blank
 
blank

Ανάδρομος Ερμής και μεσοδιάστημα εκλείψεων: Μία ανάποδη εποχή!

 
Ανάδρομος Ερμής και μεσοδιάστημα εκλείψεων: Μία ανάποδη εποχή!
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 
Sponsored Links

Ανάδρομος Ερμής

Διανύουμε μία από τις –επιεικώς- δύσκολες περιόδους της χρονιάς, καθώς το μεσοδιάστημα των εκλείψεων, συμπίπτει χρονικά και με την ανάδρομη πορεία του Ερμή! Ας δούμε όμως πως έχουν τα πράγματα διεξοδικά:

 

Η φαινομενική ανάδρομη πορεία του Ερμή δεν είναι ένα σπάνιο φαινόμενο, αφού συμβαίνει τρείς με τέσσερις φορές το χρόνο. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει πλανήτης που …να βγάζει φλας και να κάνει στροφή 180 μοιρών και φυσικά ο όρος «ανάδρομος» δεν εμφανίζεται στην Αστρονομία αλλά στην Αστρολογία η οποία εξετάζει τα φαινόμενα σύμφωνα με τη «ματιά» του γήινου παρατηρητή.

 

Μια ακόμα ανάδρομη πορεία του Ερμή ξεκινά στις 21 Οκτωβρίου και αναμένεται να περατωθεί στις 10 Νοεμβρίου 2013. Καθώς ο Ερμής «κυβερνά» στην παραδοσιακή αστρολογία την επικοινωνία σε όλες τις εκφάνσεις της, είναι φυσική συνέπεια η …αναταραχή σε αυτήν στη διάρκεια του φαινομένου. Καθυστερήσεις, αναβολές και μπερδέματα θα έχουν για μια ακόμη φορά την τιμητική τους. Καλό θα είναι να ελέγχουμε την παράδοση μηνυμάτων, φαξ και e-mails καθώς αυτά άλλοτε θα «χάνονται» με …μαγικούς τρόπους και άλλοτε θα καταλήγουν σε λάθος παραλήπτες.

Η επιρροή του ανάδρομου Ερμή

Λέγεται ότι οι επιδράσεις της ανάδρομης κίνησης αρχίζουν σταδιακά να εμφανίζονται πριν από τη χρονική έναρξη του φαινομένου. Οι καταστάσεις και τα γεγονότα ξεκινούν μέρες πριν να αναμοχλεύονται, ενώ κατά την περίοδο που πραγματοποιείται η ανάδρομη τροχιά του πλανήτη κορυφώνονται. Το διάστημα που θα ακολουθήσει μπορεί όλοι λίγο-πολύ να έχουμε καθυστερήσεις στις υποθέσεις μας, ενώ για πολλούς δεν θα υπάρξουν οι αναμενόμενες ποθητές εξελίξεις. Καλό θα ήταν λοιπόν να είμαστε προετοιμασμένοι για αναβολές ή εμπόδια που προέρχονται από αστάθμητους παράγοντες και θα επηρεάζουν ή θα διαφοροποιούν το καθημερινό μας πρόγραμμα.

 

Στον ευρύτερο τομέα της επικοινωνίας αναμένεται να παρατηρηθούν προβλήματα, βλάβες και διακοπές. Στις καθημερινές μας συνδιαλλαγές καλό θα είναι να επιβεβαιώνουμε την λήψη των επιστολών και των μηνυμάτων από τους αποδέκτες. Για να γίνει πιο καταληπτή η λειτουργία του ανάδρομης πορείας, θεωρείστε τον Ερμή σαν ένα καλοφτιαγμένο μηχανισμό, σαν πομπό και δέκτη της επικοινωνίας, τον επεξεργαστή των πληροφοριών και των ιδεών στο νοητικό επίπεδο. Τι γίνεται λοιπόν όταν αυτή η ομαλότητα διαταραχτεί από τις πολλές και επαναλαμβανόμενες λήψεις που δέχεται ταυτόχρονα; Η απάντηση είναι πολύ απλή: «Μπερδεύεται», μπλοκάρει και σταματά ν’ αντιδρά. Σαν συνέπεια λοιπόν μπορεί να έχουμε στασιμότητα στις δραστηριότητες, ή αναστολή των εξελίξεων σε οποιοδήποτε σχέδιο θέλουμε να ολοκληρώσουμε άμεσα.

 

Ο τομέας των μετακινήσεων μπορεί να παρουσιάσει διάφορα προβλήματα αυτή την περίοδο, πιθανότατα από κινητοποιήσεις και απεργίες που αναστέλλουν την ομαλή ροή της κυκλοφορίας. Καλό θα ήταν να λάβουμε τα μέτρα μας αν προγραμματίζουμε να μετακινηθούμε ή αν ταξιδέψουμε αφού μπορεί να ταλαιπωρηθούμε από καθυστερήσεις, μηχανικές βλάβες ή απώλειες αποσκευών. Επίσης μπορεί να έχουμε αύξηση στα τροχαία ατυχήματα, από αφηρημάδα.

Ο ανάδομος Ερμής και το μεσοδιάστημα των εκλείψεων.

Καθώς την ίδια περίπου περίοδο θα έχουμε το μεσοδιάστημα των εκλείψεων (19 Οκτωβρίου με 3 Νοεμβρίου), καλό θα ήταν ν’ αποφύγουμε τις καινούριες ενάρξεις -αν θέλουμε και επιζητούμε την διάρκεια στις επιχειρήσεις-, τις σημαντικές αγορές, τις συμφωνίες και τα συμβόλαια. Να προσέχουμε ατυχήματα από κεκτημένη ταχύτητα ή από αφηρημάδα, ενώ αν έχουν δημιουργηθεί ασυμφωνίες με το κοντινό περιβάλλον καλό είναι να μεταθέσουμε την επίλυσή τους για την περίοδο που ο Ερμής γίνεται ορθόδρομος, δηλαδή από τις 10/11 και μετά.

 

Ζητήματα που σχετίζονται με το ζώδιο του Σκορπιού, μέσα στο οποίο θα είναι ανάδρομος ο Ερμής και θα σημειωθεί η τελευταία έκλειψη στις 3 Νοεμβρίου 2013, θα ενταθούν και θα επανεξεταστούν, με πρώτο φυσικά το οικονομικό και την κρίση που ταλανίζει ολόκληρη την υφήλιο.

 

Ο τομέας της οικονομίας σε ένα μεγάλο ποσοστό μπορεί να υποστεί διάφορες ανακατατάξεις. Έτσι πιθανότατα να έχουμε απεργιακές κινητοποιήσεις σε νευραλγικούς τομείς που μπορεί κυριολεκτικά να παραλύσουν στη διάρκεια της ανάδρομης φοράς. Σε αυτούς ανήκουν οι δημόσιοι φορείς και οι μεταφορείς πάσης φύσεως.

 

Λόγω και του μεταβλητού καιρού, οι ιώσεις και τα κρυολογήματα μπορεί να παρουσιάσουν έξαρση, όπως επίσης και οι πνευμονολογικές ασθένειες. Οι πνεύμονες είναι το σημείο του ανθρώπινου οργανισμού που «σχετίζεται» με τους Διδύμους και τον Ερμή -σαν κυβερνήτη του ζωδίου-, ενώ η κοιλιακή χώρα, τα έντερα «ελέγχονται» από το άλλο ζώδιο που κυβερνά ο Ερμής, την Παρθένο.

 

Η ανάδρομη κίνηση του Ερμή μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια -συλλογικά ή ατομικά- προβλήματα που συνδέονται με αυτά τα όργανα, τις λειτουργίες τους και τις παθήσεις τους.

Υπάρχουν και καλά νέα: Οι διορθωτικές κινήσεις του ανάδρομου Ερμή.

Αυτό το διάστημα συμπίπτει κυριολεκτικά και μεταφορικά με το τέλος μιας εποχής, και την έναρξη μιας καινούργιας. Μεταφορικά, μπορούμε να συνδέσουμε αυτή την περίοδο ως απόρροια των προηγούμενων πράξεων και ενεργειών μας. Το εικοσαήμερο 21 Οκτωβρίου έως 10 Νομβρίου 2013 είναι ιδανικό για να κάνουμε μια ανασκόπηση στις υποθέσεις μας και να αναθεωρήσουμε τη στάση μας απέναντι σε πρακτικής –κυρίως- φύσης θέματα, μέσα από τα οφέλη που έχουμε ή μας προσφέρονται άμεσα η έμμεσα από τους άλλους.

 

Η ανάδρομη φορά του Ερμή βοηθά πάρα πολύ στην διαδικασία των διορθωτικών κινήσεων, στην αλλαγή τρόπου ζωής και κατεύθυνσης, στην ανακάλυψη κάποιων λεπτομερειών που δεν είχαμε επισημάνει μέχρι τώρα, στον τομέα της εξερεύνησης παλιών υποθέσεων και στοιχείων, στην ταξινόμηση, την αρχειοθέτηση, στην αναζήτηση χαμένων εγγράφων η πραγμάτων.

 

Η ενδοσκόπηση και η ανασκόπηση κάποιων παλαιοτέρων γεγονότων γίνεται πιο έντονη σε νοητικό κυρίως επίπεδο. Θα μπορούσαμε επίσης να έρθουμε σε επαφή με άτομα που στο παρελθόν είχαμε απομακρυνθεί για κάποιους λόγους, ή να ασχοληθούμε με πράγματα που δεν είχαμε στο παρελθόν ολοκληρώσει.

 

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι όλοι λίγο-πολύ θα διανύσουμε μια περίοδο χαλάρωσης, ενός «αναγκαστικού» διαλείμματος, αφού θα υπάρξει ένα διάστημα στασιμότητας η παροδικής «εξασθένησης» των επικοινωνιακών δραστηριοτήτων.

Ο ανάδρομος Ερμής, οι εκλείψεις και προβλέψεις για το ζώδιο σας.

Δείτε τις προβλέψεις για το ζώδιο σας και πως θα επηρεαστείτε μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, καθώς ανάλυση για την έκλειψη σελήνης και τον ανάδρομο Ερμή, στην τηλεοπτική εκπομπή του zougla.gr, “Μέσα σ' όλα”, με παρουσιάστρια την Μαρίνα Σεραφειμίδου και καλεσμένο τον Γιώργο Ματσάγγο.

 

 

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 19-10-2013 00:00:00