blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Μεσουράνημα: Το πεπρωμένο σας στη ζωή, στον έρωτα και στα επαγγελματικά είναι γραμμένο στα άστρα!

 
Μεσουράνημα: Το πεπρωμένο σας στη ζωή, στον έρωτα και στα επαγγελματικά είναι γραμμένο στα άστρα!
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 5
 
Sponsored Links

Ανακαλύψτε το πεπρωμένο σας και το νόημα της ζωής

Ζείτε σε αρμονία; Είστε σε συμφωνία με τον εαυτό σας; Κάνετε τις σωστές επιλογές, αυτές που θα σας οδηγήσουν στην ισορροπία και την ολοκλήρωση; Σίγουρα πάντως ονειρεύεστε κάτι τέτοιο. Το ονειρευόμαστε όλοι. Μας είναι, όμως, δύσκολο να το επιτύχουμε... Για να μην κάνετε λάθος, ακολουθήστε τα μαθήματα που σας προσφέρει το Μεσουράνημα του ωροσκοπίου σας και η ακμή του 10ου οίκου σας.

Το μεσουράνημα και το πεπρωμένο

Η σημασία που έχει το Μεσουράνημα στη ζωή μας, δεν έχει -δυστυχώς- αποδοθεί στην «καθημερινή» Αστρολογία, καθώς ευρέως αποδεκτά και γνωστά στο ευρύ κοινό είναι το Ζώδιο και ο Ωροσκόπος. Κι όμως, εξίσου σημαντικό με τα δύο προηγούμενα στοιχεία είναι το Μεσουράνημα ή η ακμή του 10ου οίκου!!! Στον γενέθλιο χάρτη σας θα το δείτε και ως MC (mediumcoelli), θα το ακούσετε και ως Ζενίθ του ωροσκοπίου σας –στα αγγλικά ονομάζεται midheaven (μέσο ή κέντρο του παραδείσου).

Για να βρείτε σε ποιο ζώδιο ήταν το Μεσουράνημά σας στο γενέθλιο χάρτη σας, ανατρέξτε στον ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΡΤΗ μας και πηγαίνετε στον δέκατο οίκο (X). Ακριβώς απέναντι, στον αντίποδα του κύκλου, από το Μεσουράνημα ή Ζενίθ ή MC υπάρχει ένα άλλο σημείο, το IC (Imumcoelli) ή Ναδίρ, που συμπίπτει με την ακμή του 4ου οίκου.

 

(Σ.Σ. Το μεσουράνημα είναι το ίδιο σημείο στον ζωδιακό κύκλο με την ακμή του 10ου οίκου στο σύστημα οικοθεσίας Placidus, που χρησιμοποιείται περισσότερο από τα υπόλοιπα, ενώ διαφέρει κατά τι στα υπόλοιπα συστήματα υπολογισμού των οίκων.)

Το μεσουράνημα, ο άξονας ζωής, το Ζενίθ και το Ναδίρ

Ο άξονας του Μεσουρανήματος περιλαμβάνει λοιπόν δύο σημεία, το Μεσουράνημα ή Ζενίθ και το Ναδίρ που είναι τοποθετημένα το ένα ακριβώς απέναντι από το άλλο στο γενέθλιο χάρτη μας.

Ο 4ος οίκος και ο 10ος οίκος στην καρμική αστρολογία

Σύμφωνα με την καρμική Αστρολογία, ο 4ος οίκος (Ναδίρ) θα έδινε πληροφορίες για τις προηγούμενες ζωές, ενώ ο 10ος οίκος (Ζενίθ- Μεσουράνημα) θα επέτρεπε να κατανοήσουμε ποιος είναι ο κύριος σκοπός της τωρινής μας ενσάρκωσης. 

Η θέση του 4ου οίκου προσφέρει τις υποδείξεις πάνω στα προτερήματα ή τα εσωτερικά λάθη μας, τα ενστικτώδη.

Η θέση του 10ου οίκου μας επιτρέπει να ανακαλύψουμε ποια είναι η στάση συμπεριφοράς και τα προτερήματα που έχουμε συμφέρον να αναπτύξουμε για να ολοκληρωθούμε με τον καλύτερο τρόπο και ποιος τύπος δραστηριοτήτων μας «πάει» καλύτερα για την ανάπτυξή μας.

Φυσικά, όλα είναι σωστό να συνδέονται μεταξύ τους. Αν, για παράδειγμα, έχετε το Μεσουράνημα στον Αιγόκερω, πράγμα που σημαίνει ότι ο «σκοπός της ζωής σας» κατά κύριο λόγο είναι να επενδύσετε στη δουλειά σας, αυτό δεν θα πει ότι δεν θα παντρευτείτε, δεν θα έχετε φίλους, δεν θα γίνετε ένας τρυφερός γονιός ή δεν θα έχετε ευχαρίστηση στο να ταξιδεύετε! Αυτό θέλει να σας δείξει ότι, αν πετύχετε κατά προτεραιότητα στην επαγγελματική σας ζωή, θα είστε σε συμφωνία με το «πρόγραμμα σας» το αστρικό, και, καθώς θα αισθάνεστε αρμονικά και αναζωογονημένοι, όλα τα υπόλοιπα, αγάπη και οικογενειακή ζωή, θα κυλήσουν με περισσότερη επιτυχία.

Ο 4ος οίκος, ο 10ος οίκος και το πεπρωμένο μας

Οι εκ διαμέτρου αντίθετοι αυτοί οίκοι μας δίνουν μια πλειάδα πληροφοριών σχετικά με τη ζωή μας.

Ο 4ος οίκος σχετίζεται και με το τέταρτο ζώδιο (Καρκίνος). Καθώς κυβερνάται παραδοσιακά από τη Σελήνη, μας δίνει στοιχεία για τον ένα από τους δύο γονείς (συνήθως τη μητέρα), αλλά και για το «σπίτι» μας, τα παιδικά μας χρόνια, τις ρίζες μας. Ο τέταρτος οίκος είναι ο χώρος εκείνος του σύμπαντος από όπου προερχόμαστε!

Ο 10ος οίκος σχετίζεται και με το δέκατο ζώδιο (Αιγόκερως). Καθώς κυβερνάται παραδοσιακά από τον Κρόνο (παράφραση της λέξης χρόνος), μας προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για έναν από τους δύο γονείς (συνήθως τον πατέρα) αλλά και για την εξέλιξη μας εκτός σπιτιού, στο στίβο της ζωής. Ο δέκατος οίκος μας υποδεικνύει το δρόμο εκείνο του σύμπαντος που συμφέρει να ακολουθήσουμε για την σωστότερη πνευματική εξέλιξή μας.

Και κάτι ακόμα: Ο άξονας 4ου-10ου οίκου στη αρχαία Ελληνική Αστρολογία, συμβόλιζε το δρόμο των ψυχών. Πολλοί ερευνητές των άστρων αναφέρονται στο «μονοπάτι των ψυχών» που προέρχονται από τον Ωρίωνα, τον αστερισμό του Κυνός και το μεγαλύτερο αστέρι του, τον Σείριο!!

Ανακαλύψτε το πεπρωμένο σας στο Μεσουράνημα

Για να ανακαλύψετε το πεπρωμένο και τον 10ο οίκο σας, βρείτε μέσα από τον αστρολογικό χάρτη σας την ακμή του δέκατου (X) οίκου σας και διαβάστε το ζώδιο που βρίσκεται δίπλα. Το ίδιο ισχύει και για την ακμή του τέταρτου (IV) οίκου σας, που μας δίνει πληροφορίες για την παιδική ηλικία σας. Έτσι μπορείτε να εντοπίσετε σε ποιο ζώδιο είναι τα παιδικά σας χρόνια (τέταρτος οίκος) και σε ποιό ζώδιο είναι το πεπρωμένο σας( δέκατος οίκος).

Διαβάστε στη συνέχεια την ανάλυση που ακολουθεί. Περιγράφει την επιλογή που πρέπει να κάνετε για να είστε σε αρμονία με το πεπρωμένο σας.

ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ

10ος οίκος - Μεσουράνημα στο ζώδιο: Κριός

Ήσασταν σίγουρα ένα ήσυχο παιδί και κάπως άτολμο, έτοιμο να ευχαριστήσετε τους άλλους, ένα παιδί που είχε ανάγκη από γλυκύτητα και αρμονία για να νιώθει άνετα με τον εαυτό του.

 

Κι αν η ζωή δεν σας είχε ταρακουνήσει, θα είχατε μείνει, χωρίς αμφιβολία, ένα παιδί ήρεμο και γλυκό, υποταγμένο στις ανάγκες των άλλων, μην τολμώντας να πείτε τη γνώμη σας από φόβο μην πληγώσετε τους άλλους και επιδιώκοντας να αποφεύγετε τη βία και την άξεστη συμπεριφορά, με το να καταφεύγετε σε έναν ονειρικό κόσμο. Αλλά δεν είναι αυτό που το «αστρικό πρόγραμμα ζωής» έχει ετοιμάσει για σας. Το αντίθετο, μάλιστα!

Με το Μεσουράνημα στον Κριό, πρέπει να μάθετε να δηλώνετε την άποψη σας, να αποφασίζετε να αγωνίζεστε για να κερδίζετε αυτό που θέλετε και να δίνετε ένα συγκεκριμένο καθημερινό αγώνα ζωής. Έτσι, θα βρείτε το κλειδί της επιτυχίας σας.

Θα μπορούσε κανείς να πει για σας που είστε μια φύση γενναιόδωρη ότι ο δρόμος για να βρείτε την ισορροπία περνά μέσα από τον εγωισμό. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνετε εγωιστές.

Εκείνο όμως που πρέπει να κάνετε είναι να τολμήσετε να αυτοπροβληθείτε και να υπερασπιστείτε τις επιθυμίες και τις προσωπικές σας επιλογές αντί να συμβιβάζεστε με αυτό που το περιβάλλον σας ζητά από εσάς.

Αρχίστε να δίνετε το στίγμα της ταυτότητας σας στον εργασιακό σας χώρο. Το πεπρωμένο σας σάς υποχρεώνει περισσότερο από άλλους να επενδύσετε στην επαγγελματική σας ζωή. Αυτό δεν σας ενθουσιάζει όλες τις φορές. Εσείς που θα θέλατε τόσο να είστε συνταξιούχοι ή, ακόμη, και να σας στηρίζουν άλλοι! Αλλά δεν μπορείτε παρά να προσπαθήσετε για να κερδίσετε τη ζωή σας. Όμως να το ξέρετε, οι προσπάθειες σας θα επιβραβευθούν και στην άκρη του δρόμου της ζωής σας η επιτυχία είναι σχεδόν βέβαιη!

Στην αγάπη, η θέση του μεσουρανήματος στον Κριό μπορεί να φέρει προβλήματα και μπερδέματα στο πρώτο μέρος της ζωής σας. Κινδυνεύετε να γίνετε πολύ εξαρτημένοι από το σύντροφό σας. Και, συχνά, μετά από μερικά χρόνια, αυτή η σχέση η τόσο ασφυκτική, που δεν ταιριάζει στο δικό σας «πρόγραμμα ζωής», εκρήγνυται. Γι' αυτό το λόγο, τα διαζύγια είναι πολύ συχνά στην περίπτωση σας. Αλλά, αν ακολουθήσετε αυτό που σας προτείνει το Μεσουράνημα στο Κριό, αν μάθετε να δείχνετε τη δική σας ταυτότητα ως προσωπικότητα, θα κάνετε ένα δεύτερο γάμο πιο συνειδητοποιημένο και πιο κοντά στις επιθυμίες σας. Κι αυτή τη φορά, η ευτυχία θα είναι σίγουρη. 

10ος οίκος - Μεσουράνημα στο ζώδιο: Ταύρος

Στα παιδικά σας χρόνια πρέπει να φοβόσαστε τις μάχες. Όταν βλέπατε στην τηλεόραση εικόνες προσφύγων ή παιδιά να πεθαίνουν από την πείνα, αρρωσταίνατε στην κυριολεξία.

Είχατε εφιάλτες με τη σκέψη και μόνο ότι μπορεί το επόμενο πρωινό να ήταν το δικό σας σπίτι που θα καιγόταν, η δική σας οικογένεια που θα βρισκόταν στο δρόμο. Ωστόσο, είχατε συχνά, μία σταθερή και ασφαλή οικογενειακή ζωή. Μπορεί να πει κανείς πως το κλειδί της ολοκλήρωσης σας περνά μέσα από την υλική και οικονομική ασφάλεια. Μην ακούτε τους ηθικολόγους που υποστηρίζουν πως η πνευματική εξέλιξη απαιτεί την απόρριψη των υλικών αγαθών. Για σας ισχύει το αντίθετο. Βέβαια, δεν απαιτείται να γίνετε υλιστής, αλλά απλά να δώσετε στον εαυτό σας τη δυνατότητα να φθάσετε σε μια οικονομική σταθερότητα.

Άρης

Άρης

Οι περισσότεροι, λοιπόν, από εσάς οφείλουν να δώσουν προτεραιότητα στην εργασία τους, την πηγή οικονομικής ευμάρειας που σας είναι απαραίτητη. Μην επιδιώξετε να γίνετε «επιτυχημένοι», να κάνετε εξαιρετική καριέρα ή να γίνετε διάσημοι. Να είστε πιο συγκεκριμένοι στο στόχο σας: προσπαθήστε να πετύχετε ένα επάγγελμα προσοδοφόρο, όσο είναι εφικτό. Μπορεί να μη θεωρείται σπουδαίο; Δεν σας ενδιαφέρει. Έχοντας και μόνο κάποιο λογαριασμό στην τράπεζα θα νιώθετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και, στη συνέχεια, θα ανοιχθείτε σε αξίες πνευματικές.

Στην αγάπη, το μεσουράνημα στον Ταύρο θα είναι πηγή ευτυχίας με μία προϋπόθεση: ότι θα δεχθείτε να είστε ο πιο πιστός σύντροφος. Η ανάγκη σας για σταθερότητα είναι τόσο ισχυρή και, αν ακολουθήσετε το ένστικτο σας, θα κάνετε ένα γάμο αρμονικό.

Για να είστε σε συμφωνία με το πεπρωμένο σας, μάθετε να αγαπάτε τη ζωή σε κάθε έκφανσή της.

Ανήκετε στα άτομα, που από ένστικτο γνωρίζουν μέχρι ποιο σημείο ο άνθρωπος είναι εξαρτημένος από τη γη. Σε τι ωφελεί να κάνουμε τους μύστες, αν η γη μας δεν παράγει καρπούς; Σε τι ωφελεί να φτιάχνουμε διαστημικούς σταθμούς, αν τα πουλιά δεν τραγουδούν πια; Έχετε λοιπόν πίστη στον εαυτό σας και ασχοληθείτε με τον κόσμο σας, αφήνοντας την ανασφάλειά σας!

10ος οίκος - Μεσουράνημα στο ζώδιο: Δίδυμοι

Με το Μεσουράνημα στους Διδύμους δεν θα βρείτε ισορροπία και αρμονία παρά μόνο μαθαίνοντας να ζείτε με τους άλλους. Όχι με την ανθρωπότητα γενικά, αλλά με εκείνους που συναναστρέφεστε στην καθημερινή σας ζωή: γονείς, παιδιά, αδέλφια, σύντροφο, συναδέλφους... Με αυτούς που, χωρίς να το θέλετε, είστε υποχρεωμένοι να κάνετε συμβιβασμούς...

Μπορεί να πει κανείς ότι έχετε κάτι το πρωτόγονο. Σα να ζει μέσα σας ένας άγριος, συνηθισμένος περισσότερο να τρέχει στα ανοικτά λιβάδια μόνος, παρά να βρίσκεται κοντά στην ανθρωπότητα. Μόνο με το να δεχθείτε να συμμετέχετε στους κοινωνικούς δεσμούς, λοιπόν, θα βρείτε την ολοκλήρωση. Αυτό αρχίζει με τον κόσμο της εργασίας.

Είτε το θέλετε είτε όχι, η ζωή θα σας οδηγήσει, κατά πάσα πιθανότητα, σε έναν εργασιακό χώρο όπου θα συναναστρέφεστε πολλούς ανθρώπους, μέσα από ένα εσωτερικό «πρόγραμμα ζωής».

Στην αγάπη είστε ελεύθεροι σκοπευτές. Πανέτοιμοι για να παντρευτείτε, αλλά να ζήσετε το γάμο σαν ένα συμβόλαιο ορισμένου χρόνου, που δεν θα πρέπει επ' ουδενί να περιορίσει την ερωτική σας ελευθερία. Καθόλου απίθανο να βρεθείτε σε αδιέξοδες καταστάσεις! Θα βρείτε την ευτυχία την ημέρα που θα αποφασίσετε να μην πληγώνετε πλέον το σύντροφό σας.

Ξεχάστε τα όνειρα φυγής σε μακρινούς κι εξωτικούς τόπους. Είστε ένα ανθρώπινο πλάσμα με ανάγκη να έχετε κοινωνικές επαφές με τους ομοίους σας, για να πετύχετε μέσα σας αρμονία και ισορροπία.

Το πεπρωμένο σας θα είναι πιο ανοικτό, παραγωγικό και αναζωογονητικό, αν αποφασίσετε να ζήσετε στο κέντρο μιας μεγάλης πόλης κι αν κατανοήσετε ότι με το να εμπλακείτε σε πολλαπλούς δεσμούς με τους άλλους, δεν είναι απαραίτητο να νιώθετε σαν φυλακισμένοι!

10ος οίκος - Μεσουράνημα στο ζώδιο: Καρκίνος

Το «πρόγραμμα ζωής» που ο αστρικός σας χάρτης υποδεικνύει είναι να μάθετε να ανέχεστε την εσωτερική αδυναμία κάθε ανθρώπου, ξεκινώντας από τη δική σας αδυναμία.

Βλέπετε ότι η δόξα και η τελειότητα δεν θα σας χρησιμεύσουν, αν δεν μάθετε να αγαπάτε τους μικρούς, τους αδυνάτους και τους ξεχασμένους. Γιατί μόνο έτσι θα μάθετε να δέχεστε τις αδυναμίες και τις δικές σας ατέλειες.

Με το Μεσουράνημα στον Καρκίνο, στο ζώδιο της παιδικής ηλικίας, ο δρόμος μοιάζει να έχει προκαθοριστεί για σας: να κάνετε παιδιά. Τη μέρα που θα έχετε ένα μωρό θα είστε υποχρεωμένοι να υπολογίσετε τις ατέλειες σας και την έλλειψη ωριμότητας. Και θα αισθανθείτε, στα βάθη της ψυχής σας, ότι αυτό που δίνει αξία σε ένα πρόσωπο είναι αυτό που είναι, κι όχι αυτό που κάνει. Με αυτό τον τρόπο θα αποφασίσετε να πάψετε να κρίνετε τους άλλους ανάλογα με τις επιτυχίες τους.

Αυτή η πατρική ή μητρική στάση πρέπει να αναπτυχθεί σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Στη δουλειά σας, για παράδειγμα, όλα θα βελτιωθούν, αν κοιτάτε τους άλλους, τους συναδέλφους και τους προϊσταμένους, όχι ως αντιπάλους αλλά ως εύθραυστα άτομα, που κάνουν αυτό που μπορούν καλύτερα, αλλά που δεν είναι και αλάθητοι.

Ακόμη, στην αγάπη, καλό είναι να μην απαιτείτε από το σύντροφό σας να είναι ένα υπόδειγμα, μια εικόνα καλή για διαφήμιση. Σκεφθείτε το παιδί που ήταν κάποτε κι αυτό θα σας βοηθήσει να του συγχωρήσετε τις μικρές παρατυπίες κι, ακόμη, να τον βοηθήσετε να τις ξεπεράσει.

10ος οίκος - Μεσουράνημα στο ζώδιο: Λέων

Το Μεσουράνημα είναι για σας στον Λέοντα. Αυτό σας ετοιμάζει να γίνετε ένας αρχηγός, ένας διοικητής. Κι ένας αρχηγός δεν μπορεί να χαθεί μες σε μια ομάδα. Μόνος απέναντι στις υποχρεώσεις σας, απέναντι στους άλλους, απέναντι στις συνέπειες των αποφάσεών σας.

Θα μπορούσε κάποιος να πει πως σχεδόν από τη φύση σας αποφεύγετε τη μοιρασιά και πρέπει να μάθετε να υψώνεστε πιο πάνω από τους άλλους, για να γίνετε πιο αποτελεσματικοί.

Ασφαλώς, δεν πρόκειται να μεταμορφωθείτε σε δικτάτορα, αλλά να τολμήσετε να αποφασίσετε για όλους, μένοντας κοντά στις ανάγκες του καθενός. Βέβαια, πρώτα-πρώτα το «αστρικό σας πρόγραμμα» θα εκδηλωθεί στη δουλειά σας. Η ζωή σας προσφέρει, περισσότερο από άλλους, την ευκαιρία να δεχθείτε κάποια θέση διοίκησης κι έχετε κάθε συμφέρον να αποδεχθείτε μια τέτοια ευθύνη.

Αλλά να είστε προσεκτικοί. Η εσωτερική σας ισορροπία απαιτεί να έχετε την αρχηγία, αλλά απαιτεί εξ ίσου να εξουσιάζετε τους άλλους από καθαρή ευχαρίστηση. Τη μέρα που θα κατορθώσετε να γίνετε ένας φωτισμένος αρχηγός, η επιτυχία κι ο πλούτος ακόμα, θα είναι εξασφαλισμένα.

Στην αγάπη το πεπρωμένο σας επιφυλάσσει ένα παρεμφερές σχέδιο. Θα συναντήσετε τη συναισθηματική ολοκλήρωση, αν γίνετε ικανοί να είστε σταθεροί και προστατευτικοί με το σύντροφο σας, σεβόμενοι την προσωπικότητα του.

10ος οίκος - Μεσουράνημα στο ζώδιο: Παρθένος

Θα μπορούσε κάποιος να πει πως για σας, που είστε η ίδια η καλοσύνη, ότι η ολοκλήρωση περνά από τη μαθητεία μιας κάποιας «στεγνότητας» στα συναισθήματα. Δεν πρόκειται, βέβαια, να σας ζητηθεί να γίνετε κυνικό άτομο. Εξάλλου δεν θα είχατε καμία τύχη για να το πετύχετε! Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πάρετε απόφαση, να αναλύετε τις καταστάσεις αντί να τις αισθάνεστε, να έχετε ακριβείς στόχους και να είστε αυστηροί στον τρόπο δράσης, αντί να μένετε ανίκανοι να παρέμβετε, γιατί επηρεάζεστε από τις εντυπώσεις και τα συναισθήματα σας.

Το να εμπλακείτε σε κάποια εργασία είναι πολύ σημαντικό. Ο επαγγελματικός κόσμος απαιτεί να μάθετε να ελέγχετε τις συγκινήσεις σας, να αναπτύξετε ένα κάποιο εγωισμό, να οργανώσετε το χρόνο σας και τις υποχρεώσεις σας με ακρίβεια, να προσεγγίσετε τα γεγονότα από μια λογική οδό. Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνετε για να είστε σε συμφωνία με τον εαυτό σας.

Με τη θέση του Μεσουρανήματος στην Παρθένο δεν μοιάζει να έχει ως προτεραιότητα σας τον έρωτα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχετε δικαίωμα σ' αυτόν, όπως όλοι οι άνθρωποι. Είναι, ωστόσο, πιθανόν τα πρώτα νεανικά σας χρόνια να μην έχετε πολύ εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, ώστε να απολαύσετε με γαλήνη τις αισθηματικές σας σχέσεις. Αλλά, μεγαλώνοντας, θα αποκτήσετε μεγαλύτερη ψυχολογική σταθερότητα και θα δείτε την αγάπη να σας γελά. Εκείνη τη στιγμή το Μεσουράνημα στην Παρθένο θα σας εξασφαλίσει μια σταθερή κι αυθεντική συναισθηματική ζωή.

10ος οίκος - Μεσουράνημα στο ζώδιο: Ζυγός

Τι ήσασταν σαν παιδί; Ο μικρός σκληρός που έδινε εντολές στην ομάδα και την προστάτευε από τους αντιπάλους με γροθιές; Ο περιπετειώδης τύπος του διαλείμματος που μετέτρεπε το μικρότερο δέντρο της αυλής του σχολείου σε παρθένο δάσος έτοιμο για εξερεύνηση ή κάστρο έτοιμο για κατάληψη; Ένας μικρός κατακτητής σε κάθε περίπτωση, βέβαιος για τον εαυτό του, εξουσιαστής, και, ας το ομολογήσουμε, αρκετά σκληρός και απότομος. Ένας γεννημένος αρχηγός, ένας νικητής που δεν θα μπορούσε, λόγω αρχής, να συναντήσει κανένα εμπόδιο... Λόγω αρχής, μόνον! Γιατί γρήγορα θα συναντήσατε αντιστάσεις.

Ο υπερμεγέθης εγωισμός σας σταμάτησε να λειτουργεί πρώτα απέναντι στους άλλους και μετά απέναντι σε σας τον ίδιο. Ακουγόταν μια λεπτή φωνή μέσα σας που σας έλεγε ότι θα έπρεπε να βάλετε σε ένα ρυθμό τη δύναμη σας. Αυτή η μικρή φωνή είναι το Μεσουράνημα στον Ζυγό. Έψαχνε να σας κάνει να συνειδητοποιήσετε το «αστρικό σας πρόγραμμα», ένα πρόγραμμα που έχει ως πρώτο στόχο να σας οδηγήσει στο να αναπτύξετε την προσοχή σας προς τους άλλους.

Θα έπρεπε να δείτε ότι για να βρείτε την ισορροπία πρέπει να μάθετε να ξεχνάτε τον εαυτό σας και να δώσετε τη θέση σας στους άλλους. Μη φοβάστε ότι δεν θα το πετύχετε ποτέ πλήρως! Με τη δύναμη της αγάπης και της τρυφερότητας μπορείτε να μαλακώσετε σκληρότητα σας, αλλά δεν κινδυνεύετε να γίνετε ένα άτομο παθητικό και υποταγμένο στους άλλους.

Ο κόσμος της εργασίας είναι ένας χώρος όπου μπορείτε να εφαρμόσετε το «πρόγραμμα σας».

Το πεπρωμένο σας έχει, πράγματι, πολλές πιθανότητες να σας θέσει σε καταστάσεις, όπου, για να πετύχετε στα ενδιαφέροντα σας ή να προασπίσετε τα συμφέροντα σας, θα είστε υποχρεωμένοι να αδικήσετε κάποιον. Γιατί στη ζωή η τάση του κατακτητή και του εγωιστή κινδυνεύει να φέρει δυσκολίες.

Πολλοί από εσάς, στη νεότητα τους, κάνουν συλλογή από ραγισμένες καρδιές. Αλλά, κάποια μέρα, πρέπει να μάθετε να μην πληγώνετε τους άλλους και να δαμάζετε τη τάση σας για απιστία. Κουράγιο, πράττοντας έτσι θα είστε σε συμφωνία με το Μεσουράνημα στο Ζυγό και η ανταμοιβή θα είναι σημαντική. Μία σχέση αγάπης, με αλληλοσεβασμό, που θα σας φέρει σε εσωτερική πληρότητα, περισσότερο από οποιαδήποτε εφήμερη σχέση.

 

10ος οίκος - Μεσουράνημα στο ζώδιο: Σκορπιός

Ήσαστε ένα αξιολάτρευτο παιδί, εύκολο και βολικό. Αλλά οι γονείς σας θυμούνται πώς εξαγριωνόσαστε, αν σας αρνούνταν ένα κομμάτι γλυκό. Και τον ξαφνικό πανικό σας, αν σας άλλαζαν τη θέση του κρεβατιού σας ή το πρόγραμμα της Κυριακής σας.

Με το Μεσουράνημα στο Σκορπιό, το πεπρωμένο θα σας οδηγήσει πιο συχνά από άλλους στην ανασφάλεια και σε καταστάσεις που αλλάζουν. Κι εσείς το φοβάστε αυτό όσο τίποτε άλλο! Αλλά το «αστρικό πρόγραμμα» για σας είναι να μάθετε να δέχεστε την κίνηση της ζωής με τα σκαμπανεβάσματα της, τις χαρές και τις δοκιμασίες της.

Θα μπορούσε κανείς να πει, υπερβάλλοντας βέβαια, πως για να φθάσετε στην πληρότητα θα πρέπει να θέτετε τον εαυτό σας συνεχώς σε κίνδυνο. Χωρίς αυτό, η ίδια η ζωή, δυστυχώς, θα αναλάβει να σας ταρακουνήσει.

Σε ό, τι αφορά το χρήμα, προσοχή. Αν ακολουθήσετε το ένστικτο σας, που σας οδηγεί να κερδίζετε το περισσότερο δυνατόν και να επενδύετε όλα τα κέρδη σας, διακινδυνεύετε να χάσετε τα πάντα σε ένα οικονομικό κραχ του χρηματιστηρίου! Αν, όμως, αποφασίσετε να δαμάσετε το φόβο σας για το αύριο και να δώσετε στους άλλους, η τύχη δεν θα παίξει πια εναντίον σας. Στην επαγγελματική σας ζωή προσπαθήστε να αναπτύξετε επίσης την έννοια της προσαρμογής, οι αλλαγές θα σας βοηθήσουν.

Στην αγάπη κινδυνεύετε να γίνετε πολύ κτητικοί στην αρχή της ζωής σας. Αλλά η ζήλια μπορεί να ξαναγυρίσει εναντίον σας, να σας κάνει να ζήσετε ένα αίσθημα ανασφάλειας ή να διώξετε από κοντά σας το αγαπημένο σας πρόσωπο. Αν σέβεστε την ελευθερία του άλλου και τον εμπιστεύεστε, τότε η σχέση σας θα είναι πολύ καλή κι αναζωογονητική.

Η θέση αυτή εξ' άλλου του Μεσουρανήματος σας καθιστά ένα μετακινούμενο σεξουαλικό ηφαίστειο που όταν εκρήγνυται παρασύρει με τη λάβα του οτιδήποτε βρεθεί στο δρόμο του. Θα χρειαστεί να περιορίσετε την σεξουαλικότητα ή ακόμη καλύτερα να τη διοχετεύσετε σε δημιουργικές επαγγελματικές κατευθύνσεις.

10ος οίκος - Μεσουράνημα στο ζώδιο: Τοξότης

Το Μεσουράνημα στο Τοξότη, δηλαδή το «αστρικό σας πρόγραμμα», είναι να αναπτύξετε πριν από κάθε άλλο την ειλικρίνεια και την αγάπη για την αλήθεια. Ανώφελο να σας πούμε πως, όταν ωραιοποιείτε την πραγματικότητα, το προσωπείο της κινδυνεύει να πέσει. Δεν σας πιστεύουν, η γλάστρα αποκαλύπτεται κάτω από τα λουλούδια της και δεν ξέρετε πια πού να σταθείτε.

Εσείς που έχετε από τη φύση σας την τάση να διασκορπίζεστε, τίποτα στο προσωπικό σας «πρόγραμμα» δεν σας υποχρεώνει να δώσετε μεγάλη σημασία στον ένα ή στον άλλο τομέα.

προβλέψεις

προβλέψεις1

Η πρόκληση για σας θα είναι να καθιερώσετε εσείς οι ίδιοι τις προτεραιότητες σας, αφού η ζωή δεν σας αντιτίθεται. Έτσι, μέσα στην επαγγελματική σας ζωή, ακόμη κι αν είστε πιο προικισμένοι από άλλους, κινδυνεύετε να έχετε δυσκολίες, αφού δεν αποφασίζετε το επάγγελμα που θα θέλατε ή να αφοσιωθείτε σε ένα επάγγελμα ολοκληρωτικά. Μπορεί, για παράδειγμα, να είστε για χρόνια ένας ρεπόρτερ, χωρίς να αποφασίζετε να γίνετε δημοσιογράφος. Γιατί, μέσα σας πιστεύετε ότι θα μπορούσατε κάλλιστα να γίνετε ένας διοικητής σε μεγάλη εταιρεία ή κάτι άλλο εντελώς διαφορετικό.

Για να βρείτε την αρμονία, πρέπει να κάνετε ξεκάθαρες επιλογές, και να ακολουθήσετε έναν επαγγελματικό δρόμο, αφήνοντας τους υπόλοιπους. Μόλις αποφασίσετε να σταθεροποιηθείτε κάπου, η επιτυχία θα σας συναντήσει.

Στην αγάπη, δεν χρειάζεται να πούμε ότι με αυτό το «πρόγραμμα», το λίγο αντιφατικό, κινδυνεύετε από μία υπερβολή στην έννοια της ελευθερίας. Τίποτε δεν θα σας εμποδίσει να έχετε περιπέτειες, αυτό θα σας κάνει, αντίθετα, κατά καιρούς να νιώθετε αρκετά χαρούμενος, χωρίς να κάνετε τους άλλους δυστυχισμένους.

10ος οίκος - Μεσουράνημα στο ζώδιο: Αιγόκερως

Τι παιδί ήσασταν; Ένα αληθινό μωρό! Ένα μωρό τόσο χαρούμενο που έμεινε μωρό όσο περισσότερο μπορούσε. Από αυτά που αρνούνται να πάνε σχολείο γιατί δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τους γονείς τους. Μετά, από αυτά που αρνούνται να εγκαταλείψουν το σχολείο για να μπουν στην ενεργή ζωή. Γενικά, είχατε δυσκολία για να μεγαλώσετε.

Ατυχία για σας, καθώς το «αστρικό σας πρόγραμμα» με το Μεσουράνημα στον Αιγόκερω ζητά να μεγαλώσετε. Να γίνετε αυτόνομοι και υπεύθυνοι. Αποτέλεσμα: για να βρείτε την καλή ζωή, θα πρέπει να μην αποδεχθείτε βοήθεια προερχόμενη από άλλους. Αντί να υπολογίζετε στους γονείς σας, και αργότερα όσους έχουν ένα σχετικό ρόλο να παίξουν, τους δασκάλους, τον προϊστάμενο της δουλειάς σας ή το σύντροφό σας, θα είχατε συμφέρον να προσπαθήσετε να τα βγάλετε πέρα μόνοι. Με ένα τέτοιο «πρόγραμμα αστρικό» η προτεραιότητα για σας είναι προφανής. Πρέπει να εμπλακείτε στη δουλειά σας. Αυτό θα σας ζητήσει κάποια προσπάθεια, κυρίως αν είστε γυναίκα, ωστόσο τη μέρα που θα αποφασίσετε να επενδύσετε στην καριέρα σας, θα έχετε εντυπωσιακή επιτυχία. Με αυτή τη θέση φτιάχνονται οι πιο λαμπρές καριέρες.

Η αισθηματική ζωή σας θα έπρεπε να είναι ικανοποιητική. Ευαίσθητοι και γοητευτικοί, δεν θα έχετε καμία δυσκολία να βρείτε σύντροφο. Αλλά, για τους περισσοτέρους από εσάς, ο γάμος είναι μία μεταξωτή κλωστή. Συνίσταται σε ένα «σκαλί» στον προγραμματισμό της ζωής σας, στο να κάνετε οικογένεια.

10ος οίκος - Μεσουράνημα στο ζώδιο: Υδροχόος

Μάλλον υπήρξατε περίεργο παιδί. Σίγουρο για τον εαυτό του και με εγωισμό, που αρνιόταν να αναμιχθεί με τα άλλα. Αντιπαθούσατε τα ομαδικά σπορ και τις παρέες. Με λίγα λόγια, ήσαστε ένας μικρός μοναχικός, προικισμένος με ένα δυνατό ταμπεραμέντο, ασυμβίβαστο και κάνοντας όνειρα για ένα πεπρωμένο έξω από τα συνηθισμένα. Αυτό το πεπρωμένο μπορείτε να το ζήσετε.

Το Μεσουράνημα στον Υδροχόο δεν εμποδίζει με τίποτα την επιτυχία. Αλλά, για να την φθάσετε, πρέπει πρώτα να σεβαστείτε το αστρικό σας «πρόγραμμα» που ωθεί, πάνω από όλα, να υπηρετήσετε την ανθρωπότητα. Για να το κάνετε, πρέπει να κατέβετε από το «βάθρο» σας.

Θα πρέπει, λοιπόν, να δεχθείτε να συμμετέχετε στο λαό, εσείς που έχετε μια τάση αριστοκρατικής ψυχής. Είναι αλήθεια, θα ήσαστε τέλειος βασιλιάς ή βασίλισσα. Έχετε τα απαραίτητα προσόντα για αυτό. Αλλά η υπερηφάνεια σας, σάς απομακρύνει από τους άλλους.

Ο κόσμος της εργασίας δεν αποτελεί την προτεραιότητα σας. Γενικά, δεν έχετε δυσκολία να πετύχετε. Αλλά το να επενδύσετε στην εργασία σας δεν σας αρκεί. Το «αστρικό σας πρόγραμμα» σας οδηγεί πιο μακριά. Γιατί, το αισθάνεστε, μόνο συμμετέχοντας σε μία ανθρωπιστική ή πολιτική πράξη, θα βρείτε την ολοκλήρωση.

Στην αγάπη δεν προδιαγράφεται αρμονία. Πράγματι, από τη φύση σας, έχετε την τάση να εξουσιάζετε το σύντροφό σας. Ατομιστές και «διοικητικοί», έχετε μεγάλη δυσκολία να δεχθείτε ότι ο σύντροφός σας έχει τα ίδια δικαιώματα με σας. Γι' αυτό υπάρχει μεγάλη πιθανότητα διαζυγίου στην αρχή της ζωής σας. Αλλά, μεγαλώνοντας, θα βάλετε νερό στο κρασί σας και θα μάθετε να σέβεστε τον άλλο. θα χαίρεστε να προστατεύετε το σύντροφο σας και η ευτυχία θα σας συναντήσει.

10ος οίκος - Μεσουράνημα στο ζώδιο: Ιχθείς

Στα παιδικά σας χρόνια όταν ακόμη άλλα παιδιά ανακάτευαν τα πάντα, εσείς είχατε την αίσθηση της τάξης στα πράγματα σας. Πολύ παρατηρητικοί μελετούσατε τον κόσμο με προσοχή. Είχατε πράγματι ανάγκη να διακρίνετε τα όρια και να κατανοείτε τις λειτουργίες.

Το Μεσουράνημα στους Ιχθύς σάς προετοιμάζει να διευρύνετε τους πνευματικούς σας ορίζοντες. Καθώς το άγνωστο σας φοβίζει, εσείς προσπαθείτε να εξασφαλιστείτε, να καταλάβετε, να αναλύσετε τα πάντα.

Ωστόσο, για να φθάσετε στην ισορροπία, πρέπει να αποφύγετε να ψάχνετε και να κατανοείτε τα πάντα. Μόνο αναγνωρίζοντας ότι το σύμπαν, μέσα στο εύρος και τη σύνθεση του, ξεπερνά τη δική σας διάσταση κατανόησης, θα φθάσετε στην ολοκλήρωση.

Δύσκολο στοίχημα για σας, γιατί το άγνωστο σας τρομοκρατεί περισσότερο από καθετί, σας ωθεί να ψάχνετε συνεχώς, να έχετε τον έλεγχο σε όλα, στις συγκινήσεις, τις σχέσεις, τη ζωή.

Στην επαγγελματική σας ζωή δεν είστε πιο ευνοημένοι από άλλους. Αλλά η τελειομανία σας, σάς ωθεί να βλέπετε τα αρνητικά. Θεωρείτε πως είστε κακοπληρωμένοι, σας εκμεταλλεύονται, δεν σας εκτιμούν. Για να βρείτε την ολοκλήρωση στην εργασία, πρέπει, λοιπόν, να αποφασίσετε να αφήσετε την κριτική και να πάρετε τα πράγματα όπως έρχονται.

Στην αγάπη είστε κάπως πουριτανοί. Για να βρείτε την ευτυχία, καλό θα ήταν να αφήσετε τις αναστολές σας και να αφεθείτε στα συναισθήματα.

Τη μέρα που θα αποδεχθείτε να μην είστε πάντα «από πάνω», θα κάνετε ένα μεγάλο βήμα προς την ισορροπία. Και όταν δεν θα κρίνετε πλέον τις αδυναμίες και τις ατέλειες του συντρόφου σας, αλλά θα τους τις συγχωρείτε, η ευτυχία στην αγάπη θα έχει κερδηθεί.

Διαβάστε και τα προτερήματα ζωδίου σας, για να αναπτύξετε δραστηριότητες που σας ταιριάζουν, ανάλογα με το ζώδιό σας

ΚΡΙΟΣ: Κουράγιο, αποφασιστικότητα, αυτονομία, αίσθηση της προσπάθειας, κάποια ποσότητα εγωισμού. Θα πρέπει: Να αποκτήσετε μία υπεύθυνη θέση στη δουλειά σας, να μάθετε να λέτε «όχι» σε όσους αγαπάτε, να δέχεστε την κριτική των άλλων.

 

ΤΑΥΡΟΣ: Πίστη, εμπιστοσύνη στο μέλλον, αγάπη για τη φύση, σεβασμός στο σώμα σας. Θα πρέπει: Να κερδίσετε χρήματα, να αγοράσετε ένα σπίτι.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ: Ανεκτικότητα, διπλωματία, σκέψη σε βάθος, τέχνη της επικοινωνίας. Θα πρέπει: Να παίρνετε το λόγο δημόσια, να ενδιαφέρεστε για την Ιστορία και για διαφορετικούς πολιτισμούς. Να αναλάβετε ευθύνες, να κάνετε παιδιά.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Τρυφερότητα, απλότητα, ανεκτικότητα απέναντι σε σας τον ίδιο. Θα πρέπει: Να κάνετε παιδιά, να ασχοληθείτε με παιδιά, να μη φοβάστε τις αποτυχίες, να γελάτε και να κλαίτε με φυσικότητα.

 

ΛΕΩΝ: Ανεξαρτησία, δύναμη, κουράγιο, αποφασιστικότητα. Σας ταιριάζουν: Μία θέση υπευθυνοτήτων, πολιτική, προστάτης των αδυνάτων.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Αποστασιοποίηση, λογική, αγάπη για τον ίδιο σας τον εαυτό: Θα πρέπει: Να επιλέξτε ένα ιατρικό επάγγελμα.

 

ΖΥΓΟΣ: Αλτρουισμός, αυτοέλεγχος, προσοχή προς τους άλλους, ανεκτικότητα. Θα πρέπει: Να επιλέξτε να παντρευτείτε (για μια ζωή) και να αποφύγετε να είστε στο επίκεντρο των καταστάσεων.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Έννοια της προσαρμογής, αγάπη για τον κίνδυνο, εμπιστοσύνη στη ζωή. Θα πρέπει: να δώσετε μέρος των κερδών σας σε άλλους, να αυτοσχεδιάστε το χρόνο σας, να υποδεχθείτε περισσότερους ανθρώπους στο σπίτι σας, να αφήσετε πιο ελεύθερο το σύντροφό σας.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ: Ειλικρίνεια, υποχρέωση, πίστη, σταθερότητα, ηρεμία. Θα πρέπει: Να διαλέξετε ένα επάγγελμα και να μην το αλλάξετε. Να αποφεύγετε τις στείρες συζητήσεις, να επιλέγετε τους φίλους σας, να ζήσετε στην εξοχή.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Ανεξαρτησία, ωριμότητα, κουράγιο, φιλοδοξία. Θα πρέπει: Να δώσετε προτεραιότητα στην καριέρα σας, να σκεφθείτε το μέλλον κι όχι το παρελθόν, να πετάξετε τις παλιές φωτογραφίες σας, να γίνετε ένα παράδειγμα για τους άλλους.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Ταπεινότητα, σταθερότητα, ανεκτικότητα. Θα πρέπει: Να είστε μέρος ενός συνόλου, να συμμετέχετε σε ένα ανθρωπιστικό έργο, πολιτική, να θέσετε τα ηγετικά σας χαρίσματα στην υπηρεσία των άλλων, να έχετε σχέσεις ισότητας με τους πλησίον σας.

 

ΙΧΘΕΙΣ: Εμπιστοσύνη στο μέλλον, πίστη, ταπεινότητα, διαίσθηση. Επιλέξτε να εργάζεστε σε μεγάλη επιχείρηση ή στο Δημόσιο και πάψτε να λυπάστε τον εαυτό σας.

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 22-10-2012 08:00:00