blank
 
blank

Οι αστρολογικές προβλέψεις 4 - 6 Ιανουαρίου 2018: Νέα Σελήνη & μερική Ηλιακή Έκλειψη.

Οι αστρολογικές προβλέψεις 4 - 6 Ιανουαρίου 2018: Νέα Σελήνη & μερική Ηλιακή Έκλειψη.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 1
 

Οι προβλέψεις αστρολογίας από 4 έως 6 Ιανουαρίου. Μάθε πως η Νέα Σελήνη και η μερική Ηλιακή Έκλειψη θα επηρεάσουν το ζώδιο σου.

Αυτές τις πρώτες μέρες του χρόνου, η Νέα Σελήνη που συνοδεύεται από μια μερική Ηλιακή έκλειψη, την πρώτη του 2019, έρχεται να ανανεώσει την ελπίδα σου, δείχνοντας σου πως τα πράγματα και μπορούν και θα πάνε καλά! Κορυφώνεται την Κυριακή, στις 3.28 πμ, στην 15η μοίρα του Αιγόκερου, και φαίνεται να είναι… εκείνη η θετική ματιά που όλοι λίγο έως πολύ χρειαζόμαστε, για να αρχίσουμε να λειτουργούμε!

Sponsored Links

Μερική Ηλιακή Έκλειψη

Έκλειψη είναι το φαινόμενο κατά το οποίο επηρεάζεται η φωτεινότητα ενός ουράνιου σώματος, είτε διότι εισέρχεται στη σκιά ενός άλλου ουράνιου σώματος, είτε διότι ένα άλλο ουράνιο σώμα εισέρχεται ανάμεσα σε εκείνο και τον παρατηρητή. Η έκλειψη είναι μία μορφή συζυγίας.

Συνήθως, ο όρος έκλειψη χρησιμοποιείται για την περιγραφή μιας έκλειψης Ηλίου ή μιας έκλειψης Σελήνης. Η έκλειψη Ηλίου μπορεί να είναι μερική, όταν ο παρατηρητής στη Γη βλέπει τη Σελήνη να καλύπτει ένα τμήμα από τον δίσκο του Ήλιου, ολική όταν η Σελήνη καλύπτει ολόκληρο τον Ηλιακό δίσκο ή δακτυλιοειδής όταν η Σελήνη αφήνει ακάλυπτη την περιφέρεια του Ηλιακού δίσκου ο οποίος μοιάζει με φωτεινό δαχτυλίδι. Η Ηλιακή έκλειψη του Γενάρη είναι μερική.

Σε κάθε Νέα Σελήνη, παρουσιάζεται το κλείσιμο ενός κύκλου και η αρχή ενός καινούργιου. Η επιρροή της διαρκεί συνήθως για 4 εβδομάδες, ενώ στις εκλείψεις περίπου έξι μήνες ή και περισσότερο.

Η πρώτη και πιο σημαντική επιρροή στην Αστρολογία είναι η όψη της συνόδου. Στη Νέα Σελήνη του Ιανουαρίου έχουμε τη σύνοδο του Ηλίου και της Σελήνης και αυτό σημαίνει πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά στον ορίζοντα των στόχων μας. Είναι η στιγμή να αφήσουμε πίσω μας θέματα ή κακές συνήθειες του παρελθόντος και να ατενίσουμε με αισιοδοξία τα νέα μας όνειρα.

Νέες ενάρξεις, είτε σαν σχεδιασμός είτε σαν υλοποίηση, μπορούν να βρουν πρόσφορο έδαφος να εξελιχθούν. Την έκλειψη αυτή, ακολουθεί και η επόμενη στις 21 Ιανουαρίου, που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στα θέματα που ανοίγει η πρώτη.

Νέα Σελήνη & Μερική Ηλιακή Έκλειψη στον Αιγόκερω

Στη ζωδιακή περιοχή του Αιγόκερου, συσσωρεύεται όλη η ανάγκη της επιβεβαίωσης και της δημιουργίας πρακτικών επιτευγμάτων. Ένα ζώδιο γήινο και μελαγχολικό, κινείται μέσα από την βασική του ανάγκη: να αποκτά και να διατηρεί. Και αυτός ο χαρακτηρισμός είναι το βασικό χαρακτηριστικό του ζωδίου. Ο Κυβερνήτης του Κρόνος, του επιβάλλει σαφή όρια,  έτσι ώστε να μπορέσει να πειθαρχήσει στις παρορμήσεις του και να στραφεί στην ουσία του στόχου του, που δεν είναι άλλος από το να πετύχει. Στο όνομα αυτής της επιτυχίας, θα αφήσει πιο πίσω πολλά από αυτά που μπορεί να επιθυμεί αλλά δεν είναι μέσα στα πρώτα του ενδιαφέροντα. Γι αυτόν η επιτυχία είναι συνυφασμένη με την ταυτότητα της ύπαρξής του.

Μια Νέα Σελήνη και έκλειψη στο ζώδιο αυτό, δεν θα μπορούσε παρά να έχει και σαν κεντρικό της άξονα την επαγγελματική εξέλιξη σου.

Είναι μια θαυμάσια στιγμή, να θέσεις νέους στόχους, να δεις με μια άλλη οπτική όλα όσα συμβαίνουν γύρω σου, να αξιολογήσεις με διαφορετικό τρόπο τα δεδομένα σου και να ανακαλύψεις ευκαιρίες που ενδεχομένως δεν είχες δει μέχρι τώρα.

Κυβερνήτης της έκλειψης αυτής είναι ο Κρόνος, σε μια ανοιχτή σύνοδο με τον Ήλιο και την Σελήνη.

Να θυμάσαι πως ότι ανοίγει τώρα σαν ευκαιρία ή ακόμα και ότι θέλεις εσύ να ανοίξεις, χρειάζεται να είσαι προετοιμασμένος και πως θα χρειαστεί να δουλέψεις πολύ και σκληρά γι αυτό.

Ο Κρόνος δεν χαρίζεται, αλλά απαιτεί… μόχθο, κούραση, στέρηση, και αδιάκοπο αγώνα για την επιτυχία σου. Μόνο έτσι όμως θα μπορούσε να είναι! Το ερώτημα είναι; Πόσο αποφασισμένος είσαι? Που θέλεις να φτάσεις, και τι σκοπεύεις να θυσιάσεις γι αυτό?

Αν απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα μπορείς να ελπίζεις σε μια πολύ σημαντική διαδρομή στο επόμενο διάστημα!

Ο Ήλιος και η Σελήνη σε όψη εξαγώνου με τον Ποσειδώνα.

Ότι κάνεις πρέπει να το κάνεις με την ψυχή και την καρδιά σου. Καμία επιτυχία δεν επιτυγχάνεται, αν δεν βάλεις σε αυτή όλο σου το “Είναι” και κυρίως αν δεν μάθεις να συνυπάρχεις, να κατανοείς και να συνεργάζεσαι με τους γύρω σου. Η έκλειψη αυτή έχει μια ιδιαίτερη αρμονία και φωτίζει κάθε τι δημιουργικό. Οι τέχνες μπορεί να γίνουν μια φωτεινή διέξοδος ή αν είσαι καλλιτέχνης να σου δώσει ένα κίνητρο, μια έμπνευση ή ακόμα και τη δυνατότητα να προωθήσεις την δουλειά σου.

Μια σημαντική πηγή πληροφοριών το διάστημα αυτό είναι τα όνειρά σου και η διαίσθησή σου, που μπορούν να σου προσφέρουν πολύτιμα στοιχεία σε ότι μπορεί να σε ενδιαφέρει, γι αυτό είναι σημαντικό να ακούς τα “κοσμικά μηνύματα”.

Παράλληλα όμως είναι μια εξαιρετική στιγμή, για να ανασύρεις από μέσα σου, όλα εκείνα τα ευγενικά συναισθήματα της προσφοράς, της φροντίδας, της ενσυναίσθησης και να δώσεις απλόχερα στους γύρω σου, βελτιώνοντας αισθητά τις σχέσεις σου με τα κοντινά σου πρόσωπα.

Το εξάγωνο του Κρόνου με τον Ποσειδώνα, σου προσφέρει την ευκαιρία να οργανώσεις και να προωθήσεις τις πνευματικές σου επιδιώξεις σε ένα πιο πρακτικό επίπεδο. Είναι μια εξαιρετική στιγμή να οικοδομήσεις το όνειρό σου, να το χτίσεις από την αρχή όπως εσύ θέλεις και να φτάσεις στην κορυφή που εσύ έχεις επιλέξει.

Κυβερνήτης του ωροσκόπου της Έκλειψης αυτής για την Αθήνα είναι ο Άρης. Ένας Άρης στον Κριό, παντοδύναμος μέσα στον 5ο οίκο του χάρτη.

Υπάρχει διάχυτη η τάση και η όρεξη για δημιουργία, και αυτό μπορεί να οδηγήσει στην ανάληψη πρωτοβουλιών και τη δράση. Είναι μια εξαιρετικά δημιουργική εποχή που μπορεί να φέρει πολύ σημαντικά επιτεύγματα!

Συνοψίζοντας ο κύκλος αυτός της Νέας Σελήνης και Έκλειψης, ανοίγει ένα παράθυρο στο φώς! Είναι η στιγμή που πολλά από τα όνειρα σου μπορεί να περάσουν σε μια πιο πρακτική φάση και να υλοποιηθούν.

Είναι στο χέρι σου να αδράξεις κάθε ευκαιρία που έρχεται στο δρόμο σου ή να δημιουργήσεις καινούργιες. Η επιλογή είναι στο χέρι σου και στην πίστη σου!

Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι, αλλά και Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθύες του δευτέρου δεκαημέρου ή όσοι έχετε ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά, είναι η στιγμή να αφήσετε πίσω σας αμφιβολίες, ανασφάλειες και ότι μπορεί να σας κρατά πίσω από τους στόχους και τα όνειρά σας. Είναι η στιγμή της δράσης.

Οργανωθείτε και μπείτε δυναμικά στο παιχνίδι! Αν το πιστέψετε μπορείτε και να το καταφέρετε! Τώρα!Διαβάστε επίσης περισσότερες λεπτομέρειες στις ημερήσιες προβλέψεις για τα ζώδια. Δείτε και το παρακάτω βίντεο, για να μάθετε πως οι τωρινές όψεις της αστρολογίας θα επηρεάσουν τη ζωή σας.

Ολυμπία Χριστοδουλή
Ημερομηνία Τροποποίησης: 03-01-2019 06:00:00