blank
 
blank

Αφροδίτη στον Ζυγό: O έρωτας μέσα από το… σαβουάρ βιβρ!

Αφροδίτη στον Ζυγό: O έρωτας μέσα από το… σαβουάρ βιβρ!
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 6
 

Αφροδίτη στον Ζυγό

Η Αφροδίτη συμβολίζει την έλξη, τον έρωτα, την εκλεπτυσμένη ερωτική επικοινωνία, τη καλλιέργεια που προηγείται ενός ταιριάσματος, χαρίζοντας του φινέτσα και αξιοπρέπεια. Στις 8 Νοεμβρίου η Αφροδίτη εισέρχεται στο Ζυγό, μία θέση που τη βοηθά να εκπέμψει στο μέγιστο τα θετικά της στοιχεία, ασκώντας πιο εύκολα έλξη, κερδίζοντας συμπάθεια, δημιουργώντας επιθυμία για κοινωνική διάκριση, για καλοπέραση και αναγνώριση, ακόμα και μέσα στα πιο απλά πράγματα. Μεγάλη σημασία δίνεται στο τρόπο που κινούμαστε, που μιλάμε, που ζούμε. Κατά πόσο τηρούνται κάποια στάνταρντς, ικανά να εντυπωσιάσουν τον περίγυρό μας.
 
Γι’ αυτό, όσο η Αφροδίτη παραμείνει στο Ζυγό (μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου), θα υπάρξει η ανάγκη να ομορφύνουμε, να φροντίσουμε τον εαυτό μας, το σπίτι μας, να ξοδέψουμε χρήματα για καλλωπισμό, ταξίδια, καλό φαγητό, εξόδους. Ένας έρωτας για το εξεζητημένο, το αριστοκρατικό, το καλαίσθητο. Όλα αυτά θα ενισχύσουν στη ψυχολογία μας, χαρίζοντάς μας μια ευχέρεια στην επικοινωνία και τη συνύπαρξη μας με τους άλλους. Ειδικά αυτή η συνύπαρξη, η ανοχή και η κατανόηση είναι που μπορούν να οδηγήσουν σε νέου είδους συνεργασίες, αλλά και φρέσκους έρωτες.
 
Το διάστημα αυτό θα γίνουμε πιο διπλωμάτες, προσανατολισμένοι στην ιδέα πως χρειαζόμαστε τον άλλον. Πως λάμπουμε μέσα από το σύντροφο, τον εραστή, αυτόν που έχει επιλέξει η καρδιά μας. Είτε με τη μορφή του έρωτα, είτε με συνεργασίες που θα προκύψουν από το πουθενά. Η μοναξιά είναι αταίριαστη στις ανάγκες μας, άρα και μη αποδεκτή, αντικαθίσταται από τη φιλία, τη συντροφικότητα, τη σχέση.
 
Ειδικά το θέμα “σχέση” θα έχει τη τιμητική του τον μήνα αυτό, αφού θα μας απασχολήσει όσο τίποτα άλλο. Ο τρόπος προσέγγισης αλλάζει, η επιθετικότητα μετριάζεται, το κυνήγι και η κατάκτηση γίνονται με τρόπο κομψό, προσεκτικό, καλλιεργημένο. Αξία δίνεται πλέον όχι στην επιπόλαιη σύναψη σχέσης, αλλά στη συντροφικότητα, στην αρμονία, στη βαθιά αγάπη, τη συνύπαρξη.
 
Παλιά τραύματα στις σχέσεις, έχουν την ευκαιρία τώρα να επουλωθούν, αφού η τάση για δικαιοσύνη και ίση κατανομή των λαθών, που φέρνει η Αφροδίτη στο Ζυγό, θα ωφελήσουν την επανασύνδεση και την αρμονία. Ένα ισχυρό όπλο στην υπηρεσία του έρωτα, θα είναι ο λόγος, αλλά και ο ρομαντισμός. Αποκτάμε επικοινωνιακή ικανότητα με πειθώ, διπλωματία και καλούς τρόπους.

Αφροδίτη σε τετράγωνο με Πλούτωνα: Η σκοτεινή πλευρά του έρωτα!

Όλα αυτά όμως, μέχρι τις 21 του μηνός, που η Αφροδίτη θα σχηματίσει όψη τετραγώνου με το Πλούτωνα από τον Αιγόκερω, πράγμα που σημαίνει πως οι καλοί τρόποι, η ανεκτικότητα και οι ειρηνικές σχέσεις, θα εγκαταλείψουν τη καθημερινότητά μας για μερικές μέρες. Μέχρι το τέλος του μήνα θα υπάρξει μία τεταμένη κατάσταση ανάμεσα στους συντρόφους και τους εραστές. Εγωισμός, άγαρμπη διεκδίκηση, εμμονές, φόβος απώλειας και ίντριγκα, αποτελούν τα συστατικά που ακόμα και ένα φιλμ νουάρ θα ζήλευε.
 
Τον θαυμασμό στο πνεύμα του άλλου, τον αντικαθιστούμε με τη προσπάθεια να το τιθασεύσουμε, να το λεηλατήσουμε ή και να το εκμηδενίσουμε. Ο λόγος που ωθούμαστε σε τέτοιου είδους συμπεριφορές, είναι ο φόβος της απώλειας ή της απόρριψης, με αποτέλεσμα το πάθος, η ζήλεια και η εμμονή να ρίξουν τη σκιά τους στις προσωπικές σχέσεις, για όσο διαρκέσει η όψη αυτή. Αλλά και οι συνεργασίες θα επηρεαστούν ανάλογα, με διάθεση αδιαλλαξίας, ανταγωνισμού και επίδειξης ισχύος.
 
Η Αφροδίτη στον Ζυγό, έχει ζητούμενο την ισορροπία στις σχέσεις. Να ανήκει. Να ζευγαρώσει. Να συντροφεύεται. Να συνθηκολογεί με τη δέσμευση. Κάτω από το βάρος του Πλούτωνα διαταράσσεται η γαλήνη, δίνοντας τη θέση της σε ακραία, αρνητικά αισθήματα, κάνοντας τις σχέσεις των ανθρώπων απρόβλεπτες, έντονες και ασταθείς. Με μια διάθεση κτητικότητας, ίσως αναγκαστούμε να εμπλακούμε σε ερωτικούς αγώνες, που σκοπό έχουν να καλύψουν φοβίες, ανασφάλειες και προδοσίες. Μπορεί, στη προσπάθειά μας να επιβληθούμε, να γίνουμε… μικροί δικτάτορες και καταπιεστικοί εραστές.
 
Το διάστημα αυτό, οι καταστάσεις που μπορεί να βιώσουμε ίσως είναι καθοριστικές, ενώ κάποιοι θα δουν να ανατρέπεται η μέχρι τώρα ζωή τους, μέσα από μία σχέση. Επίσης, ακόμα και αν έχουμε καταφέρει αυτό που θέλουμε, ακόμα και αν έχουμε κατακτήσει αυτόν για τον οποίο χτυπά η καρδιά μας, μέσα μας θα κυριαρχεί ο φόβος της απώλειας, ο φόβος πως την επόμενη μέρα ίσως βρεθούμε μόνοι.
 
Ακόμα και στις μακροχρόνιες σχέσεις θα υπάρξει ένα ταρακούνημα, αλλά θα εξαρτηθεί από τους χειρισμούς μας και το πόσο γερά είναι τα θεμέλια. Ίσως βγουν στην επιφάνεια προδοσίες, σκοτεινές ερωτικές υποθέσεις δικές μας ή του συντρόφου, δημιουργώντας σκάνδαλα.
 
Ωστόσο, θα υπάρξουν και οι υπερτυχεροί, που θα ζήσουν ένα ειδύλλιο εμπλουτισμένο με πάθος, ένταση, αλλά και διαπλοκή. Με υπερβολικά έντονη έλξη, αλλά και με διενέξεις, ξεσπάσματα και ζήλειες.

Το διάστημα αυτό, καλό θα είναι να ξεχωρίσουμε τις επιθυμίες από τις ανάγκες μας. Ικανοποιώντας τις ανάγκες, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να επιτευχθούν οι επιθυμίες, αρκεί να θέσουμε προτεραιότητες!

Για αναλυτικές προβλέψεις, όσον αφορά τα αισθηματικά και επαγγελματικά, διαβάστε τα ζώδια σήμερα.

Από την Ματίνα Πάτζαλη
Ημερομηνία Τροποποίησης: 08-11-2015 15:28:00
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.
Αποδέχομαι