blank
 
blank

Ήλιος σε σύνοδο με Ποσειδώνα: Η ψυχή ζητά να πλανευτεί!

 
Ήλιος σε σύνοδο με Ποσειδώνα: Η ψυχή ζητά να πλανευτεί!
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 15
 
Sponsored Links

Ήλιος σε σύνοδο με Ποσειδώνα

Στις 28 του μηνός, ο Ήλιος από τους Ιχθύες σχηματίζει όψη συνόδου με τον Ποσειδώνα στο ίδιο ζώδιο, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά πως η φαντασία και το όνειρο, είναι τα μεγαλύτερα όπλα απέναντι σε μία αδυσώπητη πραγματικότητα και μία καθημερινότητα, που λίγα περιθώρια διεξόδων αφήνει.
 
Η σύνοδος των δύο πλανητών στο υδάτινο αυτό ζώδιο, αποκτά μία ιδιαίτερη δυναμική, αφού εκεί είναι η παντοδυναμία του Ποσειδώνα. Του πλανήτη που συνδέεται με την απόδραση από τη πραγματικότητα, ενίοτε με την κάθε τρόπο φυγή, με την απάρνηση του περιορισμού και το χτίσιμο οποιασδήποτε σταθερότητας και ταυτότητας. Μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου η όψη θα μας επηρεάζει αρκετά στη καθημερινή μας ζωή. Φυσικά, οι Ιχθείς έχουν ένα λόγο παραπάνω να βρίσκονται μέσα στο πυρήνα της επιρροής της.
 
Τις μέρες αυτές θα σταθούμε όσο πιο κοντά μπορούμε σε αυτούς που μας έχουν ανάγκη, είτε βοηθώντας άμεσα, είτε κάνοντας δωρεές. Φυσικά και υπάρχει ο κίνδυνος να το παρακάνουμε, αφήνοντας τον εαυτό μας εκτεθειμένο, μετατρέποντάς τον σε θύμα που αντέχει, θυσιάζεται και δεν ζητάει τίποτα σε αντάλλαγμα.
 
Η αλήθεια είναι πως από αστρολογική σκοπιά, η όψη του Ποσειδώνα με τον Ήλιο δείχνει πάντα μία κατάσταση που μας πληγώνει, που σκεπάζεται ώστε ο πόνος να μην ακουστεί. Αλλά δείχνει και τη λύτρωση, το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε, ώστε να απελευθερωθούμε από κάτι που μας λυπεί ή μας μελαγχολεί.
 
Όπως και να έχει, είναι μία αστρολογική συγκυρία που σκοπό έχει να βγάλει προς τα έξω την αγάπη, τη προσφορά και τη θυσία. Το να δώσουμε χωρίς να πάρουμε. Να αγαπήσουμε γι’ αυτό που ο άλλος είναι και όχι για αυτό που έχει. Να συντρέξουμε, τη στιγμή που και εμείς έχουμε ελλείψεις. Γι’ αυτό πολλοί θα βρουν την ανακούφιση μέσα από την ενασχόληση με κάτι ανώτερο, εξωπραγματικό και σχεδόν θεϊκό. Η Τέχνη είναι κάτι τέτοιο. Οι πιο συνειδητοποιημένοι θα εξυψώσουν τον εαυτό τους με τέτοιου είδους ασχολίες. Με ζωγραφική, μουσική, φιλανθρωπία.
 
Και όλα αυτά καλά, αλλά υπάρχει η περίπτωση που μπορεί να αμελήσουμε τις υποχρεώσεις μας, αφού κάνουμε τα πάντα να αποφύγουμε τις ευθύνες. Γι’ αυτό αναβάλλουμε συνεχώς καταστάσεις, με την ελπίδα να διευθετηθούνε από μόνες τους. Απεχθανόμαστε οποιοδήποτε πίεση χρόνου, πρόγραμμα και οδηγίες. Ζούμε με την ψευδαίσθηση πως όλα ακολουθούν από μόνα τους ένα ρυθμό και τακτοποιούνται αυτόματα, χωρίς τη δική μας συνδρομή. Έτσι, στο τέλος χανόμαστε ανάμεσα σε απλήρωτους λογαριασμούς και χρονοδιαγράμματα που ποτέ δεν τηρήθηκαν.

Το μεγάλο ερώτημα: Έρωτας ή αυταπάτη;

Η όψη του Ποσειδώνα με τον Ήλιο στους Ιχθείς είναι στα μάτια μας κάτι σαν το μονοπάτι που οδηγεί σε έναν κρυφό Παράδεισο. Αγάπες κάνουν την εμφάνισή τους, τις οποίες φυσικά δεν είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε, αφού τα ροζ γυαλιά που φοράμε είναι προίκα του Ποσειδώνα.
 
Ίσως ερωτευτούμε δυνατά και πλατωνικά. Άλλωστε ο Ήλιος αντιπροσωπεύει το αντρικό πρότυπο. Στην προκειμένη περίπτωση τον άντρα, τον εραστή, τον πρίγκιπα, τον εκλεκτό, τον έναν και μοναδικό που πρωταγωνιστεί σε κάθε παραμύθι όπου υπάρχει μία αδικημένη πριγκιποπούλα και ένα άσπρο άτι. Κάπως έτσι, αγναντεύουμε τον έρωτα τις μέρες αυτές, με διάθεση αθώα και άκρως συναισθηματική. Κάποιοι θα είναι σίγουροι πως η αδελφή ψυχή περιφέρεται γύρω τους και μέσα από παιχνίδια της τύχης πέφτει στην αγκαλιά τους. Και τότε μετράει η πρόθεση και το συναίσθημα και καθόλου το παρελθόν και οι εμπειρίες.
 
Φυσικά και μπορεί να είναι έτσι, αλλά δε λείπει και η άλλη όψη. Αυτή που οδηγεί σε πλάνες, σε λάθη, σε απογοητεύσεις και στο τέλος στη μοναξιά. Οι κρυφές και διπλές σχέσεις είναι και αυτές ένα κατασκεύασμα του Ποσειδώνα, που ωθεί σε ξένες αγκαλιές από μοναξιά και από την ανάγκη να αγαπηθούμε και να δούμε τον εαυτό μας με νέα μάτια. Κάτι σαν συναισθηματική ανανέωση δηλαδή. Σε πολλές περιπτώσεις έχουμε συναίσθηση πού ολισθαίνουμε, σε τι παγίδα πέφτουμε, αλλά η ανάγκη μας να ακούσουμε, να νιώσουμε και να βιώσουμε, έστω και μία ψευδαίσθηση έρωτα είναι μεγαλύτερη και δυνατότερη της λογικής. Γιατί στο τέλος, η διαδρομή θα μείνει χαραγμένη στη ψυχή και όχι ο προορισμός. Επίσης, διάβασε το Ωροσκόπιο του Μαρτίου, από τον Χρίστο Ντούβλη, για να ξέρεις τι θα συμβεί αυτόν το μήνα.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε περισσότερα για τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σας αυτήν την εβδομάδα, στα σχετικά άρθρα μας. Ποιές εξελίξεις έρχονται τις επόμενες ημέρες στην ερωτική σου ζωή; Κάλεσε τώρα την Ολυμπία Χριστοδουλή και τους συνεργάτες της στο 14788 ή στείλε Α20 στο 54529.

Ερμής σε εξάγωνο με Κρόνο: Όταν η σιωπή είναι χρυσός!

 

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 27-02-2016 14:21:00