blank
 
blank

Ο Ερμής σε τετράγωνο με τον Δία. Πώς επηρεάζει τα ζώδια. Από τη Ρένα Μεντάκη.

 
Ο Ερμής σε τετράγωνο με τον Δία. Πώς επηρεάζει τα ζώδια. Από τη Ρένα Μεντάκη.
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 

Τα ξημερώματα της Κυριακής 9 Σεπτεμβρίου, στις 03:13 σχηματίζεται το τετράγωνο μεταξύ του Ερμή και του Δία. Το γεγονός ότι ο Ερμής βρίσκεται πανίσχυρος στο ζώδιο της κυβέρνησής του, την Παρθένο, ενώ ο Δίας αδύναμος στο ζώδιο της αδυναμίας του, τους Διδύμους, ίσως περιορίσει την τάση για υπερβολή του Δία και ενισχύσει την λογική του Ερμή.

Έτσι, ενώ αυτή η όψη θα μπορούσε να προκαλέσει πολλά ατυχήματα, που οφείλονται σε απροσεξία και καταχρήσεις (από ποτό), καθώς και οικονομικές απώλειες, οι κίνδυνοι είναι αισθητά μειωμένοι. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχουμε, κάθε άλλο! Ωστόσο, έχουμε την δυνατότητα να περιορίσουμε τον αυθορμητισμό μας και να σκεφτούμε πιο ρεαλιστικά. Επιπλέον, στα επαγγελματικά, είναι εύκολο να «πρυτανεύσει» η λογική, αν παραμείνουμε προσγειωμένοι και δεν παρασυρθούμε από ανέφικτες υποσχέσεις.
 
Τα ζώδια που θα πρέπει να προσέχουν περισσότερο είναι αυτά του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς) ενώ αντίθετα οι Ταύροι, Αιγόκεροι, Ζυγοί και Υδροχόοι έχουν καλύτερες προοπτικές.
Sponsored Links

Ερμής τετράγωνο με Δία και οι προβλέψεις για το ζώδιό σας.

ΚΡΙΟΣ
Αγαπητέ Κριέ, ο Ερμής που βρίσκεται ήδη στον τομέα της εργασίας σου, σου επιτρέπει να εργάζεσαι με μεγαλύτερη συγκέντρωση, με αποτέλεσμα να δέχεσαι τα θετικά σχόλια των ανώτερών σου. Ωστόσο, στις 9 Σεπτεμβρίου το τετράγωνο που σχηματίζει με τον Δία θα σου δημιουργήσει μια αυξημένη αισιοδοξία, την οποία θα πρέπει να προσέξεις πως θα χειριστείς. Είναι πολύ πιθανό να πιστέψεις ότι έχεις πολύ περισσότερες ικανότητες και αντοχές από όσες πραγματικά διαθέτεις και να αναλάβεις αυξημένα καθήκοντα, τα οποία δεν θα μπορέσεις να βγάλεις σε πέρας, ή – ακόμα χειρότερα – προκειμένου να τα διεκπεραιώσεις θα τα κάνεις «όπως – όπως». Καλό θα είναι λοιπόν να είσαι συγκρατημένος, ώστε να διατηρήσεις την καλή εικόνα που πάσχισες να αποκτήσεις. Προσοχή και στις μετακινήσεις σου.
 
ΤΑΥΡΟΣ
Αγαπητέ Ταύρε, ο Ερμής βρίσκεται ήδη σε μια πολύ θετική θέση για το ζώδιό σου από όπου σου δίνει την ευκαιρία να αφιερώσεις χρόνο σε δραστηριότητες που σε ευχαριστούν, να ασχοληθείς περισσότερο με τον σύντροφό σου ή τα παιδιά σου. Το γεγονός ότι στις 9 Σεπτεμβρίου ο Ερμής σχηματίζει τετράγωνο με τον Δία, δεν είναι ιδιαίτερα αρνητικό για σένα, αφού θα σου δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία και θα σε κάνει ακόμα περισσότερο δημιουργικό. Είναι πολύ πιθανό μάλιστα, να αποφασίσεις να εκμεταλλευτείς κάποια προσόντα σου, προκειμένου να βγάλεις ένα έξτρα εισόδημα. Φυσικά, η ίδια όψη μπορεί να σου δημιουργήσει και την επιθυμία να κάνεις σπατάλες που θα σε βγάλουν από τον προϋπολογισμό σου, γι’ αυτό θα πρέπει να προσέχεις. Αν είσαι ελεύθερος, μια ξεχωριστή γνωριμία θα σου προσφέρει μεγάλη χαρά.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Αγαπητέ Δίδυμε, το σπίτι σου και η οικογένειά σου συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση των ενδιαφερόντων σου, αφού ο κυβερνήτης σου Ερμής, βρίσκεται ήδη σ’ αυτόν τον τομέα. Στις 9 Σεπτεμβρίου, με το τετράγωνο που θα σχηματίσει με τον Δία που βρίσκεται στο ζώδιό σου, θα έχεις την ευκαιρία να ασχοληθείς περισσότερο με την διακόσμηση του χώρου σου ή να πραγματοποιήσεις κάποιες αλλαγές ενόψει της φθινοπωρινής περιόδου. Δεν αποκλείεται επίσης να προγραμματίσεις μια συγκέντρωση, ώστε να βρεθείς ξανά με τους φίλους σου και να ανταλλάξετε τις εμπειρίες σας για τις καλοκαιρινές διακοπές σας. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να προσέξεις τον εαυτό σου και να μην το παρακάνεις προκειμένου να είναι όλα τέλεια, ώστε να μην καταπονήσεις τον οργανισμό σου. Επιπλέον, φρόντισε να αποφύγεις τις υπερβολές στα φαγητά.
 
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Αγαπητέ Καρκίνε, ο Ερμής βρίσκεται ήδη στον τρίτο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου, από όπου σε βοηθά να επικοινωνείς καλύτερα με τα άτομα του περιβάλλοντός σου, να είσαι πιο εξωστρεφής και πιο φιλικός. Στις 9 Σεπτεμβρίου ωστόσο σχηματίζει τετράγωνο με τον Δία και αυτή η όψη δίνει πάντα ένα τόνο υπερβολής σε ότι κάνουμε. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να χαλαρώσεις τους ρυθμούς σου, γιατί υπάρχει κίνδυνος να αντιμετωπίσεις προβλήματα στην υγεία σου. Οι πολλές συναναστροφές καθώς και οι πολλές μετακινήσεις μπορούν να συνεχιστούν, αρκεί να ξεκουράζεσαι τις απαραίτητες ώρες, κυρίως αν οδηγείς. Αν είσαι ελεύθερος αυτές τις ημέρες μπορεί να κάνεις μια σημαντική γνωριμία που θα μείνει στο μυαλό σου, παρόλο που μάλλον θα είναι πρόσκαιρη.
 
ΛΕΩΝ
Φίλε Λέοντα, ο Ερμής έχει περάσει από την 1η του μήνα στον τομέα των οικονομικών σου, από όπου σε βοηθάει να αυξήσεις τα εισοδήματά σου και να εξασφαλίσεις μια πιο άνετη διαβίωση. Ωστόσο, στις 9 του μήνα, σχηματίζει τετράγωνο με τον πλανήτη της επέκτασης και της υπερβολής τον Δία, γεγονός που θα σου δημιουργήσει μια υπερβολική αισιοδοξία ότι όλα πάνε καλά. Μπορεί πράγματι να μην αντιμετωπίζεις οικονομικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις ασυλλόγιστες σπατάλες χωρίς λόγο. Φρόντισε λοιπόν να μην είσαι τόσο γενναιόδωρος στις κοινωνικές σου συναναστροφές, γιατί πολλές φορές γίνεσαι αντικείμενο εκμετάλλευσης. Αν θέλεις να διατηρήσεις τα κεκτημένα σου, θα πρέπει να μάθεις να εκτιμάς περισσότερο το χρήμα ειδικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
 
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Φίλε Παρθένε, ο κυβερνήτης σου Ερμής που έχει περάσει στο ζώδιό σου από την 1η του μήνα, στις 9 σχηματίζει τετράγωνο με τον Δία που βρίσκεται στον τομέα της καριέρας σου. Η όψη αυτή μπορεί να σε επηρεάσει περισσότερο από άλλα ζώδια, γι’ αυτό θα πρέπει να προσέχεις κάπως περισσότερο. Παρά το γεγονός ότι ανήκεις στην κατηγορία των ατόμων που η λογική υπερισχύει του συναισθήματος και που δεν αδιαφορεί για την υγεία του, ο πλανήτης Δίας ίσως σου δημιουργήσει ένα συναίσθημα υπερβολικής ευφορίας και πιστέψεις ότι έχεις τα προσόντα να αναλάβεις πολύ μεγάλες υποχρεώσεις. Πρόσεξε μην πέσεις σ’ αυτή την παγίδα, γιατί ξέρεις ότι από τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί να αντιμετωπίσεις προβλήματα που θα είναι δύσκολο να λυθούν. Εξάλλου, η οικογένειά σου έχει ανάγκη την παρουσία σου περισσότερο αυτή τη στιγμή.
 
ΖΥΓΟΣ
Φίλε Ζυγέ, ο Ερμής έχει περάσει ήδη στον δωδέκατο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου, από όπου σε κάνει περισσότερο επιλεκτικό και ακόμα πιο πολύ εσωστρεφή. Ίσως κάποια πρόσφατα γεγονότα σε έκαναν περισσότερο επιφυλακτικό και δύσπιστο απέναντι στους άλλους, με αποτέλεσμα να χρειάζεσαι χρόνο προκειμένου να τα αναλύσεις. Το τετράγωνο που σχηματίζει ο Ερμής με τον Δία στις 9 Σεπτεμβρίου, δεν μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά για σένα, αφού ο Δίας σχηματίζει αρμονική όψη με το ζώδιό σου. Έτσι, εκείνο που θα πρέπει να προσέχεις μόνο είναι οι υπερβολές κάθε είδους. Ήδη το φθινόπωρο σε προετοιμάζει να αναλάβεις νέες υποχρεώσεις και εκείνο που πρέπει να αποφύγεις είναι να καταπιαστείς με πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Η επιτυχία είναι εφικτή, όταν αφοσιώνεσαι σε ένα και μοναδικό στόχο και αυτό πρέπει να το θυμάσαι!
 
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Φίλε Σκορπιέ, το πέρασμα του Ερμή στον ενδέκατο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου από την 1η του μήνα, εγκαινίασε μια περίοδο κατά την οποία οι φιλοδοξίες σου βρίσκουν διέξοδο χάρη στις κοινωνικές γνωριμίες και επαφές που γίνονται αυτό το διάστημα. Η ανάγκη σου να εξασφαλίσεις περισσότερα χρήματα αλλά και να κάνεις αυτό που σε ευχαριστεί, σε ωθεί να κάνεις ό,τι χρειάζεται προκειμένου να πετύχεις αυτό που θέλεις. Στις 9 του μήνα όμως, το τετράγωνο που θα σχηματίσει ο Ερμής με τον Δία, μπορεί να σου φέρει αυξημένα έξοδα που θα σε βγάλουν κατά κάποιο από το πρόγραμμά σου. Αν έχεις κάνει μέχρι τώρα καλό κουμάντο, η απώλεια θα είναι μικρή. Όσον αφορά στην αισθηματική σου ζωή, αυτό το διάστημα μπορείς να πετύχεις μια επανασύνδεση ή να ενδώσεις σε μια ερωτική περιπέτεια.
 
ΤΟΞΟΤΗΣ
Φίλε Τοξότη, την 1η του μήνα ο Ερμής πέρασε στον τομέα της καριέρας σου, από όπου σου δίνει την ευκαιρία να ασχοληθείς και να εξασφαλίσεις την μελλοντική σου πορεία. Από αυτή την θέση θα σχηματίσει τετράγωνο με τον Δία στις 9 του μήνα, γεγονός που μπορεί να έχει θετικές ή αρνητικές εξελίξεις ανάλογα με τους δικούς σου χειρισμούς. Το διάστημα αυτό θα υπάρξουν άτομα που είναι διατεθειμένα να βοηθήσουν τις προσπάθειές σου και να σου ανοίξουν πόρτες, θα πρέπει όμως να διακρίνεις τις πραγματικές ευκαιρίες. Οπωσδήποτε δεν πρέπει να πιστεύεις στα μεγάλα λόγια – αφού ο Δίας φημίζεται για τις υπερβολές – αλλά μάλλον, στα άτομα εκείνα που χωρίς να σου δίνουν μεγαλεπήβολες υποσχέσεις, προσπαθούν να βοηθήσουν όσο μπορούν. Η επιτυχία είναι κοντά σου, αλλά θα χρειαστεί να αγωνιστείς για να την φτάσεις.
 
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Αγαπητέ Αιγόκερε, ο Ερμής βρίσκεται ήδη σε μια φιλική θέση για το ζώδιό σου, από όπου σε βοηθάει να ξεχάσεις για λίγο τα προβλήματά σου και να απολαύσεις την όμορφη πλευρά της ζωής. Τα ταξίδια, το εξωτερικό, οι σπουδές είναι τομείς που σε ευνοούν ιδιαίτερα αυτό το διάστημα, και αυτό δεν αναιρείται ούτε από το τετράγωνο που σχηματίζει ο Δίας με τον Ερμή στις 9/9. Ωστόσο, η όψη αυτή έχει ένα μήνυμα, που θα πρέπει να σκεφτείς και να αξιολογήσεις τις επόμενες μέρες. Οι προσπάθειες που έχεις κάνει στον επαγγελματικό τομέα και τα οφέλη που έχεις αποκομίσει μέχρι τώρα είναι αυτό που θα σε καθοδηγήσουν για να διαμορφώσεις ένα καλύτερο μέλλον. Αν πιστεύεις ότι οι κόποι σου δεν έχουν πιάσει τόπο, ίσως είναι καιρός να αναζητήσεις κάτι καλύτερο, και να «κυνηγήσεις» μια καλύτερη θέση.
 
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Αγαπητέ Υδροχόε, ο Ερμής που βρίσκεται στον όγδοο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου από την 1η του μήνα, φέρνει στο προσκήνιο τις οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν και σου δημιουργούν δυσκολίες αυτό το διάστημα. Οι λύσεις που αναζητάς μπορούν να έρθουν στις 9/9, με το τετράγωνο Ερμή – Δία. Το γεγονός ότι ο Δίας βρίσκεται σε μια ευνοϊκή θέση για το ζώδιό σου, θα σου δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψεις νέους τρόπους για να αυξήσεις τα έσοδά σου και μάλιστα απασχολούμενος σε τομείς που σε ευχαριστούν. Εκείνο που θα πρέπει να προσέξεις είναι η «ευκαιρία» να αποκτήσεις παράνομα χρήματα, που μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα με το νόμο ή την εφορία. Εύνοια υπάρχει και στην αισθηματική σου ζωή, όπου μπορείς να αναζωπυρώσεις μια παλιά σχέση, ή να κάνεις μια σημαντική γνωριμία.
 
ΙΧΘΕΙΣ
Φίλε Ιχθύ, ήδη από την 1η του μήνα, ο Ερμής πέρασε στον τομέα των σχέσεών σου, από όπου σου δίνει την ευκαιρία να ασχοληθείς περισσότερο με τον σύντροφό σου, καθώς επίσης και με άλλες σχέσεις που μπορούν να επηρεάσουν την πορεία σου. Στις 9 Σεπτεμβρίου, ο παραδοσιακός σου κυβερνήτης Δίας σχηματίζει τετράγωνο με τον Ερμή και αυτή η όψη μπορεί να σου φέρει αυξημένες υποχρεώσεις στο οικογενειακό περιβάλλον. Ίσως η προετοιμασία του σπιτιού σου ενόψει της φθινοπωρινής περιόδου, σου απορροφήσει πολύ χρόνο, και θα πρέπει να προσέξεις μην εξαντλήσεις τον οργανισμό σου. Αυξημένες θα είναι και οι επαγγελματικές σου υποχρεώσεις οι οποίες θα πρέπει να ταξινομηθούν κατά προτεραιότητα ώστε να μην «πελαγώσεις». Θυμήσου ότι ο Δίας είναι ένας ευεργέτης πλανήτης που δεν μπορεί να κάνει κακό σε κανέναν, χρειάζεται όμως κι αυτός τον κατάλληλο χειρισμό.
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 08-09-2012 00:00:00