blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Η γιορτή της μητέρας: Οι μαμάδες του ζωδιακού!

 
Η γιορτή της μητέρας: Οι μαμάδες του ζωδιακού!
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 1
 

Δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να αμφισβητήσει την αγάπη και την προσφορά της μάνας στη ζωή μας. Η αγκαλιά της είναι το πιο ζεστό καταφύγιο που απαλύνει κάθε πόνο και προβληματισμό, το χάδι και το φιλί της μας δίνει δύναμη και γεμίζει την καρδιά μας με τα πιο τρυφερά συναισθήματα.

Sponsored Links

Οι μητέρες του ζωδιακού

Η μοναδική και άνευ όρων αγάπη της μας συντροφεύει πάντα και έστω αν κάποιες στιγμές επαναστατούμε, νευριάζουμε ή νιώθουμε να πιεζόμαστε με τις συμβουλές της αλλά και την προσεκτικότητα της, το δεδομένο είναι ένα: Η μάνα μας έδωσε ζωή και αξίζει να την τιμούμε και να είμαστε επί της ουσίας κοντά της, όχι μόνο στην γιορτή της ημέρας που είναι κάθε δεύτερη Κυριακή του Μάη, αλλά κάθε μέρα του έτους!

Η ιστορία του εορτασμού της ημέρας της μητέρας

Η γιορτή της μητέρας, ή αλλιώς η Ημέρα της μητέρας, γίνεται κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, φέτος πραγματοποιείται την Κυριακή 12 Μαΐου. Ο εορτασμός της μητέρας είναι αρχαιοελληνικής προέλευσης, ωστόσο καθιερώθηκε τον 20ο αιώνα, από το αγγλικό και αμερικάνικο κίνημα γυναικών. Το 1865 καθιερώθηκε το γυναικείο κίνημα Mothers Friendship Day (Η ημέρα φιλίας της μητέρας), που πραγματοποιούσε συναντήσεις που ονομαζόντουσαν Mothers Day Meetings (Ημέρα συναντήσεων των μαμάδων), που είχαν ως σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σχετικέ με την ανατροφή των παιδιών.

Πέντε χρόνια αργότερα διοργανώθηκε μία φιλειρηνική εκδήλωση με σλόγκαν peace and motherhood (ειρήνη και μητρότητα) που είχε ως σκοπό να μην στέλνονται τα παιδιά στον πόλεμο. Η Άννα – Μαρία Ριβς που ήταν ιδρυτικό μέλος του κινήματος είχε την ιδέα, να υπάρξει επίσημα μία ημέρα προς τιμή όλων των μητέρων του πλανήτης. Μετά από προσπάθεια και αγώνα, ο αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Ουίλσον την 9η Μαΐου του 1914, υπέγραψε προκήρυξη κατά την οποία καθιερώθηκε ως εθνική εορτή των μητέρων κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Από εκείνη την χρονική περίοδο, πολλές χώρες του πλανήτη καθιέρωσαν επίσημα τον εορτασμό της μητέρας, κάθε δεύτερη Κυριακή του Μάη.

Μητέρες και Αστρολογία

Σύμφωνα με την Αστρολογία, η Σελήνη αντιπροσωπεύει την σχέση και τα πρότυπα που έχουμε πάρει με την μητέρα μας αλλά και την προσωπικότητα που θα εκφράζουμε όταν θα έχουμε την τιμή να γίνουμε και εμείς μανούλες. Βρες λοιπόν σε ποιο ζώδιο είναι η Σελήνη στο προσωπικό σου ωροσκόπιο στον αστρολογικό χάρτη και διάβασε όλα τα στοιχεία της ανατροφής που είχες από την μητέρα σου και σε επηρεάζουν στην ενήλικη ζωή σου.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

Αν γεννήθηκες με την Σελήνη να βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού, η μητέρα σου σε ανάθρεψε με αυταρχικό τρόπο, προσπαθώντας να σε μάθει να λειτουργείς ανεξάρτητα και δίνοντας μάχες για να ενισχύσει τον δυναμισμό σου και την αποφασιστικότητά σου. Μπορεί να υπήρξαν τιμωρίες ή και μαλώματα προκειμένου να μάθεις να στέκεσαι γερά στα πόδια σου και να έχεις πάντα την πρωτιά. Ωστόσο η μητέρα σου σε έμαθε να ακολουθείς πάντα τα μονοπάτια της αλήθειας και ήταν πάντα στο πλάι σου να επαινεί κάθε πρωτοβουλία που έπαιρνες (ή και θα πάρεις στη ζωή σου).

Σε έμαθε να έχεις τσαγανό και να μην διστάζεις μπροστά σε κάθε νέο βήμα της ζωής σου. Η γυναίκα που έχει τη Σελήνη της στο ζώδιο του Κριού, θέλει και αυτή από την πλευρά της να μεγαλώσει το παιδί της δίνοντας του την ελευθερία να αποφασίζει μόνο του. Γίνεται μία μάνα που συμμετέχει ενεργά σε κάθε δραστηριότητα του παιδιού της, μπορεί κάποιες στιγμές να γίνεται σκληρή και ευέξαπτη, όμως κύριος στόχος της είναι το παιδί της να καταφέρει στη ζωή του να αποκτήσει δύναμη και ανεξαρτησία!

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Η Σελήνη από το ζώδιο του Ταύρου, φανερώνει ότι μεγάλωσες με έναν συντηρητικό και παραδοσιακό τρόπο. Η ζεστή αγκαλιά της μαμάς, θα σου δίνει πάντα την σιγουριά, την ασφάλεια και την αγάπη που έχεις ανάγκη προκειμένου να έχεις τις ισορροπίες στη ζωή σου. Η μητέρα σου σε έμαθε να λειτουργείς πρακτικά, λογικά, προσπαθούσε πάντα να σε προσγειώνει στην πραγματικότητα προκειμένου να αποκτήσεις μία σταθερή πορεία στη ζωή σου. Πάντα θα είναι σημαντικό γι΄αυτήν να μπορείς να έχεις ένα σταθερό εισόδημα, μία μόνιμη εργασία και φυσικά το όνειρό της είναι να σε καμαρώσει ενώ έχεις δημιουργήσει και εσύ την δική σου οικογένεια που θα λειτουργεί σύμφωνα με τα πρότυπα που σου έδωσε εκείνη!

Εσύ από την πλευρά σου, θα γίνεις μία μητέρα που θα θέλεις να αφιερωθείς ολοκληρωτικά στην ανατροφή των παιδιών σου. Θα προσπαθήσεις με ηρεμία, υπομονή και πολύ αγάπη να βάλεις σταθερές βάσεις στη ζωή των παιδιών σου και θα φροντίζεις να μην τους λείψει απολύτως τίποτα! Η θαλπωρή και το ζεστό φαγητό, θα κάνουν τα παιδιά σου ακόμα και όταν θα έχουν μεγαλώσει αρκετά, να μην μπορούν για πολύ μακριά σου! Ωστόσο θα σου είναι αρκετά δύσκολα να μπορέσεις να συμβαδίσεις με τις πιο νεωτεριστικές απόψεις αλλά και με τον πιο μοντέρνο τρόπο ζωής που θα έχουν!

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Για εσένα που έχεις γεννηθεί με την Σελήνη σου στο ζώδιο των Διδύμων, είσαι ένας άνθρωπος που η σχέση σου με την μητέρα σου στηρίζεται στην επικοινωνία. Η ανατροφή σου βασίστηκε στην διεύρυνση των πνευματικών σου οριζόντων, αυτό σημαίνει ότι από πολύ νωρίς η μητέρα σου θέλησε να σου δημιουργήσει τα ερεθίσματα να αποκτήσεις όσο το δυνατόν περισσότερη γνώση γίνεται! Ο τρόπος που σε μεγάλωσε ήταν προοδευτικός και μαζί αναπτύξατε όχι μόνο μία βαθιά και ουσιαστική σχέση μητέρας και παιδιού, αλλά η σχέση σας βασίστηκε και στην φιλία. Αυτό σημαίνει ότι με την μητέρα σου δεν είχες και δεν έχεις κανέναν ενδοιασμό να κουβεντιάσεις όποιο θέμα σε απασχολεί, αφού ξέρεις ότι η άποψή της είναι πάντα σωστή και τεκμηριωμένη.

Η μητέρα σου ποτέ δεν σου επέβαλλε τι πρέπει να κάνεις, τι να επιλέξεις για την ζωή σου ή ποιον δρόμο να ακολουθήσεις, σου έδειξε μονάχα την σωστή κατεύθυνση και σε άφησε με ελευθερία να χαράξεις την δική σου πορεία. Η γυναίκα που έχει την Σελήνη της στους Διδύμους, γίνεται και αυτή με την σειρά της, μία προοδευτική μητέρα, που θέλει να αναπτύσσει με το παιδί της μία ανοιχτή, φιλική σχέση. Μέσα από τον διάλογο μαζί του θα φροντίζει πάντα να του μεταδίδει γνώσεις, ενώ είναι πολύ βασικό για αυτήν, το παιδί της να προοδεύει και να εξελίσσεται σε πνευματικό επίπεδο. Είναι μία μητέρα που θα φροντίσει από νωρίς για την κοινωνική δικτύωση του παιδιού της και θα θέλει να το παροτρύνει να αναπτύξει αρκετές δραστηριότητες και ταλέντα.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Σε μεγάλωσε μία παραδοσιακή μανούλα, που ήταν πάντα κοντά σου να σε προστατεύει, να σε φροντίζει και να σου δίνει απεριόριστα την αγάπη της, παραμελώντας κάθε δική της επιθυμία αλλά δείχνοντας πλήρη αφοσίωση στην δική σου ανατροφή! Το ζεστό της φαγητό, το χάδι της, αλλά και η προσήλωσή της στη ζωή σου με τρόπο υπέρ προστατευτικό σε κάνουν να της έχεις πολύ μεγάλη αδυναμία μέχρι τα βαθιά σου γεράματα! Η μόνη έννοια της μητέρας σου ήσουν, είσαι και θα είσαι μόνο εσύ, γι’ αυτό και η σχέση σας πολλές φορές γίνεται εξαρτώμενη!

Είναι η μητέρα που πιστεύει ότι το παιδί της είναι το καλύτερο από όλα τα υπόλοιπα, που θα το υπερασπιστεί ακόμα και όταν ξέρει πως το παιδί της είναι λάθος και θα είναι πάντα στο πλευρό του για να το συμβουλεύει, να το στηρίζει και να του απαλύνει τον πόνο τις δύσκολες στιγμές με κάθε τρόπο. Με την σειρά της, η γυναίκα που έχει γεννηθεί με την Σελήνη της στο ζώδιο του Καρκίνου, από πολύ μικρή ηλικία το όνειρό της είναι να γίνει μανούλα! Συμπεριφέρεται μητρικά ακόμα και στους φίλους ή στο σύντροφό της. Όταν δέχεται το δώρο της μητρότητας, φροντίζει να μεγαλώσει τα παιδιά της με ήθη, έθιμα και αξίες, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως την ανέθρεψε η μητέρα της.

Άποφάσεις

Άποφάσεις2

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑ

Η Σελήνη σου από το ζώδιο του Λέοντα, υποδηλώνει ότι η μητέρα σου είναι μία μεγαλόψυχη και γενναιόδωρη μητέρα, που σου έδωσε απεριόριστη αγάπη και φρόντισε αλλά και θα φροντίζει πάντα, να μην σου λείψει τίποτα. Πάσχισε για να αποκτήσεις πολύ καλή μόρφωση και έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να μην κάνει ούτε ένα λάθος κατά την διαπαιδαγώγησή σου. Μπορεί να σε κακόμαθε με τα δωράκια της αλλά και την υπερβολική της αγάπη. Ωστόσο η συμπεριφορά της μερικές φορές μπορεί να γινόταν αρκετά αυταρχική, απόλυτη και απαιτητική.

Παρόλο που είναι μία μητέρα που δίνει απεριόριστα τα πάντα στα παιδιά της, έχει και πολλές απαιτήσεις από αυτά. Είναι η μητέρα που θέλει το παιδί της να την κάνει περήφανη, γι’ αυτό και του επιβάλει να πρωτοστατεί στο σχολείο, στις σπουδές, στην καριέρα αλλά και γενικότερα σε κάθε δραστηριότητά του. Η γυναίκα που έχει την Σελήνη της στο ζώδιο του Λέοντα, έχει και αυτή από την πλευρά της μεγάλα όνειρα για τα παιδιά της. Γίνεται μία μάνα στοργική και αφοσιωμένη στην ανατροφή των παιδιών της. Μπορεί να δουλεύει πολλές ώρες προκειμένου να μπορεί να προσφέρει στα παιδιά της μία πολύ καλή ποιότητα ζωής. Φροντίζει να ενισχύσει τα ταλέντα των παιδιών της και τα πιέζει αρκετά προκειμένου να πετύχουν στη ζωή τους.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

Η μητέρα σου σε μεγάλωσε με αρχές, με πειθαρχεία, με όρους, κανόνες και πρόγραμμα. Θέλησε η ανατροφή σου να χαρακτηρίζεται από τελειότητα και προσπάθησε να μην κάνει ούτε ένα λάθος στην διαπαιδαγώγησή σου. Είχε μεγάλο άγχος να μπορέσει να σου δώσει όλα τα κατάλληλα εφόδια για να μπορέσεις να γίνεις ένα χρήσιμος και σεβαστικός άνθρωπος στην κοινωνία. Πολλές φορές μπορεί έγινε αρκετά αυστηρή απέναντί σου, ή να σου προκαλούσε άγχος με τις απαιτήσεις της. Μπορεί κάποιες στιγμές να έγινε αυστηρός κριτής, ή να σε πίεσε αρκετά προκειμένου να αποκτήσεις τις βάσεις που θα σε βοηθήσουν στη ζωή σου να κινηθείς με συνέπεια, σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Εσύ από την πλευρά σου που η Σελήνη σου είναι στο ζώδιο της Παρθένου, γίνεσαι μία μητέρα που φροντίζεις απεριόριστα τα παιδιά σου και θέλεις να το διαπαιδαγωγείς με αρχές. Σε κάθε σφάλμα ή δυσκολία που αντιμετωπίζεις κατά την διάρκεια της ανατροφής τους, ρίχνεις αποκλειστικά και μόνο όλη την ευθύνη στον εαυτό σου, ενώ μπορεί να σε πιάνουν εμμονές ή φοβίες ότι το παιδί σου μπορεί κάτι να πάθει γι’ αυτό και να το θέτεις σε περιορισμό αλλά και σε ασφυκτικό έλεγχο. Σε κάθε περίπτωση όμως η ανατροφή που δίνεις στα παιδιά σου χαρακτηρίζεται από τελειότητα και τα μαθαίνεις να λειτουργούν σωστά, προγραμματισμένα και λογικά στη ζωή τους.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ

Η μητέρα σου είναι μια γυναίκα συγκαταβατική και ήρεμη, προσπάθησε να σε αναθρέψει με αρμονία, γαλήνη και φρόντισε να σου ενισχύσει τα ταλέντα! Είναι μία γυναίκα καλόβολη, μοντέρνα και έκανε την κάθε ημέρα της παιδικής σου ηλικίας να είναι χαρούμενη σαν γιορτή. Έκανε τα πάντα προκειμένου στη ζωή σου να εξασφαλιστούν οι ισορροπίες, ενώ πολλές φορές παρέβλεπε τις αταξίες σου και είχε πολύ μεγάλη υπομονή. Είναι η μητέρα που έκανε πολλές θυσίες, προκειμένου να εξασφαλίσει ένα χαρούμενο και υγιές περιβάλλον στη ζωή σου! Δεν θα μπορούσες και εσύ από την πλευρά σου να αρνηθείς το γεγονός ότι σε καλόμαθε, γιατί δεν θα σου χάλασε ποτέ χατίρι σε τίποτα. Πολλές φορές σε απάλλαξε από ευθύνες, απαιτήσεις ή υποχρεώσεις, γιατί δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να σε πιέσει ενώ παράλληλα δεν είναι σύμφωνη με την αυστηρή διαπαιδαγώγηση.

Η υποχωρητικότητά της αλλά και η τάση της να σε έχει στα όπα – όπα, είναι και η αιτία που πολλές φορές εκδηλώνεις και αναποφασιστικότητα στην ενήλικη ζωή σου. Για εσένα που είσαι γυναίκα με την Σελήνη σου στο ζώδιο του Ζυγού, θα θελήσεις να προσφέρεις, μια άνετη και ευχάριστη ζωή στα παιδιά σου. Θα σου αρέσει να τα ντύνεις με την τελευταία λέξη της μόδας και θα φροντίσεις από νωρίς να τα στρέψεις προς τις τέχνες, δίνοντας τους καλλιτεχνικά ερεθίσματα ή εντάσσοντας τα σε δραστηριότητες όπως μουσική, χορός, θέατρο!

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ

Η μητέρα σου αφιερώθηκε με πάθος στην ανατροφή σου και έδωσε την πλήρη αποκλειστικότητά της προκειμένου να σε μεγαλώσει σωστά, έτσι όπως θεωρούσε η ίδια ότι πρέπει να γίνει. Για να σε προστατέψει, μπορεί να σου έκρυψε πράγματα ή να θέλησε να κρατήσει εφτασφράγιστα μυστικά, προκειμένου να μην διαταράξει την ηρεμία σου. Πιθανότατα να μην κατάλαβες ποτέ τα άγχη, τους προβληματισμούς της ή τα εμπόδια και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στη ζωή της, γιατί η ίδια δεν θέλησε ποτέ να σε επιβαρύνει.

 Κατά την διάρκεια της παιδικής σου ηλικίας, δεν έλειψε η αυστηρότητα, η τιμωρία ή ο περιορισμός, από την μητέρα σου, προκειμένου να μάθεις να υπακούς και να λειτουργείς συγκροτημένα. Έστω και αν κάποιες στιγμές προσπάθησες να την ξεγελάσεις, ή να της κρυφτείς, η μητέρα σου με ένα και μόνο βλέμμα ήξερε πότε της λες ψέματα, τι σκέφτεσαι και πώς αισθάνεσαι! Εσύ από την πλευρά σου που έχεις την Σελήνη στο ζώδιο του Σκορπιού, θα αναθρέψεις τα παιδιά σου με κύριο στόχο να αποκτήσουν στη ζωή τους δυναμισμό, αποφασιστικότητα και μαχητικότητα. Η συμπεριφορά σου απέναντι τους μπορεί κάποιες στιγμές να γίνει καταπιεστική ή και απόλυτη, όμως η μεγάλη σου αδυναμία προς αυτά θα είναι πάντα φανερή και θα την εκδηλώνεις με κάθε τρόπο!

Πρόβλεψη από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πρόβλεψη από Ελλάδα και εξωτερικό.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

Η παιδική σου ηλικία είναι βέβαιο ότι έχει στιγματιστεί από στιγμές γέλιου, χαράς και αισιοδοξίας. Η μητέρα σου είναι μία γυναίκα φιλελεύθερη, προοδευτική, ζωηρή, δραστήρια αλλά και ανήσυχη. Σε ανέθρεψε δίχως κανόνες, πρόγραμμα και επιβλητικότητα, σου άφησε ελευθερίες, δείχνοντας σου απεριόριστη εμπιστοσύνη. Κοντά σου βρήκε και αυτή πάλι την παιδικότητά της, έπαιξε, διασκέδασε, γέλασε, έκλαψε σαν να είναι και αυτή μικρό παιδί. Σε παρότρυνε να κάνεις όνειρα, να βάλεις στόχους στη ζωή σου και έκανε τα πάντα για να αποκτήσεις ανοιχτόμυαλες ιδέες, αλλά και προσόντα που θα σε βοηθήσουν στην μετέπειτα εξέλιξή σου! Μαζί της απολαμβάνεις ατελείωτες ώρες συζήτησης και φιλοσοφίας και από μικρό παιδί που ήσουν έδωσε βαρύτητα στην διεύρυνση των πνευματικών σου οριζόντων ενώ παράλληλα φρόντισε από νωρίς για την κοινωνικοποίησή σου.

Φρόντισε από νωρίς να σε παροτρύνει να ενταχθείς σε δραστηριότητες, προκειμένου να έχεις την δυνατότητα στη ζωή σου να κάνεις επιλογές που θα σε γεμίζουν και θα σε ικανοποιούν. Για εσένα που έχεις την Σελήνη σου στο ζώδιο του Τοξότη, η μητρότητα θα είναι μία συναρπαστική εμπειρία! Θα ασχοληθείς επί της ουσίας με την ανατροφή των παιδιών σου υιοθετώντας έναν πιο μοντέρνο τρόπο διαπαιδαγώγησης, προσπαθώντας να δώσεις στα παιδιά σου τα εφόδια που χρειάζονται για να μπορούν να είναι αυτόνομα, ανεξάρτητα και πολυτάλαντα!

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Βασική προτεραιότητα της μητέρας σου, ήταν, είναι και θα είναι να είσαι ένα άτομο που θα λειτουργεί με συνέπεια, υπευθυνότητα και τιμιότητα. Η ανατροφή σου βασίστηκε σε αρχές και αξίες και η μητέρα σου παρόλο που δεν ήταν και ο πιο εκδηλωτικός άνθρωπος, προσπάθησε με όλη την δύναμή της, να σε κάνει ένα άξιο άτομο στην κοινωνία. Από την παιδική σου ηλικία, αλλά μέχρι και την ενήλικη ζωή σου, ήταν αυστηρή και είχε αρκετές απαιτήσεις από εσένα, γιατί το σημαντικότερο για αυτήν είναι να πετύχεις στη ζωή σου και να αισθάνεται περήφανη για σένα.

Σου έμαθε ότι η ζωή είναι ένας σκληρός αγώνας, με πολλές μάχες τις οποίες πρέπει να δίνουμε καθημερινά και θέλησε να σε σκληραγωγήσει προκειμένου να μπορείς να ανταπεξέλθεις στις προκλήσεις της ζωής δίχως πολλές ευαισθησίες και συναισθηματισμούς αλλά με λογικό και πρακτικό τρόπο. Εσύ από την πλευρά σου που έχεις την Σελήνη σου στο ζώδιο του Αιγόκερω, θα αναθρέψεις τα παιδιά σου με τρόπο παραδοσιακό, απόλυτο και αυστηρό. Θα τα μάθεις να βάζουν από νωρίς στόχους, ενώ το πρόγραμμα, η τάξη και η συνέπεια είναι μερικές από τις υποχρεώσεις που θα τα μάθεις να τηρούν από την παιδική τους ηλικία. Είναι βέβαιο ότι εσύ η ίδια μεγάλωσες με αρχές και θα μάθεις και τα παιδιά σου να έχουν αρχές αλλά και αξίες στη ζωή τους!

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Σίγουρα δεν έχεις μεγαλώσει με τον πατροπαράδοτο παραδοσιακό τρόπο, αλλά η ανατροφή σου βασίστηκε σε μοντέρνες αρχές, αφού η μητέρα σου είναι ένα άτομο φιλελεύθερο, χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις. Από πολύ νωρίς έβαλε ως προτεραιότητά της να σε κάνει ένα άτομο με κοινωνικό, με ευαισθησίες, ενδιαφέροντα και με ξεχωριστή ιδεολογία. Σίγουρα μπορείς και εσύ από την πλευρά σου να θυμηθείς τις ατελείωτες κουβέντες που έκανες μαζί της, την κατανόηση που έδειχνε στις αταξίες σου και στην επαναστατικότητά σου αλλά και όλες τις γνώσεις που απέκτησες από την εμπειρία της αλλά και το πολυδιάστατο μυαλό της.

Είναι η μάνα που σου έδωσε απεριόριστες ελευθερίες, σε άφησε να κάνεις τα λάθη σου για να μάθεις και ήταν είναι και θα είναι πάντα δίπλα σου σαν καλή φίλη, να σε ακούει και να κουβεντιάζει μαζί σου τα πάντα, χωρίς να προσπαθεί να επεμβαίνει στη ζωή σου. Εσύ από την πλευρά σου, θα μεγαλώσεις τα παιδιά σου με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, θα γίνεις και εσύ πάλι παιδί μαζί τους και θα προσπαθείς κάθε ώρα και στιγμή να συμβαδίζεις με την ηλικία τους! Θα ενισχύεις τις γνώσεις και τις ανησυχίες τους και θα τους δίνεις την ευκαιρία από πολύ νωρίς να κάνουν από μόνα τους τις επιλογές τους, χωρίς όρια και αυστηρότητα! Θα καταφέρεις να διατηρείς μία ανοιχτή, άνετη και φιλική σχέση με τα παιδιά σου, δίνοντας τους την ελευθερία και την δυνατότητα να σου εκμυστηρεύονται χωρίς φόβο τα πάντα!

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΕΙΣ

Η κλασσική ευαίσθητη μανούλα, που υπέρ προστατεύει τα παιδιά της και μένει ξάγρυπνη στο πλευρό τους, προκειμένου να είναι βέβαιη ότι τα σπλάχνα της είναι ευτυχισμένα! Η Σελήνη σου από το ζώδιο των Ιχθύων, φανερώνει ότι η μαμά σου, είναι μία από τις μεγαλύτερες αδυναμίες της ζωής σου και πώς να μην είναι άλλωστε, αφού σε μεγάλωσε με πολλή τρυφερότητα αλλά και με αυτοθυσία! Είναι η μάνα που παρέβλεπε τα ελαττώματα, τα λάθη και τις αταξίες σου και δεν σου χάλασε ποτέ χατίρι σε τίποτα! Από την μητέρα σου πήρες και θα παίρνεις απεριόριστο συναίσθημα, φροντίδα και υποστήριξη. Είναι η μάνα που έχει πολλά όνειρα και ιδανικά για σένα, όμως ποτέ δεν σε πίεσε ή δεν θέλησε με αυστηρότητα να σου επιβάλει τα δικά της θέλω.

Ωστόσο πολλές φορές μπορεί να είχε ή και να έχει το ελάττωμα να χώνει την μύτη της ακόμα και στην προσωπική σου ζωή, απλά και μόνο για να σε προστατεύσει, γιατί πολύ απλά δεν θέλει να σε δει να πληγώνεσαι. Εσύ από την πλευρά σου που η Σελήνη σου είναι στους Ιχθείς, γίνεσαι μία μητέρα στοργική, συναισθηματική και δοσμένη πλήρως στην ιδανική ανατροφή των παιδιών σου. Η μητρότητα είναι το μεγάλο όνειρο της ζωής σου και θα δώσεις μεγάλο αγώνα προκειμένου να μεγαλώσεις τα παιδιά σου με ζεστασιά και αγάπη, ακριβώς έτσι όπως έχεις ονειρευτεί!

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 13-05-2012 11:00:00