blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για τα ζώδια
 
blank

Θεά Ήρα και Ελληνική μυθολογία. Ποιά ήταν και τι συμβολίζει.

Θεά Ήρα και Ελληνική μυθολογία. Ποιά ήταν και τι συμβολίζει.
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 

ΘΕΑ ΗΡΑ – ΟΙ ΘΕΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ

Η Θεά Ήρα στην ελληνική μυθολογία. Ποιά ήταν, τι συμβολίζει. Ποιές ομοιότητες μπορεί να έχεις μαζί της;

ΘΕΑ ΗΡΑ: Η σύζυγος (και αδελφή, ας μην ξεχνιόμαστε) του αρχηγού των θεών ήταν εκείνη που προστάτευε τον γάμο και τη μητρότητα. Ο Δίας την ερωτεύτηκε και, για να κάμψει την αρχική της άρνηση, μεταμορφώθηκε σε ένα πουλί κούκο, που έπεσε στα πόδια της παγωμένος από την καταιγίδα. Εκείνη τον πήρε στην αγκαλιά της και ο Δίας κατάφερε να την κατακτήσει. Όταν οι δυο θεοί παντρεύτηκαν, σύμφωνα με τον μύθο, ο «μήνας» του μέλιτος διάρκεσε τριακόσια χρόνια. Αλλά επειδή όλα τα ωραία τελειώνουν κάποτε, στη συνέχεια ο Δίας άρχισε τις παροιμιώδεις απιστίες του, σπέρνοντας αμέτρητα παιδιά με θέες, ημίθεες και κοινές θνητές. Η Ήρα όμως δεν ήταν μόνο όμορφη αλλά και πολύ δυναμική. Η μυθολογία είναι γεμάτη από τις οργισμένες αντιδράσεις της απέναντι στα παραστρατήματα του Δία, αλλά και στις τρομακτικές πράξεις της εκδίκησης της απέναντι και στις αντιζήλους της και στα παιδιά τους. Είναι το αρχέτυπο της γυναίκας που ξέρει να υπερασπίζεται τη σχέση της και σε αυτό το θέμα δείχνεται η πιο διεκδικητική από όλες τις θεές.

Τι συμβολίζει η ΘΕΑ ΗΡΑ: Η γυναίκα που ενσαρκώνει την Ήρα, έχει σαν κύριο σκοπό στη ζωή της να βρει και να «δέσει» κοντά της τον τέλειο σύντροφο. Και τέλειος για εκείνη είναι ένας άντρας με γόητρο, υψηλή κοινωνική και οικονομική θέση, και εξουσία. Θέλει να απολαμβάνει τον τίτλο της συζύγου ενός προσώπου «υψηλών προδιαγραφών» και τη δόξα εξ αντανακλάσεως που της προσφέρει η παρουσία του δίπλα της. Κάνει τα πάντα για να μην χάσει τη σχέση της. Βλέπει όλες τις άλλες γυναίκες σαν πιθανές αντιζήλους και τις χτυπάει αμείλικτα, υποβιβάζοντας ή κατηγορώντας τις. Η επίθεσή της απευθύνεται σε εκείνες, και σπάνια στον άπιστο ή δυνητικά άπιστο σύντροφό της.

Ποιά κοινά στοιχεία της αστρολογίας, μπορεί να έχεις με τη Θεά Ήρα: Αν επέλεξες αυτή τη θεά, είναι πιθανό να έχεις τη Σελήνη σου στον Σκορπιό ή στον όγδοο οίκο ή σε όψη με τον Πλούτωνα. Μπορεί επίσης να υπάρχει όψη της Σελήνης σου με τον Άρη. Θα πρέπει να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση και να αναζητήσεις την ολοκλήρωση μέσα από κάτι δημιουργικό, αντί να διοχετεύεις την ενέργειά σου με τόσο καταστροφικό τρόπο για τις σχέσεις σου, αλλά και για σένα, γιατί φυσικά… ούτε εσύ περνάς καλά!
 
ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΟΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΑ ΗΡΑ; ΜΑΘΕ ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΘΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΜΟΙΑΖΕΙΣ!
 
Κάνε τώρα ένα απλό σύντομο τεστ, και δες με ποια Θεά μοιάζεις! Κάνε κλικ στο Με ποιά ΘΕΑ μοιάζω.

 

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 21-02-2012 00:00:00
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.
Αποδέχομαι