blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Ο Πλούτωνας στους οίκους στον γενέθλιο χάρτη σου: Οι μυστικές δυνάμεις του έρωτα και της ζωής!

 
Ο Πλούτωνας στους οίκους στον γενέθλιο χάρτη σου: Οι μυστικές δυνάμεις του έρωτα και της ζωής!
Βαθμολόγησε
Score: 4  Ψήφοι: 4
 

Σε προσωπικό επίπεδο, ο Πλούτωνας επηρεάζει τη ζωή μας, περισσότερο από την οικοθεσία του (σε ποιον οίκο του ωροσκοπίου μας βρισκόταν στη στιγμή της γέννησης) και λιγότερο από το ζώδιο στο οποίο ήταν στη γέννησή μας, αφού σε κάθε ζώδιο μένει για πολλά χρόνια, χαρακτηρίζοντας ολόκληρες γενιές.

Sponsored Links

Ο Πλούτωνας στους οίκους στον γενέθλιο χάρτη

Υπάρχει κάποιος που λέει σας «όχι»;

Πώς αντιδρούμε μπροστά στα «όχι» που η ζωή μας θέτει; Η θέση τον δικού μας γενέθλιου Πλούτωνα στους οίκους του γενέθλιου χάρτη μας αποκαλύπτει πώς να αντιμετωπίσουμε την απόρριψη και ποια είναι τα «κρυφά χαρτιά» που καθένας από εμάς μπορεί να παίξει για να κερδίσει όλα όσα επιθυμεί!

Πώς αντιδρούμε μπροστά στο «όχι» που η ζωή μας θέτει; Η θέση του γενέθλιου Πλούτωνα μας αποκαλύπτει πώς να επεξεργαστούμε τις απορρίψεις, καθώς και ποιες είναι οι κινήσεις εκείνες, που καθένας από εμάς μπορεί να παίξει για να κερδίσει.

 

Μια υπόσχεση που δεν έχει κρατηθεί, μια συζήτηση για δουλειά που δεν πήγε καλά, μια ιστορία αγάπης που μόλις άρχισε αλλά, για κάποιον λόγο τελείωσε ήδη: οι απορρίψεις από οποιοδήποτε μέρος έρχονται, είναι σαφές ότι μας συγχύζουν. Γιατί τραυματίζουν την υπερηφάνεια μας, μάς κάνουν να αισθανόμαστε τρωτοί, θύματα της αδικίας. Αλλά πρέπει ν' αντιδράσουμε!

 

Υπάρχουν άνθρωποι που νευριάζουν, γιατί δεν δέχονται ν' ακούν το «όχι» και κάνουν τα πάντα για ν' αποσπάσουν ένα «ναι». Κάποιοι άλλοι που συμπεριφέρονται σαν να μη συμβαίνει τίποτα, μ' ένα διπλωματικό χαμόγελο. Αλλά είναι και ορισμένοι που μελετούν την κατάσταση και καταφέρνουν να μεταβάλλουν την προσβολή της άρνησης σε μια ανεκτίμητη εμπειρία.

 

Εξαρτάται πολύ από την ψυχική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται το «όχι»: μια ευγενική άρνηση, μερικές φορές μπορεί να πληγώσει λιγότερο από ένα αγενές «ναι».

 

Από την αστρολογική πλευρά, ο τρόπος με τον οποίο αντιδράμε σ' ένα «όχι» εξαρτάται από τη θέση του Πλούτωνα στο ωροσκόπιό μας. Για να χρησιμοποιήσουμε καλύτερα την εμπειρία της άρνησης, για να εγκαταλείψουμε τις λανθασμένες στάσεις, που δεν μας βοηθούν να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, αρκεί να ανακαλύψουμε τη θέση του δικού μας γενέθλιου Πλούτωνα στον γενέθλιο χάρτη μας!

Βρες σε ποιον οίκο έχεις τον Πλούτωνα στον γενέθλιο χάρτη σου

Βρες σε ποιον οίκο του γενέθλιου ωροσκοπίου σου έχεις τον Πλούτωνα, στον ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΡΤΗ μας και διάβασε τι σημαίνει.

Ο πλανήτης Πλούτωνας: θάνατος και αναγέννηση

Κανένας πλανήτης δεν έχει αναλυθεί «ψυχολογικά» τόσο βαθιά όσο ο «νανοπλανήτης» Πλούτωνας. Ανακαλύφθηκε το 1930, στην εποχή που ο Freud ερευνούσε τις αβυσσαλέες πτυχές της ψυχής: ο Πλούτωνας δίνει φως στους μαιάνδρους του ασυνείδητου και τις κρίσιμες στιγμές μάς υποχρεώνει να βρούμε το δυνατό μας σημείο.

 

Εταίρος με τον Άδη (Hades), το θεό του Άδη, που στο βασίλειο του κατοικούσαν οι κολασμένες ψυχές στην Κόλαση και οι μακάριες στα Ηλύσια Πεδία. Είχε το ρόλο του υπέρτατου δήμιου, που μπορούσε να τιμωρήσει αλλά και να ανταμείψει.

 

Ο Πλούτωνας, είναι ένας θεός αμφίθυμος, που αφού έκλεψε την Περσεφόνη για να την πάρει στο σκοτεινό βασίλειο του, σώζει τον κόσμο από την δικαιολογημένη παραφροσύνη της Δήμητρας, που για εκδίκηση είχε ξηράνει το θέρος.

 

Σε συσχετισμό με το ζώδιο του Σκορπιού και με τον όγδοο ζωδιακό οίκο, ο Πλούτωνας είναι το «σκοτεινό εσωτερικό δωμάτιο», όπου διαμορφώνονται οι δημιουργικές και αναμορφωτικές εξελίξεις. Στην ψυχολογία του Jung, ο Πλούτωνας παρουσιάζει το συλλογικό ασυνείδητο, τις αρχέγονες ενέργειες, που πρέπει να «εξημερώσουμε» αν δεν θέλουμε να μας «καταβροχθίσουν».

 

Λέγεται ότι αυτός ο πλανήτης έχει σχέση με το πλήθος, αλλά στην πραγματικότητα, όποιος έχει την παρουσία ενός δυνατού Πλούτωνα, είναι ένας ερημικός αντικομφορμιστής, προικισμένος με το μεγάλο χάρισμα που του επιτρέπει να δρα στα πλήθη ως οδηγός. Στις διελεύσεις του προκαλεί εσωτερικούς «σεισμούς» που ωθούν το άτομο προς τις εξελικτικές αλλαγές.

Ο Πλούτωνας στον 1ο οίκο

Είσαι ένα βήμα μπροστά

Ο Πλούτωνας σ' αυτή τη θέση, σε βοηθά στις πιο δύσκολες καταστάσεις, δίνοντας σου κουράγιο ν' αντιδράσεις αποτελεσματικά.

Επιτακτικός, ενθαρρυντικός, εφοδιασμένος με μία έντονη προσωπικότητα, ξέρεις πώς να πείσεις τους άλλους να ικανοποιήσουν τις πρωτοβουλίες σου. Αν κάποιος τολμήσει να σου πει «όχι», μεταμορφώνεσαι σ' ένα αδάμαστο επιθετικό, που σταματά να χτυπά μόνο όταν καταφέρνει να νικήσει την αποδοκιμασία.

 

Η μαχητικότητά σου δεν γνωρίζει ανακωχή ούτε και στον έρωτα, αφού όταν ανακαλύπτεις τη «λεία» σου, δεν αφήνεις στο «θύμα» σου καμία πιθανότητα να ξεφύγει με αόριστες απαντήσεις.

 

Είσαι δίχως άλλο ένα άτομο που θέτει σε συζήτηση κάθε διαφορά, που απεχθάνεται τις μεσοβέζικες λύσεις, που συχνά δυσκολεύουν τους κανόνες του γάμου ή της συμβίωσης. Αν ο Πλούτωνας παρουσιάζει δύσκολες όψεις με τον Ήλιο και τον Άρη, κινδυνεύεις να βρεθείς μπροστά σε μπελάδες, προσελκύοντας την εχθρότητα των άλλων.

 

Αλλά συνήθως είσαι τόσο πειστικός, που καταφέρνεις να κυριαρχείς σε όλους όσους σε περιβάλλουν, χωρίς καμία προσπάθεια. Αν ο Πλούτωνας είναι κοντά στον ωροσκόπο, είναι πιθανό να είσαι παθιασμένος με την Αστρολογία ή με πνευματικές θεωρίες, ταγμένες στο «γνώθι σ’ αυτόν».

Ο Πλούτωνας στον 2ο οίκο

Γνωρίζεις τον εχθρό σου

Σ' αυτόν τον τομέα, που είναι συνδεδεμένος κυρίως με τα πρακτικά ζητήματα, με το χρήμα και τα οικονομικά σου, ο Πλούτωνας σε παρακινεί σε μια στάση υπεύθυνη στη διαχείριση των κεκτημένων σου, όχι μόνο των υλικών, αλλά και των έμψυχων.

 

Ακόμα και αν δεν δείχνεις τόλμη μπροστά σε μιαν άρνηση, αυτό δεν σε αποθαρρύνει και αντιδράς με σταθερότητα και διπλωματία. Είσαι καταδεκτικός και ήρεμος, καθώς η ανάγκη των συναισθηματικών επιβεβαιώσεων αφήνει να προβάλλονται οι πιο συναισθηματικές όψεις της προσωπικότητας σου.

 

Ωστόσο, είσαι μόνο φαινομενικά «γρανιτένιος». Όταν ο σύντροφός σου σού λέει «όχι», έχεις την εντύπωση ότι ο κόσμος γκρεμίζεται μπροστά στα μάτια σου, αλλά μετά σιγά-σιγά βρίσκεις τη δύναμη, είτε να σώσεις τη σχέση είτε να τη διακόψεις.

 

Αν οι αρνήσεις προέρχονται από τους φίλους, παρόλη τη μεγάλη εγκαρδιότητα του χαρακτήρα, δύσκολα ξεχνάς μια αδικία που σου έκαναν και ανταποδίδεις πολύ σύντομα με το ίδιο νόμισμα. Μόνο πρόσεξε: μην αντιδράσεις ποτέ χρησιμοποιώντας τρόπους που ξεφεύγουν από το «γράμμα του νόμου». Η απληστία ή η αισχροκέρδεια θα μπορούσαν να σε φέρουν σε δύσκολη θέση.

Ο Πλούτωνας στον 3ο οίκο

Πόσα λόγια, πάρα πολλά λόγια!

Στον οίκο της επικοινωνίας, ο Πλούτωνας ενισχύει τις εκφραστικές ικανότητες και τις προβάλλει μ' ενθουσιασμό. Σίγουρα έκανες «δικό σου» το motto «ζήτα και θα σου δοθεί», όντας βέβαιος ότι για να έχεις ένα «ναι» στη ζωή, είναι αναγκαίο να ζητάς πράγματα με καθαρότητα και ακρίβεια. Οι άλλοι, αντιθέτως, εκτιμώντας την ομιλητικότητά σου, συχνά απαντούν με χτυπήματα, γιατί υποπτεύονται ότι πίσω από όλες αυτές τις λέξεις κρύβεται μια μεγάλη σύγχυση.

 

Το ότι είσαι λίγο της… σύγχυσης είναι αλήθεια, κυρίως στην εσωτερική σφαίρα, των συγκινήσεων, που σε κάνουν να μπερδεύεις το «ούτε ναι ούτε όχι» ενός αντιστεκόμενου ερωτευμένου, που πέφτει στα πόδια για ένα παθιασμένο «ναι».

 

Για να διατηρήσεις τον έρωτα που επιθυμείς, θα πρέπει να μιλάς λιγότερο και ν' ακούς περισσότερο, προσπαθώντας να καταλάβεις τα συναισθήματα του συντρόφου και τους λόγους των διαφωνιών στη σχέση σας.

Έτσι κι αλλιώς έχεις δυνατή κριτική αντίληψη και αρκετά συχνά γίνεσαι είρων. Αν ο τρίτος οίκος σου πέφτει σ' ένα ζώδιο της φωτιάς, προσπάθησε να καταπολεμήσεις την πολεμική διάθεση για μια ζωηρή λογομαχία, αντικαθιστώντας την με ένα εποικοδομητικό διάλογο!

Ο Πλούτωνας στον 4ο οίκο

Η σιγουριά σου εξαρτάται από ένα «ναι»

Ιδού ο δεσμευτικός Πλούτωνας, που προκαλεί δυσκολίες, αφού κάθε άρνηση που δέχεσαι, περιορίζει την ελευθερία σου και σε φορτίζει με αβεβαιότητες.

 

Ο χαρακτήρας, αιχμάλωτος σε σχέδια της παιδικής ηλικίας, κόβει τις επαγγελματικές πρωτοβουλίες και σε κάνει να είσαι στην άμυνα. Για να ανατρέψεις τον τρόπο της ζωής σου πρέπει να μάθεις να παίρνεις τα πάντα σαν παιχνίδι και να ανακαλύπτεις τη χαρά του να επιμένεις ακόμα και μετά από μια κατηγορηματική άρνηση. Αλλά κυρίως πρέπει να μάθεις πόσο αξίζουν τα δικαιώματα σου, νικώντας την αναποφασιστικότητα που σε μπλοκάρει. Όπως καλά ξέρεις, η επιμονή να σου έχεις ένα «ναι» στο φέρνει από εκεί που δεν το περιμένεις. Αν η άρνηση φτάσει από ένα άτομο με το οποίο είσαι ερωτευμένος, πέφτεις σε μαύρη κατάθλιψη, κλείνεις την καρδιά στο χρηματοκιβώτιο, αποκλείοντας έτσι πιθανά άλλα «ναι».

 

Ο Πλούτωνας σε διδάσκει ότι οι χαμένες μάχες δεν είναι τόσο σημαντικές ,όσο το να κερδίσεις έναν πόλεμο. Αντί να το «σκας», εξέτασε την κατάσταση και ξαναμπές στο παιχνίδι, μεταμορφώνοντας την εμπειρία της άρνησης σε μια σημαντική ευκαιρία ανάπτυξης.

Ο Πλούτωνας στον 5ο οίκο

Οι αρνήσεις σε μπερδεύουν

Στον τομέα του έρωτα και της δημιουργικής ορμής, ο Πλούτωνας σε προστατεύει από θέσεις στις οποίες η ενθουσιώδης φύση σου θέτει από υπερβολή αισιοδοξίας.

 

Η μεγάλη ζωτικότητα σε σπρώχνει ν' αντιμετωπίζεις καταστάσεις πάντα καινούργιες, με το ταλέντο του νικητή. Κάθε τόσο όμως κάποιος σου λέει, «όχι» ακόμα και σ' εσένα: σε οδηγεί να ρυθμίζεις τη φόρτιση της θελήσεως και σε κάνει να προσαρμόζεις εν μέρει, τα σχέδια σου.

Συνήθως οι αρνήσεις σε περιπλέκουν καθώς η ζηλευτή υπερηφάνεια που σε διακατέχει σε σπρώχνει ν' ανατρέψεις την κατάσταση προς όφελος σου και σε ωθεί να αναγνωρίσεις αξίες.

 

Στα συναισθήματα είσαι ένας παθιασμένος εραστής από τη φύση σου και με χαριτωμένη αδιαφορία, καταφέρνεις να μαγνητίζεις την προσοχή όποιου σ' ενδιαφέρει. Αλλά αν κάποιος τολμήσει να σου αφαιρέσει τους στόχους σου, αισθάνεσαι να πληγώνεται η περηφάνια σου και δεν έχεις ενδοιασμούς: δίνεις άγρια ερωτική μάχη για να κερδίσεις το αντικείμενο των επιθυμιών σου. Αν αντιθέτως, οι φίλοι σου, σου λένε «όχι», απαλλάσσεσαι από την περηφάνια και κάνεις τα πάντα για να ξανακερδίσεις την εκτίμηση που έχεις χάσει.

Ο Πλούτωνας στον 6ο οίκο

Επέτρεψε την πολυτέλεια ενός «όχι»

Η παρουσία του Πλούτωνα σ' αυτόν τον τομέα- κλειδί του ζωδιακού, είναι εποικοδομητική και χρήσιμη αν δεν σε ενοχλεί με τις απαιτήσεις της οργάνωσης και των προγραμματισμών. Από τη ζωή θέλεις πολλά πράγματα και, για να το καταφέρεις, διαθέτεις μεγάλες ποσότητες ενέργειας, κινδυνεύοντας να φθείρεις την ευαισθησία σου.

 

Απεχθάνεσαι τις αρνήσεις, γιατί το «όχι» φέρνει στο φως παλιά συμπλέγματα κατωτερότητας. Συνήθως, η κριτική σαν αίσθηση, ποντάρει πρώτα σ' εσένα και μετά στους άλλους και σε βοηθά να προστατευτείς από τις παταγώδεις αρνήσεις. Αν οι αρνήσεις προέρχονται από το πρόσωπο που αγαπάς, οι ιδιοτροπίες του χαρακτήρα σου έχουν πλεονεκτήματα.

 

Ο Πλούτωνας σε ωθεί να ζεις τις αισθηματικές σχέσεις καθαρά, χωρίς ψευδαισθήσεις σε όποιον σου είπε «όχι», ακόμα και μια φορά. Πιθανόν αγαπάς την αλήθεια, γιατί φοβάσαι ότι μπορεί να μην καταφέρεις να καταλάβεις τους πραγματικούς σκοπούς των άλλων.

 

Ο Πλούτωνας σε κακή όψη, μπορεί να σε κάνει να υπερτιμήσεις τους φόβους σου, αλλά μετά σε εφοδιάζει με λογικές και βαθιές εξηγήσεις, που σε κάνουν να ξαναβρείς το χαμόγελο σου.

Ο Πλούτωνας στον 7ο οίκο

Ξέρεις να κοιτάς γύρω σου

Στον τομέα των σχέσεων με τους άλλους, ο Πλούτωνας σε καθιστά πολύ ευαίσθητο στις αρνήσεις ή καμουφλάρει το φόβο με μια ευγένεια τρόπων, που αφοπλίζει τους πάντες και σε κάνει να κατακτάς εύκολα αυτό που θέλεις. Αλλά όταν τα «όχι» παρ' όλα' αυτά έρχονται, η ζωική έξαψη, ενίοτε επιθετική, σου υπαγορεύει τη σωστή τακτική, για να διευθύνεις ως νικητής τις μάχες σου.

 

Εκεί που δεν φθάνει το έξυπνο μυαλό σου, ξέρεις να κοιτάς γύρω σου και καταφέρνεις να βρίσκεις δυνατές συμμαχίες, με πιο αποτελεσματικά όπλα από τα δικά σου. Στις σχέσεις του ζευγαριού, κάποιο «όχι» είναι σαν ενθάρρυνση, για να μην αναπαύεσαι σε μια μελαγχολική ρουτίνα, που αφαιρεί ορμή από τον έρωτα.

 

Έχεις ανάγκη από αρμονία και αποδοχή από το σύντροφό σου, αλλά ο Πλούτωνας σ' εμποδίζει να είσαι πρόθυμος στο να προσαρμόζεσαι και να ζεις μια σχέση απογοητευτική, που δεν ανταποκρίνεται ακριβώς στις προσδοκίες σου.

 

Όταν οι φίλοι σου γυρνούν την πλάτη, έχεις την ασυνήθιστη ικανότητα να υπερασπίζεσαι τα δικαιώματά σου. Αυτό παρακινεί τους άλλους στο διάλογο, για να βρουν νέα σημεία επαφής.

Ο Πλούτωνας στον 8ο οίκο

Κανείς δεν μπορεί να σου πει όχι

Δεν είσαι ο τύπος που σταματά μπροστά σ' ένα απλό «όχι». Ο Πλούτωνας στον 8ο οίκο βρίσκεται στη φυσική του «κατοικία» και σε οδηγεί στο βάθος των ζητημάτων, σε παρακινεί ν' αντιδράς με μεγάλη ένταση, ακόμη και στις πιο μικρές αρνήσεις.

 

Γιατί για σένα να μετατρέψεις ένα «όχι» σε ένα «ναι», είναι πάντα μια προοπτική γοητευτική για να «αναδείξεις» το χάρισμα σου, τη δύναμη σου πάνω στους άλλους. Ενδοστρεφής, δύσκολα εκφράζεις τις συγκινήσεις σου (γιατί ο Πλούτωνας ελευθερώνει ενέργειες που εκφράζονται καλύτερα με πράξεις και όχι με λόγια), είσαι πολύ καλός στο να εμβαθύνεις σε συναισθήματα άλλων.

 

Δεν αφήνεσαι ποτέ στον απροσδόκητο αποπροσανατολισμό από τις αντιδράσεις της άρνησης, ούτε υπάρχει δυσκολία που σε τρομάζει ή σε κάνει να υποχωρήσεις: έχεις σίγουρη τη νίκη. Στον έρωτα, βολιδοσκοπείς την ψυχή της λείας σου σε βάθος: κανείς δεν μπορεί να σου πει «όχι», καθώς το παλλόμενο πάθος σου αναπτύσσει διορατικότητες πολύτιμες, που σε κάνουν να ανατρέπεις με ορμή οποιοδήποτε δισταγμό.

 

Η συμβίωση με εσένα είναι παρόλα αυτά δεσμευτική, αλλά και πολύ διεγερτική, καθώς ανανεώνεσαι συνεχώς.

Ο Πλούτωνας στον 9ο οίκο

Κάθε άρνηση είναι μάθημα

Τίποτα περισσότερο δεν σε διασκεδάζει από μια απρόβλεπτη αλλαγή στο πρόγραμμα, ακόμα κι αν η αλλαγή αυτή εξαρτάται από ένα «όχι» εξ ουρανού, που ούτε καν το περίμενες!

 

Ο Πλούτωνας σε αυτόν τον οίκο, σε ωθεί να αγαπάς τα απρόβλεπτα, αφού πάντα σου επιτρέπουν να εξερευνήσεις νέες θέσεις και συμπεριφορές. Ζεις κάθε νέα διάσταση και τη συγκρίνεις με αλήθειες διαφορετικές από τις «γνωστές». Έχεις ακλόνητη πίστη στη «μοίρα» και δεν φοβάσαι τη δολιότητα των άλλων.

Όταν η πρωτοβουλία σου «σκοντάφτει» σε ένα «όχι» κάνεις το παν για να καταλάβεις πού έσφαλες, εμπεδώνεις το «μάθημα» ώστε να μη διαπράξεις το ίδιο λάθος στο μέλλον. Είσαι έτοιμος να αφεθείς στη ζωή δίχως περιορισμούς, όμως μπροστά σε ένα εμπόδιο που δεν γνωρίζεις τον τρόπο αντιμετώπισης, χάνεις την υπομονή σου και τα κάνεις «λαμπόγυαλο». Φεύγεις χωρίς να κοιτάξεις πίσω σου!

 

Στον έρωτα δεν επηρεάζεσαι από τις γνώμες των άλλων. Κινείσαι με γνώμονα τις επιθυμίες σου και προτού ξεσπάσει η κρίση, έχεις αρχίσει να «κοιτάς» αλλού.

 

Από τη στιγμή που ανακαλύψεις το σύντροφο εκείνο που σέβεται την ελευθερία σου και συμμετέχει στον ενθουσιασμό σου, είσαι έτοιμος να θυσιάσεις για τη σχέση το μεγαλύτερο αγαθό της ύπαρξής σου: την ανεξαρτησία σου!

Ο Πλούτωνας στον 10ο οίκο

Το δικό σου «ναι» λέγεται γόητρο!

Να μια δυνατή θέση του Πλούτωνα, μια θέση δύναμης που τονίζει τη φιλοδοξία και συχνά είναι ο δημιουργός της επαγγελματικής σου επιτυχίας. Είναι λοιπόν πιθανό να αισθάνεσαι πολύ περιορισμένος από όλα αυτά τα μικρά, ενοχλητικά εμπόδια, που πολλές φορές στολίζουν το ανέβασμα της επιτυχίας.

 

Αν τα εμπόδια εκφράζονται στην όψη ενός «όχι» κατηγορηματικού, από κάποιον που κατέχει το ρόλο της εξουσίας, η προσωπικότητά σου κινδυνεύει να κομματιαστεί, μέσα από κρίση ταυτότητας. Η κρίση είναι λιγότερο δυνατή αν είσαι σίγουρος γι’ αυτό που θέλεις, καθώς με απίστευτες αποφάσεις ανεβαίνεις σιγά-σιγά το κλιμακοστάσιο και καταφέρνεις να ξανακερδίσεις το χαμένο γόητρο.

 

Έχεις καθαρές ιδέες ακόμα και στα συναισθήματα και, όταν θέλεις να κατακτήσεις έναν άνθρωπο που σ' ελκύει και σου κεντρίζει το θαυμασμό, ενεργείς έγκαιρα, χωρίς να χάνεις καιρό.

 

Λίγοι αντιστέκονται στη δυνατή σου προσωπικότητα, στην αυστηρή σου γοητεία, αρκετά πουριτανή, που δεν τονίζεται με τρυφερότητα και είναι περισσότερο ραδιούργα!

Ο Πλούτωνας στον 11ο οίκο

Δεν μπορεί να αρέσεις σε όλους

Στον οίκο της φιλίας και των σχέσεων ο Πλούτωνας σε σπρώχνει να ζητάς τις επιδοκιμασίες των άλλων.

 

Εύστροφος, ιδεαλιστής, ειλικρινής μέχρι το σημείο να αγγίξεις τον αυτοτραυματισμό, παίρνεις στα σοβαρά τις κριτικές που κάνουν οι άλλοι και κάθε «όχι» σε παροτρύνει να αλλάξεις συμπεριφορά, ακόμα και όταν η λογική είναι με το μέρος σου- γι’ αυτό καλά θα κάνεις να κρατηθείς στις θέσεις σου. Αρνείσαι να παραδεχτείς ότι δεν μπορεί να αρέσεις σε όλους, χωρίς να καταπνίξεις τις μεγαλοφυείς ιδέες σου, την ανάγκη σου για αυτονομία.

 

Έχεις προκαταλήψεις παντός τύπου και η αφοπλιστική σου αυθορμητικότητα με την οποία συνήθως ερωτεύεσαι, οδηγεί σε εκπλήξεις. Συχνά σου συμβαίνει να προσφέρεις την καρδιά σου σε τύπους κάθε είδους, με μια ξεχωριστή προτίμηση για αυθεντικότητα και εκκεντρικότητα, αλλά χωρίς εμπιστοσύνη.

 

Όταν, κατόπιν εορτής, εκτιμάς ότι τέτοιοι «τύποι» μπορούν να έχουν την κάκιστη συνήθεια να κάνουν να χτυπά η καρδιά σου και να φεύγουν αμέσως, -με την όποια ηλίθια δικαιολογία του κόσμου-, απογοητεύεσαι. Πρέπει να μάθεις να αναγνωρίζεις την αξία σου, ακόμα κι αν χρειαστεί να πληγώσεις τους άλλους.

Ο Πλούτωνας στον 12ο οίκο

Αναζητάς ύψιστες επιβεβαιώσεις

Χαϊδεμένος, στον οίκο των δύσκολων εμπειριών, αυτός ο Πλούτωνας αλλάζει κάθε μικρό «όχι» με τόσους πειραματισμούς, που ξυπνούν το πνεύμα της θυσίας, την ικανότητα της υποταγής.

 

Τα αξιοσημείωτα πνευματικά και φυσικά αποθέματα, σε ωθούν να δοκιμάζεσαι σε δύσκολες επιχειρήσεις για τον καθένα, αλλά όχι και για σένα, αφού σε οποιαδήποτε κατάσταση βάζεις «μπροστά» ψυχή και σώμα. Σε όλα αυτά που κάνεις και αφήνεσαι, οδηγείσαι από υψηλά ιδανικά και ψάχνεις πάντα υψηλές διαβεβαιώσεις που σε ανταμείβουν.

 

 Στο πεδίο των συναισθημάτων, είναι συχνά παρούσα η μαζοχιστική επιρροή αυτού του Πλούτωνα, που σε ωθεί να αγαπάς σε βάθος. Από τύχη, η διαίσθηση σε σώζει από υπερβολές εξαιτίας της ρομαντικής σου φύσης, κάνοντας σε να ξεχωρίζεις με την πρώτη ματιά έναν ερωτευμένο από έναν αισχρό κόλακα.

 

Αν είναι οι φίλοι που σου λένε «όχι», αντιμετωπίζεις αμέσως το πρόβλημα και βάζεις τέλος σε κάθε παρεξήγηση. Δύσκολα πάντως οι άλλοι σου λένε ένα «όχι» ξερό και χωρίς συμβιβασμό, αφού γνωρίζουν την καλή σου πίστη και κάνουν τα πάντα για να μην πληγώσουν την ευαισθησία σου.

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 10-04-2019 07:00:00