blank
 
blank

Ο ανάδρομος Ερμής και η… παρέλαση των πρώην εραστών!

 
Ο ανάδρομος Ερμής και η… παρέλαση των πρώην εραστών!
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 
Sponsored Links

Ανάδρομος Ερμής, μέχρι τις 20 Ιουλίου.

Ο ανάδρομος Ερμής είναι ένας πολύ συχνός συμπαντικός επισκέπτης στις ζωές μας, που δε διστάζει να προκαλεί μπερδέματα, έλλειψη συντονισμού στον έρωτα, να δημιουργεί μία ενοχλητική αίσθηση ασυνεννοησίας με όλους τους άλλους και να παίζει με συναισθήματα.
 
Στις 26 Ιουνίου λοιπόν γύρισε ανάδρομος στον Καρκίνο, έχοντας άνεση χρόνου, μέχρι τις 20 Ιουλίου, να παίξει με εμάς τους γήινους, δοκιμάζοντας σχέσεις, ένστικτα, κρεβάτια και… νεύρα, σε ύστατο σημείο.
 
Στον έρωτα, ο ανάδρομος Ερμής αποτελεί από μόνος του ένα ολόκληρο αστρολογικό κεφάλαιο, έχοντας τη δύναμη να φέρει τα πάνω κάτω, ερωτικά μπερδέματα, λανθασμένη επικοινωνία και επιπόλαιες υποσχέσεις, οι οποίες ανακαλούνται μετά το τέλος της αναδρομής του. Οι ερωτικές σχέσεις γίνονται περίπλοκες, με ένα εκνευριστικό βαθμό δυσκολίας, ενώ έχουμε την αίσθηση πως βροντάμε σε ερμητικά κλεισμένες πόρτες. Οι αντοχές περιορισμένες, οι προσπάθειες μέγιστες και το συναισθηματικό μπέρδεμα αδιαμφισβήτητο. Αν υπάρχουν εκκρεμότητες στις σχέσεις, αυτές επιστρέφουν, σαν ένα έργο που δεν ολοκληρώθηκε σε μια δεδομένη στιγμή, δίνοντας μας την ευκαιρία να το συνεχίσουμε.
 
Καταστάσεις, τις οποίες σέρναμε στα βάθη του χρόνου, μην βρίσκοντας ποτέ καιρό να τις ολοκληρώσουμε, θα βρουν την περίοδο αυτή το δρόμο τους προς την εκπλήρωση και το τέλος. Θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί με το τι περιμένουμε, κατά τη διάρκεια της αναδρομής του, ενώ θα πρέπει να μετριάσουμε την ανεξέλεγκτη αισιοδοξία. Μην ξεχνάμε όμως, πως με τον Ερμή στο Καρκίνο, αποζητάμε το ρομαντικό έρωτα, αυτόν που θα υπάρξει και το επόμενο πρωί δίπλα μας κάτω από τα σεντόνια και δε θα χαθεί τη πρώτη ηλιαχτίδα που θα περάσει μέσα από την κουρτίνα.

Επιστροφές... καταστροφές;

Γεγονός είναι πως ο ανάδρομος Ερμής σχετίζεται άμεσα με την επιστροφή παλιών γνωριμιών, σχέσεων, ερώτων, καταστάσεων που έμειναν ημιτελείς, ενώ φέρνει ανθρώπους πίσω στη ζωή μας, με περισσότερη αποτελεσματικότητα απ ότι ο πιο ικανός ντετέκτιβ. Κατά την αναδρομή του λοιπόν, ξεκινά η κούρσα των αναμνήσεων. Αναπόφευκτα θα ζωντανέψουμε μνήμες, σκέψεις, φράσεις, εικόνες. Θα θυμηθούμε οτιδήποτε ζήσαμε που ανήκε στον έρωτα εκείνο, με το άτομο εκείνο, σε εκείνη τη δεδομένη χρονική περίοδο.
 
Τη στιγμή που αρχίζει να μας επηρεάζει η αναδρομή του, θα νιώσουμε πως το παρελθόν δεν έχει σβηστεί ούτε από τη μνήμη μας, ούτε από τη ζωή μας, ενώ κάποιες επιστροφές είναι κρυφές επιθυμίες.
 
Είναι σαν να δίνουμε ένα μακροβούτι στα περασμένα στιγμιότυπα της ζωής μας, να τα ανακαλούμε σε slow motion, προσπαθώντας να εντοπίσουμε για μία ακόμα φορά τη ροή των γεγονότων, να υπερ-αναλύσουμε, να φέρουμε στο μυαλό μας και τη παραμικρή λεπτομέρεια από τον τελευταίο μας διάλογο, προσπαθώντας να συνειδητοποιήσουμε ποιος από τους δύο έκανε το μεγαλύτερο λάθος στη σχέση μας.
 
Αυτή η ενδοσκόπηση δεν παύει να είναι παγίδα, αφού συνεχώς θα συγκρίνουμε όποιον γνωρίζουμε με τον έρωτα που χάσαμε, μετατρέποντας τις μνήμες, φονικό μέσο της λίμπιντο για την παρούσα σχέση. Και όμως, υπάρχουν έρωτες που έρχονται πάλι στη ζωή μας για να κλείσουν οριστικά, να μας πάρουν τα απωθημένα, που είχαν κάποτε αφήσει με το σύντομό πέρασμά τους και την μη εκπλήρωσή τους.
 
Ίσως πρόκειται για έναν έρωτα που δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί, γιατί ένας από τους δύο έφυγε ξαφνικά ή χάθηκε από προσώπου γης. Ή μία ερωτική επικοινωνία που είχε κάποτε ξεκινήσει και δεν ευοδώθηκε. Ή μια παλιά ιστορία αγάπης, η οποία από τότε που έπαψε να υπάρχει, απασχολούσε συνεχώς τη σκέψη μας. Όπως και να έχει, το γεγονός πως μπορεί να χτυπήσει το τηλέφωνο και να ακούσεις μια γνώριμη φωνή, μέσα από τα βάθη του χρόνου, δε θα πρέπει να σε παραξενέψει καθόλου.

Ιστορίες της κλειδαρότρυπας

Ταλέντο του… εκτροχιασμένου Ερμή είναι να ξεσκεπάζει μυστικά, τέτοια που πολλοί θα περάσουν άυπνες νύχτες και ανήσυχες μέρες. Η φύση του άλλωστε προστάζει το κρυμμένο και σφραγισμένο στα στόματα, τα ερμητικά κλειστά, να πάρει τη διάσταση σκανδάλου. Οι “dirty stories” έχουν μικρή διάρκεια ζωής άλλωστε. Μετά γίνονται είδηση. Όπως και να έχει, το παρελθόν φέρνει κόσμο πίσω, ενώ μπορεί να είμαστε και εμείς που υπακούοντας στις μηχανορραφίες του σύμπαντος και εμφανιζόμαστε μπροστά σε κάποιον, που κάποτε σήμαινε κάτι για μας. Ο σκοπός δεν είναι άλλος, από το να μας δοθεί η ευκαιρία να μιλήσουμε για κάτι που δεν προλάβαμε, να ξεκαθαρίσουμε, να εισακουστούμε, να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Να βγάλουμε στο φως αυτό που έμενε για καιρό στα σκοτάδια και καταπίεζε καρδιά και συνείδηση. Να απολογηθούμε, να πιάσουμε τον παλιό εραστή από το γιακά, να παραπονεθούμε, να γκρινιάξουμε, να δικαιολογηθούμε. Ή να απαιτήσουμε εξηγήσεις, ώστε να γαληνέψει ο τυφώνας μέσα μας.
 
Το ζώδιο του Καρκίνου ευνοεί θέματα οικογενειακής φύσεως, θαλπωρής, ψυχικής σωτηρίας και ασφάλειας, θέματα που μπορεί να καταστρέψουν μια οικογένεια ή να τη φέρουν πιο κοντά. Ένα όμως δεν ανέχεται ο ανάδρομος Ερμής: τη λογοκρισία!

Η γλυκόπικρη γεύση του έρωτα

Είναι μια περίοδος κατά την οποία ό,τι κάνουμε ή μας συμβαίνει, θα έχει και ένα αντίκτυπο, μικρό ή μεγαλύτερο. Η ικανότητα να κάνουμε νέες γνωριμίες, θα είναι μέσα μας σαν ταλέντο έμφυτο, ενώ αυτό που μπορεί να γυαλίζει και να φαίνεται θησαυρός, θα σέρνει ξωπίσω του και μία παγίδα. Μπορεί να πέσουμε πάνω σε κάποιον και να κεραυνοβοληθούμε, αλλά αυτός να είναι δεσμευμένος, ή απλά να αρνείται να κάνει σχέση, ή να εξαφανιστεί από τη ζωή μας, όπως ήρθε.
 
Όσον αφορά στις υπάρχουσες σχέσεις, οι προσπάθειες για τη φόρμουλα επικοινωνίας μοιάζουν περισσότερο με μαγικό ξόρκι. Εκεί που περιχαρής νομίζεις πως βρήκες το κουμπί του, ξαφνικά χρειάζεσαι, στη καλύτερη, αυτόματο… μεταφραστή για τα απαραίτητα. Ή μπορεί τη στιγμή που έχεις το πράσινο φώς να πλησιάσεις το σύντροφό σου, να γίνει κάτι ξαφνικά και να σε απομακρύνει από κοντά του περισσότερο από πριν.
 
Επίσης, δεν αποκλείεται να θεωρήσουμε πως κάποιοι μας απωθούν ή εμείς τους απωθούμε, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο, ενώ οι συμπάθειες και οι αντιπάθειες με τις συνεχείς εναλλαγές τους, είναι άλλο ένα παιχνίδι του ανάδρομου Ερμή.

Οδηγός επιβίωσης

Επειδή δεν αποτελούμε το κέντρο του κόσμου, θα μάθουμε να δείχνουμε ανοχή και κατανόηση στους άλλους, ακόμα και αν είμαστε έτοιμοι να τους χιμήξουμε. Κάπου μέσα σε όλα αυτά, σαν ανταπόδοση, θα βρούμε παλιές παρέες, ανθρώπους με τους οποίους χαθήκαμε κάποτε, που θα στάξουν βάλσαμο στις ψυχές μας. Η ανάγκη για επανασύνδεση ποτέ δεν ήταν δυνατότερη, ενώ το τρικ, να μην παίρνουμε τα πράγματα πολύ προσωπικά, είναι σωτήριο.
 
Ας δράσουμε συγκρατημένα, αν φτάσουν στα αυτιά μας πληροφορίες και φήμες ερωτικής φύσεως, οφείλοντας να τις επιβεβαιώσουμε, ώστε να μην εκτεθούμε.
 
Η αναδρομή του Ερμή από τη ζωή μας είναι σαν ένα μάθημα, στο οποίο δίνουμε επαναληπτικές εξετάσεις. Αλλά ναι, οι παλιοί εραστές μας ξαναβγαίνουν στον αφρό της θάλασσας, σαν κομμάτια από ναυαγισμένο πλοίο, που η τρικυμία τα οδήγησε στην επιφάνεια, με το χρέος να βρούνε το δρόμο για το μέλλον, μέσα από το παρελθόν!
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 26-06-2013 00:00:00