blank
 
blank

Δεκέμβριος 2013: Χρόνια πολλά Τοξότη! Αφιέρωμα στο ζώδιο του μήνα.

 
Δεκέμβριος 2013: Χρόνια πολλά Τοξότη! Αφιέρωμα στο ζώδιο του μήνα.
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 
Sponsored Links

Τοξότης, το ζώδιο του μήνα

Στις 22 Νοεμβρίου ο Ήλιος εγκαταλείπει τον περίπλοκο Σκορπιό και περνάει στο μαγικό κόσμο της αισιοδοξίας, της περιπέτειας και του ονείρου: στον κόσμο του Τοξότη. Οι επιλογές και η στάση ζωής γίνονται σαφώς διαφορετικές, αποκτώντας μια πιο ανεξάρτητη χροιά και τόλμη, με διάθεση να σκορπάς στους πέντε ανέμους κάθε δυσαρέσκεια και να συγχωρείς χωρίς πολλές σκέψεις, κάθε απόρριψη. Σαν γνήσιος Τοξότης δηλαδή.
 
Η διάθεση του να διακρίνεις σε όλα μια αγνότητα, καθαρές προθέσεις και έλλειψη σκοπιμότητας, ξυπνά πάλι μέσα σου, μετά από νάρκη ενός περίπου μήνα, όσο δηλαδή ο Ήλιος παρέμεινε στα σκοτεινά ύδατα του Σκορπιού και σε βάρυνε στις επιλογές σου.

Δίας: ο αφέντης σου και χορηγός σου

Ξεκινάμε με τον Δία, τον κυβερνήτη του ζωδίου σου, που δε μπορείς να πεις, πάντα σε ξελάσπωνε, ακόμα και αν δεν έβλεπες διέξοδο, λίγο πριν το γκρεμό, ο από μηχανής Θεός δεν άφησε τα παιδιά του.
 
Ο Δίας λοιπόν, ανάδρομος και έτοιμος για αντίθεση με την Αφροδίτη, στις 28 Νοεμβρίου, σε κάνει να σπάσεις στερεότυπα, να ψάξεις ικανοποίηση, έστω και επιφανειακή, και να χρησιμοποιήσεις ερωτικούς συντρόφους για το σκοπό σου. Φυσικά τις μέρες εκείνες, ξυπνάς και κοιμάσαι με φιξαρισμένο το μυαλό σε έρωτες, σχέσεις, ερωτικές ίντριγκες, σεξουαλική δίψα και πολλά άλλα.
 
Η πραγματικότητα είναι πως ο ανάδρομος Δίας στο Καρκίνο, σε οδηγεί σε ένα φλας-μπακ στο παρελθόν σου, αξιολογώντας το ή, σε άλλα σημεία, απορρίπτοντάς το, κρίνοντας αυστηρά τη πορεία σου, ενώ αλλάζεις τη φιλοσοφία για τις σχέσεις και το συναισθηματικό σου δόσιμο σε αυτές. Έχεις χρόνο μέχρι ο Δίας να γυρίσει ορθόδρομος, αποφασίζοντας που να δώσεις τη καρδιά σου, να κλείσεις συμφωνίες και να κινηθείς σε καινούργια μονοπάτια που ανοίγονται μπροστά σου. Χρησιμοποίησε τη περίοδο αυτή, ώστε να διευθετήσεις εκκρεμότητες, να κατοχυρώσεις το ενδιαφέρον κάποιου και να ανοίξεις προοπτικές για το μέλλον.

Ήλιος με Ποσειδώνα: οι πειρασμοί πάντα θα είναι εδώ

Η όψη του Ήλιου από τον Τοξότη σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, στις 24 Νοεμβρίου, ευθύνεται για βρώμικα παιχνίδια, ψευδαισθήσεις και μια παραμορφωμένη, μη ρεαλιστική εικόνα, όσον αφορά στα ερωτικά σου. Αν είσαι μέσα σε μια σχέση, τότε οι πειρασμοί και οι ερωτικοί κίνδυνοι είναι αρκετοί να σε κάνουν να παραστρατήσεις. Ειδικά αν στη σχέση σου, η ασυμφωνία είναι το μόνο σημείο στο οποίο… συμφωνείτε!
 
Επειδή δεν είναι το στοιχείο σου να δίνεις μάχες και να τις χάνεις, για άλλη μία φορά το καλό θα υπερτερήσει μέσα σου -παιδί του Δία είσαι- και θα σε παρακινήσει να μείνεις σε μια σχέση, που, ενώ κατεδαφίζεται, η πεποίθηση και η ελπίδα πως τα πράγματα θα αλλάξουν, είναι γνώμονας των αποφάσεών σου. Παράλληλα, οι πιο τολμηροί του ζωδίου θα αρπάξουν την ευκαιρία για σκανδαλιές, απιστίες, ψέματα, κρυφτό, ξελόγιασμα και περιπέτειες, ενίοτε συνοδευτικές της μόνιμης σχέσης!
 
Τα σκάνδαλα λοιπόν συνοδεύουν τη ζωή σου, αγαπητέ Τοξότη, οπότε αν δε θέλεις να αποκαλυφθείς, θα πρέπει να υιοθετήσεις κάποια… σκορπίσια χαρακτηριστικά, όπως είναι η μαεστρία στο κρύψιμο και τις παραπλανητικές κινήσεις.
 
Η αποκάλυψη της πραγματικής διάστασης των καταστάσεων που βιώνεις, η επιθυμία να παγώσεις πράγματα γιατί δε μπορείς να τα διαχειριστείς και η ανάκτηση ψυχικών δυνάμεων, είναι μερικά γνωρίσματα των ημερών αυτών.

Δίας με Ερμή: η ευκαιρία σου!

Στις 28 Νοεμβρίου ο Δίας σε τρίγωνο με τον Ερμή ανοίγει κανάλια επικοινωνίας, ευεργετεί σε θέματα επαγγελματικά και καθημερινά, κάνει ευκολότερη την ζωή σου και σε βοηθά, ώστε να απολαύσεις κάποιες επιτυχίες. Ταυτόχρονα, θα έχεις την ευκαιρία να βάλεις τέλος σε κουτσομπολιά και ανόητα σενάρια που σε θέλουν πρωταγωνιστή, χαλώντας σου τη καλή φήμη.
 
Η όψη αυτή θα σε προικίσει με πνευματική καθαρότητα, ώστε να μπορείς να διακρίνεις στο δρόμο σου τις ευκαιρίες από τις παγίδες. Κατάλληλη περίοδος να υπογράψεις συμβόλαια, να διαπραγματευτείς, να ζητήσεις καλύτερες εργασιακές συνθήκες, να κάνεις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Ήλιος με Ουρανό: βρέχει τύχη

Στις 30 Νοεμβρίου, το τρίγωνο του Ηλίου με τον Ουρανό θα σε κάνει να αναζητήσεις τη προσωπική και πνευματική επέκταση, να πρωτοτυπήσεις, να περπατήσεις διαφορετικούς δρόμους, να διαλέξεις το ιδιαίτερο στον έρωτα, να γνωριστείς με άτομα που δεν ανήκουν οπωσδήποτε στο γκρουπ των νορμάλ μικροαστών. Ακόμα, να υποστηρίξεις τους άλλους όπου μπορείς και να απολαύσεις μία ιδιαίτερη εύνοια και καλή τύχη.
 
Τις μέρες αυτές, θα βγει η αντισυμβατικότητα έντονα, ενώ αν είσαι σε σχέση, θα δεις όλα εκείνα που σε χωρίζουν και σε διαφοροποιούν από τον άλλον, τα αγεφύρωτα, να είναι αυτά που σε κρατάνε δεμένο, με επαναλαμβανόμενους όρκους, ανανεωμένο έρωτα και σφιχτές αγκαλιές.

Δίας με Κρόνο: το νοικοκύρεμα

Στις 12 Δεκεμβρίου ο κυβερνήτης σου Δίας σε τρίγωνο με το Κρόνο θα βάλει τις οικονομικές σου εκκρεμότητες σε μια τάξη, ενώ θα σου υποδείξει με ποιο τρόπο τελειώνει μια εξάρτησή σου, οικονομική ή συναισθηματική. Ερωτικά, το παρελθόν κλέβει από το παρόν και επιστρέφει, ενώ οι επιλογές σου θα τονώσουν την αυτοεκτίμησή σου, αφού βλέπεις πως αρέσεις και λειτουργείς στο έπακρο, πράγμα που αποδιώχνει όλους τους φόβους και τις ανασφάλειές σου. Ωστόσο, οι αναζητήσεις σου θα είναι σε βάθος, ψάχνοντας για την συναισθηματική ασφάλεια, αυτή που θα σε κάνει να καλύψεις κενά και να κλείσεις οριστικά πληγές του παρελθόντος.
 
Γενικότερα, μέχρι τη στιγμή που θα σε αποχαιρετήσει ο Ήλιος, τα μεσάνυχτα της 21ης Δεκεμβρίου, θα είναι ένας πολύ εποικοδομητικός και τυχερός μήνας, που θα σε παροτρύνει να επεκταθείς ερωτικά, προσωπικά και επαγγελματικά, επιτρέποντας να μείνουν στη ζωή σου, αυστηρά αυτοί που πρέπει. Για όλους τους άλλους, θα είναι μάλλον αποπνικτικά.
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 25-11-2013 00:00:00