blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Τα ζώδια και τα 12 "κλειδιά" της ευτυχίας.

 
Τα ζώδια και τα 12
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 3
 

Η ευτυχία δεν είναι κάτι άπιαστο, έτσι τουλάχιστον μας διαβεβαιώνουν οι ψυχολόγοι και οι ειδικοί της προσωπικής βελτίωσης. Ούτε εξαρτάται από το αν είσαι πλούσιος, όμορφος, επιτυχημένος. Έχει να κάνει περισσότερο με μια στάση ζωής. Κάποιοι άνθρωποι ξέρουν μερικά από τα μυστικά της. Άλλοι ακόμα τα ψάχνουν… Εσύ;

Τα μυστικά της ευτυχίας και ποιά ζώδια τα εφαρμόζουν καλύτερα.

Υπάρχουν μερικά βασικά «κλειδιά» της ευτυχίας, δώδεκα πολύ απλοί κανόνες, που αν τους εφαρμόζουμε, η καθημερινότητά μας γίνεται ωραιότερη. Ίσως κάποιοι να μη σου είναι εντελώς άγνωστοι και να αποτελούν για σένα ένα φυσικό τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς.

 

Πραγματικά, ανάλογα και με το ζώδιό τους, μερικοί άνθρωποι δείχνουν να είναι… προγραμματισμένοι για να λειτουργούν σύμφωνα με ορισμένους από αυτούς. Το κάθε ζώδιο έχει στο τσεπάκι του τουλάχιστον κάποια από τα κλειδιά της ευτυχίας. Αλλά δεν είναι καθόλου δύσκολο να κατακτήσει και τα υπόλοιπα. Δες λοιπόν τι σου λείπει και… συμπλήρωσε! Επίσης, επειδή κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, χρήσιμο είναι να συμβουλευτείς τον αστρολογικό χάρτη σου και να μάθεις περισσότερα για τον εαυτό σου.

Sponsored Links

Τα "κλειδιά" της ευτυχίας και τα ζώδια

Μυστικό 1: Να εκτιμάς και να νιώθεις ευγνωμοσύνη για όσα έχεις.

Είναι πολλά εκείνα που υπάρχουν στη ζωή σου και δεν τους δίνεις σημασία, γιατί τα συνήθισες και τα θεωρείς αυτονόητα. Μερικά από τα πιο απλά: Η υγεία σου, ένα σπίτι για να μένεις, το καθημερινό φαγητό σου, οι αγαπημένοι σου άνθρωποι. Νιώθεις πολύ καλύτερα όποτε στρέφεις την προσοχή σου σε αυτά που έχεις και όχι σε ό,τι σου λείπει.

 

Ποιοι το εφαρμόζουν καλύτερα: Ο ΤΑΥΡΟΣ εκτιμά τις ομορφιές και τις απολαύσεις που του χάρισε η ζωή σε κάθε στιγμή της καθημερινότητάς του. Αλλά και ο ΛΕΩΝ, παρόλο που μπορεί να φαίνεται σίγουρος ότι δικαιούται τα πάντα, έχει τη συναίσθηση της ευγνωμοσύνης για ό,τι του δόθηκε.

 

Μυστικό 2: Να σκέφτεσαι θετικά.

Το να περιμένεις να συμβεί το καλύτερο, μεγαλώνει τις πιθανότητες αυτό να συμβεί και στην πραγματικότητα. Η αισιοδοξία και η θετική σκέψη σού δίνουν την ενέργεια να διεκδικήσεις αυτό που θέλεις, και επίσης προδιαθέτουν και τους άλλους να σε αντιμετωπίσουν ευνοϊκά. Να θυμάσαι ότι το είδος της σκέψης σου, ανάλογα με το αν είναι θετική ή αρνητική, φέρνει στη ζωή σου και τις ανάλογες καταστάσεις.

 

Ποιοι το εφαρμόζουν καλύτερα: Ο ΤΟΞΟΤΗΣ είναι το κατ’ εξοχήν ζώδιο που έχει την τάση να περιμένει το καλύτερο, και αυτό του έρχεται. Ο ΔΙΔΥΜΟΣ έχει μια αισιοδοξία αβάσιμη πολλές φορές, αλλά αυτό δεν εμποδίζει να του βγαίνουν τα πράγματα όπως επιθυμεί. Ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ είναι δυναμικός τύπος και ορμά χωρίς να αφήνει τις απαισιόδοξες σκέψεις να τον πάρουν από κάτω.

 

Μυστικό 3: Να μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους.

Όχι, η σύγκριση με τους άλλους δεν σε κάνει να γίνεσαι καλύτερος, παρά μόνο πιο δυστυχισμένος. Να θυμάσαι ότι ο καθένας έχει τα δικά του χαρίσματα και τη δική του τύχη στη ζωή. Εσύ πρέπει να κοιτάς πώς θα φτιάχνεις τον εαυτό σου, και άσε τους άλλους. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ποτέ δεν κοιτάνε αν… το χορτάρι στο οικόπεδο του διπλανού είναι πιο πράσινο από το δικό τους.

 

Ποιοι το εφαρμόζουν καλύτερα: Ο ΛΕΩΝ θεωρεί δεδομένο ότι είναι και ο πρώτος, οπότε δεν μπαίνει στον κόπο να συγκριθεί με την… πλέμπα. Ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ είναι υπεράνω τέτοιων καταστάσεων, καθώς θεωρεί ότι όλα τα ανθρώπινα πλάσματα είναι ίσα και εξίσου άξια να αγαπηθούν.

 

Μυστικό 4: Να κάνεις καλά πράγματα για τους άλλους.

Η προσφορά προς τους άλλους σου δίνει χαρά και αίσθηση πληρότητας. Δεν χρειάζεται ό,τι καλό κάνουμε να γίνεται με την αναμονή μιας ανταπόδοσης ή να απευθύνεται μόνο στους δικούς μας ανθρώπους. Μάθε να προσφέρεσαι χωρίς δεύτερη σκέψη να βοηθήσεις ή να εξυπηρετήσεις όπου έχεις τη δυνατότητα. Οι ανθρώπινες σχέσεις αποκτούν έτσι ένα άλλο νόημα και η ζωή σου είναι πιο γεμάτη.

 

Ποιοι το εφαρμόζουν καλύτερα: Ο ΠΑΡΘΕΝΟΣ είναι ο πρώτος που θα προσφερθεί αν κάπου χρειάζεται ένα χέρι βοήθειας. Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ και ο ΙΧΘΥΣ είναι «ψυχοπονιάρηδες» και δεν πρόκειται να αφήσουν κανέναν να υποφέρει. Ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ επίσης δεν θα αφήσει ξεκρέμαστους τους δικούς του ανθρώπους. Ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ είναι ο κατ’ εξοχήν ανθρωπιστής και ο πάντα πρόθυμος εθελοντής.

https://www.myastro.gr

https://www.myastro.gr/

Μυστικό 5: Να αφιερώνεις χρόνο στις ανθρώπινες σχέσεις.

Οι σχέσεις μας με τους άλλους δεν λειτουργούν από μόνες τους, λες και τις βάζουμε στον «αυτόματο πιλότο». Χρειάζεται να ασχολούμαστε μαζί τους, να τους αφιερώνουμε χρόνο και ενέργεια. Αυτό φυσικά ξέρεις ότι ισχύει για τις ερωτικές σχέσεις. Αλλά παράλληλα μην αφήνεις τις φιλίες και τις γνωριμίες σου να ατονούν και να σβήνουν, μέσα στην αδιαφορία και στις δικαιολογίες για έλλειψη χρόνου.

 

Ποιοι το εφαρμόζουν καλύτερα: Ο ΖΥΓΟΣ είναι το ζώδιο που βάζει τις ανθρώπινες σχέσεις πάνω απ’ όλα και τις καλλιεργεί όσο κανείς. Ο ΔΙΔΥΜΟΣ πραγματικά δεν ζει χωρίς να περιβάλλεται από αμέτρητους φίλους και γνωστούς. Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ έχει ζωτική ανάγκη από σχέσεις αγάπης και στοργής. Ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ μπορεί να δείχνει μυστικοπαθής και απόμακρος, αλλά χωρίς ανθρώπους γύρω του δεν αντέχει.

 

Μυστικό 6: Να ασχολείσαι με δραστηριότητες που σε ευχαριστούν.

Οι άνθρωποι που ασχολούνται με πράγματα που απολαμβάνουν, όπως ένα χόμπι, σπορ ή άλλη απασχόληση, έχουν βρει έναν σίγουρο τρόπο να γίνονται ευτυχισμένοι, αντίθετα με όσους κάθονται με τις ώρες μπροστά σε μια τηλεόραση (όχι, δεν σε ευχαριστεί, απλώς σε αποχαυνώνει). Και μην βρίσκεις δικαιολογίες ότι εσένα θα σου άρεσαν οι καταδύσεις στα νησιά Φίτζι, αλλά δεν έχεις λεφτά! Υπάρχουν αμέτρητες άλλες επιλογές για να περνάς ευχάριστα.

 

Ποιοι το εφαρμόζουν καλύτερα: Ο ΤΑΥΡΟΣ ξέρει να απολαμβάνει και πάντα εντάσσει στην καθημερινότητά του ευχάριστες ασχολίες. Ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ διεκδικεί τις απολαύσεις, ρυθμίζοντας τη ζωή του έτσι, ώστε να μην του λείπουν. Ο ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ, στα περιθώρια της εργασιομανίας του, ξέρει να χαρίζει ευχάριστες ενασχολήσεις στον εαυτό του.

 

Μυστικό 7: Να βρίσκεις λόγους να γελάς.

Όλες σχεδόν οι καταστάσεις στη ζωή μας έχουν μια αστεία ή ευχάριστη πλευρά. Μάθε να τη βλέπεις. Διακωμώδησε τα δυσάρεστα που σου συμβαίνουν. Κάνε παρέα με ευχάριστους ανθρώπους. Το να σου αρέσει να γελάς δεν σε κάνει ανεύθυνο ή χαζοχαρούμενο. Ούτε με το να βουλιάζεις στη «μαυρίλα» θα βελτιώσεις καμιά κατάσταση. Ακολούθησε το παράδειγμα των ευτυχισμένων ανθρώπων και δες με χαμόγελο τη φωτεινή πλευρά της ζωής.

 

Ποιοι το εφαρμόζουν καλύτερα: Ο ΤΟΞΟΤΗΣ έχει μια αξιοθαύμαστη και ανεξάντλητη αίσθηση του χιούμορ, καθαρά εσωτερική, που δεν τη χρησιμοποιεί για να εντυπωσιάσει. Ο πνευματώδης ΔΙΔΥΜΟΣ βλέπει την αστεία πλευρά των πραγμάτων, εμπλουτίζοντας συχνά το χιούμορ του με μια δόση κυνισμού.

 

Μυστικό 8: Να έχεις στόχους.

Αν έχεις κάποια σχέδια που ονειρεύεσαι να πραγματοποιήσεις, η ζωή αποκτά ένα άλλο ενδιαφέρον. Δεν χρειάζεται να πρόκειται για μεγαλεπήβολους στόχους, όπως να γίνεις παγκοσμίως διάσημος ή πάμπλουτος. Αρκούν και τα απλά καθημερινά πράγματα, του τύπου να χάσεις τέσσερα κιλά ή να μάθεις να χορεύεις σάμπα. Απλώς φρόντισε πάντα να τους ανανεώνεις, ώστε να έχεις διαρκώς μια επιδίωξη που να σου δίνει κίνητρο.

 

Ποιοι το εφαρμόζουν καλύτερα: Ο ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ απλώς δεν μπορεί να υπάρξει, αν δεν έχει κάποιους στόχους στη ζωή του, τους οποίους κυνηγά μέχρι τέλους. Ο ΤΑΥΡΟΣ ξέρει τι θέλει, βαδίζει βάσει προγράμματος και δεν αφήνει πράγματα στην τύχη. Ο ΠΑΡΘΕΝΟΣ έχει τις επιδιώξεις του σαν μια κινητήρια δύναμη που δίνει ενδιαφέρον στη ζωή.

 

Μυστικό 9: Να συγχωρείς.

Δεν υπάρχει πιο φθοροποιό συναίσθημα από την κακία που κρατάμε σε κάποιον. Έστω κι αν έχουμε όλο το δίκαιο του κόσμου με το μέρος μας, η μνησικακία μάς κατατρώει και μπορεί να μας χαλάει τη διάθεση για ώρες, μέρες και ακόμα παραπάνω. Και τελικά εμείς βγαίνουμε ζημιωμένοι. Προσπάθησε λοιπόν να συγχωρείς όσους σε έβλαψαν, σε πλήγωσαν, σου φέρθηκαν σκάρτα. Αλλιώς, μόνο δυστυχισμένος γίνεσαι.

 

Ποιοι το εφαρμόζουν καλύτερα: Ο ΙΧΘΥΣ , παρόλο που πληγώνεται βαθιά και δεν το κρύβει, έχει αρκετή μεγαλοψυχία μέσα του. Ο ΚΡΙΟΣ συγχωρεί κυρίως επειδή τα συναισθήματά του της μνησικακίας είναι παροδικά όπως και οι θυμοί του. Ο ΖΥΓΟΣ δεν κρατάει κακίες γιατί δεν του αρέσει να υπάρχει δυσαρμονία στις σχέσεις του.

 

Μυστικό 10: Να προσέχεις το σώμα σου.

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν παραμελούν την υγεία και την εμφάνισή τους. Δεν μιλάμε βέβαια για μια εξωφρενική φιλαρέσκεια, αλλά για μια ισορροπημένη σχέση με το σώμα μας. Φροντίζοντας τον εαυτό σου, δείχνεις ότι τον εκτιμάς και νιώθεις όμορφα πρώτα εσύ με… εσένα, ανεξάρτητα με το πώς θα σε δουν οι άλλοι. Δεν το κάνεις για να αποσπάσεις τον θαυμασμό τους, αλλά για να είσαι πρώτα εσύ καλά.

 

Ποιοι το εφαρμόζουν καλύτερα: Για τον ΠΑΡΘΕΝΟ το να φροντίζει την υγεία και την εμφάνισή του, είναι το ίδιο ζωτικό όσο και το να αναπνέει. Ο ΛΕΩΝ βάζει πάντα σε πολύ υψηλή θέση την περιποίηση του πολύτιμου (με την καλή έννοια) εαυτού του. Ο ΖΥΓΟΣ θεωρεί ζήτημα αρχής το να διατηρεί το σώμα του σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Ο αθλητικός (συνήθως) ΤΟΞΟΤΗΣ είναι φανατικός οπαδός της σωματικής ευεξίας.

https://www.myastro.gr

https://www.myastro.gr

Μυστικό 11: Να μη στενοχωριέσαι για όσα έγιναν και δεν μπορείς να αλλάξεις.

Αν το καλοσκεφτείς, το να «σκας» για κάτι για το οποίο δεν μπορείς πια να κάνεις τίποτα, δεν έχει κανένα νόημα. Φυσικά όλοι πέφτουμε σε αυτή τη… λούμπα στη μια ή στην άλλη περίσταση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το σταματήσουμε. Απλώς αντί να κολλάς στο γιατί τα πράγματα έγιναν όπως έγιναν, στρέψε τη σκέψη σου στο τι θα κάνεις από δω και πέρα.

 

Ποιοι το εφαρμόζουν καλύτερα: Ο ΚΡΙΟΣ μπορεί να θυμώνει ή να στενοχωριέται με ένταση… θύελλας για ένα γεγονός, αλλά δεν του κρατά πολύ. Ο ΔΙΔΥΜΟΣ δεν κολλάει, γιατί σύντομα θα μετατοπίσει κάπου αλλού το επίκεντρο της προσοχής του. Ο ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ είναι αρκετά ορθολογιστής, ώστε να μην ασχολείται με «τελειωμένες» υποθέσεις.

 

Μυστικό 12: Να μην «τρώγεσαι» ανησυχώντας για το μέλλον.

Δεν λέμε, φυσικά, να ζεις σαν να μην υπάρχει αύριο. Αλλά οι ευτυχισμένοι άνθρωποι βρίσκουν μια ισορροπία και δεν αφήνουν να τους φθείρουν οι ανησυχίες για όλες τις πιθανές ή απίθανες συμφορές που μπορεί να συμβούν. Μην αφήνεσαι να σε πνίγουν οι μαύρες σκέψεις, άλλωστε πάντα «αύριο είναι μια άλλη μέρα», όπως έλεγε και η ηρωίδα του «Όσα παίρνει ο άνεμος». 

 

Ποιοι το εφαρμόζουν καλύτερα: Ο ΚΡΙΟΣ σκέφτεται ελάχιστα τις συνέπειες των πράξεών του, και αυτό έχει ένα πλεονέκτημα: να μην ανησυχεί για το μέλλον. Ο ΤΟΞΟΤΗΣ είναι τόσο απασχολημένος ζώντας στο έπακρο το παρόν, που δεν τον απασχολεί τι θα γίνει σε κάποια μελλοντική στιγμή –θα το σκεφτεί όταν θα έρθει εκείνη η ώρα.

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 23-05-2024 13:42:37