blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Ο 8ος οίκος στον αστρολογικό χάρτη: μυστικά, πάθη και ερωτικές επιθυμίες. Μάθε τι κρύβεται κάτω από την επιφάνεια!

 
Ο 8ος οίκος στον αστρολογικό χάρτη: μυστικά, πάθη και ερωτικές επιθυμίες. Μάθε τι κρύβεται κάτω από την επιφάνεια!
Βαθμολόγησε
Score: 4.4  Ψήφοι: 9
 

Ο 8ος οίκος στον αστρολογικό χάρτη μας.

Ο 8ος οίκος ενέχει στοιχεία Σκορπιού και συμβολίζει τον τρόπο με τον οποίο συνδεόμαστε ψυχικά και σωματικά με το ερωτικό αντικείμενο του πόθου μας. Αφορά τη λίμπιντο και τις σεξουαλικές μας προτιμήσεις, καθώς και οποιαδήποτε οικονομική συνδιαλλαγή από ή προς τρίτους. Επίσης, εδώ βρίσκεται η κληρονομικότητα, ο μυστικισμός και οτιδήποτε διατηρούμε θαμμένο λόγω φόβου να το βγάλουμε στην επιφάνεια.

Βρείτε ποιον πλανήτη έχετε στον 8ο οίκο.

Ανάλογα με τον πλανήτη ή το ζώδιο που βρίσκεται μέσα στον 8ο οίκο, αντλούμε πληροφορίες για όλα αυτά που αναφέρονται παραπάνω, χρωματίζοντας έτσι τα χαρακτηριστικά αυτού του τομέα της ζωής μας. Μπορείτε εύκολα να βρείτε ποιον πλανήτη έχετε στον 8ο οίκο στον αστρολογικό χάρτη.

Τι συμβαίνει αν δεν έχετε κάποιον πλανήτη στον 8ο οίκο

Αν δεν υπάρχει κάποιος πλανήτης στον 8ο οίκο παρατηρούμε το ζώδιο που αντιστοιχεί σε αυτόν τον οίκο, όπως στο παράδειγμα που ακολουθεί,

Ο 8ος οίκος στον αστρολογικό γενέθλιο χάρτη

 

και στη συνέχεια βλέπουμε στον παρακάτω πίνακα, σε ποιον κυβερνήτη ανήκει:

 

ΖΩΔΙΟ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ

ΚΡΙΟΣ

ΑΡΗΣ

ΤΑΥΡΟΣ/ΖΥΓΟΣ

ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΔΙΔΥΜΟΙ/ΠΑΡΘΕΝΟΣ

ΕΡΜΗΣ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

ΣΕΛΗΝΗ

ΛΕΩΝ

ΗΛΙΟΣ

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ

ΤΟΞΟΤΗΣ

ΔΙΑΣ

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

ΚΡΟΝΟΣ

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

ΟΥΡΑΝΟΣ

ΙΧΘΕΙΣ

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ήλιος στον 8ο οίκο

Η προσωπικότητα του ατόμου που έχει Ήλιο στον 8ο οίκο, χρωματίζεται από στοιχεία Σκορπιού. Καχυποψία, χειραγώγηση, μυστικισμός, θαμμένα μυστικά, είναι μερικές από τις λέξεις-φράσεις κλειδιά, που χαρακτηρίζουν τον πυρήνα της ύπαρξής του. Η εύρεση ενός συντρόφου που θα τον/την ικανοποιεί ψυχικά και σωματικά, είναι ζωτικής σημασίας για αυτό τον τύπο, ενώ οι ιδιωτικές του στιγμές χαρακτηρίζονται από φλόγα, πάθος και ζωντάνια. Παράλληλα, ενδέχεται να υπάρχει μία τάση ενασχόλησης με μυστικιστικές επιστήμες, ψυχανάλυση ή εναλλακτικές θεραπείες. Οι κρίσεις στις σχέσεις δημιουργούν και κρίσεις ταυτότητας. 

Σελήνη στον 8ο οίκο

Το άτομο με Σελήνη στον 8ο οίκο χαρακτηρίζεται από μία εσωτερική ανάγκη να σχετιστεί σε βάθος με τους υποψήφιους συντρόφους του, ενώ στις σχέσεις του, συχνά, αισθάνεται να κατακλύζεται από συναισθήματα ζήλιας και κτητικότητας. Είναι διστακτικό και επιφυλακτικό στις νέες γνωριμίες, ενώ παράλληλα έχει την τάση να χρησιμοποιεί υπόγειους τρόπους για να πετύχει αυτό που θέλει. Το σεξ είναι άμεσα συνδεδεμένο με το συναίσθημα, με το πάθος και την ένταση να αποτελούν απαραίτητα στοιχεία για την ερωτική του ικανοποίηση.

Ερμής στον 8ο οίκο

Με τον Ερμή να βρίσκεται μέσα στον 8ο οίκο, η επικοινωνία του ατόμου καθώς και ο τρόπος που σκέφτεται, αποκτούν μία «σκοτεινή» χροιά. Ο τύπος αυτός έχει την τάση να αντιλαμβάνεται τα πράγματα κάτω από την επιφάνεια, αναγνωρίζοντας τα κρυφά κίνητρα και τις πιθανές σκέψεις των άλλων. Στο οικογενειακό περιβάλλον, ενδέχεται να υπάρχουν διενέξεις ή μυστικά που σχετίζονται με τα αδέρφια, ενώ στις ιδιωτικές του στιγμές το άτομο αναζητά την επικοινωνία και την ανταλλαγή ιδεών και φαντασιώσεων. Η ποικιλία και η συχνή εναλλαγή συντρόφων, αποτελούν ακόμη μερικά πιθανά χαρακτηριστικά αυτής της θέσης.

Αφροδίτη στον 8ο οίκο

Όταν συναντάμε την Αφροδίτη στον 8ο οίκο, η θέα της ομορφιάς και την καλαισθησίας ντύνεται με μυστήριο. Ο τρόπος που σχετίζεται το άτομο χαρακτηρίζεται από συναισθηματικό βάθος, ενώ δεν αποκλείεται να έλκει άτομα που έχουν κάτι το μυστηριώδες στην εμφάνισή τους. Το σεξ παίζει πρωταρχικό ρόλο μέσα στη σχέση, με τον τύπο αυτό να αναζητά ρομαντισμό και χάδια στις ιδιωτικές του στιγμές με τους υποψήφιους παρτενέρ. Υπάρχει πιθανότητα να συνάψει επικερδείς συμφωνίες κατά τη διάρκεια της ζωής του ή να δεχθεί οικονομική εύνοια από έναν γάμο. 

Άρης στον 8ο οίκο

Όταν ο πλανήτης της δράσης και των ενστίκτων βρίσκεται μέσα στον 8ο οίκο, η ενέργειά του γίνεται ακόμα εντονότερη. Το άτομο με αυτή τη θέση έχει ισχυρή θέληση και διεκδικεί τα πράγματα με τρόπο έμμεσο και υπόγειο. Το σεξ παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή του, αποτελώντας κινητήριο δύναμη για το ίδιο, ενώ δεν αποκλείεται να αναζητά συντρόφους, τους οποίους έχει την ικανότητα να χειραγωγεί μέσα από τη σεξουαλική τους σχέση. Παράλληλα, πιθανόν να υπάρχει ροπή σε παράνομες δραστηριότητες ή διενέξεις με τον σύντροφο αναφορικά με την κοινή τους συμβίωση.

Δίας στον 8ο οίκο

Το άτομο με Δία στον 8ο οίκο, είναι ανοιχτόκαρδο και γενναιόδωρο στις ερωτικές του σχέσεις, σε σημείο που αγγίζει την υπερβολή. Η φήμη του Δία περί μοιχείας και συχνής εναλλαγής παράνομων συντρόφων, εδώ επιβεβαιώνεται περίτρανα, με το άτομο να αναζητά συνεχώς αυτό που θα του δώσει μεγαλύτερη ικανοποίηση. Βέβαια, αυτό το ασταμάτητο κυνήγι για το καλύτερο πολλές φορές οδηγεί σε απόγνωση, αφού ο τύπος αυτός δε μπορεί να μείνει στάσιμος και να απολαύσει αυτά που έχει. Επίσης, υπάρχει πιθανότητα οικονομικής ευμάρειας, κατά τη διάρκεια της ζωής του, από κάποια συνεργασία ή κληρονομιά.

Κρόνος στον 8ο οίκο

Ο Κρόνος στον 8ο οίκο φανερώνει ένα άτομο το οποίο, κατά τη διάρκεια της ζωής του, ενδεχομένως να έχει βιώσει πολλές κρίσεις, είτε στο οικογενειακό περιβάλλον είτε στις διαπροσωπικές του σχέσεις. Υπάρχει μία δυσκολία στη σύναψη ερωτικών δεσμών, αφού κυριαρχεί ο φόβος και η αυτοσυγκράτηση, ενώ η κοινή συμβίωση και η αμοιβαιότητα σε μία σχέση αποτελούν ζητήματα που τα λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη. Ενδέχεται να εργάζεται σε κάποιον τομέα που σχετίζεται με την ψυχολογία ή επαγγέλματα που συνδέονται με εφορίες ή άλλους οικονομικούς φορείς.

Ουρανός στον 8ο οίκο

Όταν ο Ουρανός βρίσκεται μέσα στον 8ο οίκο, φαίνεται να υπάρχει μία ασυνέχεια στις ερωτικές σχέσεις του ατόμου, οι οποίες χαρακτηρίζονται από ξαφνικές ενάρξεις και ξαφνικές ρήξεις. Στο σεξ το άτομο αναζητά πειραματισμό και πρωτότυπες ιδέες που θα εξάψουν την φαντασία και την περιέργειά του, ενώ παράλληλα φαίνεται να παρουσιάζει μία δυσκολία στη σύναψη σοβαρών ερωτικών δεσμών, αφού η ανάγκη του για ελευθερία και ανεξαρτησία δεν τον κάνουν τον καλύτερο οπαδό των δεσμεύσεων. Ενδέχεται να παρουσιαστούν στη ζωή του απρόσμενα κέρδη ή αναπάντεχη οικονομική πτώση, ανάλογα με τις όψεις που σχηματίζει ο Ουρανός με τους υπόλοιπους πλανήτες.

Ποσειδώνας στον 8ο οίκο

Όταν συναντάμε τον Ποσειδώνα στον 8ο οίκο, φανερώνεται μία ροπή προς μυστικιστικές και απόκρυφες επιστήμες, ενώ το άτομο έχει την τάση να παρουσιάζει εμμονές που σχετίζονται με αυτά τα θέματα. Το στοιχείο της διαίσθησης είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο και μάλιστα, πιθανόν να υπάρχει σύγχυση στη διαχείριση των συναισθημάτων του. Παράλληλα, ο Ποσειδώνας συμβολίζει την κατάλυση των ορίων, άρα όσον αφορά στο σεξουαλικό κομμάτι, δεν υπάρχουν ταμπού και απαγορεύσεις για αυτό το άτομο. Εξαπατήσεις από οικονομικές συμφωνίες είναι ανάμεσα στα πιθανά σενάρια αυτής της θέσης.

Πλούτωνας στον 8ο οίκο

Ο Πλούτωνας σε αυτή τη θέση προσδίδει δύναμη και ισχύ στο άτομο, αφού βρίσκεται στον οίκο που συνδέεται με τον Σκορπιό, του οποίου είναι κυβερνήτης. Τα παιχνίδια εξουσίας και η ανάγκη για χειραγώγηση εδώ γίνονται εξαιρετικά έντονα, με το άτομο να αντιμετωπίζει τα ζητήματα καρδιάς, με την σοβαρότητα και την ένταση ζητημάτων ζωής και θανάτου. Παράνομες δραστηριότητες, θαμμένα μυστικά, κρυφές σχέσεις, θέματα εμπιστοσύνης και αναγέννηση μέσα από κρίσεις σε οικογενειακές και διαπροσωπικές σχέσεις, είναι μερικές πιθανές εκφάνσεις αυτής της θέσης σε ένα ωροσκόπιο. Το σεξ αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα στο σχετίζεσθε και τον πιο συχνό τρόπο που επιλέγει το άτομο για να διοχετεύσει την αστείρευτη ενέργειά του.

Φένια Σταμέλου
Ημερομηνία Τροποποίησης: 14-05-2014 09:00:00