blank
 
blank

Αφροδίτη στον Υδροχόο: ο έρωτας και η φιλία είναι αχώριστοι!

Αφροδίτη στον Υδροχόο: ο έρωτας και η φιλία είναι αχώριστοι!
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 

Αφροδίτη στον Υδροχόο

Η Αφροδίτη, ο πλανήτης που μας ωθεί να ερωτευτούμε, να παραδοθούμε και να καλοπεράσουμε, πέρασε στις 5 Μαρτίου στο ζώδιο της εκκεντρικότητας, τον Υδροχόο, ο οποίος πάνω απ’ όλα της εξασφαλίζει αποστασιοποίηση, ανωνυμία, αναγνωρίζει τις ποιότητές της, αλλά και της επιτρέπει να μην ανοίγει τα χαρτιά και τις προτιμήσεις της σε πρόσωπα.

Ο έρωτας γίνεται σφαιρικός

Στον έρωτα και τις σχέσεις δίνεται ένα πνεύμα ελευθερίας, ενώ η ανικανότητα δέσμευσης, η ανάγκη… αποδέσμευσης και η έλλειψη διάκρισης στους ανθρώπους, χαρακτηρίζουν τη περίοδο που η Αφροδίτη θα παραμείνει στον Υδροχόο.
 
Οι επαφές με τους άλλους ανθρώπους δέχονται πειραματισμούς, δοκιμάζονται και αξιολογούνται. Τα κλισέ και τα ταμπού αποκτούν ασήμαντη έως ανύπαρκτη επίδραση, ενώ τίποτα στον έρωτα και τις διαπροσωπικές σχέσεις δεν είναι μη ορθό, κατακριτέο ή μη αποδεκτό. Οι φυλετικές διαφορές λίγο ρόλο παίζουν ανάμεσα στους ενδιαφερομένους, ίσα ίσα που ευνοούνται επαφές με άτομα από άλλες κουλτούρες, τα οποία φέρνουν καινούργιες φιλοσοφίες και τον αέρα του μακρινού και άπιαστου.
 
Η Αφροδίτη αναζητεί πάντοτε τη πηγή ευχαρίστησης, ανασύρει επιθυμίες, αρέσκεται να έλκει και να έλκεται, αλλά θέλει να έχει πάντα ανοιχτή την προοπτική της διαθεσιμότητας, όσο αρνείται να συμμετάσχει συναισθηματικά.
 
Η Αφροδίτη στον Υδροχόο αναζητά το ιδανικό, αλλά και την ικανότητα να επικοινωνεί με τον άλλον σε ένα επίπεδο πνευματικά ανώτερο και λιγότερο γήινο και καθημερινό. Να χρησιμοποιεί δηλαδή το μυαλό, το πνεύμα, το χιούμορ, το όραμα και μέσα από αυτά να ανακαλύπτει κοινά στοιχεία με τον άλλον.
 
Ο έρωτας για αυτήν είναι ένα μείγμα φιλίας, έλξης, διαλόγου, συνεννόησης, ενώ εκεί που νιώθουμε πολύ κοντά με ένα άτομο, το ίδιο ξαφνικά απομακρυνόμαστε. Υπάρχει μια συναισθηματική αποστασιοποίηση, η οποία χρησιμεύει να μην κάνει τις σχέσεις πολύ κοντινές, προσωπικές, σε σημείο να μην κινδυνεύουμε να χάνουμε τον εαυτό μας μέσα στον άλλον, λόγω της προσκόλλησης.
 

Οι εραστές: τα παιδιά των λουλουδιών

Οι σχέσεις που τώρα δημιουργούνται κάτω από την επήρεια της Αφροδίτης στον Υδροχόο, χαρακτηρίζονται από αδυναμία για σταθερή κοινωνική δομή, δηλαδή ο ένας μπορεί να περιμένει μια πρόταση γάμου, ενώ ο άλλος να μην έχει στο νου του ούτε καν τη συμβίωση.
 
Το ζητούμενο, αλλά ταυτόχρονα και το μελανό σημείο σε όλη τη διάρκεια που θα παραμείνει η Αφροδίτη στον Υδροχόο, είναι η αυτονομία και το δικαίωμα να κάνουμε ό,τι θέλουμε, αξίες μη διαπραγματεύσιμες.
 
Η ζωδιακή της αυτή θέση, σχετίζεται και με το παρελθόν, με υποθέσεις που είχαμε κλείσει και στριμώξει στο χρονοντούλαπο άρον-άρον και μείναν ημιτελείς. Ίσως τώρα ξαναγυρίσουν, να μας υπενθυμίσουν την ανοιχτή μας υποχρέωση. Δεν αποκλείεται να βρεθούμε ανάμεσα στο αιώνιο δίλλημα, αυτό που αγαπά η Αφροδίτη στον Υδροχόο: Εραστές ή φίλοι;
 
Όσο και να μας ζορίσουν οι περιστάσεις να βάλουμε μια ταμπέλα στις σχέσεις που δημιουργούμε, δε θα το κάνουμε, αποφεύγοντας τις ετικέτες και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι και τα δύο, γιατί και τα δύο είναι απαραίτητα για την Αφροδίτη στον Υδροχόο: αρνείται να διαπράξει τη λεηλασία να διαχωρίσει τη φιλία από τον έρωτα και να εξουδετερώσει τον έρωτα μέσα από μία φιλία!
 
Για αναλυτικές προβλέψεις όσον αφορά το ζώδιο σας, διαβάστε τα σχετικά άρθρα μας.
 
 
Από την Ματίνα Πάτζαλη
Ημερομηνία Τροποποίησης: 07-03-2014 00:00:00
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.
Αποδέχομαι