blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Είσαι θεά! Διάλεξε ποια Θεά της ελληνικής μυθολογίας σου ταιριάζει.

 
Είσαι θεά! Διάλεξε ποια Θεά της ελληνικής μυθολογίας σου ταιριάζει.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 2
 
Διάλεξε ποιά Θεά της ελληνικής μυθολογίας σε αντιπροσωπεύει περισσότερο. Δες τι σημαίνει η επιλογή σου. Η ελληνική μυθολογία δεν είναι μια απλή παράθεση από γοητευτικά παραμύθια. Οι πρωταγωνιστές της εκπροσωπούν ανθρώπινους χαρακτήρες, με όλα τα πάθη τους, τις δυνάμεις και τις αδυναμίες τους. Και πρώτοι απ’ όλους οι θεοί και οι θεές της αρχαιότητας. Αυτή τη φορά λοιπόν θα παίξουμε ένα παιχνίδι για τις αναγνώστριες μας. Διάλεξε με ποια από τις αρχαίες θεές έχεις τα περισσότερα κοινά στοιχεία: την Δήμητρα, την Ήρα, την Άρτεμη, την Αθηνά, την Εστία ή την Περσεφόνη;
 
Σου παραθέτουμε μερικές πληροφορίες για να φρεσκάρουμε τη μνήμη σου γι’ αυτές. Η καθεμιά αντιπροσωπεύει ένα γυναικείο αρχέτυπο. Πιθανόν να αισθανθείς ότι έχεις κοινά σημεία με περισσότερες από μία. Η επιλογή σου αποκαλύπτει στοιχεία της προσωπικότητάς σου αλλά και μπορεί να συνδέεται με τις αστρολογικές θέσεις και όψεις της Σελήνης σου (αν δεν τις ξέρεις, μπορείς να τις δεις στον αστρολογικό σου χάρτη). Διάβασε λοιπόν τη σχετική ανάλυση για να μάθεις περισσότερα για τον εαυτό σου. Και μην ξεχνάς: Έτσι κι αλλιώς, είσαι μια θεά!
Sponsored Links

ΜΕ ΠΟΙΑ ΘΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΕΧΕΙΣ ΚΟΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ;

Διάλεξε ποιά Θεά σε αντιπροσωπεύει περισσότερο και δες τι σημαίνει η επιλογή σου, στο τέλος του άρθρου.
 
ΘΕΑ ΔΗΜΗΤΡΑ: Ο γνωστότερος μύθος που συνδέεται με αυτήν είναι η απαγωγή της κόρης της, της Περσεφόνης. Η Δήμητρα απέκτησε την Περσεφόνη με τον αδελφό της τον Δία (ως γνωστόν, το γεγονός της εξ αίματος συγγένειας δεν έπαιζε κανένα ρόλο στα ζευγαρώματα των θεών). Ο άλλος αδελφός της, ο Πλούτωνας, βασιλιάς του Κάτω Κόσμου, είδε το κορίτσι, το ερωτεύτηκε, το απήγαγε και το μετέφερε στον Άδη. Τρελαμένη από την απελπισία, η Δήμητρα την αναζητούσε για εννιά μέρες και νύχτες. Από τη θλίψη, η πανέμορφη θεά μεταβλήθηκε σε μια αξιολύπητη ταλαιπωρημένη γριά. Οι περιπλανήσεις της την έφεραν στην Ελευσίνα και εγκαταστάθηκε εκεί, αδιαφορώντας εντελώς για τη θεϊκή επικράτειά της, που ήταν ο αέναος κύκλος της βλάστησης. Τα πάντα στη γη ξεράθηκαν και οι άνθρωποι άρχισαν να πεινούν. Τότε ο Δίας επέβαλε να επιστρέψει η Περσεφόνη στη μητέρα της και να μένει για ένα μέρος της χρονιάς στον επάνω κόσμο. Στο διάστημα αυτό, που αντιστοιχεί στην άνοιξη και το καλοκαίρι, η Δήμητρα επαναφέρει τη γονιμότητα της γης. Αν διάλεξες αυτή τη Θεά, διάβασε παρακάτω τι σημαίνει.
 
ΘΕΑ ΗΡΑ: Η σύζυγος (και αδελφή, ας μην ξεχνιόμαστε) του αρχηγού των θεών ήταν εκείνη που προστάτευε τον γάμο και τη μητρότητα. Ο Δίας την ερωτεύτηκε και, για να κάμψει την αρχική της άρνηση, μεταμορφώθηκε σε ένα πουλί κούκο, που έπεσε στα πόδια της παγωμένος από την καταιγίδα. Εκείνη τον πήρε στην αγκαλιά της και ο Δίας κατάφερε να την κατακτήσει. Όταν οι δυο θεοί παντρεύτηκαν, σύμφωνα με τον μύθο, ο «μήνας» του μέλιτος διάρκεσε τριακόσια χρόνια. Αλλά επειδή όλα τα ωραία τελειώνουν κάποτε, στη συνέχεια ο Δίας άρχισε τις παροιμιώδεις απιστίες του, σπέρνοντας αμέτρητα παιδιά με θέες, ημίθεες και κοινές θνητές. Η Ήρα όμως δεν ήταν μόνο όμορφη αλλά και πολύ δυναμική. Η μυθολογία είναι γεμάτη από τις οργισμένες αντιδράσεις της απέναντι στα παραστρατήματα του Δία, αλλά και στις τρομακτικές πράξεις της εκδίκησης της απέναντι και στις αντιζήλους της και στα παιδιά τους. Είναι το αρχέτυπο της γυναίκας που ξέρει να υπερασπίζεται τη σχέση της και σε αυτό το θέμα δείχνεται η πιο διεκδικητική από όλες τις θεές. Αν διάλεξες αυτή τη Θεά, διάβασε παρακάτω τι σημαίνει.
 
ΘΕΑ ΑΡΤΕΜΙΣ: Η θεά των δασών, των βουνών και του κυνηγιού, που προστάτευε τα παιδιά και τα ζώα, δεν υπέκυψε ποτέ στις χαρές του έρωτα. Το αντίθετο μάλιστα, ζήτησε από τον πατέρα της τον Δία να της διασφαλίσει την αιώνια αγνότητα. Έτσι, παρόλο που πολλοί θεοί και θνητοί μαγεύτηκαν από την απίστευτη ομορφιά της, εκείνη δεν είχε άλλο ενδιαφέρον παρά να τριγυρίζει ελεύθερη στη φύση, μαζί με την ακολουθία της από παρθένες (φυσικά) νύμφες, και να κυνηγά. Προστάτευε τη γεωργία και την κτηνοτροφία και θεωρούνταν βοηθός των γυναικών στις δυσκολίες του τοκετού και όχι μόνον. Γενικά ήταν η υπέρμαχος των ανυπεράσπιστων, φτάνει όμως να τηρούσαν τις δικές της αρχές της αγνότητας και του σεβασμού. Στην περίπτωση ασέβειας απέναντι στο πρόσωπο της ήταν αμείλικτη. Τα βέλη της, που δεν αστοχούσαν ποτέ, διεκπεραίωναν την εκδίκησή της. Η Άρτεμις εκπροσωπεί τη γυναίκα που δεν χρειάζεται ένα «αρσενικό» για να ολοκληρωθεί, αλλά είναι απόλυτα ανεξάρτητη και πετυχαίνει πάντα στους στόχους της. Αν διάλεξες αυτή τη Θεά, διάβασε παρακάτω τι σημαίνει.
 
ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ: Η θεά της σοφίας, της στρατηγικής αλλά και των χειροτεχνικών επαγγελμάτων γεννήθηκε ενήλικη, ξεπηδώντας μέσα από το κεφάλι του Δία. Ο βασιλιάς των θεών είχε καταπιεί την έγκυο μητέρα της και η Αθηνά ήρθε στον κόσμο με αυτό τον περίεργο τρόπο, φορώντας τον θώρακα και την περικεφαλαία της. Ήταν μια πολεμική θεά και συχνά έπαιρνε υπό την προστασία της τους ήρωες. Κέρδισε τον Ποσειδώνα στην αναμέτρηση για το ποιος θα αναγορευόταν σε πολιούχο της Αθήνας, χαρίζοντας στην πόλη το πολύτιμο δέντρο της ελιάς και μαζί το όνομά της. Όμορφη όσο και σοφή, η γαλανομάτα θεά δεν υπέκυψε ποτέ στις χαρές του έρωτα και παρέμεινε αιώνια παρθένα, εξ ου και ο ναός της στην Ακρόπολη ονομάστηκε Παρθενώνας. Ήταν πάντα άτρωτη στις συναισθηματικές αδυναμίες, αυστηρή στις αποφάσεις της, ανελέητη στην εκδίκησή της και ο θώρακάς της εκπροσωπεί ακριβώς την «προστασία» της νόησης, που δεν αφήνει τη λογική κρίση να αλλοιωθεί από το συναίσθημα. Αν διάλεξες αυτή τη Θεά, διάβασε παρακάτω τι σημαίνει.
 
ΘΕΑ ΕΣΤΙΑ: Ήταν η θεά με την πιο διακριτική και ταυτόχρονα εκτεταμένη παρουσία. Παρόλο που δεν λατρευόταν δημόσια με σπουδαίες τελετές, και υπήρχαν ελάχιστα αγάλματα και άλλες απεικονίσεις της, η Εστία εκπροσωπούσε την ιερή φωτιά που δεν έσβηνε ποτέ σε κάθε σπίτι και ναό. Συμβόλιζε και προστάτευε την οικιακή ζωή, τη μόνιμη εγκατάσταση, την ασφάλεια και την ενότητα της οικογένειας. Όλοι οι όρκοι δίνονταν στο όνομά της και στον βωμό της κατέφευγαν οι ικέτες. Στο ιερό της στους Δελφούς έκαιγε η άσβεστη φωτιά που την έπαιρναν σε όλους τους υπόλοιπους ναούς της Ελλάδας, για τις λατρευτικές τελετουργίες. Η Εστία ήταν η μεγαλύτερη αδελφή του Δία, της Ήρας, του Ποσειδώνα, της Δήμητρας και του Πλούτωνα. Αρνήθηκε τον έρωτα του Ποσειδώνα και του Απόλλωνα και δεν μπλέχτηκε ποτέ στις διαμάχες, τους πολέμους και τις ερωτικές υποθέσεις θεών και ανθρώπων. Η θέση της ήταν πάντα στο σπίτι, εκπροσωπώντας τη διακριτική αλλά πανίσχυρη δύναμη που συγκρατεί τον πυρήνα της κοινωνίας, την οικογένεια. Αν διάλεξες αυτή τη Θεά, διάβασε παρακάτω τι σημαίνει.
 

ΘΕΑ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ: Παρόλο που δεν συγκαταλεγόταν στη δωδεκάδα των Ολύμπιων θεών, η Περσεφόνη ή Κόρη λατρευόταν κι εκείνη σαν θεά. Η αγαπημένη κόρη της Δήμητρας ξύπνησε το πάθος του Πλούτωνα, που την είδε να μαζεύει λουλούδια σε έναν αγρό. Ο άρχοντας του Άδη την έκλεψε και τη μετέφερε στο σκοτεινό βασίλειο των νεκρών. Εκεί η κοπελίτσα έγινε ολοκληρωμένη γυναίκα και βασίλισσα του Κάτω Κόσμου, βιώνοντας την απόλυτη μεταμόρφωση. Η μητέρα της, χρησιμοποιώντας σαν μέσο πίεσης την εξουσία της πάνω στη φύση και τις σοδειές, κατάφερε να κερδίσει από τον Δία την απελευθέρωσή της. Όμως η Περσεφόνη είχε «δεθεί» με τον κόσμο των Σκιών, γιατί έφαγε το ρόδι που της πρόσφερε, παραπλανώντας την, ο Πλούτωνας. Έτσι δεν γινόταν να φύγει οριστικά από εκεί, αλλά αναγκάστηκε να μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στον Πάνω και στον Κάτω Κόσμο, πράγμα που αντικατοπτρίζεται και στις εναλλαγές των εποχών. Σε αυτό τον μύθο, η Περσεφόνη, παρόλο που ωριμάζει από κορίτσι σε γυναίκα, φαίνεται να αφήνει τη μοίρα της στις αποφάσεις και τις ενέργειες των άλλων. Αν διάλεξες αυτή τη Θεά, διάβασε παρακάτω τι σημαίνει.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Αν διάλεξες τη ΔΗΜΗΤΡΑ: Η Δήμητρα εκπροσωπεί το μητρικό ένστικτο, που ξεκινά από την εγκυμοσύνη και δεν χάνεται ποτέ, ούτε κι όταν τα παιδιά μεγαλώνουν. Είναι η μητέρα που θρέφει, φροντίζει, προστατεύει τα βλαστάρια της και δεν ζει για τίποτα άλλο πέρα από αυτό. Θυσιάζει για τη μητρότητα την ανεξαρτησία της και την προσωπική της ζωή. Είναι ικανή να αδιαφορήσει για οτιδήποτε δεν έχει σχέση με αυτό το υπέρτατο για εκείνη καθήκον, ακριβώς όπως η Δήμητρα εγκατέλειψε τη γη και προκάλεσε λιμοκτονία. Αυτή η γυναίκα μπορεί να γίνει πολύ κτητική και καταπιεστική με τα παιδιά της. Όταν εκείνα μεγαλώνουν και φεύγουν από το σπίτι, αισθάνεται ότι χάνει κάθε λόγο ύπαρξης και είναι ικανή να πέσει σε κατάθλιψη.Αν αναγνωρίζεις κάτι από τον εαυτό σου εδώ, πιθανόν να έχεις τη σελήνη σου στον Ταύρο ή στον δεύτερο οίκο και ενδεχομένως σε μια όψη με τον Δία. Είσαι το πρότυπο της μητρικής αφοσίωσης, θα πρέπει όμως να γίνεις και …μαμά του εαυτού σου, και να τον φροντίσεις με την ίδια επιμέλεια, «ξεθάβοντας» και ικανοποιώντας και τις προσωπικές σου ανάγκες.
 
Αν διάλεξες την ΗΡΑ: Η γυναίκα που ενσαρκώνει την Ήρα, έχει σαν κύριο σκοπό στη ζωή της να βρει και να «δέσει» κοντά της τον τέλειο σύντροφο. Και τέλειος για εκείνη είναι ένας άντρας με γόητρο, υψηλή κοινωνική και οικονομική θέση, και εξουσία. Θέλει να απολαμβάνει τον τίτλο της συζύγου ενός προσώπου «υψηλών προδιαγραφών» και τη δόξα εξ αντανακλάσεως που της προσφέρει η παρουσία του δίπλα της. Κάνει τα πάντα για να μην χάσει τη σχέση της. Βλέπει όλες τις άλλες γυναίκες σαν πιθανές αντιζήλους και τις χτυπάει αμείλικτα, υποβιβάζοντας ή κατηγορώντας τις. Η επίθεσή της απευθύνεται σε εκείνες, και σπάνια στον άπιστο ή δυνητικά άπιστο σύντροφό της.
Αν επέλεξες αυτή τη θεά, είναι πιθανό να έχεις τη Σελήνη σου στον Σκορπιό ή στον όγδοο οίκο ή σε όψη με τον Πλούτωνα. Μπορεί επίσης να υπάρχει όψη της Σελήνης σου με τον Άρη. Θα πρέπει να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση και να αναζητήσεις την ολοκλήρωση μέσα από κάτι δημιουργικό, αντί να διοχετεύεις την ενέργειά σου με τόσο καταστροφικό τρόπο για τις σχέσεις σου, αλλά και για σένα, γιατί φυσικά… ούτε εσύ περνάς καλά!
 
Αν διάλεξες την ΑΡΤΕΜΗ: Η Άρτεμις εκπροσωπεί τη δυναμική γυναίκα, τη γνήσια φεμινίστρια που ακολουθεί τα ιδανικά της και δεν έχει ανάγκη να υποστηρίζεται από άλλους για να εφαρμόσει εκείνο που πιστεύει. Στις ερωτικές σχέσεις της, προαπαιτούμενο είναι η απόλυτη ισότητα και ο σεβασμός από τη μεριά του συντρόφου της απέναντι στην προσωπική της ελευθερία. Η σκοτεινή πλευρά της είναι η δυσκολία να δημιουργήσει συναισθηματικούς δεσμούς. Αισθάνεται πιο άνετα με τις φιλίες της παρά με τις μακροχρόνιες αισθηματικές σχέσεις. Αν καταπιεστεί, μπορεί να αντιδράσει με απομάκρυνση και σκληρότητα απέναντι στα πιο κοντινά της πρόσωπα.
Αν η Άρτεμις σε γοητεύει, είναι πολύ πιθανό να έχεις τη Σελήνη σου στον Τοξότη ή τον Υδροχόο, ή σε όψη με τον Ουρανό ή τον Ερμή. Αυτή η Σελήνη ωθεί προς την ανεξαρτησία και τον ατομισμό. Οι γυναίκες που την έχουν δεν διστάζουν να αντιταχθούν σε οποιονδήποτε θέλει να τις βάλει σε καλούπια. Χρειάζεται όμως να αναζητήσουν την ισορροπία ανάμεσα στη συναισθηματική σύνδεση με κάποιο άλλο άτομο και στην ατομικότητά τους και να πάψουν να ταυτίζουν την αγάπη με την απώλεια της ελευθερίας τους.
 
Αν διάλεξες την ΑΘΗΝΑ: Η γυναίκα που βρίσκει κοινά στοιχεία με τη θεά Αθηνά, αναζητά την ολοκλήρωση μέσα από μια επιτυχημένη καριέρα και της αρέσει η δύναμη και η εξουσία. Είναι πολύ αποτελεσματική, δεν παρασύρεται από τα συναισθήματά της και δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να πετύχει τους στόχους της. Όταν φτάνει στην κορυφή δεν είναι διατεθειμένη να μοιραστεί όσα κατέκτησε, ούτε να κάνει υποχωρήσεις για χατίρι κανενός. Μπαίνει σε ανδροκρατούμενα πεδία και παλεύει με «αρσενικούς» τρόπους, ενώ αντιμετωπίζει με περιφρόνηση όσους θεωρεί αδύναμους και ηττοπαθείς. Σαν την ίδια τη θεά, μοιάζει να μην υπήρξε ποτέ παιδάκι και να έχει θάψει βαθιά τα θηλυκά χαρακτηριστικά της.
Αν βρίσκεις κοινά στοιχεία στην προσωπικότητά σου με τη θεά Αθηνά, είναι πιθανό να έχεις τη Σελήνη σου στον Αιγόκερω ή στην Παρθένο ή στον δέκατο οίκο. Μπορεί επίσης να σχηματίζει όψη με τον Κρόνο. Αυτά τα ζώδια και ο συγκεκριμένος πλανήτης τονίζουν την εκλογίκευση, την αποτελεσματικότητα και την ανάγκη για έλεγχο, όμως ταυτόχρονα συνδέονται με τη συναισθηματική απομάκρυνση και τη δυσκολία να διαχειριστεί κανείς τα συναισθήματά του.
 
Αν διάλεξες την ΕΣΤΙΑ: Τα χαρίσματα της γυναίκας που βρίσκει κοινά σημεία με την Εστία δεν είναι εμφανή, όμως αυτό δεν την απασχολεί, γιατί είναι επικεντρωμένη στην αναζήτηση της εσωτερικής της φύσης. Κρατιέται μακριά από όλους τους ανταγωνισμούς και τα παιχνίδια εξουσίας και μπορεί μερικές φορές να δίνει την αίσθηση της αδιάφορης και της… «αλλού». Οι άνθρωποι που έχουν μάθει να κρίνουν τους άλλους επιφανειακά, μπορεί να την αγνοήσουν ή να την υποτιμήσουν. Η θεά Εστία δεν απεικονιζόταν πουθενά και αυτό μπορεί να δείχνει την απουσία ενός προσωπείου, που ίσως και να είναι παραπλανητικό. Η γυναίκα αυτή όμως έχει φτάσει σε μια κατανόηση του εαυτού της, που την κάνει να νιώθει ολοκληρωμένη. Έτσι δεν αισθάνεται την ανάγκη να αφήσει το αποτύπωμά της στον κόσμο.
Αν έχεις κοινά σημεία με αυτή τη θεά, μπορεί η Σελήνη σου να βρίσκεται στον δωδέκατο οίκο ή να σχηματίζει όψη με τον Ποσειδώνα. Εκείνο που σου χρειάζεται όμως, είναι να δημιουργήσεις κάποιες άμυνες, ώστε να ξεθαρρέψεις και να βγεις περισσότερο στον έξω κόσμο, για να φτιάξεις σχέσεις με μεγαλύτερη ζεστασιά.
 
Αν διάλεξες την ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ: Η Περσεφόνη έχει την ικανότητα να μετατρέπεται σε εκείνο που θέλουν οι άλλοι από εκείνη, να παίζει δηλαδή κάθε φορά τον ρόλο που αισθάνεται ότι θα την κάνει πιο αρεστή στον σύντροφο, τη μαμά της, τα παιδιά της, τους φίλους της… Δεν έχει δική της άποψη για τις καταστάσεις που την αφορούν άμεσα. Αφήνει στους άλλους τη δικαιοδοσία αλλά και την ευθύνη να αποφασίσουν. Και η ίδια απλώς ακολουθεί. Είναι απίστευτα ευπροσάρμοστη σε διαφορετικές καταστάσεις, και επιμένει να παριστάνει την παιδούλα που οι άλλοι την οδηγούν στο πεπρωμένο της.
Αν αισθάνεσαι κάτι να σε συνδέει με τον μύθο και την προσωπικότητα της Περσεφόνης, είναι πιθανό να έχεις τη Σελήνη σου στον Καρκίνο ή στους Ιχθείς. Επίσης μια όψη Σελήνης- Αφροδίτης μπορεί να τονίζει έναν κάπως παθητικό και αδύνατο χαρακτήρα ή την φυγοπονία απέναντι στις δύσκολες αποφάσεις της ζωής. Για να ενηλικιωθείς και να ξεφύγεις από την ανωριμότητα του μικρού κοριτσιού, χρειάζεται να πάρεις τα ηνία στα χέρια σου και να πάψεις να αφήνεις σε άλλους τον έλεγχο των δικών σου υποθέσεων.
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 18-08-2016 00:00:00