blank
 
blank

Το Άστρο των Χριστουγέννων 2022! Τι θα φέρει μέσα στις γιορτές; Προβλέψεις για όλα τα ζώδια.

 
Το Άστρο των Χριστουγέννων 2022! Τι θα φέρει μέσα στις γιορτές; Προβλέψεις για όλα τα ζώδια.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 1
 

«Τον δε Ιησού γεννηθέντος εν Βηθλεέμ της Ιουδαίας ιδού μάγοι από ανατολών παρεγένοντο εις Ιεροσόλυμα λέγοντες: Πού εστίν ο τεχθείς βασιλεύς των Ιουδαίων; Είδομεν γαρ αυτού τον αστέρα εν τη ανατολή και ήλθομεν προσκυνήσαι αυτώ... και ιδού ο αστήρ ον είδον εν τη ανατολή προήγεν αυτούς έως ελθών έστη επάνω ου ην το παιδίον. Ιδόντες δε τον αστέρα εχάρησαν χαράν μεγάλην σφόδρα». Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον (Κεφ. Β' 1)

Ακόμη και δύο χιλιάδες εικοσιδύο χρόνια από εκείνη τη βραδιά, που οι σοφοί άνδρες αντίκρισαν το άστρο της Βηθλεέμ, το φαινόμενο αυτό συνεχίζει να προκαλεί διαφωνίες μεταξύ των αστρονόμων του κόσμου. Οι υποθέσεις σχετικά με αυτόν τον «προάγγελο» της γέννησης του Χριστού είναι πολλές: ένας κομήτης, η γέννηση ή ο θάνατος ενός αστεριού, μια σύνοδος πλανητών, μια φαινομενική πλανητική τροχιά ή ακόμη μια εμφάνιση -του άγνωστου για την εποχή πλανήτη- Ουρανού. Λίγο-πολύ, είναι γνωστό πάντως το γεγονός ότι το άστρο δεν ήταν τόσο εκτυφλωτικό, όπως παρουσιάζεται στις χριστουγεννιάτικες κάρτες.

Οι Μάγοι έχουν και αυτοί «συνδεθεί» με το λαμπερό άστρο και η σημασία τους είναι εξαιρετική. Στην κλασική λογοτεχνία κάποιοι έχουν λανθασμένα υποθέσει ότι οι Μάγοι άνηκαν σε μια θρησκευτική ομάδα, ειδικευμένη στην παρατήρηση των ουράνιων θεμάτων. Η εγκεκριμένη Βίβλος τους αναφέρει ως σοφούς ανθρώπους. Η Νέα Βίβλος όμως, τους θεωρεί αστρολόγους.

Sponsored Links

Το Άστρο των Χριστουγέννων

Το άστρο κάνει μια από τις σπάνιες βιβλικές του εμφανίσεις, σύμφωνα με τον ψαλμό του Ματθαίου (2: 1-12) που δηλώνει τα εξής: «Την εποχή του βασιλιά Ηρώδη, μετά τη γέννηση του Ιησού στη Βηθλεέμ της Ιουδαίας, σοφοί άνδρες από την Ανατολή ήρθαν στην Ιερουσαλήμ ρωτώντας: «Πού είναι το παιδί που γεννήθηκε ως βασιλιάς των Ιουδαίων; Παρατηρήσαμε το άστρο του που ανέτειλε και ήρθαμε να του αποδώσουμε φόρο τιμής».

Διαβάστε τις ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις 2023 ΕΔΩ!

Μερικοί θεολόγοι απορρίπτουν αυτή την παραπομπή, σαν μια ιστορία που απλώς φτιάχτηκε για να ικανοποιηθεί η προφητεία της Παλαιάς Διαθήκης. Πάντως, αν συμπεράνουμε ότι αυτή η εμφάνιση του άστρου ήταν αληθινή, τι ακριβώς ήταν αυτό που είδαν οι σοφοί άνθρωποι; Σύμφωνα με τον Ματθαίο (2: 9-10): «Εκεί μπροστά από αυτούς, τους οδηγούσε το άστρο το οποίο είδαν να ανατέλλει, μέχρι που σταμάτησε πάνω από την τοποθεσία, όπου βρισκόταν το παιδί».

Γιατί οι Μάγοι ακολούθησαν το άστρο;

Οι κομήτες συνδέονται με μεγάλους κυβερνήτες και οι Μάγοι γνώριζαν ότι έπρεπε να επισκεφθούν βασιλιάδες σ' άλλες χώρες. Ο κομήτης ήταν ορατός για 70 μέρες, κατά συνέπεια, ίσως τόσο να κράτησε και το ταξίδι των Μάγων: η απόσταση από τη Βαβυλώνα στην Ιερουσαλήμ ήταν τουλάχιστον 900 μίλια, η οποία τους πήρε 10 μέρες να τη διασχίσουν (μια καμήλα μπορεί να διασχίσει μέχρι 100 μίλια τη μέρα).

Πώς ο κομήτης κατεύθυνε τους Μάγους στη Βηθλεέμ;

Πιθανό να πίστεψαν ότι ο κομήτης όπως φαινόταν να κρέμεται πάνω από ένα συγκεκριμένο σημείο, αν αυτό ήταν χαμηλά στον ουρανό, τότε η ουρά του τους προσανατόλιζε. Μια από τις τελευταίες θεωρίες έκανε κάποιους άγγλους αστρονόμους να υποθέσουν ότι το αντικείμενο ήταν στην πραγματικότητα ένα «φιλοξενούμενο» άστρο. Μια θερμοπυρηνική λάμψη ενός νόβα. Ωστόσο, ο Ματθαίος (2:9) είπε ότι το αντικείμενο έγινε αργότερα ορατό στο Νότο. Για το λόγο αυτό αποκλείεται η υπόθεση του νόβα, καθώς αυτό δεν μετακινείται τόσο πολύ. Ο θάνατος ενός άστρου ή ενός σουπερ-νόβα θα έδινε ένα ακόμη πιο δραματικό τόνο, με τη δυνατότητα να λάμψει στο νυχτερινό ουρανό. Και αυτή η περίπτωση όμως είναι μάλλον απίθανη, καθώς στην περίπτωση αυτή θα είχε αφήσει κύματα ακτινίων Χ τα οποία θα ήταν ορατά ακόμη και σήμερα από τους αστρονόμους.

Το φετινό «άστρο» των Χριστουγέννων και τα δώδεκα ζώδια

Όπως και να έχουν πάντως τα πράγματα, κάθε χρόνο τέτοιες μέρες παρατηρούμε στον ουρανό, σχηματισμούς και όψεις πλανητών, που «μιλούν» για το γεγονός της Γέννησης του Ιησού. Όλοι λίγο-πολύ θα δεχθούν «κάτι» από το άγγιγμα αυτό του φετινού «άστρου των Χριστουγέννων». Διαβάστε, ανάλογα με το ζώδιό σας, τι μπορείτε να περιμένετε από το τυχερό αυτό «αστέρι»!

Σας ευχόμαστε τα φετινά Χριστούγεννα να σημάνουν την γέννηση μιας ονειρεμένης για εσάς ζωής και ένα άστρο να φωτίζει το πρόσωπό σας για πάντα. Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος!

Το άστρο των Χριστουγέννων για τον Κριό

Είναι μια πολύ θετική περίοδος για εσάς, καθώς προβλέπεται οικονομική και ψυχική ανάκαμψη, ακόμα και μέσα στην ύφεση. Ευκαιρίες θα προκύψουν μέσα από τυχαίες συναντήσεις, νέες φιλίες, μετακινήσεις. Τα ταξίδια που σχεδιάζετε θα υλοποιηθούν και θα ανοίξουν νέους ορίζοντες στην πνευματικότητά σας. Όσοι σχεδιάζετε να ξεκινήσετε μια νέα πορεία ή να συμπληρώσετε τα επαγγελματικά σας προσόντα με καινούργιες γνώσεις, θα κινηθείτε με επιτυχία προς αυτή την κατεύθυνση. Τα οικονομικά σας θα είναι επαρκή για να καλύψετε τις ανάγκες σας. Πολλοί από εσάς θα αποκτήσετε κάτι που το επιδιώκετε εδώ και καιρό.

Το άστρο των Χριστουγέννων για τον Ταύρο

Είστε από τους τυχερούς της περιόδου, μιας και το αστέρι των Χριστουγέννων φέτος θα φέρει πλούτο στην ζωή σας. Μπαίνετε σε μια καινούργια φάση κατά την οποία θα αποκτήσετε ιδιοκτησία και ακίνητα. Τα οικονομικά σας θα βελτιωθούν πολύ χάρη σε μια αύξηση, ένα δώρο, μια κληρονομιά, κάποια επένδυση ή ένα τυχερό παιγνίδι. Όσοι ασχολείστε με πωλήσεις θα έχετε πολύ μεγάλη επιτυχία! Οι γυναίκες του ζωδίου θα γίνουν πιο τολμηρές, δυναμικές και περιπετειώδεις με θαυμάσια αποτελέσματα. Για όσους είστε επιρρεπείς σε ερωτικές περιπέτειες, θα υπάρξουν ευκαιρίες για περιστασιακό σεξ. Γενικά αυτή η περίοδος θα σας διδάξει πολλά και όσοι έχετε κάποια σοβαρή σχέση, είναι η περίοδος που θα τη νομιμοποιήσετε.

Το άστρο των Χριστουγέννων για τους Διδύμους

Σε γενικές γραμμές θα πρέπει πρώτα να αλλάξετε, να διευθετήσετε κάποιες «τελματωμένες» καταστάσεις ή και να απομακρύνετε ανθρώπους που εμποδίζουν την εξέλιξή σας. Οι αλλαγές είναι πιθανό να έχουν να κάνουν με ακίνητη περιουσία, ή την οικογένειά σας. Ειδικότερα μέσα στις γιορτές, μετά από μια περίοδο «ξεκαθαρίσματος», είστε έτοιμοι για να βρείτε τον ιδανικό σύντροφο, ή να ξανασμίξετε με έναν έρωτα από το παρελθόν και να γεμίσει η ζωή σας από αγάπη. Από εδώ και εμπρός θα καταξιωθείτε, τόσο επαγγελματικά όσο και οικονομικά. Ευνοούνται ακόμα τα ταξίδια. Αν θέλετε να κάνετε κάποια αλλαγή στην εμφάνισή σας, τολμήστε την τώρα.

Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις.

Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις.

Το άστρο των Χριστουγέννων για τον Καρκίνο

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι μια κάπως περίεργη περίοδος για εσάς. Παρόλο που είναι πιθανό να μην έχετε σημαντικές ευκαιρίες, θα απολαύσετε τη «θεία» προστασία σε όλα σας τα επιχειρήματα. Είναι καλό διάστημα για απομόνωση, ή έρευνα. Κάποιοι από εσάς θα ταξιδέψετε στο εξωτερικό και, ίσως, μείνετε εκεί για κάποιο διάστημα. Όσοι είστε γιατροί, δικηγόροι, αθλητές, νοσοκόμοι, καλλιτέχνες ή ψυχοθεραπευτές θα ευνοηθείτε ιδιαίτερα. Ευνοείται, ακόμη, η απόκτηση ψυχικών εμπειριών! Επίσης, αν σκέφτεστε να κάνετε κάποιες οικονομικές επενδύσεις με μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, αυτές θα φέρουν πολύ θετικά αποτελέσματα.

Το άστρο των Χριστουγέννων για τον Λέοντα

Είναι για σας μια περίοδος που είτε είστε παντρεμένοι είτε ανύπαντροι, θα δεθείτε περισσότερο με τον σύντροφό σας και θα διασκεδάσετε με την «ψυχή σας». Όσα ζευγάρια είχαν προβλήματα στις σχέσεις τους θα αποφασίσουν να συνεχίσουν επιδιώκοντας να κάνουν μια νέα αρχή. Θα σας δοθεί, ακόμα, η ευκαιρία να αναμιχθείτε ενεργά σε κάποιο σύλλογο ή κίνηση ανθρώπων με τους οποίους μοιράζεστε κοινά οράματα, ενδιαφέροντα και στόχους. Επίσης θα κάνετε νέες σημαντικές φιλίες και θα καταφέρετε να αναβαθμίσετε την ζωή σας. Όσοι από εσάς είστε μαθητές ή σπουδαστές θα ασχοληθείτε σοβαρά με τη μελέτη και θα καταφέρετε να επιτύχετε στις εξετάσεις σας.

Το άστρο των Χριστουγέννων για την Παρθένο

Πολλές πόρτες θα ανοίξουν στην επαγγελματική σας ζωή αυτό το γιορτινό διάστημα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στην καριέρα σας και να επιτύχετε όσα είχατε ονειρευτεί! Όσοι από εσάς ψάχνετε καλύτερη δουλειά, θα μπορέσετε να την βρείτε τώρα, γι’ αυτό αξίζει τον κόπο να ρισκάρετε. Πολλοί θα δοκιμάσετε ακόμα και να ξεκινήσετε κάτι δικό σας, το οποίο θα έχει θαυμάσιες προοπτικές, ενώ άλλοι θα αποκτήσετε ένα σημαντικό δίπλωμα που θα διευρύνει τους επαγγελματικούς σας ορίζοντες. Ακόμα και όσοι μείνετε στην ίδια δουλειά, θα δείτε μια μεγάλη επέκταση, έτσι ώστε όλα να εξελιχθούν πολύ καλύτερα από πριν. Η περίοδος των Χριστουγέννων σηματοδοτεί ακόμα την αλλαγή ακινήτου ή αυτοκινήτου. Τα ταξίδια και η επαφή με ξένους σας ευνοούν ιδιαίτερα.

Το άστρο των Χριστουγέννων για τον Ζυγό

Διανύετε τα δικά σας Χριστούγεννα της αφύπνισης και των αλλαγών. Έχετε γίνει περισσότερο σοφοί, ενώ αποκρυσταλλώσατε ιδέες και απόψεις για την ζωή σας. Είστε πλέον έτοιμοι να βαδίσετε προς μια νέα ανέλιξη. Σε αυτή τη διαδικασία σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι μεγαλύτεροι από εσάς (είτε σε ηλικία είτε σε θέση) άνθρωποι, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν πολύ και θα σας απαλλάξουν από τις ανησυχίες σας. Ακόμα και τα αφεντικά σας θα αναγνωρίσουν την προσφορά σας και θα σας ανταμείψουν ανάλογα. Το «τυχερό σας αστέρι» αυτά τα Χριστούγεννα θα σας φέρει σε επαφή με ανθρώπους από άλλες χώρες, θα σας παρέχει τις ευκαιρίες για να ταξιδέψετε οι ίδιοι, ή θα περάσετε αρκετό χρόνο σε κάποιο διαφορετικό περιβάλλον από εκείνο το οποίο είχατε συνηθίσει.

Το άστρο των Χριστουγέννων για το Σκορπιό

Ευνοείστε ιδιαίτερα σε θέματα επενδύσεων, οφειλών, υποθηκών, οικονομικών που αφορούν όμως και τη σχέση σας με άλλους. Κάποια μεγάλη αλλαγή θα συμβεί στον τρόπο της ζωής σας και καλό θα είναι να εκμεταλλευτείτε αυτή την εύνοια για να διευθετήσετε τα θέματα που σας «καίνε». Ευκαιρίες θα παρουσιαστούν, αλλά θα πρέπει να μπορέσετε να τις αναγνωρίσετε και να τις εκμεταλλευτείτε όσο μπορείτε καλύτερα. Θα ωφεληθείτε πολύ αν καταφέρετε να αναγνωρίσετε τα σημάδια και να διδαχθείτε από αυτά. Αποφύγετε να είστε υπέρμετρα φιλόδοξοι. Μην κάνετε υπερβολές στην καριέρα σας, μην απαιτήσετε προαγωγή, απλά διαφυλάξτε όσα ήδη έχετε.

Πρόβλεψη από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πρόβλεψη από Ελλάδα και εξωτερικό.

Το άστρο των Χριστουγέννων για τον Τοξότη

Η τύχη εντοπίζεται τα Χριστούγεννα στις αισθηματικές υποθέσεις και στη σχέση με το σύντροφό σας. Όσοι είστε ελεύθεροι, θα συναντήσετε αρκετά πρόσωπα, από τα οποία θα επιλέξετε εκείνο με το οποίο θα έχετε την πλέον σωστή και υγιή σχέση, που θα σας επιτρέψει δηλαδή, να αναπτύξετε τις δυνατότητές σας. Όσοι περνάτε προβλήματα, θα μπορέσετε να συμβιβάσετε τα πράγματα και να αναθερμάνετε τις σχέσεις σας, ενώ όσοι διατηρείτε μια φθαρμένη σχέση που όμως εξακολουθεί να σας ενδιαφέρει, θα βρείτε τρόπους για να την αναζωπυρώσετε. Στην αντίθετη περίπτωση, θα βρείτε το κουράγιο να δώσετε τέλος, και στην συνέχεια να «ανοίξετε τα πανιά σας» για το καινούργιο που θα είναι πραγματικά το καλύτερο για εσάς.

Το άστρο των Χριστουγέννων για τον Αιγόκερω

Πρόκειται για ένα διάστημα που θα σταθεροποιήσετε όσα έχετε ήδη πετύχει. Εάν σχεδιάζετε να πάτε στο εξωτερικό είτε για διακοπές είτε για δουλειά, θα το πραγματοποιήσετε χωρίς καμία δυσκολία. Όσοι ασχολείστε με εισαγωγές- εξαγωγές θα έχετε μεγάλα οφέλη. Τα οικονομικά σας θα βελτιώνονται συνεχώς. Όμως, προσέξτε, γιατί η αυξημένη αισιοδοξία σας μπορεί να σας βάλει σε μεγάλα έξοδα. Οι γιορτές σηματοδοτούν μια περίοδο κατά την οποία θα πρέπει να προσέξετε την διατροφή σας. Φροντίστε να υιοθετήσετε ένα πρόγραμμα για τη βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης. Αν -παρά τους γευστικούς «πειρασμούς»- ξεκινήσετε μια δίαιτα, θα έχετε θαυμάσια αποτελέσματα.

Το άστρο των Χριστουγέννων για τον Υδροχόο

Όλα δείχνουν ότι θα ασχοληθείτε με επιτυχία με τα ερωτικά και τα αισθηματικά σας ζητήματα. Το φετινό αστέρι των Χριστουγέννων σας βοηθά να σταθεροποιήσετε τις καταστάσεις στην αισθηματική σας ζωή. Είτε έχετε ήδη κάποια σοβαρή σχέση, είτε κάνετε τώρα μια καινούργια γνωριμία θα νιώσετε ότι είστε περισσότερο αποδεκτοί και περνάτε ευκολότερα τα μηνύματά σας. Ακόμα, όσοι επιθυμείτε να αποκτήσετε παιδιά, τώρα είναι η περίοδος που θα το καταφέρετε. Εύνοια θα υπάρχει και στον επαγγελματικό τομέα. Με την εντυπωσιακή εκτέλεση των καθηκόντων σας θα έχετε σημαντική προαγωγή και αύξηση αποδοχών. Η εξωστρεφής συμπεριφορά σας θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε ισχυρούς ανθρώπους που θα σας υποστηρίξουν στις μελλοντικές σας κινήσεις.

Το άστρο των Χριστουγέννων για τους Ιχθείς

Η περίοδος των γιορτών θα είναι κάπως περίεργη για εσάς, αφού αφενός θα φορτωθείτε με δουλειά και ευθύνες, αφετέρου θα απολαύσετε κάθε λεπτό καθώς θα καταφέρετε να ολοκληρώσετε όλες τις δουλειές σας εμπρόθεσμα. Εάν σκέφτεστε το ενδεχόμενο να δημιουργήσετε μια δική σας επιχείρηση, είναι η κατάλληλη στιγμή. Αν πάλι ψάχνετε για καινούργια δουλειά, η αυτοπεποίθησή σας, θα σας βοηθήσει όχι απλώς να βρείτε μία, αλλά να επιλέξετε ανάμεσα από πολλές. Υπάρχει, ακόμα, η πιθανότητα να μετακινηθείτε σ’ ένα καλύτερο σπίτι, ή να ανακαινίσετε το ήδη υπάρχον. Όσοι είστε καλλιτέχνες και έχετε εργασθεί για να γίνετε γνωστοί, θα έχετε ραντεβού με τη δόξα!

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 10-12-2022 12:00:00