blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Η Αφροδίτη στον αστρολογικό χάρτη σου και πως επηρεάζει τα ερωτικά και τα οικονομικά σου.

 
Η Αφροδίτη στον αστρολογικό χάρτη σου και πως επηρεάζει τα ερωτικά και τα οικονομικά σου.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 10
 
Sponsored Links

Η Αφροδίτη στα ζώδια

Η Αφροδίτη είναι γνωστή σε όλους ως ο πλανήτης της αγάπης, της αρμονίας, της ομορφιάς και του χρήματος.Η θέση και οι όψεις που σχηματίζει στο γενέθλιο ωροσκόπιό μας, καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα συσχετιστούμε, θα αγαπήσουμε και θα αγαπηθούμε. Για να μάθετε πού βρίσκεται η γενέθλια αφροδίτη σας, δεν έχετε παρά να συμβουλευτείτε τον Αστρολογικό Χάρτη του myastro.gr.
 
Συγκαταλέγεται στους “προσωπικούς πλανήτες” και γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντική στην ανάλυση ενός χάρτη. Η Αφροδίτη είναι η πύλη που θα μας οδηγήσει στην ασφάλεια ή στην ανασφάλεια, στην συντροφικότητα ή στη μοναξιά, στην κατάκτηση ή στην απόρριψη. Μία εσφαλμένη άποψη είναι αυτή που συνδέει την Αφροδίτη με την σεξουαλικότητα. Για τον πλανήτη πρωταρχική ανάγκη είναι η εδραίωση του “εμείς”. Την ενδιαφέρει να σχετίζεται και όχι να συνουσιάζεται, ψάχνει την ισορροπία μέσα από το συναίσθημα και όχι μέσα από το σεξ. Όμως μία υγιής σεξουαλική σχέση προϋποθέτει την αρμονική συνεργασία του πλανήτη στην συναστρία του ζευγαριού.
 
Της αρέσει να γοητεύει και να είναι δημοφιλής στους κοινωνικούς κύκλους που κυκλοφορεί. Θέλει την αυλή της και χρησιμοποιεί όλη τη χάρη που διαθέτει για να το πετύχει. Θα έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι, οι οποίοι χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο ή να έχουν πετύχει κάτι σημαντικό, είναι πολύ δημοφιλείς και αγαπητοί. Αυτά τα άτομα έχουν σίγουρα τονισμένη την Αφροδίτη στον προσωπικό τους χάρτη.
 
Οπωσδήποτε την ενδιαφέρει να κατέχει, η αγάπη της μπορεί να γίνει κτητική ανάλογα με τη θέση της, όχι μόνο προς τα πρόσωπα αλλά και προς την ύλη. Δικαίως λοιπόν, ο άλλος πιο σημαντικός ρόλος της είναι η απόκτηση των υλικών αγαθών. Μέσω της ύλης, προσπαθεί να ικανοποιήσει τις αισθήσεις της. Φίνα υφάσματα, λεπτές μυρωδιές, εκλεπτυσμένες γεύσεις, εμμονή με την εμφάνιση, είναι μερικά απ’ τα φετίχ του πλανήτη. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι διακατέχεται από ένα ηδυπαθές σύνδρομο, που μπορεί σε ακραίες περιπτώσεις να εκδηλωθεί με τη μορφή του ναρκισσισμού ή του άκρατου υλισμού.
 
Οι άνθρωποι που έχουν την Αφροδίτη τους σ’ ένα ευνοϊκό ζώδιο και χορηγούμενη από θετικές όψεις, θεωρούνται και είναι τυχεροί. Έχουν την πολυτέλεια να μην κοπιάζουν για τα απαιτούμενα, ενώ τα δώρα σε όλα τα επίπεδα είναι απλά καθημερινότητα. Εδώ συχνά αναπτύσσεται μία νωθρή προσωπικότητα που δεν προσπαθεί για τίποτα, γιατί όλα είναι δεδομένα. Το άτομο χρειάζεται να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να ενεργοποιηθεί και να θέσει στόχους, που θα τους κατακτήσει με προσωπικό αγώνα. Βασικά, η λέξη αγώνας δεν υπάρχει στο λεξικό τους.
 
Όπως αντιλαμβανόμαστε, σε οποιαδήποτε ακραία κατάσταση μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα στον άνθρωπο, που θα εμποδίσουν την προσωπική του εξέλιξη, είτε σε πρακτικό είτε σε πνευματικό επίπεδο. Γι’ αυτό εκείνο που πρέπει πρωτίστως ν’ αναζητούμε στη ζωή και με εργαλείο την αστρολογία, είναι η αναγνώριση του προβλήματος και μετέπειτα, η αντιμετώπισή του με οποιοδήποτε τρόπο επιλέξει ο ενδιαφερόμενος.

Η Αφροδίτη στα 12 ζώδια στο γενέθλιο ωροσκόπιο

 
Εδώ ο πλανήτης βρίσκεται σ’ ένα δύσκολο περιβάλλον για να λειτουργήσει ομαλά, καθώς θεωρείται το ζώδιο αδυναμίας του. Η Αφροδίτη είναι σταθερή και λίγο τεμπέλα, οπότε δεν της είναι εύκολο να προσαρμοστεί στους ρυθμούς του παρορμητικού Κριού. Αυτό το ζώδιο της δημιουργεί κυκλοθυμικές τάσεις με τη γρήγορη εναλλαγή συναισθημάτων που συνηθίζει, από τον ενθουσιασμό στην απογοήτευση και ξανά από την αρχή. Έτσι, αυτό που ουσιαστικά την εμποδίζει ν’ αναπτυχθεί, δεν είναι ο εγωισμός του Κριού όπως συχνά λέγεται, αλλά η παρορμητικότητα του συναισθήματος, που δεν είναι το στοιχείο της. Στην προσπάθεια της να επιβιώσει, παίρνει ρίσκα που συχνά καταλήγουν στην απόλυτη αποτυχία, γεγονός που την πληγώνει και την κάνει να σηκώνει ένα τοίχος προστασίας με βάση την επιθετικότητα, για να αμυνθεί.
 
Αν καταφέρουν τα άτομα με Αφροδίτη στον Κριό να περιορίσουν την παρορμητικότητά τους και να γίνουν πιο προσεκτικοί ως προς τις επιλογές τους, θα καταφέρουν σπουδαία πράγματα, γιατί αυτή η Αφροδίτη έχει ένα σημαντικό προσόν: Τίποτα και κανένας δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην προσπάθεια της να κατακτήσει τον αντικείμενο του πόθου τους. Πιστεύουν στις δυνατότητες τους και έχουν όλη εκείνη την ενέργεια που χρειάζεται για να μπουν στο κυνήγι της εκπλήρωσης του στόχου.
 
Με τον ίδιο τρόπο δρουν και στα επαγγελματικά. Πολύ συχνά συναντούμε επιχειρηματίες με Αφροδίτη στον Κριό που πήραν ρίσκα και πέτυχαν υψηλές αποδόσεις. Η παγίδα της παρορμητικότητας ισχύει βεβαίως και σε αυτόν τον τομέα και ο έλεγχος της είναι απαραίτητος. Επίσης αυτή η Αφροδίτη μπορεί να φέρει έσοδα από στρατιωτική ή αθλητική καριέρα. 
 
Ο Ταύρος είναι το σπίτι της Αφροδίτης, δηλαδή το ζώδιο που κυβερνά. Το Ταυρίσιο περιβάλλον της παρέχει την ασφάλεια και τη σταθερότητα που χρειάζεται για ν’ αναπτυχθεί. Τα αιτήματά της μέσα από αυτό το ζώδιο είναι η συναισθηματική και η οικονομική ευμάρεια. Δεν θα δείτε άνθρωπο με Αφροδίτη σε αυτή τη θέση να πεινάει και να ζει μοναχική ζωή. Με κάποιο τρόπο, ό,τι και να γίνει στη ζωή του, θα καταφέρει να έχει και τα δύο. Τα άτομα με τον πλανήτη σ’ αυτή τη θέση αποζητούν την σταθερότητα των μακροχρόνιων σχέσεων και προσφέρουν στο ταίρι τους αγάπη, φροντίδα και ζεστασιά. Αν καταφέρουν να μετριάσουν την κτητικότητα και την ζήλια τους, μπορούν να ευτυχίσουν μέσα από την συντροφικότητα.
 
Αυτή η Αφροδίτη προσφέρει επίσης υψηλή αισθητική και αρκετά καλλιτεχνικά ταλέντα, καθώς και διαχειριστική ικανότητα. Στην περίπτωση που έχουμε δυσμενείς όψεις, δεν σημαίνει ότι ο άνθρωπος θα στερηθεί τα παραπάνω, αλλά μάλλον θα τα κατασπαταλήσει ή θα προσκολληθεί τόσο πολύ επάνω τους, με αποτέλεσμα να στερηθεί της προσωπικής εξέλιξης. Αυτή είναι η παγίδα της Αφροδίτης στον Ταύρο, καθώς είναι από τις θέσεις εκείνες που όπως είπαμε πιο πάνω, καθιστούν ένα άτομο τυχερό. Ένα από τα χαρακτηριστικά της επίσης, είναι η νωθρότητα και η αποστροφή της ενασχόλησης με πράγματα που δεν της αρέσουν. Αγαπάει το οικογενειακό περιβάλλον και είναι πάντα από τους καλύτερους οικοδεσπότες. Ένα από τα προβλήματα αυτής της θέσης είναι ίσως τα παραπανίσια κιλά, λόγω της προτίμησής της προς τα πλούσια σε λιπαρά γεύματα και τα γλυκά. Όμως είναι από τις θέσεις που δίνει επιτηδευμένη ομορφιά.
 
Στα οικονομικά, λειτουργούν αρκετά συντηρητικά. Δεν είναι τα άτομα που θα πάρουν τα μεγάλα ρίσκα, εκτός και αν έχουν εξασφαλίσει το ποσό εκείνο, που θα τους επιτρέψει να αντέξουν την οποιαδήποτε απώλεια. Συνήθως διαχειρίζονται καλά τα οικονομικά τους, εκτός και αν δυσμενείς όψεις τους κάνουν να κατασπαταλούν το χρήμα σε πολυτελή τρόπο διαβίωσης. Πάντως, αν έχετε αυτή τη θέση, άστεγοι στην Ομόνοια δεν κινδυνεύετε να γίνετε ποτέ!
 
Στους Διδύμους, η Αφροδίτη έρχεται σε επαφή με την άλλη πλευρά της διττής της φύσης, που είναι η πνευματικότητα. Εκφράζεται μέσα από την επικοινωνία και την ενδιαφέρει πρωτίστως να εδραιώσει μία νοητική επαφή με τον σύντροφο. Εδώ η Αφροδίτη νιώθει απελευθερωμένη από το συναίσθημα και την αναζήτηση της ασφάλειας. Θέλει να κυκλοφορήσει, να γνωρίσει κόσμο, να επικοινωνήσει και αν βρεθεί το πρόσωπο που θα την συναρπάσει, να καθίσει μαζί του για κάποιο χρονικό διάστημα. Αυτή είναι η πραγματική πεταλούδα του ζωδιακού και όχι όσοι έχουν τον Ήλιο τους στους Διδύμους όπως λέγεται. Μετά τη γοητεία που καλλιεργεί στο ζώδιο του Ταύρου, εδώ θ’ αρχίσει να αναπτύσσει το λόγο και αυτό είναι η αιτία που μερικοί άνθρωποι με αυτή τη θέση είναι φλύαροι και λίγο ακατάστατοι στην σκέψη. Όταν όμως έχουμε βοηθητικές όψεις, η συγκεκριμένη θέση μπορεί να δώσει δεινούς ρήτορες και συγγραφείς.
 
Η ζωή με την Αφροδίτη στο πρώτο ζώδιο του Αέρα, μοιάζει συναρπαστική. Οι γνωριμίες είναι αναρίθμητες και τα φλερτ άλλα τόσα. Μην προσπαθήσετε ποτέ ν’ απαγορεύσετε το φλερτ σε κάποιον που έχει αυτή τη θέση, είναι σαν να του στερείτε το οξυγόνο. Κατηγορούνται συχνά ως ρηχοί συναισθηματικά, όμως δεν είναι αυτό το θέμα τους. Είναι τόση η περιέργεια και η ανάγκη τους να εξερευνήσουν και τελικά να ανακαλύψουν τον κόσμο, που δε μπορούν να μείνουν εύκολα με έναν άνθρωπο. Για να επιτευχθεί αυτό, δεν πρέπει να νιώσουν ποτέ ότι βρίσκονται σε σχέση. Η λέξη δεσμός τους πέφτει βαριά και θα ήταν καλύτερα να αποφεύγεται. Αφήστε τους ελεύθερους να έχουν την κοινωνική ζωή που θέλουν και να είστε σίγουροι ότι θα το εκτιμήσουν δεόντως. Η πλήξη είναι θανάσιμος εχθρός γι’ αυτούς τους ανθρώπους και αν ονειρεύεστε μαζί τους μία ήσυχη οικογενειακή ζωή, μάλλον θα πρέπει ν’ αλλάξετε ή… πλευρό ή σύντροφο!
 
Στα οικονομικά αποδεικνύονται πολύ καλοί διαχειριστές, δεν είναι όμως μια ιδιαίτερη τυχερή θέση για το χρήμα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι με την Αφροδίτη στους Διδύμους δεν έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν χρήματα, απλά αυτά δεν θα έρθουν ουρανοκατέβατα. Μεγαλύτερη ευκολία θα έχουν αν ακολουθήσουν επαγγέλματα όπως οι δημόσιες σχέσεις, τα ΜΜΕ ή η δημοσιογραφία, ακόμη και το εμπόριο. Οι άνθρωποι με Αφροδίτη στους Διδύμους θέλουν κίνηση για να ζήσουν. 
 
Η γυναίκα μητέρα, η γυναίκα τροφός, η γυναίκα πατρίδα. Αυτή είναι η Αφροδίτη στον Καρκίνο, που όποιος την έχει, ανεξαρτήτως φύλου, αγκαλιάζει με την τρυφερότητά του ολόκληρη την ύπαρξη του συντρόφου. Άτομα με ιδιαίτερη ικανότητα στο να αντιλαμβάνονται τις ανάγκες του αγαπημένου τους προσώπου και να τις ικανοποιούν, πριν εκείνες εκφραστούν. Ο Καρκίνος μεταμορφώνει την ηδυπαθή, αισθησιακή Αφροδίτη, σε μια θάλασσα συναισθημάτων, που όμως μπορεί να την πνίξουν. Δεν ανοίγεται εύκολα και προτιμά να ακούει, παρά να μιλάει. Αυτό τη βοηθάει να κατανοήσει και να νιώσει τον άνθρωπο που αγαπά. Όταν θα καταλάβει ότι την αγαπούν, τότε μόνο θ’ αρχίσει να εκφράζει τον πλούτο των συναισθημάτων της. Οι άνθρωποι με Αφροδίτη στον Καρκίνο αγαπούν πολύ την οικογένεια τους και τις ρίζες τους. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που αργούν να κάνουν τις δικές τους οικογένειες. Όταν όμως το αποφασίσουν, είναι ταγμένοι σ’ αυτό τον σκοπό και δίνουν την ψυχή τους για να δημιουργήσουν το καλύτερο περιβάλλον για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
 
Η ερωτική τους ζωή συνήθως είναι πλούσια, όχι γιατί αρέσκονται τόσο πολύ στην εναλλαγή των προσώπων, όσο γιατί ψάχνουν το τέλειο άτομο για να ενωθούν ψυχικά, πριν πάρουν τη μεγάλη απόφαση. Ένα από τα δυνατά σημεία αυτών των ανθρώπων είναι η διαίσθηση. Μερικές φορές δεν χρειάζεται καν να έχει μιλήσει ο άλλος, για να καταλάβουν τι άτομο είναι και ποιες οι προθέσεις του. Αυτό λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας για την ευαίσθητη φύση τους, αν και μπορεί κάποιες φορές να κατηγορηθούν για σνομπισμό.
 
Οικονομικά, συνήθως βοηθιούνται από την οικογένεια τους με ακίνητα ή άλλα κληροδοτήματα, τα οποία είναι ικανοί να διατηρήσουν και αυξήσουν. Στη διαχείριση των χρημάτων είναι σφικτοί, γιατί διακατέχονται από έντονη ανασφάλεια σχετικά με την επιβίωσή τους. Οι άνθρωποι με την Αφροδίτη στον Καρκίνο είναι μετρ στο να φτιάχνουν σπιτικό.
 

 

Η λάμψη και το μεγαλείο χαρακτηρίζει τα άτομα με Αφροδίτη στον Λέοντα. Μια Αφροδίτη που κάνει τον άνθρωπο δοτικό, γενναιόδωρο, γοητευτικό και δημοφιλή. Σ’ αυτό το ζώδιο, ο πλανήτης βρίσκει τον απαιτούμενο χώρο για να εκφράσει στον υπέρτατο βαθμό τα χαρακτηριστικά που του δίνει η συγκεκριμένη θέση. Η ζεστασιά των ατόμων με Αφροδίτη στον Λέοντα γίνεται πόλος έλξης και σε συνδυασμό με την ανάγκη τους για προσωπική προβολή, έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας αυλής, που στους κόλπους της συγκαταλέγει ανθρώπους με διαφορετικά κίνητρα. Αυτό είναι το σημείο που πρέπει να προσέξουν οι εκπρόσωποι αυτής της θέσης.
 
Στον Λέοντα, η Αφροδίτη θέλει να σου τα δώσει όλα, αρκεί να συμφωνείς μαζί της και πηγαίνεις με τα νερά της. Γι’ αυτό πέφτει εύκολα στην παγίδα που της στήνουν οι διάφοροι κόλακες, οι οποίοι θέλουν να την εκμεταλλευτούν. Εύκολα μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι γύρω από αυτούς τους ανθρώπους επιβιώνουν παρασιτικοί οργανισμοί και ετερόφωτα πλάσματα, που στην ουσία κλέβουν τη λάμψη και την ενέργεια της. Για να μπορέσουν όμως να το καταλάβουν οι ίδιοι, πρέπει να κατέβουν από το θρόνο στον οποίο κάθονται και να δουν με τα μάτια της αλήθειας από ποιους πραγματικά περιστοιχίζονται και ποιος ο ρόλος τους στη ζωής τους.
 
Σαν σύντροφοι είναι πιστοί και θέλουν να νιώθουν υπερήφανοι για τους αγαπημένους τους. Παρότι δύσκολα αντιλαμβάνονται τις επιθυμίες των άλλων, όταν το καταφέρουν μπορούν να γίνουν το ιδανικό ταίρι για κάποιον. Η ζεστασιά του Ήλιου, που χορηγεί αυτή την Αφροδίτη, δίνει τις ευκαιρίες για μια πολύ όμορφη και πλούσια ερωτική ζωή, συνοδευόμενη από δώρα και ευχάριστες εκπλήξεις.
 
Ένα από τα φετίχ αυτής της θέσης, είναι η αγάπη για την πολυτελή διαβίωση, που όμως μπορεί να αποβεί δύσκολη, όταν τα οικονομικά του ατόμου δε μπορούν να την υποστηρίξουν. Τότε ο άνθρωπος θα νιώσει εγκλωβισμένος και ανικανοποίητος, με αποτέλεσμα να προβεί σε ενέργειες ακόμη και αντίθετες του χαρακτήρα του, προκειμένου να αποκτήσει τα υλικά αγαθά που του λείπουν. Αυτή η θέση θεωρείται εξαιρετική για τους ηθοποιούς, οι οποίοι όχι μόνο θα ευνοηθούν στην έκφραση του ταλέντου τους, αλλά επιπλέον θα εισπράξουν την αγάπη του κοινού στους… τραπεζικούς τους λογαριασμούς!
 
Το εκκεντρικό ντύσιμο ταιριάζει στην… ντίβα του ζωδιακού, που συνήθως προτιμά τα λαμπερά αξεσουάρ και τα μεγάλα καπέλα. Μπορεί να είναι λίγο εγωκεντρικοί οι άνθρωποι με Αφροδίτη στο Λέοντα, αλλά τους αγαπάμε γιατί ζεσταίνουν τις καρδιές μας και φωτίζουν τις ζωές μας.
 
Στην Παρθένο, η Αφροδίτη βρίσκεται στον πιο δύσκολο χώρο του ζωδιακού γι’ αυτήν, αυτό που οι Αστρολόγοι ονομάζουν “πτώση”. Ο πλανήτης, μέσα στο πρακτικό περιβάλλον της Παρθένου, δεν μπορεί να εκφράσει εύκολα το συναίσθημα και την συντροφικότητα. Οι άνθρωποι με αυτή την Αφροδίτη προσπαθούν να εκλογικεύσουν τα πάντα και να τα μετατρέψουν σε ζητήματα πρακτικής φύσης. Έτσι, ο πλανήτης μπλοκάρεται στο να επιτύχει τα αιτήματά του, που είναι η αρμονία στις διαπροσωπικές σχέσεις και στο γάμο. Γι’ αυτό το λόγο θεωρείται ότι με αυτή την Αφροδίτη, οι άνθρωποι δύσκολα επιτυγχάνουν ευτυχισμένους γάμους. Κατά κύριο λόγο, αυτό συμβαίνει γιατί ακόμη και για το θέμα του γάμου παίρνουν την απόφαση βάση λογικής και όχι συναισθήματος. Επίσης, βλέπουν τα πάντα σαν υποχρέωση και προσπαθούν να επιβάλουν σε όλους έναν πειθαρχημένο τρόπο ζωής, που στερεί τις καθημερινές χαρές. Το παιδί μέσα τους νιώθει καταπιεσμένο και παραγκωνισμένο, γιατί του λείπει το παιχνίδι και η ζεστασιά. Συνήθως είναι επικριτικοί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και αν δεν προσέξουν, μπορεί να εξελιχθούν σε μίζερα και γκρινιάρικα άτομα.
 
Αυτή η θέση όμως, είναι εξαιρετική για τα επαγγελματικά θέματα. Η παραγωγικότητα και η ευσυνειδησία χαρακτηρίζουν τους ανθρώπους με Αφροδίτη στην Παρθένο. Δίνει τους καλύτερους υπαλλήλους αλλά και καταπληκτικούς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Είναι η άνθρωποι που θα θέσουν τους εαυτούς τους στην υπηρεσία των άλλων με ευλάβεια. Στα οικονομικά είναι αρκετά σφικτοί και τα χρήματά τους τα κερδίζουν σχεδόν πάντα από τη δουλειά και την αποταμίευση.
 
Κάτι που παρατηρούμε πολύ εύκολα, είναι ότι όσοι έχουν Αφροδίτη στην Παρθένο διαθέτουν λεπτά και γυμνασμένα σώματα, όχι τόσο γιατί τους προίκισε η φύση, αλλά γιατί βάζουν στην ζωή τους ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης, από το οποίο σπανίως παρεκκλίνουν. Θα ήταν πολύ βοηθητικό για όσους βρίσκονται υπό την επιρροή αυτής της Αφροδίτης, να προσπαθήσουν να βάλουν στη ζωή τους λίγο ρομαντισμό και λίγη τρέλα. Πρέπει να ξεπεράσουν την τελειομανία τους, για να απελευθερώσουν συναισθηματικά καταρχήν τους εαυτούς τους και κατά δεύτερον τους αγαπημένους τους. 
Η Αφροδίτη στο Ζυγό βρίσκεται σε μία από τις καλύτερές της θέσεις. Εδώ ο πλανήτης έρχεται σε επαφή με το πνεύμα, για να ολοκληρώσει τη διττή του φύση. Εκτός λοιπόν από τη γοητεία, την καλλιτεχνία και τον αισθησιασμό, στον Ζυγό αναπτύσσει και την επικοινωνία. Το ουσιαστικό σημείο της διαφοράς από την Αφροδίτη στον Ταύρο, είναι ο λιγότερος εγωισμός και η μεγαλύτερη δοτικότητα. Για έναν άνθρωπο όμως που πιστεύει τόσο πολύ στην ένωση και την συντροφικότητα, η ανασφάλεια που μπορεί να προκαλέσει το έτερον ήμισυ, είναι θανάσιμος εχθρός. Για δύο πράγματα λοιπόν μπορεί να “αρρωστήσει” ο άνθρωπος με την Αφροδίτη στον Ζυγό: το άσχημο περιβάλλον και την συναισθηματική ανασφάλεια. Έτσι, όταν νιώσουν ασφαλείς με τον σύντροφο, εκφράζουν αβίαστα το συναισθηματικό τους κόσμο και βοηθούν τη σχέση να κορυφωθεί, μέσα από την ουσιαστική συγχώνευση. Αυτή η θέση λοιπόν κατατάσσει τους εκπροσώπους της στην κορυφή της λίστας των ιδανικών συντρόφων, γιατί αυτός είναι ο αυτοσκοπός τους.
 
Η ευγένεια, η διακριτικότητα και η φιλειρηνική διάθεση τους χαρακτηρίζουν τα άτομα με Αφροδίτη στον Ζυγό. Το φλερτ τους είναι πάντα λεπτό και συνηθίζουν να το συνοδεύουν με μικρά, αλλά πολυτελή δώρα. Είναι οι μετρ των σχέσεων, τις οποίες καταφέρνουν να διατηρούν ζωντανές καλύτερα από τον καθένα. Άριστοι διπλωμάτες, θα αποφύγουν με κάθε τρόπο να έρθουν σε ρήξη με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ενώ είναι εκείνοι που θα κάνουν τους πυροσβέστες σε όποια εστία βρεθεί μπροστά τους. Τους αρέσει η δικαιοσύνη και παλεύουν γι’ αυτή, όχι μόνο μέσα στις αισθηματικές τους σχέσεις, αλλά σε κάθε εκδήλωση ανθρώπινης επαφής.
 
Ένα σημείο ξεφεύγει σ’ αυτή την Αφροδίτη, και αυτό είναι η πρακτικότητα. Η επαφή της και ικανότητά της να φέρνει σε πέρας πρακτικά θέματα, σχεδόν μηδενίζεται στον Ζυγό. Είναι όμως πολύ καλή στις τέχνες, στη μόδα και γενικότερα στην αισθητική, καθώς επίσης και στις δημόσιες σχέσεις. Στα οικονομικά, όσοι έχουν Αφροδίτη στον Ζυγό μπορεί να είναι τυχεροί, αλλά τα ξοδεύουν εύκολα σε πολυτελή διαβίωση.
 
Ο Σκορπιός είναι ένα από τα ζώδιο αδυναμίας της Αφροδίτης δηλαδή ένας χώρος που ο πλανήτης δε μπορεί να λειτουργήσει και να ικανοποιήσει τα αιτήματα του εύκολα. Το περιβάλλον του Σκορπιού είναι έντονο, καυτό, θυμίζει ηφαίστειο και η Αφροδίτη, που δεν είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα και τα περίπλοκα, δεν ξέρει πως να αντιδράσει. “Αν θα σ’ αγαπήσω, θα πεθάνω για σένα” θα μπορούσε να είναι το μότο αυτής της θέσης της, γιατί οι άνθρωποι με την Αφροδίτη στον Σκορπιό αγαπάνε βαθιά και σταθερά. Όμως, ο ιντριγκαδόρος Πλούτωνας τη μεταμορφώνει σε ένα παθιασμένο και κτητικό άτομο, που υποψιάζεται τους πάντες και τα πάντα.
 
Είναι πολύ συχνό οι άνθρωποι με αυτή την Αφροδίτη να ταλαιπωρούνται από καχυποψίες και να φτιάχνουν σενάρια εξαπάτησης από τους συντρόφους τους, εκεί που δεν υπάρχει καμία πραγματική αιτία. Αυτό δεν συμβαίνει γιατί έχουν αρρωστημένη φαντασία, αλλά γιατί είναι απίστευτα ανασφαλείς. Ζουν μέσα στο φόβο της απόρριψης και της μοναξιάς, υποχρεώνοντας το ταίρι τους να τους αποδεικνύει συνεχώς ότι αυτοί είναι το ένα και μοναδικό άτομο της ζωής τους. Βέβαια αυτό εύκολα θα κουράσει κάποιον που δεν έχει την κατάλληλη δομή για να το διαχειριστεί και θα φύγει γρήγορα από τη σχέση. Γι’ αυτό τ’ άτομα με Αφροδίτη στον Σκορπιό δεν κάνουν εύκολα σχέσεις, ούτε ανοίγονται γρήγορα μέσα σ’ αυτές. Θέλουν χρόνο για εδραιώσουν εμπιστοσύνη πριν αρχίσουν να μιλάνε για συναισθήματα ή παλιά τους τραύματα.
 
Θεωρείται η θέση της Αφροδίτης με την πιο σεξουαλική συμπεριφορά και έτσι είναι πραγματικά, αλλά χωρίς η προτεραιότητά της να είναι η ηδονή. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι η βαθιά ψυχολογική ένωση, που δημιουργείται με το σεξ. Γι’ αυτό και συνήθως (και ιδιαίτερα οι γυναίκες) μένουν ανικανοποίητες από τις σχέσεις. Συνήθως έλκουν ανθρώπους με βαρύ ψυχισμό, αινιγματικούς ή αυτούς που θεωρούνται το απαγορευμένο φρούτο. Προφανώς, η επιρροή του Πλούτωνα κάνει αυτούς τους ανθρώπους να έλκονται απ’ ό,τι θεωρείται ταμπού.
 
Ένα από δυνατά σημεία αυτής της θέσης είναι η απόκτηση υλικών αγαθών και εν γένει πλούτου. Πολύ συχνά λαμβάνουν κληρονομιές ή ασφαλιστικές αποζημιώσεις, που τους δίνουν την αίσθηση της υλικής επάρκειας. Επίσης, είναι αυτοί που γίνονται πολύ καλοί ψυχολόγοι, αφού έχουν έμφυτο το ταλέντο της κατανόησης των προβλημάτων και των θέσεων των άλλων. Αυτή η ενασχόληση είναι μία πολύ καλή θεραπεία και για τους ίδιους, γιατί τους δίνεται η ευκαιρία να ψάξουν τη δική τους ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση.
 
Όταν ο πλανήτης βάλετε από δύσκολες όψεις, έχουμε την έκφραση του άκρατου υλισμού, της εμμονής για απόκτηση χρημάτων, της λαγνείας, καθώς και της βουλιμίας. Τα κιλά είναι κάτι που πρέπει να προσέχουν όλοι όσοι έχουν την Αφροδίτη στον Σκορπιό, αφού η αγάπη τους για ποικιλία κάνει να τσιμπολογούν συνέχεια, κυρίως πικάντικα και αλμυρά εδέσματα.
 
Στο φιλόξενο σπίτι του Δία, η Αφροδίτη βρίσκει ζεστασιά, μεγαλοσύνη και ελευθερία. Τρία από τα βασικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν την προσωπικότητα των ανθρώπων με την Αφροδίτη στον Τοξότη. Εδώ η Αφροδίτη συναντάει το ανώτερο πνεύμα και της γεννιέται η δίψα για γνώση και για περιπέτεια. Άνθρωποι ενθουσιώδεις, γοητευτικοί, αεικίνητοι, που ενδιαφέρονται για τα διαφορετικά και τα παράξενα της ζωής. Γίνονται εύκολα αγαπητοί και συνήθως διαθέτουν ένα μεγάλο αριθμό φίλων και ένα τεράστιο κοινωνικό κύκλο. Δεν μένουν ποτέ μόνοι, γιατί τους αρέσει η ανταλλαγή γνώσης και εμπειριών.
 
Δεν είναι εύκολο για έναν άνθρωπο με την Αφροδίτη στον Τοξότη να μείνει σταθερός σε μία σχέση. Πρώτα απ’ όλα, γι’ αυτόν η αγάπη ισούται με την ελευθερία, κάτι που αμέσως τον καθιστά ακατάλληλο για όσους εξισώνουν την αγάπη με την κτήση. Το συναίσθημα δίνει τη θέση του στο πνεύμα και στην ανάγκη της αέναης εξέλιξης του. Δεν είναι λοιπόν η ρηχότητα η αιτία της αστάθειας αυτού του ατόμου, αλλά η επιτακτική ανάγκη του βασικού του ενστίκτου για γνώση και επέκταση. Τα διευρυμένα όρια ή η παντελής έλλειψή τους είναι προϋπόθεση για έναν άνθρωπο με την Αφροδίτη στον Τοξότη, για να μείνει σταθερός. Όταν το βρει, επειδή γνωρίζει πόσο δυσεύρετο είναι, θα μείνει πιστός και θα επενδύσει στη σχέση. Βέβαια, αν η Αφροδίτη σ’ αυτή τη θέση δέχεται δυσαρμονικές όψεις, κάνει τον άνθρωπο τυχοδιώκτη στον έρωτα και ανίκανο να εδραιώσει σταθερές και ώριμες σχέσεις.
 
Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι η αγάπη τους για τα ταξίδια και τους ξένους πολιτισμούς. Πολύ συχνά συναντάμε την Αφροδίτη στον Τοξότη στα προσωπικά ωροσκόπια όσων έχουν παντρευτεί άτομα από το εξωτερικό. Τους αρέσει να δοκιμάζουν κουζίνες απ’ όλο τον κόσμο και υιοθετούν πρώτοι ξενόφερτες συνήθειες. Στα οικονομικά, αυτή η θέση της Αφροδίτης δίνει τύχη, ενώ ευνοείται η εργασία στο εξωτερικό. Συνήθως τα χρήματα έρχονται χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, αλλά απ’ την άλλη μπορεί το άτομο να παίρνει μεγάλα ρίσκα ή να τζογάρει χωρίς μέτρο.
 
Η Αφροδίτη στο ζώδιο του Κρόνου δεν θα μπορούσε παρά να είναι σοβαρή, συνετή και προσηλωμένη στον στόχο της. Είναι μία θέση που, ενώ δεν στερεί την ζεστασιά και την τρυφερότητα, καθυστερεί πολύ στην εκδήλωσή τους. Τα άτομα με την Αφροδίτη στον Αιγόκερω είναι συνήθως ντροπαλά και πολύ δύσκολα θα κάνουν το πρώτο βήμα. Αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά τα αισθήματά τους, αλλά και τα αισθήματα των άλλων. Δεν είναι τα άτομα που θα παίξουν σε καμία περίπτωση και αυτό τους κατατάσσει πολύ ψηλά στη λίστα των πιστών συντρόφων.
 
Είναι άνθρωποι που σκέπτονται πριν μιλήσουν και έχουν υπολογίσει την κάθε τους κίνηση από πριν. Αυτό, από τη μία τους στερεί τον αυθορμητισμό και την ευχαρίστηση της στιγμής, όμως από την άλλη τους παρέχει ασφάλεια, αφού δεν τους αρέσει να παίρνουν συναισθηματικά ρίσκα. Μπορεί με ένα τέτοιο σύντροφο να νιώσετε ότι λείπει η έξαψη ή να διακρίνετε μία έλλειψη χιούμορ, όμως δε θα νιώσετε ποτέ ανασφάλεια για τα αισθήματα και τους σκοπούς τους. Άνθρωποι προσγειωμένοι, που θα σας οδηγήσουν σε μία ήσυχη, ασφαλή ζωή και θα μείνουν δίπλα σας στα δύσκολα, σε αντίθεση με άλλες εντυπωσιακές θέσεις της Αφροδίτης που υπόσχονται πολλά, αλλά τηρούν πολύ λίγα.
 
Η καριέρα και η επιφανής κοινωνική θέση εντυπωσιάζουν πάντα έναν άνθρωπο με Αφροδίτη στον Αιγόκερω. Τους αρέσει η δύναμη που εκπέμπει ένα επιτυχημένο άτομο, κάτι που δρα ως αφροδισιακό στις ερωτικές τους συνευρέσεις. Είναι όμως και οι ίδιοι τις περισσότερες φορές καταξιωμένοι στο χώρο που δραστηριοποιούνται εργασιακά, γι’ αυτό φροντίζουν το ταίρι τους να στέκεται στο ίδιο, αν όχι σε υψηλότερο επίπεδο. Ουσιαστικά, θέλουν να είναι περήφανοι για τον σύντροφό τους, όπως και ο σύντροφός τους να είναι περήφανος γι’ αυτούς. Πρόκειται για ανθρώπους με πολύ υψηλά standards, για τους οποίους η εικόνα τους στην κοινωνία είναι πολύ σημαντική.
 
Αυτό που πρέπει να δουλέψουν όσοι έχουν την Αφροδίτη στον Αιγόκερω είναι να μη χάνουν την ημέρα, λόγω των υψηλών προσδοκιών τους. Η ευτυχία δεν είναι κάτι συμπαγές, αλλά κατακερματισμένα μέρη, που στο σύνολο τους δίνουν μια όμορφη συναισθηματική ζωή. Εσείς λοιπόν που έχετε Αφροδίτη στον Αιγόκερω, κάντε όμορφη την καθημερινότητα σας για να καλυτερεύσετε την εικόνα σας, όχι το αντίστροφο!
 
Οι άνθρωποι που αγαπούν τους πάντες, αλλά και είναι συχνά μόνοι συναισθηματικά! Αυτή η Αφροδίτη, έντονα επηρεασμένη από την ενωτική και ταυτόχρονα διασπαστική ενέργεια του πλανήτη Ουρανού, σχετίζεται και δεν σχετίζεται. Είναι με κάποιον και δεν είναι. Θέλουν να συντροφεύσουν, αλλά θέλουν να είναι και μόνοι. Δύσκολα η Αφροδίτη στον Υδροχόο θα επιλέξει να μείνει σε μία και μοναδική σχέση, αφού σε όλους θα βρει κάτι ν’ αγαπήσει. Έντονα κοινωνικοί άνθρωποι, περιτριγυρίζονται από έναν ανομοιογενή όχλο, μόνο και μόνο για την ικανοποίηση του διαφορετικού. Η κτητικότητα και η ολοκληρωτική αφοσίωση, δεν είναι κάτι που ταιριάζει σε έναν άνθρωπο με αυτή την Αφροδίτη. Αν είστε εντελώς ασύμβατοι με τα κοινωνικά πρέπει ή λειτουργείτε με τρόπο πρωτόγνωρο προς αυτούς, τότε ναι, μπορεί να τους εντυπωσιάσετε! Έλκονται από άτομα ανεξάρτητα και πρωτοποριακά, ενώ μπορούν να συνάψουν σχέσεις με τον πιο παράξενο τύπο ανθρώπου. Χρειάζονται πνευματική ένωση και πλήρη ελευθερία κινήσεων, για να μείνουν κάπου μόνιμα. Συνήθως δημιουργούν ερωτικές σχέσεις μετά από μακροχρόνια φιλία ή συνεργασία. Θέλουν ένα γνώριμο περιβάλλον και πλήρη αποδοχή αυτού που είναι, πριν αποκαλύψουν αυτό που εκείνοι εννοούν συναίσθημα.
 
Μην προσπαθήσετε ποτέ να τους κατανοήσετε πλήρως, απλά δεχθείτε ότι υπάρχουν κάποιοι που δρουν έξω από τις γνωστές συντεταγμένες. Αν και στην αρχή μπορεί να νιώσετε ότι τους γνωρίζετε πολύ καλά, η συνέχεια θα σας απογοητεύσει γιατί θα δείτε να ξεδιπλώνονται συνεχώς πτυχές του χαρακτήρα τους, που δεν τις είχατε φανταστεί. Αυτό λοιπόν για το οποίο πρέπει να προσπαθήσουν όσοι έχουν Αφροδίτη στον Υδροχόο, είναι να καταπολεμήσουν του φόβο τους για τις μόνιμες σχέσεις. Μία υγιής σχέση δε θα απειλήσει την ελευθερία και την ανεξαρτησία του ατόμου, αλλά θα ορίσει νέα όρια, μέσα στα οποία το εγώ θα συμπορεύεται με το εμείς κάτω από μία αμοιβαία, επωφελή συνθήκη.
 
Τα χρήματα είναι κάτι που δεν αφορά το άτομο με την Αφροδίτη στον Υδροχόο. Θα προσπαθήσει να βγάλει τα προς το ζην με τον ίδιο παράδοξο τρόπο που θ ’αγαπήσει. Ο προγραμματισμός είναι άγνωστη λέξη και καλό θα ήταν τα οικονομικά τους να τα αναλάβει κάποιος άλλος, με ποιο πρακτικό υπόβαθρο.
 
Οι ρομαντικοί και ιδεαλιστές του ζωδιακού. Αφιερωμένοι στην αγάπη, μπορούν να υποβάλουν τους εαυτούς τους σε οποιοδήποτε μαρτύριο και να θυσιαστούν για τους αγαπημένους τους. Τα αισθήματά τους έχουν την έκταση και την ένταση των ωκεανών, χωρίς να περιμένουν ανταπόδοση. Συχνά πέφτουν θύματα αυτών των λεπτοφυών συναισθημάτων και καταλήγουν υποχείρια συντρόφων λιγότερο συναισθηματικών. Είναι εκείνοι που θα τρέξουν πρώτοι σε οποιαδήποτε δυσκολία και θα προσφέρουν ό,τι έχουν, προς ανακούφιση των άλλων. Θα ήταν σοφό για εκείνους να κάνουν επιλογές συντρόφων τις ίδιας ποιότητας, αν δε θέλουν να γίνουν αντικείμενα εκμετάλλευσης. Οι σχέσεις με ανθρώπους της ίδιας πνευματικής αφύπνισης ή δημιουργικής δράσης, τους βοηθούν να ολοκληρωθούν και να νιώσουν την απόλυτη ευτυχία.
 
Συνήθως ασχολούνται με θεραπευτικά ή καλλιτεχνικά επαγγέλματα, στα οποία θα μπορούσαν να αποδώσουν πολύ ικανοποιητικά. Δεν είναι όμως σε καμία περίπτωση αυτοί που θα κυνηγήσουν το χρήμα, γι’ αυτούς σημασία έχει το γενικό καλό. Αυτό που πρέπει να βελτιώσουν όσοι συγκαταλέγονται σε αυτή την κατηγορία, είναι η αυτοάμυνά τους. Πρέπει να υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και τα δικαιώματα του, για να απολαύσετε και εσείς την ευτυχία της συντροφικότητας. Δεχθείτε και προβάλετε τα θέλω σας, έτσι ώστε να πάρουν κι αυτά μία θέση στη λίστα των προτεραιοτήτων.
 
Ως άνθρωποι με έντονο στοιχείο του Ιχθύ, δεν είναι εύκολο να τους κατανοήσεις. Η έμφυτη γλυκύτητα και καλοσύνη δίνει την εντύπωση ότι δεν υπάρχουν πολλά να μάθεις κάτω από την επιφάνεια. Όμως, η συνέχεια θα σας διαψεύσει περίτρανα, διαπιστώνοντας την εξαιρετική πολυπλοκότητα του χαρακτήρα τους. Χαρίστε τους ένα ποίημα, ένα τραγούδι ή δώστε τ’ όνομα τους σ’ ένα αστέρι και θα τους έχετε για πάντα! 
Από την Μαρία Σύλλα
Ημερομηνία Τροποποίησης: 27-11-2015 10:02:00