blank
 
blank

Αφροδίτη-Ποσειδώνας: Τι και αν δεν έρθει η αγάπη, εμείς θα τη ζωγραφίσουμε!

 
Αφροδίτη-Ποσειδώνας: Τι και αν δεν έρθει η αγάπη, εμείς θα τη ζωγραφίσουμε!
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 
Sponsored Links

Το τρίγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα

Στις 14 Σεπτεμβρίου, η Αφροδίτη από τον Σκορπιό σχηματίζει τρίγωνο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς, ενώ την ίδια μέρα η Σελήνη θα έχει μια δύσκολη συνάντηση με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Η διαφορετικότητα και η έλλειψη συμβατότητας των στοιχείων, δημιουργούν ένα ερωτικό κλίμα αρκετά αλλόκοτο, ευαίσθητο, απαιτητικό, αλλά και επώδυνο.
 
Ο έρωτας, όταν τον δημιουργούν η Αφροδίτη με τον Ποσειδώνα, είναι εκείνος που δεν γνωρίζει ή αποδέχεται σύνορα, που αγαπά τη διαφορετικότητα, απεχθάνεται τις κοινωνικές εντάξεις και τους συναισθηματικούς περιορισμούς. Ξεδιπλώνει την πιο ρομαντική και αισθησιακή του πλευρά, παραμερίζοντας λογική, σύνεση και κανόνες, δίνοντας την ευκαιρία στους εραστές να ζήσουν από κοινού ένα ρομαντικό όνειρο.

Αθώα όνειρα σε βελούδινα κρεβάτια

Η θέση της Αφροδίτης στον Σκορπιό, σε συνδυασμό με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς, κάνουν τους έρωτες ευάλωτους, ανασφαλείς, αλλά με ετοιμότητα για μία δυνατή ένωση, χωρίς προϋποθέσεις. Είναι μια φάση, κατά την οποία όλοι μας φαίνονται ερωτεύσιμοι και αθώοι, ενώ οι προθέσεις, όσον αφορά στις σχέσεις, είναι να βρεθεί η πληρότητα, η ευτυχία και η ονειρική πραγματικότητα, όσο αυτό γίνεται. Το πρόβλημα ξεκινά να υπάρχει, όταν αρχίσουμε να αναζητούμε το ιδανικό και δε βλέπουμε το ρεαλιστικό μπροστά μας. Η ανάγκη μας να αφήσουμε οτιδήποτε μας πιέζει και μας εντάσσει σε μια άκομψη καθημερινότητα, γίνεται επιτακτική και αλλάζει τον τρόπο ζωής μας.
 
Η Αφροδίτη στο Σκορπιό όμως, θα κάνει τα πάντα να περάσει το δικό της, ενώ ο Ποσειδώνας στο δικό του ζώδιο, μόλις οι πιέσεις γίνουν αισθητές, θα την εξαπατήσει ώστε να γλιτώσει, τάζοντας ένα είδος σχέσης που δε μπορεί να δώσει. Μέχρι να γίνει αυτό όμως, ο Ποσειδώνας θα της θυμίζει πως η αγάπη είναι ιερή και σαν τέτοια θα πρέπει να την αντιμετωπίζει, ειδικά αν τα κίνητρα της Αφροδίτης είναι καθαρά και μόνο σεξουαλικά.
 
Υπάρχει η τάση για εξιδανίκευση του αγαπημένου προσώπου, σε σημείο που να μη δεχόμαστε τα ελαττώματά του και να εθελοτυφλούμε, κάτι που επιβεβαιώνει πόσο τυφλός μπορεί να γίνει ο έρωτας. Στα μάτια μας, ο εκλεκτός της καρδιάς μας είναι το ιδανικό ταίρι, έστω και αν υπάρχουν ενστάσεις για αυτό. Η ουσία ωστόσο είναι πως μπορούμε να βρούμε ικανοποίηση και πληρότητα μέσα από μια σχέση, να γίνουμε δημιουργικοί και να φέρουμε θετικά αποτελέσματα στη ζωή μας, σε πολλά επίπεδα.
 
Σχέσεις στις οποίες υπάρχει η ελευθερία και η αποφυγή δέσμευσης, θα αναδομηθούν τις μέρες αυτές, έχοντας την ανάγκη να έρθουν πιο κοντά, να υπάρξει σύσφιξη και συναισθηματικό πλησίασμα.
Είναι πιο εύκολο να είμαστε πιο θετικοί σε νέες γνωριμίες τώρα, αφού δεν κριτικάρουμε τους άλλους και δεχόμαστε τη διαφορετικότητα. Παράλληλα, οι αισθήσεις αλλά και τα γούστα μας γίνονται εκλεπτυσμένα, ενώ ενοχλούμαστε από την αγένεια και την έλλειψη αισθητικής στη ζωή μας.
 
Βέβαια κάτω από την επήρεια μίας τέτοιας όψης, ο έρωτας θέλει δουλειά, για να ανθήσει και να στεριώσει στη καθημερινότητα. Ο Ποσειδώνας, όσο εύκολες όψεις και αν κάνει, αντιπροσωπεύει τη φυγή από τη πραγματικότητα, τη στιγμή μάλιστα που η Αφροδίτη έχει ανάγκη αυτή τη πραγματικότητα ώστε να μπορέσει να εκφραστεί.

Σελήνη σε σύνοδο με τον Πλούτωνα: αναστολές και πάθη

Την ίδια μέρα, η συνάντηση της Σελήνης με τον Πλούτωνα ερμηνεύεται σαν τον κακό του παιχνιδιού! Μας προξενεί έναν ακαθόριστο φόβο για το άγνωστο, ωστόσο η επίδρασή της στην όψη του Ποσειδώνα με την Αφροδίτη, είναι κάπως αμείλικτη, αφού θα ξεριζώσει αλύπητα το αγριόχορτο εκείνο, στο οποίο ο τροχός σκάλωσε και δε προχωράει, και θα συνθλίψει τις αερολογίες και τις ανόητες υποσχέσεις. Η επιρροή της όψης θα προκαλέσει μπλοκάρισμα συναισθημάτων, μυστικές κινήσεις, απαίτηση, διεκδίκηση και σοβαρή πίστη στον έρωτα. Υπάρχουν λοιπόν αντικρουόμενες όψεις την ημέρα αυτή, που δημιουργούν ένα αντιφατικό τοπίο, αλλά με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση της αγάπης!
 
Η σύνοδος της Σελήνης στο αποξηραμένο τοπίο του Αιγόκερω, κλέβει την υπερβολική παθητικότητα, ζητά περισσότερα, διαλύει εμπόδια αλλά και συναισθήματα που δεν της κάνουν, ενώ από την άλλη, το τρίγωνο του Ποσειδώνα με την Αφροδίτη, επιμένει να αγνοήσουμε τους φραγμούς και να ακολουθήσουμε μονοπάτια ονείρου, συναισθήματος και άγνωστου πεπρωμένου. Ωστόσο, η Σελήνη στον Αιγόκερω δίνει την κατάλληλη ισορροπία, ώστε να μη χαθούμε στα χωρίς πυθμένα θολά νερά των συναισθημάτων.
 
Συναισθηματικά θωρακισμένοι και ψυχικά επίμονοι καθώς θα είμαστε όμως, μπορούμε να αναμετρηθούμε ακόμα και με τους πιο δύσκολους, ποσειδώνειους έρωτες και πλουτώνιες διαθέσεις, ρίχνοντας πάνω τους την πανοπλία του ρεαλισμού, αλλά διατηρώντας τη σωστή δόση ευαισθησίας, ώστε να εξευμενίσουμε τη δύναμή τους!
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 13-09-2013 00:00:00