να προτιμηθείς, να προωθηθείς, να πετύχεις. Αν κάνεις ένα επάγγελμα του σχετίζεται με κόσμο, με κοινό και προβολή, θα ζήσεις μικρούς και μεγάλους καθημερινούς θριάμβους. Παράλληλα, θα σου φέρει αρκετούς υποστηρικτές, με τους οποίους αγναντεύετε με τον ίδιο τρόπο τη ζωή.
 
Επίσης, θα νιώσεις τη γενναιοδωρία των άλλων απέναντί σου, σαν απόδειξη των καλών οιωνών που υπάρχουν στη ζωή σου. Εκτός από υλική εύνοια, θα υπάρξει και ευκαιρία για σημαντικές ερωτικές γνωριμίες, ενθουσιασμό, μαγευτικές έλξεις και ρομαντισμό. Επέκταση προσωπική, κοινωνική κι επαγγελματική προβλέπεται, αρκεί να μπεις κι εσύ λίγο στο παιχνίδι της κοινωνικής ευελιξίας.

Ευνοϊκή η Πανσέληνος για τους Σκορπιούς

Στις 27 Οκτωβρίου, η Πανσέληνος στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού κινητοποιεί θέματα που αφορούν τις σχέσεις σου και τις προσωπικές σου επιλογές. Ίσως κάποιοι έρθετε σε αντιπαράθεση με το παρελθόν, με ενοχές και ανασφάλειες. Σε κάποιες περιπτώσεις θα σε απασχολήσει η συναισθηματική σου κατάσταση, προσπαθώντας να αποβάλλεις συνήθειες που σε κρατάνε πίσω.
 
Ωστόσο, η Πανσέληνος θα λειτουργήσει ευεργετικά για σένα, αφού θα σε απαλλάξει από ένα αόριστο παρελθόν, βοηθώντας σε να πατήσεις γερά στο εδώ και στο τώρα. Σίγουρα όμως θα απαιτήσεις αποδείξεις πίστης και αγάπης από το άτομο που έχεις στη καρδιά σου. Πέραν τούτου, θα μπορέσεις να ασχοληθείς με την όμορφη πλευρά της ζωής και να αφοσιωθείς σε ανθρώπους που σου αποδεικνύουν με πράξεις τα αισθήματά τους. Επίσης, σε οικονομικά ζητήματα θα ξανασυναντήσεις εύνοια και την ευκαιρία να επεκταθείς σε επαγγελματικούς τομείς.

Ο Ερμής στο Σκορπιό και πώς σε επηρεάζει

Στις 2 Νοεμβρίου, ο Ερμής περνά στο ζώδιό σου και λειτουργεί υποστηρικτικά στο να εφαρμόσεις τα σχέδιά σου, αν και θα κινηθείς με άκρα μυστικότητα και επιφύλαξη, σε σχέση με συνεργάτες και τομείς που δεν ξέρεις ακόμα. Σε θέματα σχέσεων και φιλίας, θα είσαι αρκετά καχύποπτος και σε αμυντική θέση μονίμως. Πολλά σενάρια περνάνε στο μυαλό σου, όμως το μόνο που καταφέρνουν είναι να σε βάζουν σε φάση συνεχούς ανησυχίας.
 
Στις 6 Νοεμβρίου, το τρίγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα σε βοηθά να κάνεις πράξη αόριστα πλάνα και γενικά σχέδια, ώστε να μπορέσεις να στραφείς σε ουσιώδη πράγματα. Ίσως έχεις κάποια μεγάλη έμπνευση, που τώρα θα βρει τρόπο να εκφραστεί. Ίσως πάλι βιώσεις έναν ρομαντικό έρωτα, από αυτούς που σε μεγάλο βαθμό καλλιεργούνται στο μυαλό πρωτίστως και από όμορφα λόγια. Πρόκειται για μία θαυμάσια περίοδο να γεφυρώσεις χάσματα και να επικοινωνήσεις χωρίς δυσκολίες και παρεμβάσεις. Το πραγματικό δώρο είναι πως έχεις την ικανότητα να νιώθεις πράγματα, πριν αυτά συμβούν.
 
Στις 10 Νοεμβρίου, το εξάγωνο του Ερμή με τον Πλούτωνα σε οδηγεί να ανακαλύψεις τη δύναμη της πειθούς και την έξυπνη χρήση των πληροφοριών για όφελός σου. Ενδέχεται να εμπλακείς σε κουβέντες, όπου θα έχεις την ευκαιρία να επηρεάζεις τη γνώμη των άλλων και να τους κατευθύνεις. Παράλληλα, θα νιώσεις την ανάγκη να ανοίξεις τη ψυχή του και να διώξεις από μέσα σου ό,τι σε πιέζει, αφήνοντας τον εαυτό σου να βυθιστεί σε βαθιά ψυχαναλυτικές καταστάσεις. Ίσως, πάνω στην τόση διαύγεια του μυαλού σου, γεννήσεις μία λαμπρή ιδέα που θα έχει μεγάλη επιτυχία, αν εφαρμοστεί.
 
Στις 13 Νοεμβρίου, ο Άρης περνάει στον Ζυγό και εσύ βρίσκεις άπειρους λόγους να καταπιέσεις τα αισθήματά σου, να νιώσεις θυμό, ενοχή ή και φόβο. Τη περίοδο αυτή θα πρέπει ωστόσο να χειριστείς σωστά τα όσα νιώθεις, να μετριάσεις την οργή σου και την σχεδόν εμμονική σου τάση να διαφωνείς επιθετικά με τους άλλους. Προσοχή δείξε σε κρυφούς εχθρούς, που έχουν σκοπό να σε βλάψουν. Ίσως καταστρώσεις ένα σχέδιο, για να τους αποπροσανατολίσεις.
 
Στις 16 του μήνα, Ερμής σχηματίζει σύνοδο με τον Ήλιο στο ζώδιό σου, βοηθώντας σε να βάλεις σε μία τάξη τις σκέψεις σου και να πάρεις ορθολογικές αποφάσεις. Αυτοπεποίθηση και ορθή σκέψη είναι αυτά που σου δίνει να ξεχυθείς στην επαγγελματική αρένα την μέρα εκείνη. Καλή ευκαιρία για να στείλεις βιογραφικό ή να κανονίσεις συνέντευξη για δουλειά.

Ενδιαφέρον φινάλε

Στις 22 Νοεμβρίου, λίγο πριν ο Ήλιος σε αποχαιρετήσει, η αντίθεση της Αφροδίτης με τον Ουρανό, η οποία γίνεται ακριβείας δυο μέρες μετά, φέρνει εκρηκτικές εξελίξεις, αναπάντεχες καταστάσεις, αστραπιαίους έρωτες, ξαφνικές αλλαγές στη δουλειά, ενθουσιασμούς που διαδέχονται τις απογοητεύσεις. Κρυφές σχέσεις, σύντομες ιστορίες και παράλληλες περιπέτειες, θα αποτελέσει για σένα η όψη αυτή, επιφυλάσσοντας σου το καλύτερο φινάλε.
Από την Ματίνα Πάτζαλη
Ημερομηνία Τροποποίησης: 24-10-2015 18:32:00
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.
Αποδέχομαι