Quantcast
blank
 
blank

Ο Ήλιος σε τετράγωνο με τον Ουρανό έως τις 10 Ιουλίου: Ξαφνικές εκρήξεις στις σχέσεις!

 
Ο Ήλιος σε τετράγωνο με τον Ουρανό έως τις 10 Ιουλίου: Ξαφνικές εκρήξεις στις σχέσεις!
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 

Ήλιος τετράγωνο Ουρανός: οι εχθροί της κανονικής ζωής

ο Ήλιος σε τετράγωνο με τον Ουρανό και προβλέψεις από την αστρολόγο Μαντώ Σιδέρη

Στις 8 Ιουλίου, ο Ήλιος από τον Καρκίνο σχηματίζει όψη τετραγώνου με τον Ουρανό από τον Κριό, η οποία ευθύνεται για την υπερβολική εκκεντρικότητα των ημερών, την τάση για αντίδραση, την επανάσταση (συχνά χωρίς αιτία) και την αντισυμβατική αντίληψη για τη ζωή. Η καθημερινότητα, από τώρα και για τις επόμενες μέρες μέχρι και το Σαββατοκύριακο, χρωματίζεται με αλλαγές, απομόνωση, αλλά και πολύ διορατικότητα και ευφυία.
Sponsored Links

Η ψυχολογική πλευρά της όψης

Η όψη τετραγώνου του Ουρανού με τον Ήλιο λειτουργεί σαν ένα ηλεκτροσόκ: ακαριαία και επικίνδυνα. Είναι η ενέργεια, που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Οι διαθέσεις και οι συμπεριφορές πυροδοτούνται, η νευρικότητα μπορεί να ξεφύγει από τα επιτρεπτά όρια, ενώ σχέσεις και συνεργασίες, ενδέχεται να βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστες καταστάσεις και απότομες ρήξεις. Συχνά βλέπουμε πως άτομα, τα οποία έδενε μακροχρόνια συνεργασία ή σχέση, μετατρέπονται σε εχθρούς από τη μια στιγμή στην άλλη. Αρκεί μόνο μια κουβέντα, μία κίνηση, ένα υπονοούμενο, για να πυροδοτήσει τον εκρηκτικό αυτό μηχανισμό.
 
Το ότι όλα μπορεί να συμβούν άξαφνα και χωρίς προειδοποίηση, μπορεί να μας ξαφνιάσει περισσότερο από το ίδιο το γεγονός! Οτιδήποτε περιορίζει και στραγγαλίζει τη ψυχή μας, θέτει στενά όρια στην έκφρασή μας και μπλοκάρει την ελευθερία μας, αποτινάζεται από τη ζωή μας βίαια και μόνιμα.
 
Η επανάσταση, προκειμένου να γκρεμιστούν σταθερές δομές, γίνεται τώρα πολύ εύκολη υπόθεση. Τέτοιες δομές μπορεί να είναι οτιδήποτε βασίζεται σε κοινωνική αποδοχή, όπως είναι ο γάμος, ο αρραβώνας, το πρακτικό και γραφειοκρατικό κομμάτι των συνεργασιών, αλλά και οτιδήποτε θεωρείται πως προσφέρει ασφάλεια. Ειδικά η έννοια της ασφάλειας και της εξασφάλισης, τείνουν να διαταραχτούν.

Σχέσεις: αποδέσμευση και όχι δέσμευση

Πολλά ζευγάρια θα βιώσουν την έκπληξη στη σχέση τους, συνειδητοποιώντας πως η ιδέα της δέσμευσης, είναι πιο αβέβαιη ακόμα και από μια ψευδαίσθηση. Ένας γάμος δεν ισορροπείται μόνο από το σχετικό έγγραφο, ούτε και ένας αρραβώνας από ένα δαχτυλίδι!
 
Πολύ πιθανό, κάτω από την όψη αυτή και την επήρεια της, να βιώσουμε το ασυμβίβαστο στο έπακρο. Το απαγορευμένο. Το εκκεντρικό. Να γίνουμε εχθροί μιας πουριτανικής ζωής, μιας συντηρητικής στάσης. Να βγούμε από τα κλισέ μας, τα οποία μας έχουν τοποθετήσει σε κουτάκια. Να καταργήσουμε ταμπού. Όλα αυτά λοιπόν είναι πιθανά, να τα βιώσουμε μέσα από έναν ξαφνικό και αντισυμβατικό έρωτα, αρκετά ασυνήθιστο για τα δεδομένα, στα οποία μέχρι τώρα βαδίζαμε. Έναν έρωτα για τον οποίο, οι φίλοι, η οικογένεια και η ίδια μας η ιδεολογία, να μην αποδέχονται ολοκληρωτικά. Αλλά και ούτε πρέπει. Γιατί σκοπός είναι η ένταση των συναισθημάτων, που τη μία θυμίζουν βόλτα σε ανεμόπτερο και την άλλη διαδρομή σε τούνελ.
 
Το θετικό είναι πως μπορούμε να συναναστραφούμε τον καθένα, μικρό, μεγάλο, πλούσιο, φτωχό, ξένο, ντόπιο, απ’ άλλη ή την ίδια κουλτούρα, με ίδιες ή και εντελώς άλλες ιδέες. Οι ταμπέλες που τοποθετούμε σε άτομα, καταργούνται και έτσι οι σχέσεις, ακόμα και οι πιο επιπόλαιες, σπάνε ταμπού, σύνορα, κοινωνικά κατεστημένα. Άλλωστε, η επιθυμία μας να αμφισβητήσουμε τη νόρμα και τον μικροαστισμό, είναι έντονη.
 
Συνήθως οι γνωριμίες που διαμορφώνονται με αυτή την όψη, περιλαμβάνουν το ξαφνικό στοιχείο, αλλά όχι το μόνιμο. Υπάρχει ενθουσιασμός, όρεξη να ρουφήξουμε τη ζωή και τον έρωτα, μέχρι εκεί που δε πάει, αλλά σχεδόν πάντα υπάρχει και μια προκαθορισμένη ημερομηνία λήξης. Εξάλλου, σκοπός δεν είναι το “για πάντα”, αλλά η εμπειρία.

Ουρανός: ένας μικρός δικτάτορας

Το αλλόκοτο της όψης, είναι πως ενώ ο καθένας για τον εαυτό του απαιτεί την απόλυτη κατανόηση και σεβασμό της ελευθερίας του, ταυτόχρονα γίνεται απίστευτος καταπιεστής απέναντι στους άλλους. Προσπαθεί να τους βάλει σε όρια και καλούπια, να τους υποδείξει τα πώς και τα γιατί, να τους κάνει πλύση εγκεφάλου, μέχρι να τους αναγκάσει να εφαρμόσουν τις δικές του θεωρίες και αντιλήψεις.
 
Όπως και να έχει, ζούμε ημέρες επαναστατικές, με τάση για έρευνα, ψάξιμο και ελεύθερη σκέψη, αμφισβητώντας συνήθειες και ζώντας τον παρορμητισμό και την αποδέσμευση στο έπακρο.
 
ο Ήλιος σε τετράγωνο με τον Ουρανό και προβλέψεις από την αστρολόγο Αλισέ
 
ο Ήλιος σε τετράγωνο με τον Ουρανό και προβλέψεις από την αστρολόγο Αρετή
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 08-07-2014 00:00:00