blank
 
blank

O Άρης στους Ιχθείς στις 12 Ιανουαρίου 2015: Το συναίσθημα σε πρώτο πλάνο!

O Άρης στους Ιχθείς στις 12 Ιανουαρίου 2015: Το συναίσθημα σε πρώτο πλάνο!
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 21
 

Άρης στους Ιχθείς: Dont break my heart

Στις 12 Ιανουαρίου, ο Άρης, ο ενεργητικός και διεκδικητικός πλανήτης, εισέρχεται στους Ιχθείς όπου θα παραμείνει μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, κάνοντας μας να κατεβάσουμε γκάζια, να θαυμάσουμε τον έρωτα και να θέσουμε στόχο όχι σεξουαλικό, αλλά πρωτίστως συναισθηματικό.
 
Η αλήθεια είναι πως το ζώδιο των Ιχθύων είναι παράταιρο για τον Άρη, ο οποίος εκεί δεν εκδηλώνει όλη του την ενέργεια και ζωτικότητα. Έχοντας μια εξαιρετικά ανταγωνιστική ποιότητα, συχνά βάρβαρη, ο Άρης ζορίζεται, περιορίζεται και εν τέλει, επιδρά με τρόπο έντονα ονειροπόλο, ευαίσθητο και απρόβλεπτο.
 
Καθοριστική η επίδρασή του στον έρωτα, αν και πρωτίστως ευνοεί τα ζώδια του Νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθείς) και της Γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως), επιδρώντας στη φαντασία, η οποία ίσως και να μην έχει όρια, αλλά και την έμπνευση, η οποία το διάστημα αυτό κάνει θαύματα.
 
Ο Άρης στους Ιχθείς επιδρά στην φαντασία, δημιουργώντας ένα περιβάλλον κατάλληλο για ρομαντισμό, όνειρο και ειδύλλιο. Είναι του “όλα ή τίποτα”. Το σεξ παίρνει διαστάσεις ιερής υπόθεσης, σαν κάτι το ιδιαίτερο μεταξύ δύο ανθρώπων, με ουσία και σεβασμό.
 
O Άρης βεβαίως αντιπροσωπεύει την επίτευξη των στόχων, με ποιο τρόπο κυνηγάμε το σκοπό μας, πως διεκδικούμε, το βαθμό επιθετικότητας που έχουμε. Στον Ιχθύ η δύναμη αυτή είναι μειωμένη, όπως μειωμένη είναι και η πρακτικότητα στην καθημερινότητα.
 
Φυσικά, στα ερωτικά είμαστε αναποφάσιστοι, βασιζόμενοι στη γνώμη των άλλων. Σαν να έχουμε αποθέσει αποφάσεις, διαθέσεις και επιθυμίες στα χέρια των άλλων και ανάλογα με τη γνώμη τους, προχωράμε. Τα αισθήματά μας είναι η βάρκα που μας ταξιδεύει, αλλά δεν αρκεί να μας προφυλάξει από τις τρικυμίες. Ευτυχώς, έχουμε οδηγό τη διαίσθησή μας και αποφεύγουμε κάποια ναυάγια. Ο τρόπος διεκδίκησης αλλάζει, γίνεται πιο έμμεσος και παρασκηνιακός, δεν μας αρέσει να αποκαλύπτονται οι προθέσεις μας, κρατώντας επτασφράγιστα μυστικά.
 
Η διαίσθησή μας τουλάχιστον, μας βοηθά και μας καθοδηγεί, αν και πολλές φορές για ένα ζήτημα θα αλλάξουμε πορεία και γνώμη. Το ένστικτο λοιπόν λειτουργεί θαυμάσια, κάτι δηλαδή που βοηθά να αντιλαμβανόμαστε τις σκέψεις, προθέσεις και διαθέσεις του άλλου, πριν ακόμα τις εκφράσει.
 
Φυσικά, υπό αυτές τις συνθήκες, μας είναι δύσκολο να διαχωρίσουμε τη καθαρή σεξουαλική διάθεση από τον έρωτα. Γεγονός που οδηγεί στην αναζήτηση αγνών αισθημάτων, συχνά πλατωνικών. Στην περίπτωση όμως που συναισθηματικά νιώθουμε πως παραμένουμε ελλιπείς και ακάλυπτοι, με ευκολία στρέφουμε το βλέμμα αλλού, αλλάζοντας τα αντικείμενα του πόθου σαν… πουκάμισα. Ναι, δεν είναι περίοδος κατάλληλη για δεσμεύσεις, αλλά για φλερτ, απιστίες και νέες, όμορφες εμπειρίες. Ο Άρης στους Ιχθείς μας κάνει ασυγκράτητους, αδέσμευτους και με ροπή σε διπλές σχέσεις και επιπόλαιες περιπέτειες.
 
Ωστόσο, η αναζήτηση της ασφάλειας και του ιδεαλισμού θα μας απομακρύνει από το μέτρο, αφού το ζώδιο των Ιχθύων φτάνει σε συναισθηματικές υπερβολές, ενώ οι αποφάσεις μας καθυστερούν, αφού προς κάθε τι είμαστε διστακτικοί, αναβάλλοντας, ματαιώνοντας και αλλάζοντας συνεχώς γνώμες. Τα συναισθήματα συγκεχυμένα, εύκολα μας αποπροσανατολίζουν, κάνοντας μας θύμα των περιστάσεων, ευκολόπιστους και χωρίς πυγμή.
 
Το θετικό είναι όμως, είναι πως προσαρμοζόμαστε εύκολα στις ανάγκες του άλλου και αν υπάρξει ανάγκη, ξεγλιστράμε από τα δύσκολα, με την ευκολία του ψαριού και συμπάσχουμε αρκετά με όποιον έχει ανάγκη, συντηρώντας την ανθρώπινη πλευρά μας.

Άρης σε σύνοδο με Ποσειδώνα: συναίσθημα ή επιβίωση;

Στις 20 Ιανουαρίου ο Άρης σχηματίζει όψη συνόδου με το Ποσειδώνα στους Ιχθείς, μία όψη επίσης αταίριαστη, αν λάβουμε υπόψιν τη φύση και τη λειτουργία των δύο πλανητών. Από τη μία η επίτευξη των στόχων, ο αγώνας μας, η κατάκτηση και η επιθυμία σαν μέσο επιβεβαίωσης του Εγώ, ενώ από την άλλη, η τάση για παραίτηση, η απάθεια και η απορρόφηση του Εγώ μας από το περιβάλλον και τους άλλους. Όσο επιτυγχάνονται και πραγματοποιούνται κάποιες επιθυμίες, τόσο κατόπιν μας κυριεύει ένα αίσθημα μελαγχολίας και τύψεων. Ένα συναίσθημα που λειτουργεί επίσης ανασταλτικά, όσον αφορά τη συμπεριφορά μας στον έρωτα, αλλά και σε όλες τις εκφάνσεις της προσωπικής μας ζωής, περιορίζοντας τις κινήσεις μας. Εισάγουμε δηλαδή λόγω ενοχών, έναν αυτοπεριορισμό.
 
Αυτό δημιουργεί πρακτικά προβλήματα τις μέρες που ο Άρης θα παραμείνει πολύ κοντά στον Ποσειδώνα, απομακρύνοντας στόχους από κοντά μας. Το ζητούμενο είναι να εστιάσουμε εντελώς συγκεκριμένα και με ελεγχόμενα αισθήματα στην πραγματοποίηση τους, χωρίς να χάσουμε και άλλες ευκαιρίες. Η αλήθεια είναι πως θα γίνουμε περισσότερο ευαίσθητοι στο τι θέλουν οι άλλοι, παρά εμείς, βοηθώντας τους έτσι στο σκοπό τους σε βάρος του δικού μας. Ας προσέξουμε να μην εξαπατηθούμε, να μη πέσουμε σε παγίδες, επαγγελματικές και ερωτικές, όπως επίσης και να μην εμπλακούμε σε περίεργες δουλειές και ιστορίες. Όσο καθαρές και να φαίνονται απ’ έξω.
 
Ωστόσο, είναι συχνό το φαινόμενο να μην έχουμε ηθικούς φραγμούς, ειδικά αν μπλεχτούμε με άτομα που μας ξεσηκώνουν και ευνοούν τον παράνομο τρόπο ζωής. Παράλληλες σχέσεις, απιστίες, καταπάτηση όρκων και υποσχέσεων, πλέκουν ένα πολύχρωμο αλλά σκιερό μοτίβο, που για ένα διάστημα θα καθορίσει τη ζωή μας.
 
Και μην ξεχνάτε να παρακολουθείτε τις αναλυτικές προβλέψεις σας από τον Γιώργο Ματσάγγο για όλα τα ζώδια, στην τηλεοπτική εκπομπή μας.
 
 

Σχετικά άρθρα

Αστρολογικές προβλέψεις 12 ως 18 Ιανουαρίου 2015, από τον Γιώργο Ματσάγγο. «Έρωτας ψεύτης», με τον Άρη στους Ιχθείς και ουράνιες αγάπες του Γενάρη σε «τοπίο στην ομίχλη»!

Οι αστρολογικές ετήσιες προβλέψεις 2015 για όλα τα ζώδια, από την Ολυμπία Χριστοδουλή.

Άρης στους Ιχθείς μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου. Προβλέψεις για τα ζώδια. Από την Ρένα Μεντάκη

Το Μεγάλο Ωροσκόπιο του Ιανουαρίου και οι αστρολογικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια, από τον Γιώργο Ματσάγγο.

Από την Ματίνα Πάτζαλη
Ημερομηνία Τροποποίησης: 10-01-2015 15:37:00
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.
Αποδέχομαι