blank
 
blank

Οι αστρολογικές προβλέψεις 7 - 9 Δεκεμβρίου 2018: Νέα Σελήνη στον Τοξότη

 
Οι αστρολογικές προβλέψεις 7 - 9 Δεκεμβρίου 2018: Νέα Σελήνη στον Τοξότη
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 1
 

Οι προβλέψεις αστρολογίας από 7 έως 9 Δεκεμβρίου. Μάθε πως η Νέα Σελήνη στον Τοξότη θα επηρεάσει το ζώδιο σου.

Sponsored Links

Η Νέα Σελήνη στον Τοξότη

Tην Παρασκευή έχουμε την Νέα Σελήνη του μήνα στην 15η μοίρα του Τοξότη, στις 9.20πμ.

Στην κλασική Ελληνική παράδοση ο Τοξότης συνδέεται άμεσα με τον αστερισμό του Ωρίωνα. Στην Δυτική παράδοση συχνά απεικονίζεται σαν Κένταυρος, (μισός άνθρωπο, μισός άλογο), οπλισμένος με τόξο και βέλη.

Είναι η ζωδιακή συνέχεια του Σκορπιού, εκεί που ο Ήλιος βγαίνει από τους σκοτεινούς βυθούς του ασυνείδητου, για να αναζητήσει το φώς και το νόημα της ζωής, που θα το βρει μέσα από τις εμπειρίες που θα βιώσει.

Ο Τοξότης, συμβολίζει το πέρασμα σε μια άλλη μορφή συνειδητότητας. Ο Κένταυρος, συμβολίζει το φθαρτό και το αιώνιο κομμάτι του εαυτού, την ένωση του ανθρώπου με την φύση και την αναζήτηση της αλήθειας και του νοήματος της ζωής. Αντικατοπτρίζει την προσπάθεια μας για απαντήσεις στα ερωτήματα: Από πού ήρθαμε? Ποιος είναι ο σκοπός μου πάνω σε αυτή τη γη? Πως θα μάθω? Τι χρειάζεται να κάνω για να βρω τις ισορροπίες μου? Τι είναι αυτό που με κινητοποιεί έτσι ώστε να ενεργοποιεί  όλες μου  τις δυνάμεις για να πετύχω  τον στόχο μου?

Και τελικά…. έχεις στόχο? Και ποιος είναι ?

Η Νέα Σελήνη στον Τοξότη, έρχεται να μας υπενθυμίσει την αναγκαιότητα του στόχου, γιατί χωρίς αυτόν η ζωή είναι φτωχή και ελλιπής.

Η αναζήτηση, είναι μέρος της ζωής, ξεκινά από μέσα μας, είναι αυτή η ανάγκη του να γνωρίσουμε τι μας πάει και τι όχι, τι θέλουμε και τι απορρίπτουμε. Κι αυτό είναι μόνο βιωματικό. Μόνο εμείς μπορούμε να αποφασίσουμε για τον εαυτό μας. Κανείς άλλος.

Ο κύκλος αυτός λοιπόν κάνει την εισαγωγή, σε έναν καινούργιο κύκλο εξελίξεων, που σκοπό έχουν να μας βοηθήσουν να επαναπροσδιορίσουμε το νόημα της ζωής μας, τον σκοπό μας για να μπορέσουμε μέσα από αυτό να νοιώσουμε και να γίνουμε πιο ολοκληρωμένοι και φυσικά πιο ευτυχισμένοι σαν άνθρωποι.

Καινούργιοι στόχοι αναδύονται ή και παλαιότεροι κάνουν εκ νέου την εμφάνισή τους με καλύτερες προοπτικές.

Ο κυβερνήτης αυτής της Νέας Σελήνης είναι ο Δίας -που βρίσκεται πανίσχυρος στον Τοξότη- υπερτονίζει αυτές τις τάσεις της περιόδου. Παράλληλα, έρχεται να εξυπηρετήσει διευκολύνοντας τις όποιες καταστάσεις και δημιουργώντας ένα καλύτερο έδαφος για να εξελιχθούν.

Ο Ερμής, έρχεται να λειτουργήσει επικουρικά στο όλο κλίμα, μια και βρίσκεται σε στάση και ετοιμάζεται να περάσει σε ορθόρδρομη πορεία.

Στον κύκλο αυτόν είναι η ώρα να αρχίσουμε να επαναπροσδιορίζουμε τα λάθη και τις απαιτήσεις μας, και να ξαναδούμε με μια διαφορετική οπτική τις όποιες καταστάσεις διαχειριζόμαστε, για να μπορέσουμε να τις βελτιώσουμε και να τις εξυπηρετήσουμε καλύτερα.

Ωστόσο, υπάρχει μια παγίδα στη Νέα αυτή Σελήνη, που ακούει στο όνομα Άρης σύνοδο Ποσειδώνας ( σε όψη τετραγώνου με τον Ήλιο και τη Σελήνη). Οι δυο πλανήτες δημιουργούν μια σύγχυση που δεν μας επιτρέπει να δούμε καθαρά ότι γίνεται γύρω μας, και κυρίως μέσα μας.

Όλα παίρνουν μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που πραγματικά έχουν με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να εντείνουν το  άγχος και την ανησυχία.

Είναι πολύ εύκολο να ξεφύγουμε, να παρασυρθούμε από την επιθυμία που σε πολλές περιπτώσεις γίνεται ανεξέλεγκτη, οδηγώντας μας σε λάθος διαδρομές και αποφάσεις.

Πολλές φορές μπορεί να ακολουθήσουμε ένα απλό ερέθισμα, που όμως μέσα μας λαμβάνει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις απ’ ότι πραγματικά έχει.

Και αυτή είναι η και η “παγίδα” του κύκλου αυτού.

Η τάση του να εξωραίζουμε ακόμα και τα λάθος πρόσωπα ή τις λάθος καταστάσεις, με αποτέλεσμα να τα ακολουθούμε τυφλά και φυσικά να απογοητευόμαστε. Έτσι η απογοήτευση μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη απ΄ότι περιμέναμε…

Οι “σειρήνες” που μας δελεάζουν είναι εύκολο και να μας παραπλανήσουν… Μιας και αγγίζουν κατευθείαν την ψυχή…

Ο έρωτας πρωταγωνιστεί δημιουργώντας ένα κλίμα άκρως αισθησιακό και φυσικά απατηλό, που μπορεί εύκολα να πληγώσει…

Αντίθετα, εάν παραμείνουμε στο “κέντρο” μας και κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, εκτιμώντας με αντικειμενικότητα τις καταστάσεις, μπορούμε να ελπίζουμε σε μια ισορροπία.

Η  τέχνη μπορεί να γίνει ένα πολύ καλό μέσο εκτόνωσης της ενέργειας των δύο πλανητών, αγγίζοντας το  συναίσθημά μας, και εκτονώνοντας χωρίς προβλήματα την  ψυχολογία μας. Προσοχή επίσης στις έντονες τάσεις φυγής της περιόδου αυτής, που μπορεί εύκολα να μας οδηγήσουν  σε καταστάσεις  “εύκολων” διεξόδων, όπως η υπερκατανάλωση αλκοόλ, που διευκολύνουν μια τέτοια κατάσταση και ψυχολογία.

Η εκτόνωση  αυτής της δύσκολης ψυχολογίας μπορεί επίσης να  διοχετευτεί μέσω πιο πνευματικών διεργασιών, με διαλογισμό, προσευχή, γιόγκα, και ότι μπορεί να μας φέρνει πιο κοντά στον εαυτό μας και τις ανάγκες του.

Αλλιώς είναι πολύ εύκολο και να παρασυρθούμε σε χαοτικές διαδρομές, που μόνο σύγχυση και απογοήτευση μπορεί να φέρουν.Από τη Νέα σελήνη, ευνοούνται οι εκπρόσωποι της πύρινης τριπλότητας, Κριοί, Λέοντες, και Τοξότες, του δευτέρου δεκαημέρου ή όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά, που μπορεί να κάνουν σημαντικές εκκινήσεις, αρκεί να είναι εστιασμένοι στο “κέντρο” τους, και να μην κάνουν ουτοπικά σενάρια ή να έχουν προσδοκίες που δεν μπορούν να υλοποιηθούν και τους δημιουργούν διαφόρων ειδών απογοητεύσεις. Διαβάστε επίσης περισσότερες λεπτομέρειες στις ημερήσιες προβλέψεις για τα ζώδια. Δείτε και το παρακάτω βίντεο, για να μάθετε πως οι τωρινές όψεις της αστρολογίας θα επηρεάσουν τη ζωή σας.

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 06-12-2018 09:00:00