blank
 
blank

Μερικά πράγματα που πρέπει να ξεχάσεις, για να βρεις την ευτυχία, ανάλογα με το ζώδιό σου!

 
Μερικά πράγματα που πρέπει να ξεχάσεις, για να βρεις την ευτυχία, ανάλογα με το ζώδιό σου!
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 1
 
Sponsored Links

Τι πρέπει να ξεχάσει κάθε ζώδιο, για να βρει την ευτυχία

Σε μεγαλώνουν με ένα σωρό υποδείξεις και μαθήματα, που θα σε κάνουν, υποτίθεται, σωστό «άνθρωπο». Επιτυχημένο, ισορροπημένο και ευτυχισμένο. Και μετά διαπιστώνεις ότι ακολουθώντας όλα εκείνα τα «πρέπει», δεν είδες προκοπή.
 
Να λοιπόν, ανάλογα και με το ζώδιό σου, ποιους από αυτούς τους αποτυχημένους κανόνες καλά θα κάνεις να… ξεμάθεις το συντομότερο δυνατόν, για να ζήσεις εσύ καλά και όσοι σ’ αγαπάνε και θέλουν την ευτυχία σου, καλύτερα.
 
ΚΡΙΟΣ
«Όποιος σ’ αγαπάει, σε υποστηρίζει σε όλα.»
Ο Κριός είναι το «αγύριστο κεφάλι» του ζωδιακού. Αν σου μπει κάτι στο μυαλό, καμιά δύναμη δεν θα σε πείσει να το εγκαταλείψεις. Παρόλο όμως που δείχνεις ότι δεν μετράει και πολύ η γνώμη των άλλων για ό,τι κάνεις, κατά βάθος σε ενοχλεί όταν εκείνοι διαχωρίζουν τη θέση τους και εκφράζουν τη διαφωνία τους. Νιώθεις ότι δεν σε αγαπούν και δεν σε καταλαβαίνουν. Όμως η διαφωνία τους μπορεί να προέρχεται από χίλιους άλλους λόγους, όπως οι δικοί τους φόβοι και επιφυλάξεις. Δες το κι έτσι: δεν είναι όλοι τόσο τολμηροί όσο εσύ. Και σαν γεννημένος για την πρωτοπορία, θα προχωράς και μόνος σου πολλές φορές.
 
 ΤΑΥΡΟΣ
«Υπάρχει για τα πάντα ο σωστός και ο λάθος τρόπος.»
Ο Ταύρος οργανώνει καλά όλες τις ενέργειές του. Και μέσα σε αυτή την οργάνωση περιλαμβάνεται το να έχεις εξασφαλίσει πως ο τρόπος που διάλεξες για να κάνεις κάτι είναι ο σωστός. Το ψάχνεις, το μελετάς, το υπολογίζεις. Αναζητάς τις δοκιμασμένες λύσεις και τις «εκ του ασφαλούς» επιλογές. Το θέμα όμως είναι πως δεν υπάρχει πάντα ο σωστός και ο λάθος τρόπος. Εκείνο που πέτυχε σε κάποιον άλλο, ίσως να μην πετύχει σε σένα και το αντίστροφο. Οι διαδικασίες που θα ακολουθείς κάθε φορά θα πρέπει να είναι ανάλογες με τον δικό σου χαρακτήρα και νοοτροπία. Μόνο δοκιμάζοντας καινούργιους τρόπους εξελίσσεσαι και προχωράς.
 
ΔΙΔΥΜΟΙ
«Δεν υπάρχει χειρότερο από τη μοναξιά…»
Λένε πως συχνά «η κόλαση είναι οι άλλοι», όμως για τον Δίδυμο οι άλλοι είναι σταθερά ο παράδεισός του. Αν ξεμείνεις από παρέα, τρελαίνεσαι. Φυσικά και αντέχεις τη μοναξιά, αλλά για λίγο και στον βαθμό που μπορείς να κάνεις ανενόχλητος αυτά που σ’ αρέσουν. Αλλά μετά ζητάς κόσμο. Θέλεις να επικοινωνήσεις, να συναναστραφείς, να επιδειχθείς. Προπαντός, να νιώσεις δημοφιλής. Κι αν τύχει να μείνεις… μπουκάλα, παθαίνεις πραγματικά υπαρξιακή κρίση. Σάββατο βράδυ ολομόναχος στο σπίτι; Τι φρίκη και τι κατάντια! Όμως, το να μπορείς να κάνεις πραγματικά καλή παρέα με τον εαυτό σου, δεν σημαίνει ότι θα γίνεις… μισάνθρωπος ή τρελός ερημίτης. Αντίθετα, σου εξασφαλίζει περισσότερη ψυχική ισορροπία.
 
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
«Θα είσαι ευτυχισμένος αν…»
Ο Καρκίνος είναι το ζώδιο του «αν». Αν είχες καλύτερο παρουσιαστικό, λιγότερα κιλά, πιο πολλά λεφτά, ένα συναρπαστικό έρωτα, πιο γρήγορο μυαλό, καλύτερη υγεία, σίγουρα θα ήσουν ευτυχισμένος. Αυτό το κάτι που λείπει, σου χαλάει τη δουλειά. Το θέμα όμως είναι ότι το να περιμένεις να έρθει η ευτυχία με βάση ένα εξωτερικό γεγονός, σε βάζει σε ένα διαρκές κυνήγι χωρίς αντίκρισμα. Πόσες φορές βρέθηκες με τα κιλά, το ταίρι ή τη δουλειά που ήθελες και μετά από ένα διάστημα η χαρά σου ξεθύμανε; Συνειδητοποίησε ότι η ευτυχία δεν είναι ένα μέρος έξω από σένα, αλλά βρίσκεται μέσα στην καρδιά σου. Μόνο από εκεί θα την αντλήσεις.
 
ΛΕΩΝ
«Κρύβε την αδυναμία σου!»
Για ένα Λέοντα το να στέκεται βράχος απέναντι στις τρικυμίες της ζωής είναι θέμα τιμής. Ακόμα κι αν όλα γκρεμίζονται γύρω σου, εσύ δεν πρόκειται να παραδεχτείς ότι μέσα σου έχεις λυγίσει. Θα ομολογήσεις ότι τα πράγματα είναι ζόρικα, αλλά θα εξακολουθήσεις να φοράς το προσωπείο του δυνατού. Σύμφωνοι, ανέκαθεν η δύναμη του χαρακτήρα θεωρούνταν αξιοθαύμαστο προτέρημα και εσύ επιζητάς τον θαυμασμό. Αλλά και το να φανείς ευάλωτος δεν σε μειώνει ούτε είναι ένδειξη αδυναμίας. Αποτελεί ένα μέρος της ανθρωπιάς σου που θα πρέπει να το αποδεχτείς. Άλλωστε το να μην κρύβεσαι από τους άλλους (και τον εαυτό σου, πολλές φορές), είναι η πραγματική δύναμη.
 
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
«Πρέπει πάντα να ξέρεις πού βαδίζεις.»
Η Παρθένος είναι από τα ζώδια που θέλουν να έχουν πάντα τον έλεγχο της κατάστασης. Όταν λοιπόν βλέπεις ότι δεν βρίσκεσαι εκεί όπου υποτίθεται θα έπρεπε, ή ότι τα γεγονότα δεν εξελίχθηκαν όπως το είχες σχεδιάσει, νιώθεις πως η ζωή σου δεν πηγαίνει καλά. Οι απρόβλεπτες εκβάσεις των καταστάσεων σε ενοχλούν και σε αποδιοργανώνουν. Όμως στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τρόπος που θα «έπρεπε» να είναι τα πράγματα. Δέξου ότι βρίσκεσαι εκεί ακριβώς που χρειάζεται και ότι όλα είναι στη σωστή τους θέση. Αφέσου εκεί που σε πάει η ζωή, γιατί όλα έχουν ένα λόγο που γίνονται. Και μη χάνεις την απόλαυση του παρόντος.
 
ΖΥΓΟΣ
«Οι σχέσεις θέλουν διαρκείς υποχωρήσεις.»
Ο Ζυγός θέλει να νιώθει πως είναι εναρμονισμένος με τα πρόσωπα και τις καταστάσεις. Αυτό σου δίνει την αίσθηση πως «ανήκεις» σε μια παρέα, μια οικογένεια, μια κοινωνία. Είναι μια ανθρώπινη ανάγκη, μόνο που εσύ, προκειμένου να ταιριάζεις στο κλίμα, προσαρμόζεις σχεδόν με το ζόρι τη συμπεριφορά σου, τις απόψεις σου, μερικές φορές ακόμα και τις ιδέες σου. Φοβάσαι ότι διαφορετικά θα εξοστρακιστείς. Όμως, το να τα πηγαίνεις καλά με τους άλλους και να γίνεσαι αποδεκτός ανάμεσά τους δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να καταπιέζεσαι, για να πετύχεις μια βεβιασμένη αρμονία. Συντονίσου με τον αληθινό εαυτό σου και εκφράσου όπως νιώθεις άνετα. Δεν χρειάζεσαι την έγκριση κανενός.
 
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
«Μην παραιτείσαι ποτέ!»
Ο Σκορπιός είναι ένα από τα πιο μαχητικά και πεισματάρικα ζώδια. Δεν εγκαταλείπεις με τίποτα τον αγώνα, ακόμα κι όταν όλα δείχνουν να έχουν χαθεί. Είναι για σένα ζήτημα τιμής το να μην παραιτηθείς. Αλλά και, μεταξύ μας, ζήτημα υπέρμετρου εγωισμού. Δεν μπορεί εσύ να την έχεις… πατήσει και να απέτυχες. Όμως, μερικές φορές πρέπει να δέχεσαι ότι μια κατάσταση είναι «τελειωμένη» πια, δεν σε βγάζει πουθενά και πρέπει να την αφήσεις. Το να μένεις από πείσμα είναι σαν να κουβαλάς ένα άχρηστο βάρος. Αφήνοντας πίσω σου όσα έχουν τελειώσει, ανοίγεις το δρόμο για καλύτερες μελλοντικές καταστάσεις. Κάνεις χώρο για πράγματα, που πραγματικά θέλεις και χρειάζεσαι.
 
ΤΟΞΟΤΗΣ
«Η ζωή πρέπει να είναι ωραία.»
Η καλή ζωή για τον Τοξότη πρέπει να κυλά αβίαστα και χωρίς προβλήματα. Αυτή είναι η επιδίωξή σου και όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται έτσι, το βλέπεις σαν μια… παραβίαση εκ μέρους του σύμπαντος αυτής της υπόσχεσης, που θεωρείς ότι δόθηκε σε εσένα και σε όλη την υπόλοιπη ανθρωπότητα. Όμως, στον πραγματικό κόσμο υπάρχουν τα «πάνω» και τα «κάτω». Χωρίς αυτό το παλαντζάρισμα των αντιθέσεων, χωρίς τις εναλλαγές των καταστάσεων, δεν θα μπορούσε καν να προχωρήσει η ζωή. Μέσα από αυτές εξελίσσονται τα πράγματα, αλλά κι εμείς οι ίδιοι. Δέξου λοιπόν και τις φάσεις που δεν σου αρέσουν, σαν αναγκαίο μεταβατικό στάδιο για να έρθει το καλύτερο.
 
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
«Για να πετύχεις, δούλευε και μη σηκώνεις κεφάλι!»
Η αποφασιστικότητα του Αιγόκερω, όταν βάλει έναν στόχο, είναι μοναδική. Θα δουλέψεις σκληρά και ακούραστα. Σκύβεις το κεφάλι και κανένας πειρασμός για «λούφα» δεν μπορεί να σε περισπάσει. Η ξεκούραση και η διασκέδαση μπορούν να περιμένουν. Για πόσο όμως; Για το Σαββατοκύριακο, για τις διακοπές, για όταν θα βγεις στη σύνταξη… Πλην όμως με αυτό τον τρόπο αναβάλλεις διαρκώς το να απολαύσεις τη ζωή στην παρούσα φάση της. Μεταθέτεις τη χαρά και την ευτυχία για αργότερα, λες και απαγορεύονται. Και χάνεις ευκαιρίες για εμπειρίες, που δεν θα ξαναγυρίσουν. Πάντα μπορείς να ξεκλέψεις χρόνο για μια ανάπαυλα. Επιβάλλεται. Έτσι η ζωή σου θα είναι πιο ισορροπημένη.
 
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
«Το να αγαπάς τον εαυτό σου είναι εγωιστικό.»
Ο Υδροχόος είναι ο μέγας ανθρωπιστής του ζωδιακού. Προσπαθείς να υπερασπίζεσαι τους αδύναμους, τη δικαιοσύνη, τα ιδανικά σου. Ονειρεύεσαι έναν κόσμο που θα εφαρμόζει το «ένας για όλους και όλοι για έναν». Αλλά πριν να συμβεί αυτό, θα πρέπει να κατακτήσεις το «εγώ για μένα». Ω, ναι. Η αγάπη για τον εαυτό μας αντιμετωπίζεται σχεδόν με ενοχή. Υποτίθεται ότι πρέπει να βάζεις τους άλλους πιο ψηλά από σένα. Όμως, πώς θα τους αγαπήσεις ειλικρινά, αν πρώτα δεν αγαπάς τον εαυτό σου; Από εκεί ξεκινούν όλα, και η ανθρωπιά, και η ανιδιοτέλεια, και η αληθινή προσφορά. Διαφορετικά, χρησιμοποιείς την υποτιθέμενη αγάπη, για να καλύψεις τα προσωπικά σου κενά.
 
ΙΧΘΥΣ
«Τα όνειρά σου πρέπει να έχουν μια βάση.»
Ο Ιχθύς είναι πλασμένος από τη στόφα των ονείρων. Όμως μια ζωή, αυτό που ακούς να σου λένε, είναι πως πρέπει τα όνειρά σου να έχουν μια βάση υπευθυνότητας και δεν μπορείς να αεροβατείς. Προσάρμοσέ τα, λένε, με γνώμονα τη λογική και… επιτέλους, ωρίμασε! Ωστόσο, τα όνειρά σου είναι δική σου υπόθεση και δική ευθύνη. Μην αφήνεις άλλους να σου τα λογοκρίνουν και να τα πετσοκόβουν. Μην φοβίζεις τον εαυτό σου και βρίσκεις δικαιολογίες, για να μην τα ακολουθήσεις. Αυτά θα σε οδηγήσουν στον σκοπό της ζωής σου, εκείνον που χάρη στη διαίσθησή σου, τον γνωρίζεις πολύ καλύτερα από τα υπόλοιπα, πιο λογικά και «υπεύθυνα» ζώδια.
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 21-04-2014 00:00:00