blank
 
blank

Οι καλύτερες και οι χειρότερες ημερομηνίες για γάμο το 2024, από την αστρολόγο Έλενα Γκιτσάλη.

 
Οι καλύτερες και οι χειρότερες ημερομηνίες για γάμο το 2024, από την αστρολόγο Έλενα Γκιτσάλη.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 1
 

Ποιες είναι καλύτερες μέρες για γάμο το 2024 ανά μήνα και ποιες είναι εκείνες που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε. Από την αστρολόγο Έλενα Γκιτσάλη.

Ο γάμος είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στη ζωή ενός ανθρώπου, γι' αυτό και πάντα φροντίζουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας έτσι ώστε όλα να είναι στην εντέλεια. Συνήθως μας απασχολεί η διοργάνωση με την έννοια της επιλογής της καλύτερης εποχής του έτους, του σχεδιασμού, της επιλογής της εκκλησίας ή του δημαρχείου ή κάποιου άλλου τόπου ανάλογα με τα γούστα μας, καθώς και του μέρους της δεξίωσης, της διακόσμησης αλλά και άλλα πολλά.

Σε κάθε περίπτωση, όλα όσα έχουμε να εξετάσουμε είναι αρκετά και πάντα θα θέλουμε να προβλέψουμε εκ των προτέρων κάποια πράγματα που δεν θα αφορούν μόνο την οργάνωση αλλά και το κάτι παραπάνω. Το κάτι παραπάνω είναι η επιλογή της σωστής ημερομηνίας για την τέλεση του γάμου, θρησκευτικού ή πολιτικού ή ακόμα και την υπογραφή του συμφώνου συμβίωσης του ζευγαριού καθώς ο σωστός χρόνος θα βοηθήσει σημαντικά.

Sponsored Links

Δες ποιες ημερομηνίες να κανονίσεις τον γάμο και πότε να τον αποφύγεις το 2024

Η πλέον συμβατή με το ζευγάρι ημερομηνία επιλέγεται με βάση τη μελέτη του αστρολογικού χάρτη του καθενός ξεχωριστά αλλά και των δύο μαζί σε ένα σύνθετο ωροσκόπιο. Ωστόσο, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια που είναι οι αρμονικές θέσεις μεταξύ των Φώτων (δηλαδή του Ήλιου και της Σελήνης), η θέση της Σελήνης, καθώς όταν βρίσκεται σε ζώδια που ευνοούν το γάμο, όταν έχουμε Νέα Σελήνη ή όταν είναι σε αρμονική όψη με τον Ήλιο, είναι σαφώς καλύτερη, η ανάδρομη κίνηση των πλανητών, οι εκλείψεις και άλλα, μπορούμε να δούμε τις όσο το δυνατόν καλύτερες ημερομηνίες καθώς και τις πλέον ακατάλληλες προς αποφυγή τους.

Ποιες μέρες πρέπει να αποφύγετε για γάμο το 2024;

Τα διαστήματα που δεν ενδείκνυνται για γάμο είναι αυτά που οι προσωπικοί πλανήτες Ερμής -  Άρης - Αφροδίτη βρίσκονται σε ανάδρομη πορεία καθώς τα Φώτα (Ήλιος και Σελήνη) δεν κινούνται ποτέ ανάδρομα.

Το 2024 η Αφροδίτη δεν θα είναι ανάδρομη. Τα διαστήματα όμως που ο Ερμής και ο Άρης θα βρεθούν σε, φαινομενικά πάντα, ανάδρομη πορεία είναι τα ακόλουθα:

ΕΡΜΗΣ ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ

- Θα ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του στις 13/12/2023 στο ζώδιο του Αιγόκερω και θα γυρίσει σε ορθή πορεία στις 02/01/2024 στο ζώδιο του Τοξότη.

- Θα ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του στις 01/04/2024 στο ζώδιο του Κριού και θα γυρίσει σε ορθή πορεία στις 25/04/2024 στο ίδιο ζώδιο.

- Θα ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του στις 04/08/2024 στο ζώδιο της Παρθένου και θα γυρίσει σε ορθή πορεία στις 28/08/2024 στο ζώδιο του Λέοντα.

- Θα ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του στις 26/11/2024 στο ζώδιο του Τοξότη και θα γυρίσει σε ορθή πορεία στις 15/12/2024 στο ίδιο ζώδιο.

ΑΡΗΣ ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ

Θα ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του στις 6/12/24 στο ζώδιο του Λέοντα και θα γυρίσει σε ορθή πορεία στις 24/02/2025 στο ζώδιο του Καρκίνου.

ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ

Επίσης, αρνητικές ημερομηνίες είναι αυτές των περιόδων των εκλείψεων. Για το 2024 οι εκλείψεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

  • 25 Μαρτίου 2024: Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Κριού - Ζυγού.
  • 8 Απριλίου 2024: Ηλιακή έκλειψη στον άξονα Κριού - Ζυγού.
  • 18 Σεπτεμβρίου 2024: Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Παρθένου - Ιχθύων.
  • 2 Οκτωβρίου 2024; Ηλιακή έκλειψη στον άξονα Κριού - Ζυγού.

Ποιες είναι οι καλύτερες μέρες για γάμο το 2024 ανά μήνα;

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

09/01: Ο Άρης από τον Αιγόκερω σε σχηματίσει όψη εξαγώνου με τον Κρόνο στους Ιχθύες.

11/01: Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω.

12/01: ο Άρης από τον Αιγόκερω θα σχηματίσει όψη τριγώνου με τον Δία στον Ταύρο.

20/01: Στην αρχή της ημέρας, η Σελήνη από τον Ταύρο θα κάνει όψη τριγώνου με τον Ήλιο στον Αιγόκερω και, μέσα στην ίδια ημέρα, η Σελήνη θα περάσει στους Διδύμους και θα σχηματίσει επίσης τρίγωνο με τον Ήλιο που θα έχει περάσει στον Υδροχόο.

28/01: Η Αφροδίτη από τον Αιγόκερω θα σχηματίσει όψη εξαγώνου με τον Δία στους Ιχθύες και η Σελήνη από την Παρθένο όψη τριγώνου με την Αφροδίτη στον Αιγόκερω και τον Δία στον Ταύρο.

30/01: Η Σελήνη από το Ζυγό θα σχηματίσει όψη τριγώνου με τον Ήλιο στον Υδροχόο.

 

 

 

 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

05/02: H Σελήνη από τον Τοξότη θα σχηματίσει όψη εξαγώνου με τον Ήλιο στον Υδροχόο.

09/02: Νέα Σελήνη στον Υδροχόο.

19/02 & 20/02: Η Σελήνη από τον Καρκίνο θα σχηματίσει όψη τριγώνου με τον Ήλιο στους Ιχθύες. Τα φώτα (Ήλιος και Σελήνη) θα σχηματίσουν θετικές όψεις τριγώνου και εξαγώνου με Δία και Κρόνο.

29/02: H Σελήνη από τον Σκορπιό θα σχηματίσει όψη τριγώνου με τον Ήλιο και τον Κρόνο στους Ιχθύες, όψη εξαγώνου με τον Δία στον Ταύρο και ο Ερμής από τους Ιχθύες θα σχηματίσει θετικές όψεις με τους Ήλιο - Σελήνη - Δία - Κρόνο.

ΜΑΡΤΙΟΣ

05/03 & 06/03: Η Σελήνη από τον Αιγόκερω θα σχηματίσει όψη εξαγώνου με τον Ήλιο στους Ιχθύες. Ο Ήλιος και η Σελήνη θα σχηματίσουν θετικές όψεις με Δία και Κρόνο.

10/03: Νέα Σελήνη στους Ιχθύες

14/03: H Σελήνη από τον Ταύρο θα σχηματίσει θετικές όψεις με τους Ήλιο - Δία - Κρόνο.

19/03: H Σελήνη από τον Καρκίνο θα σχηματίσει όψη τριγώνου με τον Ήλιο στους Ιχθύες.

20/03: H Σελήνη από τον Λέοντα θα σχηματίσει όψη τριγώνου με τον Ήλιο στον Κριό.

* Η έκλειψη στις 25/03 στον άξονα Κριού - Ζυγού δεν βοηθάει για άλλες καλές ημερομηνίες.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Δεδομένης της έκλειψης στον άξονα Κριού - Ζυγού και της ανάδρομης κίνησης του Ερμή, η μοναδική ημερομηνία που είναι καλή είναι η 29/04 που η Σελήνη από τον Αιγόκερω θα είναι σε όψη τριγώνου με τον Ήλιο στον Ταύρο.

ΜΑΪΟΣ

03/05: H Σελήνη από τους Ιχθύες θα σχηματίσει όψη τριγώνου με τον Ήλιο και την Αφροδίτη στον Ταύρο και ο Ήλιος θα βρεθεί σε σύνοδο με την Αφροδίτη.

07/05: Νέα Σελήνη στον Ταύρο

12/05: Η Σελήνη από τον Καρκίνο θα σχηματίσει όψη εξαγώνου με τον Ήλιο στον Ταύρο.

13/05: Η Αφροδίτη από τον Ταύρο θα σχηματίσει όψη εξαγώνου με τον Κρόνο στους Ιχθύες.

16-17-18/05: Η Αφροδίτη από τον Ταύρο θα σχηματίσει όψη συνόδου με τον Δία στον Ταύρο.

18/05: Η Σελήνη από την Παρθένο θα σχηματίσει όψη τριγώνου με τον Ήλιο στον Ταύρο.

24/05: Η Αφροδίτη θα σχηματίσει όψη συνόδου με τον Ήλιο στους Διδύμους.

28/05: Η Σελήνη από τον Υδροχόο θα σχηματίσει όψη τριγώνου με τον Ήλιο και την Αφροδίτη στους Διδύμους.

 

 

 

ΙΟΥΝΙΟΣ

01/06 & 02/06: H Σελήνη από τον Κριό θα σχηματίσει όψη εξαγώνου με τους Ήλιο - Ερμή - Δία στους Διδύμους και η Αφροδίτη θα βρεθεί σε σύνοδο με τον Ήλιο.

06/06: Νέα Σελήνη στους Διδύμους

11/06: Η Σελήνη από το Λέοντα θα σχηματίσει όψη εξαγώνου με τους Ήλιο - Ερμή - Αφροδίτη στους Διδύμους.

15/06 & 16/06: Η Σελήνη από τον Ζυγό θα σχηματίσει όψη τριγώνου με τους Ήλιο - Ερμή - Αφροδίτη στους Διδύμους και θετικές όψεις με όλους τους υπόλοιπους πλανήτες.

22/06: Η Σελήνη από τον Αιγόκερω θα σχηματίσει όψη εξαγώνου με τον Ήλιο στον Καρκίνο.

23/06 έως 30/06: O Ήλιος από τον Καρκίνο θα σχηματίσει θετικές όψεις με τους Ερμή - Αφροδίτη - Άρη - Κρόνο - Ουρανό.

27/06:  O Ήλιος από τον Καρκίνο θα σχηματίσει όψη τριγώνου με την Σελήνη στους Ιχθύες.

ΙΟΥΛΙΟΣ

01/07: Η Σελήνη από τον Ταύρο θα σχηματίσει όψη εξαγώνου με τον Ήλιο και την Αφροδίτη στον Καρκίνο.

05/07: Νέα Σελήνη στον Καρκίνο.

11/07: Η Σελήνη από την Παρθένο θα σχηματίσει όψη εξαγώνου με τον Ήλιο και την Αφροδίτη στον Καρκίνο, επίσης, όψη εξαγώνου με τον Άρη και τον Ουρανό στον Ταύρο και όψη τριγώνου με τον Κρόνο στους Ιχθύες.

26/07: Η Σελήνη από τον Κριό σε όψη τριγώνου με τον Ήλιο στον Λέοντα και εξάγωνο με τον Άρη στους Διδύμους.

29-31/7: Η Σελήνη από τους Διδύμους με εξαίρεση τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα θα κάνει θετικές όψεις με όλους τους υπόλοιπους Πλανήτες.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Στις 4/8 μπορεί να έχουμε μια λαμπερή Νέα Σελήνη στον Λέοντα, ωστόσο δεδομένης της ανάδρομης κίνησης του Ερμή ο μήνας δεν είναι ιδανικός για γάμους και λοιπές επίσημες δεσμεύσεις.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

02 - 03/09: H Σελήνη θα βρεθεί σε όψη συνόδου με τον Ήλιο στην Παρθένο και σε όψη  εξαγώνου με τον Κρόνο στους Ιχθύες.

13/09: Η Σελήνη από τον Αιγόκερω θα σχηματίσει όψη τριγώνου με τον Ήλιο στην Παρθένο και εξάγωνο με τον Κρόνο στους Ιχθύες.

* Δεδομένης της έκλειψης της 18ης Σεπτεμβρίου στον άξονα Παρθένου - Ιχθύων το υπόλοιπο του μήνα δεν είναι ιδανικό για γάμους και λοιπές επίσημες δεσμεύσεις.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Ο Οκτώβριος ξεκινάει με μια σημαντική έκλειψη η οποία γίνεται στον άξονα Κριού - Ζυγού και δεν προσφέρεται για δεσμεύσεις.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

01/11: Νέα Σελήνη στον Σκορπιό και σύνοδος της Σελήνης με τον Ήλιο.

02/11: Η Σελήνη από τον Σκορπιό θα σχηματίσει όψη συνόδου με τον Ήλιο, τρίγωνο με τον Κρόνο στους Ιχθύες και εξάγωνο με Ουρανό στον Ταύρο

06/11: Η Σελήνη από τον Αιγόκερω θα σχηματίσει όψη εξαγώνου με τον Ήλιο στον Σκορπιό και τον Κρόνο στους Ιχθύες και ο Ήλιος τρίγωνο με τον Κρόνο.

11/11: Η Σελήνη από τους Ιχθύες θα σχηματίσει όψη συνόδου με τον Κρόνο και όψη τριγώνου με τον Ήλιο στον Σκορπιό.

20/11: Η Σελήνη από το Καρκίνο θα σχηματίσει όψη τριγώνου με τον Ήλιο στον Σκορπιό και εξαγώνου με τον Ουρανό στο Ταύρο.

25/11: Η Σελήνη από τον Ζυγό θα σχηματίσει όψη εξαγώνου με τον Ήλιο στον Τοξότη.

* Ο Ερμής θα γυρίσει την επόμενη μέρα ανάδρομος στο ζώδιο του Τοξότη οπότε ο υπόλοιπος μήνας δεν ενδείκνυται.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Ο Δεκέμβριος δεν προσφέρεται για επισημοποιήσεις σχέσεων, καθώς ο Ερμής θα είναι ανάδρομος, και θα γυρίσει σε ορθή πορεία στις 15/12, και ο Άρης από τις 7/12 και καθ' ολη τη διάρκεια του μήνα θα είναι ανάδρομος στον Λέοντα.

Σε περίπτωση που, παρόλα αυτά, επιθυμείτε να παντρευτείτε ή να προχωρήσετε σε μια επίσημη δέσμευση σε μια ημερομηνία από τις προαναφερθείσες δηλωμένες προς αποφυγή, μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν αστρολόγο που θα μπορέσει να σας κατευθύνει σωστά.

Έλενα Γκιτσάλη
Ημερομηνία Τροποποίησης: 27-11-2023 23:08:02