blank
 
blank

Ερωτική πλανητική ενημέρωση για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου 2016.

Ερωτική πλανητική ενημέρωση για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου 2016.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 6
 

Οι αστρολογικές όψεις και ο έρωτας το πρώτο 15ήμερο του Ιανουαρίου 2016

Το νέο έτος ξεκινά με τις συνήθεις μεγάλες προσδοκίες, τις ελπίδες και τις καλύτερες προθέσεις, όπου ο έρωτας θα αποτελέσει το βασικό συστατικό για μία ενθουσιώδη, όμορφη και πλήρη χρονιά.
 
Τα εγκαίνια κάνει ο Άρης, που στις 3 Ιανουαρίου μετακινείται από τον Ζυγό στο Σκορπιό, σε έναν αγώνα επιβίωσης, δύναμης και πάθους. Για ένα μήνα λοιπόν, οι σχέσεις σφυροκοπούνται, ανταγωνίζονται και ζορίζονται υπό το βάρος της έντασης. Ο Άρης από τον Σκορπιό, ξυπνά πάθη, ζήλειες, υπόγειες επιθυμίες και όλα αυτά καλούμαστε να τα κατατάξουμε και να τα ισορροπήσουμε στη δύσκολη καθημερινότητα. Φορά όμως και ένα προσωπείο, κρύβοντας από κάτω σκοπούς, σκέψεις, προθέσεις και διαθέσεις, μην επιτρέποντας στον άλλον να εισχωρήσει στο μυαλό μας και να έχει μια καθαρή εικόνα.
 
Παράλληλα, η Αφροδίτη στον Τοξότη οδεύει ακόμα με μία ανάλαφρη και πειραματική διάθεση, μέχρι και αυτή να συναντήσει τα αγκάθια του Κρόνου και να μαζευτεί όσον αφορά την ασυδοσία της.

Ήλιος-Πλούτωνας: Συντριβή και αναγέννηση!

Στις 6 του μηνός, ο Ήλιος στον Αιγόκερω, σχηματίζει όψη συνόδου με τον Πλούτωνα, ελευθερώνοντας μεγάλες δυνάμεις, που ανάλογα θα τεθούν στην υπηρεσία του θετικού ή του αρνητικού. Η σύνοδος παίρνει τα στοιχεία του Αιγόκερου, αφού συμβαίνει σε αυτόν, θέτοντας μας σε αυτοέλεγχο, σκληρή πειθαρχία και περιορισμό εκεί που κρίνουμε πως είναι απαραίτητο. Το ζητούμενο του εξελιγμένου ανθρώπου είναι να αντιμετωπίσει σωστά τις εσωτερικές του δυνάμεις και όχι να τις αναλώσει με αρνητικό τρόπο. Ωστόσο, δεν θα αποφευχθούν οι αγώνες επιβολής, η κρίση στις σχέσεις, αλλά και κρίση με τον εαυτό μας, όσον αφορά τη ταυτότητά μας, τους σκοπούς και τις προθέσεις μας. Ένα μπέρδεμα δηλαδή, που σχετίζεται με τις προσδοκίες μας, τι θέλουμε από τον άλλον, τι ζητάμε από τη σχέση γενικότερα.
 
Μυστικοπαθείς και ελεγκτικοί θα είμαστε με το σύντροφο λοιπόν, με μεγάλες δόσεις καχυποψίας και αμφιβολίας. Η έλλειψη εμπιστοσύνης πρόκειται να δημιουργήσει προβλήματα, οδηγώντας συχνά σε διένεξη και πιθανόν σε ακραία σύγκρουση. Η μανία να αποσπάσουμε την έγκριση του άλλου με κάθε θυσία, μπορεί να μας εξαντλήσει. Η ανάγκη να μη μας απορρίψουν, είναι μεγαλύτερη από αυτή της επιβίωσης της σχέσης. Είναι η σιωπηλή αποδοχή που επιζητούμε, η δικαίωση, η αναγνώριση. Και όταν αυτή δεν έρχεται από ένα άτομο, στο οποίο μπορεί να έχουμε αποκαλύψει τις πιο μύχιες μας σκέψεις, όπως ο σύντροφος, τότε αντιδρούμε ακραία. Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου λοιπόν, οι… τιτάνιες ερωτικές μάχες θα είναι σιωπηλές και αδυσώπητες, και θα καταλήξουν είτε στην ανασυγκρότηση του έρωτα, είτε στην οριστική συντριβή του.

Κρόνος-Αφροδίτη: Οι δοκιμασίες της αγάπης…

Μία άλλη καθοριστική όψη, που βάζει εμπόδια στην αγάπη είναι αυτή της Αφροδίτης και του Κρόνου, που σχηματίζουν σύνοδο στον Τοξότη, στις 9 του μηνός. Ο Κρόνος έχει την ικανότητα να επηρεάζει τον συναισθηματικό μας κόσμο, μεταβάλλοντάς τον δραστικά, με περικοπές και μειώσεις σε αισθήματα. Έτσι, αυτά που νιώθουμε για κάποιον ή για κάτι, ξαφνικά δεν είναι εδώ ή είναι αλλαγμένα ή λίγα ή απλά αδιάφορα. Και όμως, συχνά οι δύσκολες όψεις μετατρέπονται σε επιτυχείς. Συχνά η λύση δεν είναι ο χωρισμός ή η απομόνωση, αλλά η σταθεροποίηση και η μονιμότητα της αγάπης, ώστε να κρατήσει σε μελλοντικές αναταραχές.
 
Πολλοί τη περίοδο μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, θα αναπτύξουν το αίσθημα της αυτολύπησης, κάτι αρκετά ενοχλητικό για το περίγυρό τους. Πρόκειται μεταφορικά για ένα… παγωμένο κελάρι, από το οποίο γρήγορα θα προσπαθήσουμε να δραπετεύσουμε. Τα αισθήματα παγώνουν προσωρινά, ο καθένας κλείνεται στον εαυτό του, ενώ νιώθουμε να χτυπάμε κλειστές πόρτες. Ακόμα και η ερωτική ζωή, που μέχρι πριν μπορεί να ήταν ενθουσιώδης, τώρα φαίνεται να χάνει τη σπιρτάδα της.
 
Η ιδέα του χωρισμού πλανάται στον αέρα, ειδικά για σχέσεις επιφανειακές, χωρίς ιδιαίτερο βάθος και δέσιμο. Η απογοήτευση και η αποξένωση ανθίζουν εκεί που μέχρι χθες υπήρχε χαρά και ενθουσιασμός. Ο τρόπος με τον οποίο θα αντιδράσουμε στην επιρροή της όψης, εξαρτάται από την ιδιοσυγκρασία του καθενός. Κάποιοι κάνουν πίσω και αναπτύσσουν μία άμυνα, άλλοι αντιδρούν με αισθήματα ζήλειας και θυμού, αφού έχουν την εντύπωση πως πρέπει να παρακαλούν για τον έρωτα του συντρόφου. Και εκεί που νομίζουμε πως ο Κρόνος θέλει όλα να τα καταστρέψει, κάνοντας μας ευάλωτους στο θέμα του έρωτα, τελικά θα χωρίσουν αυτοί που εξαρχής δεν ανήκαν μαζί, ενώ εκείνοι που έχουν ισχυρούς δεσμούς, θα δουν τη σχέση τους να γίνεται ακόμα πιο δυνατή.

Τρίγωνο Ήλιου-Δία: Ο θεός του έρωτα υπάρχει!

Ο επίλογος του δεκαπενθημέρου γράφεται με το τρίγωνο μεταξύ του Δία από τη Παρθένο με τον Ήλιο από τον Αιγόκερω, μία όψη που θα χαρίσει αισιοδοξία, τύχη και ερωτικούς θριάμβους με ευτυχισμένο τέλος. Πολλά ζευγάρια θα πάρουν την απόφαση να κάνουν ένα βήμα παραπάνω, να επισημοποιήσουν τη σχέση τους ή να βρουν μία κοινή στέγη. Επίσης, τη περίοδο αυτή θα ανακαλύψουμε νέους δρόμους ανανέωσης του έρωτα, θα βγούμε από ρουτίνα και βαρεμάρα, ενώ οι αδέσμευτοι θα έχουν πολλές ευκαιρίες να συναντήσουν κάτι αξιόλογο και αξιόπιστο, το οποίο θα τους επιτρέψει να κάνουν όνειρα.
 
Το σημαντικό είναι πως θα εκτιμήσουμε τον έρωτα, τη παρουσία του άλλου στη ζωή μας και τη τύχη να απολαμβάνουμε κάποια προνόμια όπως είναι η συντροφικότητα, η τρυφερότητα και η ζεστή αγκαλιά. H πίστη πως όλα θα πάνε καλύτερα από καλά είναι υπαρκτή και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη σχέση και τη συμπεριφορά μας. Και όπως λέει και ένα ρητό, αυτός που έχει την ακλόνητη πίστη, έχει και την επιρροή!
Από την Ματίνα Πάτζαλη
Ημερομηνία Τροποποίησης: 04-01-2016 17:48:00
loading...
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.
Αποδέχομαι