blank
 
blank

Οι αστρολογικές προβλέψεις 14 - 17 Οκτωβρίου: Η Πανσέληνος στον Κριό.

 
Οι αστρολογικές προβλέψεις 14 - 17 Οκτωβρίου: Η Πανσέληνος στον Κριό.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 1
 

Οι αστρολογικές προβλέψεις 14 – 17 Οκτωβρίου 2019. Μάθε πως η Πανσέληνος στον Κριό θα επηρεάσει το ζώδιο σου.

Sponsored Links

Πανσέληνος στον Κριό: Κάντο κι ας είναι λάθος!

H Πανσέληνος κορυφώνεται τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στις 11,07 μμ, στην 20η μοίρα του άξονα Κριού- Ζυγού.

Ο Κριός είναι η ζωή. Ο λόγος για να υπάρχει ροή και εξέλιξη. Μέσα από τον Κριό ξαναθυμόμαστε την χαρά που αναβλύζει από ένα μικρό παιδί όταν ανακαλύπτει τον κόσμο.

Όταν είμαστε παιδιά, κάθε τι γύρω μας ήταν ένας ολόκληρος κόσμος. Λέγαμε αυτό που σκεπτόμαστε χωρίς να έχουμε κανένα φίλτρο, ενθουσιαζόμαστε με όλα και κάναμε φίλους με μεγάλη ευκολία. Όταν κάτι δεν μας άρεσε, το δείχναμε χωρίς ούτε να το σκεφτούμε πολύ, ούτε να μας νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι για εμάς.

Ο αυθορμητισμός πρωτοστατούσε! Και ήταν αυτός που μας παρακινούσε να κάνουμε πράγματα, να τρέχουμε από δω και από εκεί να ανακαλύψουμε χίλια δυο ερεθίσματα που μας κέντριζαν το ενδιαφέρον. Εδώ δεν υπήρχε το “κάνω λάθος”, γιατί δεν μας ένοιαζε! Και τι έγινε που κάναμε λάθος; Πάμε παρακάτω με αμείωτο το ενδιαφέρον της ανακάλυψης!

Μεγαλώνοντας μάθαμε να τα περνάμε όλα από φίλτρα… να μην κάνουμε καμία κίνηση χωρίς να την σκεφτούμε απ όλες τις πλευρές. Aκόμα και απλά πράγματα αποφεύγονται αν δεν έχουν σκοπιμότητα. Χάσαμε τον ενθουσιασμό μας, τη διάθεση για ζωή και κυρίως έχει φύγει αυτή η “σπίθα” από το βλέμμα, που σηματοδοτεί την χαρά της ζωής και της δράσης.

Ο φόβος να μην κάνουμε λάθος, να μην πονέσουμε, μας κρατά σε μια άβουλη, στεγνή καθημερινότητα, από την οποία λείπει το βασικό της συστατικό: Η δράση και η χαρά!

Αυτό ακριβώς έρχεται να σου θυμίσει η Πανσέληνος αυτή, πως η χαρά δεν βρίσκεται στα “πρέπει” ή στην καθημερινή καταπίεση του να τα τελειώσεις όλα όπως έχεις προγραμματίσει. Με αυτόν τον τρόπο απλά καταπιέζεσαι, αφού αν και δεν το θέλεις, σφίγγεις τα δόντια και το κάνεις, επειδή έτσι πιστεύεις πως πρέπει να γίνει... Η χαρά της ζωής κρύβεται στο να αναζητήσεις λόγους που θα σε κινητοποιήσουν, χωρίς δεύτερες σκέψεις και περιορισμούς και διλλήματα όπως, “άραγε πρέπει, άραγε μπορώ”;

Μπείτε στο παιχνίδι με ενθουσιασμό, με τόλμη, με διάθεση, χωρίς να σκέφτεστε αν αυτό που κάνετε είναι σωστό ή λάθος. Ζήστε τη μαγεία του αυθορμητισμού, εκδηλώστε αυτά που νιώθετε, δίχως να σκέφτεστε αν πράγματι μπορείτε να το κάνετε! Ναι, ο κύκλος αυτός μας προτρέπει να επιτρέψουμε στο παιδί μέσα μας να χαρεί!

Τα φώτα (Ήλιος, Σελήνη) σχηματίζουν δύο σημαντικές όψεις, που θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά η μια με την άλλη. Ήλιος και Σελήνη σε όψη με Δία και τετράγωνο με Πλούτωνα.

Ποιος είπε ότι η αλλαγή είναι εύκολη υπόθεση;

Μα, σκέψου: Ο μεγαλύτερος σαμποτέρ του εαυτού σου είσαι εσύ! Ζούμε σε μια εποχή που όλα γύρω μας καλλιεργούν το φόβο. Οι ειδήσεις, τα Μέσα Ενημέρωσης, όλα στρέφονται γύρω από το κακό, τη δυστυχία, την έλλειψη. Αυτό γιγαντώνει τον φόβο και γεμίζει την ψυχή σου με αρνητισμό.

Σου λένε πως το πρόβατο που το “σκάει” από το μαντρί, το τρώει ο λύκος, αλλά δεν σου λένε πως το πρόβατο που μένει στο μαντρί το σφάζει ο κτηνοτρόφος! Είσαι μοναδικός και αναντικατάστατος, αλλά κανείς δεν σου το έχει πει... Δεν το ξέρεις! Ξέρεις μόνο πως συμμετέχεις σε έναν κόσμο που ζει με τη φράση “Ουδείς αναντικατάστατος”.

Έτσι μεγάλωσες. ‘Έτσι σου έκοψαν τα φτερά. Γι’ αυτό και δεν μπόρεσες ποτέ να πετάξεις.

Οι επιλογές μας στηρίζονται σε δύο συναισθήματα: στην αγάπη και στον φόβο. Οι δικές σου; Το κάλεσμα του Πλούτωνα αφορά την ανάγκη να αναγνωρίσεις μέσα σου την πολύτιμη ύπαρξη σου. Να τη σεβαστείς και την τιμήσεις όπως της αξίζει. Να αναγνωρίσεις τους λόγους που καλλιεργούν τον φόβο σου και να καταλάβεις πως στη ζωή αυτή δεν υπάρχει τίποτα που χρειάζεται να φοβάσαι.

Κι εδώ να σπάσεις τις αλυσίδες και να βγεις στο φως. Εκεί που υπάρχει η ζωή και η χαρά. Εκεί που θα δημιουργήσεις τις δικές σου ευκαιρίες. Ή εκεί που θα αξιοποιήσεις αυτές που ανοίγονται μπροστά σου.

Αυτές που σου φέρνει ο Δίας. Βέβαια, οι ευκαιρίες της περιόδου αυτές δεν είναι απλές ή εύκολες. Έχουν να κάνουν με εσένα και το κατά πόσο θα μπορέσεις να τις αναληφθείς και να τις αξιοποιήσεις. Αυτό θα γίνει μόνο αν φτάσεις στο σκοτεινότερο σου σημείο και αναδυθείς καθαρός.

Ο Καζαντζάκης λέει, πως ‘’Για να φτάσεις στον ουρανό, πρέπει να πάρεις φόρα από τον πάτο της κόλασης’’

Και αυτή είναι η αρχή σου.

Ξεκίνα να κατεβαίνεις λοιπόν...

Ο Άρης κυβερνήτης της Πανσελήνου στον Ζυγό, βρίσκεται σε δύσκολη θέση, δεν μπορεί να στηρίξει την δυναμική δράση και διεκδίκηση. Κατά συνέπεια, καλό είναι στον κύκλο αυτόν να δίνεις χρόνο στο όποιο σχέδιο να εξελιχτεί, χωρίς να το πιέζεις. Ίσως ακόμα και ζητήματα που ξεκίνησαν στη Νέα Σελήνη του μήνα στις 28 του Σεπτέμβρη, να μην έχουν την δυναμική να ολοκληρωθούν ακόμα και να χρειάζονται κάτι παραπάνω για να κλείσουν.

Ο Ερμής σχηματίζει δύο όψεις, τόσο το εξάγωνο του με τον Κρόνο, αλλά κυρίως το τρίγωνο με τον Ποσειδώνα. Η φαντασία και η έμπνευση, μπορούν να γειωθούν στην πραγματικότητα και να σου δώσουν το κίνητρο που αναζητάς για να κινητοποιηθείς.

Την επιρροή της Πανσελήνου εισπράττουν οι Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι, που θα χρειαστεί να αλλάξουν οπτική, να δουν τα πράγματα και τους στόχους τους από άλλη γωνία, για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν την δυναμική της περιόδου.

Θέματα σχέσεων, συνεργασιών, επαγγελματικά, έρχονται στο προσκήνιο, σε ένα κλίμα που μπορεί να τους ζορίσει αφενός, αφετέρου, όμως, καλούνται να αντιληφθούν την ουσία για να προχωρήσουν.

Καλή και δημιουργική Πανσέληνο σε όλους!

Ολυμπία Χριστοδουλή
Ημερομηνία Τροποποίησης: 15-10-2019 12:00:00