blank
 
blank

Ο Μεγάλος Σταυρός του Απριλίου: Τι προβλέπουν διεθνώς αναγνωρισμένοι αστρολόγοι, για την πιο σημαντική όψη της δεκαετίας.

 
Ο Μεγάλος Σταυρός του Απριλίου: Τι προβλέπουν διεθνώς αναγνωρισμένοι αστρολόγοι, για την πιο σημαντική όψη της δεκαετίας.
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 
Sponsored Links

Ο Μεγάλος Σταυρός τον Απρίλιο 2014

Ο Μεγάλος Σταυρός κορυφώνεται την τρίτη εβδομάδα του Απριλίου και μάλιστα αυτή η όψη δεν χρειάζεται να είναι ακριβής για να προκαλέσει σημαντικά γεγονότα.
Είναι η πιο σημαντική διέλευση της χρονιάς, και ίσως η πιο σημαντική πλανητική ευθυγράμμιση ολόκληρης της δεκαετίας, η οποία γίνεται ακριβώς στις 13ο των παρορμητικών ζωδίων (Κριοί – Ζυγοί, Καρκίνοι- Αιγόκεροι) τον Απρίλιο του 2014.

Τι είναι ο μεγάλος Σταυρός στην αστρολογία

Ένας Μεγάλος Σταυρός είναι στην αστρολογία μία σπάνια όψη σαν ένα μεγάλο Χ, που συμπεριλαμβάνει 2 όψεις αντίθεσης (180ο απόσταση μεταξύ των πλανητών) και 4 τετράγωνα (90ο απόσταση), κάτι που εκλύει ταυτόχρονα ενέργεια από όλους τους πλανήτες που συμμετέχουν.
 
Στην προκειμένη περίπτωση του Απριλίου, αυτοί που συμμετέχουν είναι ο Ουρανός στον Κριό, που συμβολίζει την επανάσταση, το ξαφνικό, το απρόσμενο, το σοκαριστικό, το εκρηκτικό και εν γένει την αλλαγή. Ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω, που συμβολίζει την αναγέννηση, την εσωτερική αλλαγή χωρίς να μπορεί να υπάρχει έλεγχος πάνω σε αυτή, τις φοβίες, τη δύναμη που κρύβεται «κάτω» από τα πράγματα, την πυρηνική ενέργεια και δύναμη, τον μυστικισμό. Τον Δία στον Καρκίνο, που συμβολίζει το σπίτι, την οικογένεια, τα χρήματα, την επέκταση, την πατρίδα, και τον Άρη στο Ζυγό που συμβολίζει τη δράση, την πολεμοχαρή διάθεση, τη σύγκρουση, τη δυναμική ενέργεια. Ακόμη και ο Ερμής από τον Κριό θα συμμετέχει (επικοινωνία, νέοι άνθρωποι, μεταφορές) σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό (το γνώριμο, το οικείο, αυτό που έχει εξερευνηθεί παλιότερα).

Πως θα μας επηρεάσει ο Μεγάλος Σταυρός

Ο Μεγάλος Σταυρός επηρεάζει τους αστρολογικούς χάρτες πολλών ανθρώπων, μιας και είναι πολύ πιθανό να υπάρχει κάποιος πλανήτης που να επηρεάζεται και όχι αποκλειστικά ο Ήλιος μας, το ζώδιό μας δηλαδή, καθώς επίσης και τον χάρτη της Αμερικής, όπως και τους χάρτες πολλών άλλων χωρών. Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, ότι αυτή η όψη θα προκαλέσει κοινωνικές αλλαγές κάθε είδους σε μία μεγάλη μάζα ανθρώπων η οποίες θα συμβούν σε δύο επίπεδα: την αλλαγή του κόσμου (συλλογικό επίπεδο) αλλά και την αλλαγή του καθενός από εμάς (προσωπικό). Όσον αφορά την επιρροή του Μεγάλου Σταυρού στα ζώδια, διαβάστε το άρθρο Ο Μεγάλος Σταυρός του Απριλίου 2014 και οι προβλέψεις για τα ζώδια.
 
Λόγω του ότι όλοι οι πλανήτες που συμμετέχουν βρίσκονται σε παρορμητικά ζώδια σημαίνει ότι τα γεγονότα θα είναι σημαντικά και άμεσα. Ο Κριός έχει να κάνει με το προσωπικό, με το Εγώ, με την δική μας θέληση, ο Ζυγός συμβολίζει τον Άλλο, τον σύντροφο, τον συνεργάτη, και κυβερνά τον 7ο οίκο τον φανερών εχθρών και των δικαστηρίων. Ο Αιγόκερως συνδέεται με τον 10ο οίκο των επαγγελματικών, της καριέρας και είναι στενά συνδεδεμένος με την ίδια τη γη, ενώ ο Καρκίνος έχει να κάνει με τον συναισθηματικό μας κόσμο, με την ασφάλειά μας, με την ακίνητη περιούσια και με τον πατριωτισμό.
 
Είναι βέβαιο ότι αυτή η όψη δε θα προκαλέσει μόνο ένα γεγονός αλλά πολλά και διαφορετικά γεγονότα που θα συμβούν σχεδόν ταυτόχρονα, με κάποιο απλά να ξεχωρίζει σε ένταση και σημασία από τα υπόλοιπα. Παράλληλα, όσο θα κορυφώνεται αυτή η δυναμική όψη, θα παρατηρούμε και την κορύφωση γεγονότων που ήδη έχουν δει το φως της δημόσιοτητας καθώς και την εξέλιξη τους μετά την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί. Τα γεγονότα στην Κριμαία και η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των γεγονότων που θα φέρει αυτός ο Μεγάλος Σταυρός και των επιδράσεών του στην παγκόσμια κοινότητα.
 
Η όψη μεταξύ των Ουρανού και Δία ενέχει το στοιχείο της υπερβολής στις καταστάσεις επηρεάζοντας τα καιρικά φαινόμενα ενώ δεν αποκλείεται να δούμε το οικονομικό status ορισμένων ανθρώπων να αλλάζει ριζικά, ή χώρες να καταρρέουν εν μία νυκτί. Ενδεικτικά, ο Ουρανός κυβερνά την τεχνολογία, τις εξεγέρσεις, τα αεροσκάφη, το απρόβλεπτο και ρηξικέλευθο. Η παρακάτω απεικόνιση μας δίνει μια εικόνα για τις σημαντικές αλλαγές που μπορεί να επιφέρει.
 

Ο Μεγάλος Σταυρός και με ποια γεγονότα συνδέεται στην ιστορία

Το τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα από την άλλη, συνδέεται με θέματα ταμπού όπως, για παράδειγμα, το νομοσχέδιο στο οποίο ασκήθηκε βέτο από την κυβερνήτη της Αριζόνα, το οποίο έδινε το δικαίωμα στις ιδιωτικές επιχειρήσεις να αρνηθούν εξυπηρέτηση σε ομοφυλόφιλους επικαλούμενες θρησκευτικούς λόγους. Επίσης, αυτή η όψη αφορά την οικονομία, τη βία και την τρομοκρατία, αλλά και κάθε είδους προπαγάνδα.
 
Οι επιδράσεις του τετραγώνου μεταξύ Ουρανού και Πλούτωνα έχουν αρχίσει να διαφαίνονται από τότε που ο Ουρανός πέρασε στον Κριό το 2010, όμως αυτή τη φορά στο σκηνικό προστίθενται ο Δίας, ο Άρης και ο Ερμής. Οι εκλείψεις του Απριλίου θα αποτελέσουν την έναρξη των γεγονότων του Μεγάλου Σταυρού ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία, αυτή η όψη πέφτει ακριβώς επάνω στον γενέθλιο χάρτη της Αμερικής με τον Πλούτωνα να σχηματίζει όψη αντίθεσης με τον Ήλιο της.
 
Η προηγούμενη φορά που βιώσαμε μία ανάλογη όψη ήταν τον Ιανουάριο του 1934, στην οποία συμμετείχαν ο Ουρανός, ο Πλούτωνας και ο Δίας, στον Κριό, τον Καρκίνο και τον Ζυγό αντίστοιχα, στις 23ο των παρορμητικών. Βέβαια, τότε δεν έκανε όψη με τον γενέθλιο χάρτη της Αμερικής. Είναι σημαντικό όμως να δούμε τα γεγονότα που συνέβησαν εκείνη την περίοδο και τα οποία καθόρισαν την επόμενη δεκαετία κατά τη διάρκεια της οποίας ο κόσμος δεν παρέμεινε σε τίποτα ο ίδιος.
 
Εκείνη τη χρονιά, ο Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία ως καγκελάριος της Γερμανίας ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις της χώρας ενοποιήθηκαν υπό τον Heinrich Himmler, τον διακηρυγμένο Ναζιστή που καταδίκασε σε θάνατο χιλιάδες ανθρώπους στα στρατόπεδα του Άουσβιτς.
 
Την ίδια χρονιά, το Dust Bowl, μία περίοδος μεγάλης ξηρασίας στην Αμερικανική Δύση, αφαίρεσε μεγάλες ποσότητες φυτικής γης καταστρέφοντας την παραγωγή, γεωργικές καλλιέργειες και 300 εκκατομύρια στρέμματα γης.
 
Το New Deal του 1934 οδήγησε στη σύσταση επιτροπής κεφαλαιαγοράς από τον Φραγκλίνο Ρούσβελτ, γεγονός που προκάλεσε μία σειρά από μεταρρυθμίσεις στο τραπεζικό σύστημα, καθώς επίσης και στην ίδρυση της Federal Communications Commission με στόχο να συνδέσει τις εγχώριες αλλά και τις διεθνείς τηλεπικοινωνίες. Την ίδια χρονιά οι Μπόνι και Κλάιντ δολοφονήθηκαν.
 
Στις αρχές του 1934 ο Ρούσβελτ υποτίμησε το δολλάριο, ενώ παράλληλα έλαβε χώρα το Gold Reserve Act, το οποίο απαγόρευε την αποθησαύριση του χρυσού, προκαλώντας αναστάτωση στην παγκόσμια οικονομία.

Ο Μεγάλος Σταυρός και τι περιμένουν διεθνώς αναγνωρισμένοι αστρολόγοι

Ο Πλούτωνας σχημάτισε όψη αντίθεσης με την Αφροδίτη στον γενέθλιο χάρτη της Αμερικής την περίοδο 2008-2010 προκαλώντας την μεγάλη ύφεση και την οικονομική κατάρρευση των τραπεζών, ενώ όταν πέρασε απέναντι από τον Δία (2010-2012) συνεχίσαμε να παρακολουθούμε την εκτόξευση της ανεργίας και τη διάσπαση του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Η αντίθεση που θα σχηματίσει τώρα ο Πλούτωνας με τον Ήλιο της Αμερικής θα είναι ακριβής από τις 12 Απριλίου ως τις 5 Ιουνίου του 2014, από τις 28 Δεκεμβρίου του 2014 έως τις 25 Ιανουρίου του 2015, από τις 25 Ιουλίου του 2015 έως τις 14 Σεπτεμβρίου του 2015 και από τις 6 Οκτωβρίου έως τις 30 Ιανουαρίου του 2016. Ο Ουρανός θα τετραγωνίσει τον Ήλιο της μέσα στον Δεκέμβριο του 2014 δημιουργώντας ένα ακόμη Μεγάλο Τετράγωνο μεταξύ τριών πλανητών.

Επέκταση της οικονομικής κρίσης

Στο σήμερα, η κεντρική τράπεζα της Κίνας, κατά την Wall Street Journal, έχει δρομολογήσει την υποτίμηση του νομίσματός της ως μέρος της προσπάθειάς της να πετύχει μία ευρύτερη διαπραγμάτευση. Με λιγότερους κερδοσκόπους να διαπραγματεύονται για το νόμισμα της (yuan), η Κίνα προτίθεται να αμφισβητήσει το ρόλο του δολλαρίου και μέσα από την απελευθέρωση του νομίσματός της βλέπει τον τρόπο για να το πετύχει, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Γιατί αναφερόμαστε στα οικονομικά σχέδια της Κίνας; Μα γιατί αποτελεί την ένδειξη ότι δε θα υπάρξει άνθρωπος ή χώρα παγκοσμίως που να μην επηρεαστεί από τον Μεγάλο Σταυρό.
 
Η Αστρολόγος CelesteTeal γράφει: «Αυτός ο Μεγάλος Σταυρός ενεργοποιεί την Ηλιακή έκλειψη που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2011 στις 13ο του Αιγόκερου. Οι εκλείψεις σε παρορμητικά ζώδια είναι γνωστό ότι επικεντρώνουν την προσοχή στις διεθνείς σχέσεις και στον επιχειρηματικό κόσμο, ειδικά όταν αυτός είναι διαταραγμένος και υπό κρίση».

Κρίση μεταξύ Η.Π.Α. και Ρωσίας

Ο Απρίλιος του 2014 θα αποτελέσει τη μόνη χρονική περίοδο κατά την οποία στον Μεγάλο Σταυρό θα συμμετέχουν ο Δίας και ο Άρης. Το 2015, κατά τη διάρκεια της τελευταίας αντίθεσης μεταξύ του Πλούτωνα και του Ήλιου της Αμερικής, ο Κρόνος θα τετραγωνίζει τον Ποσειδώνα. Αυτή η διέλευση σχετίζεται με πολιτικές μεταρρυθμίσεις και σύμφωνα με τον φημισμένο Αστρολόγο Barbault, αυτός είναι ένας κύκλος που συνδέεται με την ανάπτυξη του σοσιαλισμού / κομμουνισμού στην ιστορία.
 
Στην κοσμική αστρολογία, ο Ήλιος συμβολίζει τον πρόεδρο και την κυβέρνηση. Δείχνει τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται ένα έθνος αλλά και τον τρόπο που βλέπουν οι ξένοι αυτό το έθνος. Κατά κάποιο τρόπο, είναι η «ψυχή» μιας χώρας. Αυτή, λοιπόν, θα είναι μία σημαντική στιγμή για την κυβέρνηση της Αμερικής, η οποία θα βρεθεί υπό πίεση, αλλά και για τον ίδιο τον πρόεδρο Ομπάμα, ο οποίος ίσως χρειαστεί να αναλάβει επιπλέον ρίσκα, αλλά και να αντιμετωπίσει αντιπαραθέσεις από τους συνεργάτες του, το Κονγκρέσο κτλ.
 
Ο Πλούτωνας συμβολίζει το υπόγειο, το διεφθαρμένο, το μυστικό, το κρυμμένο, αυτό που κρύβεται κάτω από την επιφάνεια σε μία κοινωνία. Επίσης, κυβερνά τις μυστικές υπηρεσίες, το οργανωμένο έγκλημα, την αστυνομία και αυτό που ο Carl Jung αποκαλούσε «ψυχωτικό ξέσπασμα του συλλογικού ασυνείδητου». Ακόμη, κυβερνά τα πυρηνικά όπλα και την πυρηνική ενέργεια, την εξουσία των κυβερνήσεων, τα βαθύτερα έντστικτα και την εκ βάθρων μεταμόρφωση.

Τι θα προκαλέσει το «ξέσπαμα» της κρίσης

Μιας και μιλάμε για όψη αντίθεσης η κρίση θα έρθει «απ’έξω», δηλαδή μία εξωγενής δύναμη θα προκαλέσει τα γεγονότα. Κοιτάζοντας το παρελθόν χωρών και πολιτισμών, η όψη αντίθεσης Ήλιου-Πλούτωνα είτε προκάλεσε μία μεταμόρφωση ως αποτέλεσμα βαθιών εσωτερικών και εξωτερικών αλλαγών που συνέβαιναν με την πάροδο των χρόνων εξυγιαίνοντας αυτό που ήταν καταστροφικό, είτε με τη μορφή μιας ολοκληρωτικής κατάρρευσης σε σχέση με αυτό που υπήρχε πριν. Ο Πλούτωνας μπαίνει σε μία φάση καταστροφής και μεταφορικού θανάτου μιας κατάστασης για να την αναγεννήσει και στη συνέχεια να την ξαναχτίσει από την αρχή. Σε κάθε περίπτωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπουν σε μία μεταμορφωτική περίοδο, που όμοια της δεν έχουμε ξανασυναντήσει. Η όψη παίρνει τη μορφή αυτού που αποκαλούμε «δημιουργική καταστροφή».
 
Συνήθως μελετώνται δύο χάρτες, όσον αφορά την Αμερική. Στον ένα ο ωροσκόπος της βρίσκεται στον Τοξότη και στον άλλο στους Διδύμους. Στον πρώτο, ο Ήλιος πέφτει μέσα στον 7ο οίκο ο οποίος συμβολίζει τις συνεταιρικές σχέσεις αλλά και αυτές με τις υπόλοιπες χώρες. Επίσης, όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, αυτός είναι ο οίκος των φανερών εχθρών, υποδεικνύοντας ότι η σύγκρουση θα έρθει από έναν εχθρό ο οποίος είναι γνωστός. Ο Μεγάλος Σταυρός επηρεάζει επίσης και τον χάρτη της Ρωσίας, κάτι που είναι ενδεικτικό αυτού του αναμένεται. Αν από την άλλη, χρησιμοποιήσουμε τον χάρτη που δίνει ωροσκόπο στους Διδύμους, ο Ήλιος μπαίνει μέσα στον 2ο οίκο που συμβολίζει τα εισοδήματα και την οικονομία. Σε κάθε περίπτωση αυτή η διέλευση δείχνει οικονομική διαταραχή, πιθανές μεταρρυθμίσεις στο τραπεζικό σύστημα και παγκόσμια αναταραχή.
 
Κοιτάζοντας τον χάρτη που αφορά την σεληνιακή έκλειψη στις 15 Απριλίου στις 3: 42 π.μ με τοποθεσία την Ουάσινγκτον, η Σελήνη πέφτει μέσα στον 8ο οίκο και η ενέργεια επικεντρώνεται στον άξονα 2ου- 8ου , ο οποίος κυβερνά το θάνατο και τη θνητότητα, τις διεθνείς αγορές, την οικονομία και τα έσοδα, με ιδιαίτεη έμφαση στο τέλος του μήνα όπου θα συμβούν απρόσμενα γεγονότα σχετικά με τα παραπάνω. Θα δούμε συγκρούσεις, διενέξεις ενώ παράλληλα ενδέχεται να αναλάβει δράση η αστυνομία ή ο στρατός. Εκρηκτικά γεγονότα και απρόσμενα νέα θα βρίσκονται στην καθημερινή ατζέντα ενώ πιθανόν να παρουσιαστούν προβλήματα στις μεταφορές, στην επικοινωνία και στην τεχνολογία.
 
Ο ωροσκόπος αυτού του αστρολογικού χάρτη στις 18ο του Υδροχόου, ο κυβερνήτης του ο Ουρανός αλλά και ο παραδοσιακός κυβερνήτης του ζωδίου ο Κρόνος δεν σχηματίζουν όψεις με άλλους πλανήτες, όμως βρίσκονται μέσα στον 9ο οίκο που συμβολίζει τις φιλοσοφικές ιδέες και την κοσμοθεωρία του λαού.
 
Παράλληλα, ο Πλούτωνας βρίσκεται σε εξαιρετική ισχύ τη δεδομένη χρονική στιγμή αφού έχει γυρίσει ανάδρομος μόλις 7 ώρες πριν την έκλειψη.
 
Ο Ποσειδώνας και η Αφροδίτη θα βρίσκονται μέσα στον 1ο οίκο τονίζοντας καταστάσεις που εμπεριέχουν εξαπάτηση, ψέματα, απουσία ρεαλισμού και ειλικρίνειας.
 
Ο Ποσειδώνας κυβερνά το νερό, τους ωκεανούς, τα ποτάμια, το πετρέλαιο και τον ορυκτό πλούτο οπότε δεν αποκλείεται να έρθουν στην επιφάνεια ζητήματα που συνδέονται με τα παραπάνω.
 
Τέλος, η Ηλιακή έκλειψη της 29ης Απριλίου πραγματοποιείται στο ζώδιο του Ταύρου που συμβολίζει τα εισοδήματα και την ίδια τη γη, οπότε θα παρακολουθήσουμε ανάλογες εξελίξεις μέχρι το τέλος του μήνα αλλά και μέσα στον Μάιο.

Σημαντικές ημερομηνίες που σχετίζονται με τον Μεγάλο Σταυρό

Ακολουθεί μία λίστα από σημαντικές ημερομηνίες που σχετίζονται και με τον Μεγάλο Σταυρό. Αυτές τις ημερομηνίες θα δούμε σημαντικά γεγονότα να λαμβάνουν χώρα τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.
 
30 Μαρτίου: Νέα Σελήνη στον Κριό (ενεργοποίηση του Μεγάλου Σταυρού)
1 Απριλίου: Ήλιος σε τετράγωνο με τον Δία
2 Απριλίου: Ήλιος σε σύνοδο με τον Ουρανό
3 Απριλίου: Ήλιος σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα
8 Απριλίου: Ήλιος σε αντίθεση με τον Άρη
11 Απριλίου: Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα
14 Απριλίου: Ερμής σε τετράγωνο με τον Δία, Ερμής σε σύνοδο με Ουρανό, ο Πλούτωνας γυρίζει ανάδρομος στις 7:44 μ.μ
15 Απριλίου: Πανσέληνος και σεληνιακή έκλειψη στις 25ο του Ζυγού, Ερμής σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα
16 Απριλίου: Ερμής σε αντίθεση με τον Άρη
20 Απριλίου: Δίας σε τετράγωνο με τον Ουρανό και σε αντίθεση με τον Πλούτωνα
21 Απριλίου: Ουρανός σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα
22 Απριλίου: Άρης σε τετράγωνο με τον Δία
23 Απριλίου: Άρης σε αντίθεση με τον Ουρανό και σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα
25 Απριλίου: Ήλιος σε σύνοδο με τον Ερμή
28-29 Απριλίου: Ηλιακή έκλειψη στις 8ο του Ταύρου
2 Μαίου: Ερμής σε αντίθεση με τον Κρόνο
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 28-03-2014 00:00:00