blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Δημοφιλή / Feng Shui
 
blank

Οι προβλέψεις του Φενγκ Σούι για το 2014. Φέτος, άλλαξε την τύχη σου!

 
Οι προβλέψεις του Φενγκ Σούι για το 2014. Φέτος, άλλαξε την τύχη σου!
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 1
 
Sponsored Links

Προβλέψεις του Φενγκ Σούι για το 2014

Αν έχεις ασχοληθεί με το Φενγκ Σούι, πιθανόν να ξέρεις ότι η ενέργεια μέσα σε ένα χώρο, αυτή που μπορεί (ή δεν μπορεί) να φέρει θετικές εξελίξεις στη ζωή σου, αλλάζει ανάλογα και με τον χρόνο. Με άλλα λόγια, ο τρόπος που τοποθετείς τα αντικείμενα για να έχεις ένα επιθυμητό αποτέλεσμα θα πρέπει να «επικαιροποιείται» κατά διαστήματα, καθώς οι ενέργειες που δέχεται ένας χώρος δεν μένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου. Συγκεκριμένα, υπάρχει μια σημαντική διαφοροποίησή τους με τον ερχομό κάθε καινούργιας χρονιάς, ενώ διαφέρουν, αν και σε όχι τόσο μεγάλο βαθμό, στο πέρασμα των μηνών και, ακόμα λιγότερο, των ημερών.
 
Με άλλα λόγια, το 2014 θα φέρει ενεργειακές επιρροές στα διάφορα τμήματα του σπιτιού ή του τόπου της εργασίας σου, ανάλογα με τον προσανατολισμό τους. Ορισμένες είναι θετικές και θα πρέπει να τις ενισχύσεις, ενώ άλλες είναι δυσμενείς, οπότε θα χρησιμοποιήσεις τα γιατρικά του Φενγκ Σούι για να τις ελαττώσεις. Κάθε χρονιά, από τα οκτώ σημεία του ορίζοντα (ανατολικά, βορειοανατολικά, βόρεια, βορειοδυτικά, δυτικά, νοτιοδυτικά, νότια, νοτιοανατολικά) ο χώρος σου δέχεται οκτώ είδη ενεργειών, που αφορούν όλους τους τομείς της ζωής σου: τις σχέσεις, την οικογένεια, τον έρωτα, την καριέρα, τον πλούτο, τη δημιουργικότητα. Το ένατο είδος ενέργειας, διαφορετικό κάθε χρονιά, όπως είπαμε, εντοπίζεται στο κέντρο του σπιτιού.
 
Παρακάτω θα δεις αναλυτικά τι θα σου φέρει το Φενγκ Σούι για το 2014 και σε ποια σημεία του χώρου σου μπορείς να επέμβεις για να κρατήσεις τα καλά και να αποφύγεις τα δύσκολα. Να έχεις υπόψη σου ότι για το Φενγκ Σούι, η αλλαγή του έτους γίνεται με την κινέζικη Πρωτοχρονιά, που βασίζεται στους σεληνιακούς μήνες, και για φέτος πέφτει στις 31 Ιανουαρίου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι διαφοροποιήσεις στις ενέργειες έρχονται …στο τσακ-μπαμ, ακριβώς εκείνη τη μέρα, αλλά έχουν ήδη ξεκινήσει σταδιακά. Μπορείς λοιπόν να αρχίσεις να προετοιμάζεσαι.
 
ΤΑ ΚΑΛΑ…

Ο έρωτας χτυπάει κέντρο και οι δημιουργικές εμπνεύσεις φτάνουν στο ζενίθ.

Ακριβώς στο κέντρο του χώρου σου, έρχεται το 2014 μια ενέργεια που είναι ευνοϊκή για τις ρομαντικές καταστάσεις. Σου χαρίζει επιπλέον γοητεία, ερωτική και όχι μόνο, ιδίως αν η δουλειά σου έχει σχέση με την επαφή με κόσμο, από ηθοποιία μέχρι δημόσιες σχέσεις και πωλήσεις, αλλά και ανεβάζει τη δημιουργικότητά σου, αν ασχολείσαι με την καλλιτεχνία ή τη συγγραφή. Επίσης, η θετική αυτή ενέργεια είναι ιδανική για όσους σπουδάζουν, ανεξάρτητα από το επίπεδο, από μαθητούδια της πρώτης δημοτικού μέχρι υποψήφιους διδάκτορες. Όποιος μελετά ή γράφει, θα βοηθηθεί αν κάθεται σε αυτό το σημείο.
 
Για να ενισχύσεις τη θετική επιρροή, βάλε στο κέντρο του σπιτιού σου κρυστάλλους και κλαδιά μπαμπού μέσα σε νερό (ένα ή τέσσερα τον αριθμό). Απόφυγε όμως τα πολλά μεταλλικά πράγματα, καθώς και το λευκό, το ασημί και το χρυσαφί χρώμα.
 
Αν στοχεύεις στον έρωτα, βάλε εδώ αντικείμενα σε ζευγάρια, όπως δυο όμοιες παπίτσες, ή δυο κηροπήγια, δύο καρδούλες, καθώς και φωτογραφίες με τον αγαπημένο σου ή απεικονίσεις ευτυχισμένων ζευγαριών. Να ξέρεις όμως ότι, αν είσαι με κάποιον, η ίδια αυτή ενέργεια μπορεί να οδηγήσει σε ξεμυαλίσματα, γι’ αυτό να προσέχεις μην μπει κάποιος ανάμεσά σας, αν δεν είστε καλά μαζί. Άλλα τμήματα του σπιτιού που το 2014 σχετίζονται με τον έρωτα είναι το νοτιοδυτικό (για μια καινούργια σχέση), το νότιο (για τη γαμήλια ευτυχία) και το νοτιοανατολικό (για να αποφεύγεις τις συγκρούσεις), οπότε διάβασε στις αντίστοιχες παραγράφους τι να κάνεις και εκεί.

Η καλοτυχία και ο πλούτος έρχονται από τον νότο.

Στη νότια πλευρά του σπιτιού ή του εργασιακού χώρου σου έρχεται η πιο ευνοϊκή ενέργεια της χρονιάς. Είναι αυτή που συνδέεται με την αφθονία, σε υλικά αγαθά και συναισθήματα, με την τύχη, με το χρήμα. Γι’ αυτό είσαι ακόμα πιο τυχερός, αν έχεις εδώ την είσοδο του σπιτιού σου ή τον χώρο της εργασίας σου. Επίσης ειδικά επειδή έρχεται στο νότιο τμήμα του σπιτιού, ευνοεί και την ερωτική ευτυχία, οπότε είναι καλό να υπάρχει εδώ η κρεβατοκάμαρα. Αν μάλιστα είσαι μόνος, σε αναζήτηση συντρόφου, φρόντισε να κοιμάσαι σε αυτό το μέρος του σπιτιού. Ωστόσο, αν στα νότια του σπιτιού σου είναι η τουαλέτα, η ενέργεια του πλούτου σου χάνεται σαν το νερό στις αποχετεύσεις. Έχε πάντα κλειστό το καπάκι και την πόρτα του μπάνιου και βάλε επάνω από τη λεκάνη ένα φυτό ή έναν κρύσταλλο.
 
Πώς θα ενισχύσεις αυτή την τόσο ευνοϊκή ενέργεια; «Πυροδοτώντας» την με το στοιχείο της Φωτιάς, δηλαδή με αντικείμενα και υφάσματα (χαλιά, κουρτίνες, ριχτάρια κλπ.) σε κόκκινο, ροζ και πορτοκαλί χρώμα, με πράγματα σε σχήμα τριγωνικό ή πυραμίδας, καθώς και με αναμμένα κεράκια και φώτα, ιδίως με κόκκινα αμπαζούρ. Αν έχεις εδώ τζάκι ή σόμπα, άναβέ τα όσο πιο συχνά γίνεται. Το άλλο στοιχείο που είναι καλό να υπάρχει εδώ είναι αυτό της Γης, δηλαδή αντικείμενα και υφάσματα σε καφέ μπεζ και κίτρινο χρώμα, κεραμικά αντικείμενα, καθώς και έπιπλα ή διακοσμητικά σε ορθογώνιες φόρμες.
 
Μπορείς επίσης να έχεις εδώ κρυστάλλους που συνδέονται με τον πλούτο, όπως κιτρίνη, πυρίτη, μάτι της τίγρης, αλλά και κινέζικα νομίσματα, από εκείνα με την τετράγωνη τρύπα στη μέση, δεμένα τρία μαζί με κόκκινο νήμα, και γενικά οτιδήποτε θεωρείς γούρικο για τον πλούτο.
 
Έχε υπόψη σου ακόμα ότι, επειδή όλες οι ενέργειες είναι αλληλένδετες, τα οικονομικά σου εξαρτώνται επίσης και από τον τομέα της καριέρας, που η ενέργειά της για φέτος «πέφτει» στα νοτιοδυτικά, από την τύχη και την υποστήριξη στα δυτικά του σπιτιού σου, τη φήμη σου στα βόρεια και τη δημιουργικότητα (ανάλογα με το επάγγελμά σου) στο κέντρο του χώρου σου. Δες επίσης και τις αρνητικές επιρροές στα βορειοδυτικά, τα ανατολικά και τα νοτιοανατολικά. Οπότε θα πρέπει να φροντίσεις αντίστοιχα και αυτές τις περιοχές, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες παρακάτω.

Η επαγγελματική επιτυχία έρχεται από τα νοτιοδυτικά.

Στο νοτιοδυτικό μέρος του σπιτιού ή του εργασιακού σου χώρου έρχεται μια ιδιαίτερα ευνοϊκή ενέργεια που ενισχύει την καριέρα, την προαγωγή, τις υλικές και ηθικές απολαβές, και ειδικά φέτος για τις γυναίκες. Συνδέεται ακόμα με τη γνώση, τη σοφία, τη φήμη, τις ανθρώπινες σχέσεις και τις καινούργιες γνωριμίες (ακόμα και τις ερωτικές). Ευνοείσαι, αν έχεις σε αυτό το τμήμα του σπιτιού σου την κύρια είσοδο κι επίσης είναι καλός προσανατολισμός για τον χώρο της δουλειάς σου. Αλλά κι αν εδώ βρίσκεται η κρεβατοκάμαρά σου μπορείς να δέχεσαι τη θετική επιρροή ενώ κοιμάσαι.
 
Είναι μια ενέργεια με τη φύση του Νερού και μπορείς να την ενισχύσεις βάζοντας σε αυτό τα μέρος του σπιτιού αντικείμενα γυάλινα ή διαφανή γενικά, με ελεύθερες φόρμες, καθώς και με νερό στη φυσική του κατάσταση, π.χ. με ένα ενυδρείο ή σιντριβανάκι. Μη βάλεις όμως φυσικό νερό, αν έχεις εδώ κρεβατοκάμαρα. Επίσης, το στοιχείο του Νερού μπορείς να το ενισχύσεις με αντικείμενα και υφάσματα σε μαύρο χρώμα, καθώς και με εικόνες (πίνακες ή αφίσες) που απεικονίζουν θάλασσες, λίμνες, ποτάμια.
 
Ακόμα, μια άλλη ιδέα είναι να τοποθετήσεις εδώ ένα μεταλλικό αγαλματάκι αλόγου (το 2014 στην κινέζικη αστρολογία είναι η Χρονιά του Αλόγου) ή τις διακοσμητικές κινέζικες δρακοχελώνες, που τις βρίσκεις σε μαγαζιά με είδη Φενγκ- Σούι. Απόφυγε όμως για φέτος στη νοτιοδυτική πλευρά το στοιχείο του Ξύλου, δηλαδή τα πράσινα και γαλάζια χρώματα σε αντικείμενα, τοίχους, υφάσματα, καθώς και τα φυτά, ιδίως τα ψηλά.

Η ουρανοκατέβατη τύχη σου… προσγειώνεται στα δυτικά.

Η λεγόμενη «ουράνια ενέργεια», που δέχεται φέτος το δυτικό τμήμα του σπιτιού ή του εργασιακού χώρου σου, συνδέεται με την καλή υπόληψη, την εξουσία και την επαγγελματική πρόοδο. Είναι μια ενέργεια που χαρακτηρίζεται από το στοιχείο του Μετάλλου, μια επιρροή αρκετά θετική σε ό,τι αφορά τον πλούτο αλλά και την ενίσχυση της θέσης σου απέναντι στους άλλους, ιδίως αν δουλεύεις σε εργασιακούς χώρους όπου επικρατούν ιεραρχίες. Αν μάλιστα έχεις εδώ την είσοδο ή την πρόσοψη του σπιτιού σου, καλά θα κάνεις να αγοράζεις αρκετά λαχεία, μια και ευνοούνται τα απρόσμενα κέρδη από απλή τύχη. Μπορείς να τοποθετήσεις κρυστάλλους χαλαζία εδώ, για να ενισχύσεις τα αποτελέσματα. Μια άλλη ιδέα είναι να τοποθετήσεις 6 χρυσές μπαλίτσες (δεν χρειάζεται να είναι από αληθινό χρυσάφι, εννοείται…) σε ένα στρογγυλό μπολ. Επίσης, το στοιχείο του Νερού ενισχύει αυτή την ενέργεια (μαύρο χρώμα, αντικείμενα διάφανα και με ελεύθερες φόρμες, εικόνες με θάλασσες, λίμνες και ποτάμια ή νερό στη φυσική του κατάσταση. Και πάλι ισχύει να μη βάλεις αληθινό νερό, αν εδώ υπάρχει κρεβατοκάμαρα.

Φήμη, γρήγορες εξελίξεις και μελλοντικός πλούτος από τον βορρά.

Η επιρροή που δέχεται φέτος η βορινή πλευρά του χώρου σου ενισχύει όλα τα καλά που έχουν δρομολογηθεί στη ζωή σου (ενίοτε και τα κακά, βέβαια…) με την κεραυνοβόλα δύναμη της φωτιάς. Είναι κυρίως μια καλή επιρροή για πλούτο, ιδίως στο να βάλεις τα θεμέλια για τη μελλοντική σου ευημερία, αλλά και για ευτυχή οικογενειακά γεγονότα, όπως ένας γάμος ή γέννηση παιδιού, για όσους σκοπεύουν κάτι τέτοιο.
 
Είναι μια ενέργεια με τη φύση της Φωτιάς, που φέρνει φήμη, αναγνώριση και προαγωγή, αρμονία και γονιμότητα στα ζευγάρια και, αν έχεις εδώ την εξώπορτα, το γραφείο ή την κρεβατοκάμαρά σου, μπορείς να ωφεληθείς από την καλή και γρήγορη επιρροή της. Ωστόσο, καλού-κακού, ενίσχυσε την αντιπυρική προστασία σε αυτή την περιοχή του σπιτιού σου και πρόσεξε τις πυρκαγιές!
 
Για να επεκτείνεις και να εναρμονίσεις αυτή την καλή ενέργεια, χρησιμοποίησε και το στοιχείο του Ξύλου: Γαλάζια και πράσινα χρώματα, αντικείμενα σε ψηλόλιγνες φόρμες καθώς και πράσινα, θαλερά φυτά. Προσοχή ως προς τα φυτά, να αποφεύγεις εκείνα που έχουν μυτερά, αιχμηρά φύλλα και τους κάκτους.
 
…ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

Προσοχή στην υγεία και σε όλες σου τις υποθέσεις, στα ανατολικά και βορειοδυτικά.

Οι δυο πλευρές αυτές του σπιτιού ή του εργασιακού σου χώρου δέχονται τις πιο αρνητικές επιδράσεις της χρονιάς, που επηρεάζουν την υγεία (ιδίως το πεπτικό και το αναπαραγωγικό σύστημα) αλλά και τις σχέσεις, τα οικονομικά, και ό,τι γενικά έχει σημασία στη ζωή.
 
Στην ανατολική πλευρά έρχεται η κατεξοχήν επιβαρυντική ενέργεια για την σωματική και ψυχική υγεία, αλλά και για το χρήμα και τις σχέσεις των ζευγαριών. Μπορεί ακόμα να επιφέρει νομικά μπερδέματα και ατυχήματα. Όσοι έχουν κρεβατοκάμαρα σε αυτή την πλευρά του σπιτιού, μπορεί να δεχτούν τις αρνητικές επιρροές. Καλό είναι λοιπόν να μην κοιμούνται εδώ άτομα με ευαίσθητη υγεία, ηλικιωμένοι και έγκυοι. Αν μάλιστα κάποιος στο σπίτι έχει ήδη πρόβλημα ή ευαισθησία, καλό είναι να αλλάξει κρεβατοκάμαρα με κάποιον που έχει πιο δυνατή κράση. Επίσης, αν η κουζίνα σου βρίσκεται σε αυτό τον τομέα, να προσέχεις την ποιότητα του φαγητού, γιατί υπάρχει φόβος για δηλητηριάσεις και προβλήματα με τη χώνεψη.
 
Η λύση είναι να τοποθετήσεις σε αυτό το σημείο του σπιτιού για την υγεία μια χρυσή κολοκύθα με μακρύ στόμιο, ψεύτικη ή αληθινή, βαμμένη με χρυσή μπογιά και για τις οικονομικές απώλειες έξι κινέζικα νομίσματα δεμένα με κόκκινη κορδέλα. Θα πρέπει επίσης να προσθέσεις αρκετά στοιχεία Μετάλλου σε αυτή την πλευρά του σπιτιού, με τη μορφή μεγάλων μεταλλικών αντικειμένων. Απόφυγε τα στοιχεία της Φωτιάς (κόκκινα, ροζ και πορτοκαλί χρώματα, αντικείμενα με αιχμές ή τριγωνικές φόρμες και αναμμένες φλόγες).
 
Η βορειοδυτική πλευρά του σπιτιού σου χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσοχή. Δέχεται μια δυσμενέστατη γήινη ενέργεια, που συνδέεται με ατυχήματα, οικονομικές απώλειες και ζητήματα νομικής φύσεως, ιδίως αν η είσοδος του σπιτιού ή του εργασιακού χώρου σου βρίσκεται σε αυτή την πλευρά. Επίσης έχει να κάνει με προβλήματα υγείας και γονιμότητας, ιδιαίτερα αν έχεις εδώ εξώπορτα ή κρεβατοκάμαρα. Αν βρίσκεται εδώ η εξώπορτα, κρέμασε από πάνω της, από την εξωτερική πλευρά, έναν οκταγωνικό καθρέφτη «μπάγκουα», που θα τον βρεις σε καταστήματα με είδη Φενγκ Σούι.
 
Για να αντιμετωπίσεις αυτή την ενέργεια, χρησιμοποίησε Μέταλλο που ηχεί, με τη μορφή ενός μεταλλικού μελωδού με έξι μεταλλικά ραβδιά, για παράδειγμα, ενός γκονγκ ή ενός ρολογιού με εκκρεμές. Ή βάλε να ακούγεται συχνά μουσική με έγχορδα, κατά προτίμηση πιάνο. Απόφυγε με κάθε τρόπο να κάνεις ανακαινίσεις και επεμβάσεις (αν είναι δυνατόν, να μη βάλεις ούτε ένα καρφί στον τοίχο), όχι μόνο εσωτερικά στο σπίτι αλλά και στους εξωτερικούς χώρους από τα βορειοδυτικά.
 
Φρόντισε επίσης να μην έχεις πολλά στοιχεία Φωτιάς και Γης σε αυτό το τμήμα. Φωτιά είναι τα κόκκινα, ροζ και πορτοκαλί χρώματα, τα αντικείμενα με αιχμές ή τριγωνικές φόρμες αλλά και η ίδια η γυμνή φλόγα. Αν έχεις εδώ τζάκι, μάλλον θα πρέπει να το ξεχάσεις για φέτος… Στοιχεία Γης είναι τα κίτρινα, μπεζ, καφέ χρώματα, οι τετραγωνισμένες φόρμες και τα κεραμικά ή πέτρινα αντικείμενα.

Καβγάδες και μπελάδες στα νοτιοανατολικά.

Η ενέργεια που δέχεται φέτος η νοτιοανατολική πλευρά φέρνει διαφωνίες, οικογενειακές διαμάχες, νομικές αντεγκλήσεις, ίσως και την πιθανότητα διαρρήξεων, ακόμη περισσότερο αν εδώ βρίσκεται κάποια πόρτα ή παράθυρο που μπορεί να παραβιαστεί. Επειδή η νοτιοανατολική πλευρά του σπιτιού συνδέεται με τον πλούτο, όχι τόσο αυτόν που αποκτάς από τη δουλειά σου, αλλά περισσότερο με εκείνον που έχεις μαζέψει, π.χ. περιουσιακά στοιχεία και καταθέσεις, ενδεχομένως αυτός να επηρεαστεί από τη δυσαρμονική ενέργεια στο 2014. Επιπλέον είναι πιθανό πολλές συγκρούσεις μέσα στην οικογένεια και κυρίως στο ζευγάρι να αφορούν οικονομικά θέματα. Αλλά και πέρα από αυτό, οι πιθανότητες χωρισμών είναι αυξημένες, αν δεν αντιμετωπιστεί αυτή η αρνητική επιρροή της ενέργειας. Η επίδραση είναι εντονότερη αν υπάρχει εδώ είσοδος, υπνοδωμάτιο ή γραφείο.
 
Φρόντισε για την αντικλεπτική προστασία σε αυτό το μέρος του σπιτιού και απόφυγε να συγχύζεσαι για να μην έχεις προβλήματα με το συκώτι και τη χολή, όργανα που ευαισθητοποιούνται από αυτή την επιρροή. Ιδιαίτερα μάλιστα θα πρέπει να προσέξει το μεγαλύτερο αγόρι της οικογένειας ή οι νέοι άντρες.
 
Για να αντιμετωπίσεις αυτή την ενέργεια της σύγκρουσης, ενίσχυσε στον χώρο τα στοιχεία της Φωτιάς που θα την κάνουν να εξασθενίσει, δεδομένου ότι έχει το χαρακτήρα του Ξύλου. Βάλε δηλαδή κόκκινα, ροζ και πορτοκαλί χρώματα, αντικείμενα με τριγωνικές φόρμες και άναβε κεράκια ή τα τζάκι, αν βρίσκεται εδώ. Επίσης απόφυγε σε αυτό το σημείο του σπιτιού ή γραφείου τις συζητήσεις για επίμαχα ζητήματα, το να υπογράφεις έγγραφα χωρίς προσεκτικό έλεγχο (προσοχή στα «ψιλά γράμματα») και επίσης μην έχεις εκεί θορυβώδη αντικείμενα και να μη γίνονται έντονες δραστηριότητες, που «ανακινούν» αυτή την αρνητική ενέργεια. Ιδίως αν έχεις εδώ κρεβατοκάμαρα, τοποθέτησε και μερικά ενισχυτικά αντικείμενα για τον έρωτα, όπως διακοσμητικά σε ζευγάρια (δυο ζωάκια, κεράκια, ροζ κρυστάλλους, φωτογραφίες με τον σύντροφό σου). Καλό είναι να μην υπάρχουν στον χώρο πολλά αντικείμενα από μέταλλο, καθώς και λευκό, ασημί και χρυσαφί χρώμα σε υφάσματα και αντικείμενα. Επίσης απόφυγε το στοιχείο του Νερού (μαύρο χρώμα, αντικείμενα διάφανα με ελεύθερες φόρμες, νερό στη φυσική του κατάσταση σε βάζα, ενυδρεία, σιντριβάνια).

Φύλαξε τα νώτα σου στα βορειοανατολικά.

Η βορειοανατολική πλευρά δέχεται φέτος μια δυσμενή επιρροή, που έχει σχέση με εξαπάτηση, κλοπή, συκοφαντία και… πισώπλατα μαχαιρώματα, οικονομικές απώλειες, κακογλωσσιά και έντονες συγκρούσεις, ίσως ανάμεσα σε αδέλφια. Ακόμα, με βίαιες «εισβολές», όπως ληστείες. Πρόσεξε λοιπόν αν βρίσκεται εδώ κάποια πόρτα ή παράθυρο. Δεν είναι καλό επίσης να έχεις εδώ το υπνοδωμάτιο ή το γραφείο σου. Μπορεί να εμφανιστούν σε κάποιον που κοιμάται σε αυτή την πλευρά του σπιτιού προβλήματα υγείας, κυρίως ασθένειες που σχετίζονται με το στόμα ή το στήθος. Επίσης, θα πρέπει να προσέχει διπλά μήπως εξαπατηθεί! Παράλληλα, αν υπάρχει εδώ κουζίνα, χρειάζεται προσοχή στην ποιότητα του φαγητού (δηλητηριάσεις) αλλά και στα ατυχήματα με μαχαίρια, φωτιά ή ηλεκτρισμό! Η ενέργεια αυτή έχει επίσης σχέση και με τα κομπιούτερ, μια και το Φενγκ Σούι μπορεί να εκσυγχρονίζεται. Και επειδή η περιοχή αυτή του σπιτιού συνδέεται και με τα παιδιά, χρειάζεται προσοχή στο κατά πόσον κάνουν ασφαλή χρήση του Ίντερνετ.
 
Προσθέτοντας στο βορειοανατολικό τμήμα του σπιτιού χρώματα του Νερού (σκούρο μπλε, μαύρο) ή αληθινό νερό, εφόσον έχεις εκεί την είσοδο, θα βοηθήσεις να εξασθενίσει η επιρροή αυτή. Μπορείς να βάλεις και ένα γυάλινο ή κεραμικό δοχείο με αλατόνερο, που θα το αλλάζεις καθημερινά, ή και ένα ενυδρείο με ένα ή έξι μαύρα ψαράκια. Ένα άλλο παραδοσιακό γιατρικό του Φενγκ Σούι για αυτή την περίπτωση είναι ένα γαλάζιο αγαλματάκι ελέφαντα ή ρινόκερου.
 
Μη συζητάς σε αυτή την περιοχή «ευαίσθητα» οικογενειακά θέματα και μην κάνεις θορυβώδεις οικοδομικές εργασίες, όπως γκρεμίσματα και τρυπήματα. Φρόντισε την αντικλεπτική προστασία του χώρου, ιδίως αν υπάρχει εδώ εξώπορτα ή κάποιο άνοιγμα που μπορεί να παραβιαστεί. Εφόσον έχεις εδώ εξώπορτα, μπαλκονόπορτα ή παράθυρο, εκτός από το ελεφαντάκι ή τον ρινόκερο, που μπορείς να τα τοποθετήσεις έτσι ώστε να βλέπουν προς το άνοιγμα, κρέμασε στο εξωτερικό του σπιτιού έναν οκταγωνικό καθρέφτη «μπάγκουα» για να απωθεί την αρνητική ενέργεια και τις κακές προθέσεις των… απ’ έξω.

 

Από την Βασιλική Τζουράκη
Ημερομηνία Τροποποίησης: 08-01-2011 00:00:00