blank
 
blank

Οι διελεύσεις της Σελήνης στα ζώδια και πως μας επηρεάζουν.

 
Οι διελεύσεις της Σελήνης στα ζώδια και πως μας επηρεάζουν.
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 
Η Σελήνη, ως γνωστόν, στη διάρκεια του μήνα περνά από όλα τα ζώδια, μένοντας στο καθένα τους περίπου δυόμισι μέρες. Όσο διάστημα βρίσκεται σε κάποιο ζώδιο, εντείνει τα χαρακτηριστικά του, αλλά και τα θέματα του οίκου που συνδέονται με αυτό. Αυτό μας επηρεάζει όλους, ανεξάρτητα από το προσωπικό μας ζώδιο.
 
Πέρα όμως από τη γενικότερη επίδρασή της, η Σελήνη επηρεάζει πιο έντονα τα άτομα που ανήκουν στο ζώδιο στο οποίο βρίσκεται.
Sponsored Links

Η Σελήνη στα ζώδια

Σελήνη στον Κριό: Ο Κριός συνδέεται με τον πρώτο οίκο, που έχει να κάνει με το πώς ο κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται τον εαυτό του. Μοιάζεις με ένα παιδί στον αυθορμητισμό αλλά και στα πείσματά σου, εξαιτίας και του κυβερνήτη του ζωδίου σου, του Άρη. Όταν λοιπόν η Σελήνη βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού, σου δίνει αστείρευτη ενέργεια, με αποτέλεσμα να είσαι πραγματικός… δυναμίτης σε όλες τις δραστηριότητές σου. Αλλά σου εντείνει το ευέξαπτο κομμάτι του χαρακτήρα σου, με αποτέλεσμα να είσαι έτοιμος να «τα πάρεις» με την ελάχιστη αφορμή.
 
Σελήνη στον Ταύρο: Μπορεί ο δεύτερος οίκος, που συνδέεται με τον Ταύρο, να έχει να κάνει με… πεζά πράγματα, όπως η ασφάλεια και τα οικονομικά, αλλά η Αφροδίτη που σε κυβερνά, σου χαρίζει μια υψηλή αισθητική. Πιθανόν οι άλλοι να σε βρίσκουν πεισματάρη, αλλά εσύ θεωρείς τον εαυτό σου άτομο με λογική και με αρχές. Όταν η Σελήνη βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου, η εμμονή σου να γίνονται όλα όπως τα θες, αυξάνεται. Θα το καταφέρεις όχι με τη σύγκρουση, αλλά με τη γοητεία σου και τη διπλωματικότητα.
 
Σελήνη στους Διδύμους: Ο τρίτος οίκος που είναι η επικράτεια των Διδύμων, έχει να κάνει με τη μετάδοση μηνυμάτων, την επικοινωνία και τα σύντομα ταξίδια. Ο κυβερνήτης σου, ο Ερμής, σου δίνει περιέργεια και φιλομάθεια. Όταν η Σελήνη περνά από το ζώδιο των Διδύμων, έχεις αμέτρητες εμπνεύσεις, θέλεις να βρίσκεσαι σε χιλιάδες μέρη ταυτόχρονα και να τα τηλέφωνά σου παίρνουν φωτιά. Είναι πολύ δύσκολο για σένα να επικεντρωθείς σε ένα πράγμα τη φορά. Θα πρέπει όμως να το προσπαθήσεις, γιατί αλλιώς ό,τι κάνεις αυτές τις μέρες, θα μένει μισό.
 
Σελήνη στον Καρκίνο: Ο τέταρτος οίκος, που συνδέεται με τον Καρκίνο, είναι εκείνος του σπιτικού, της οικογενειακής εστίας. Και η Σελήνη η ίδια είναι ο πλανήτης που σε κυβερνά. Οπότε μαζί της είσαι μια χαρά, είτε περνά από το ζώδιο του Καρκίνου είτε όχι. Πάντως, όταν δέχεσαι την επίσκεψή της, ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος γίνεται πιο οξυμένος και η ευαισθησία σου αυξάνεται, όσο καλό ή κακό μπορεί να είναι αυτό. Προσπάθησε λοιπόν να μην είσαι τόσο εύθικτος.
 
Σελήνη στον Λέοντα: Ο πέμπτος οίκος, που συνδέεται με τον Λέοντα, έχει να κάνει με τα παιδιά, τις κοινωνικές συγκεντρώσεις και την καλοπέραση. Έχοντας τον Ήλιο να σε κυβερνά, σίγουρα δεν είσαι ο τύπος που ρομαντζάρει μελαγχολικά στο φεγγαρόφωτο. Όμως η Σελήνη τα πάει μια χαρά με τον κοινωνικό, φιλοπερίεργο και στοργικό χαρακτήρα σου. Μπαίνοντάς στο ζώδιο του Λέοντα, σε κάνει πιο οξυδερκή, ανάλαφρο στη διάθεση, αλλά και αρκετά πιο ευέξαπτο. Είσαι ικανός να παρασυρθείς σε τσακωμούς για τα πιο ανόητα θέματα. Πρόσεξε λοιπόν τις εντάσεις και δείχνε λίγη υποχωρητικότητα πότε-πότε.
 
Σελήνη στην Παρθένο: Με την Παρθένο συνδέεται ο έκτος οίκος, που έχει σχέση με την υγεία, τη δουλειά και την προσφορά υπηρεσιών στους άλλους. Με τη βοήθεια του Ερμή, του κυβερνήτη του ζωδίου σου, είσαι «αστέρι» στο να ανακαλύπτεις τα συναισθήματα, τα κίνητρα, τις επιθυμίες και τους φόβους των άλλων. Αλλά όταν έρχεται και η Σελήνη να σε επισκεφθεί, στο ζώδιο της Παρθένου, πέφτεις με τα μούτρα στη δουλειά, δείχνεις όλο το πρακτικό σου πνεύμα, αλλά και επιπλέον επιδεικνύεις πιο έντονα το πείσμα σου. Να θυμάσαι ότι λίγη διαλλακτικότητα πότε-πότε δεν βλάπτει!
 
Σελήνη στον Ζυγό: Ο οίκος που συνδέεται με τον Ζυγό είναι ο έβδομος, της συντροφικότητας και της συνεργασίας και είσαι από τους ανθρώπους που δεν τους τρομάζει η συναισθηματική εξάρτηση. Αντίθετα, την απολαμβάνουν. Η Αφροδίτη, ο κυβερνήτης-πλανήτης σου, σου δίνει εξαιρετικό γούστο στην επιλογή των αντικειμένων, αλλά κυρίως των ανθρώπων που σε περιβάλλουν. Όταν η Σελήνη μπαίνει στο ζώδιο του Ζυγού, σου δίνει πνευματική εγρήγορση και σε βοηθά να παίρνεις πιο εύκολα αποφάσεις, παρόλο που ξέρεις ότι συνήθως οι επιλογές είναι πολλές.
 
Σελήνη στον Σκορπιό: Ο Σκορπιός κυβερνάται από τον Πλούτωνα και συνδέεται με τον όγδοο οίκο, που έχει να κάνει με το σεξ, τον θάνατο, τη μεταμόρφωση, αλλά και τα έσοδα που προέρχονται από τους άλλους. Οι άλλοι συχνά σε βλέπουν σαν ένα τύπο περιβεβλημένο από μυστήριο και γεμάτο εντάσεις. Εσύ πάλι βλέπεις τον εαυτό σου σαν ένα άτομο απλώς επιφυλακτικό και πολύ ειλικρινές. Όταν η Σελήνη περνά στον Σκορπιό, σου τονίζει τα κλασικά χαρακτηριστικά ενός ζωδίου του Νερού: την ευμετάβλητη διάθεση και τη διορατικότητα.
 
Σελήνη στον Τοξότη: Ο κυβερνήτης σου είναι ο Δίας και ο οίκος που συνδέεται με τον Τοξότη είναι ο ένατος, των μεγάλων ταξιδιών, της ανώτερης εκπαίδευσης και της δικαιοσύνης. Το βασικό χαρακτηριστικό σου είναι ότι σχεδόν με τίποτα δεν χάνεις την καλή σου διάθεση. Όταν λοιπόν είσαι στα «κάτω» σου, κοίτα μήπως η Σελήνη βρίσκεται σε κάποιο ζώδιο του Νερού (Καρκίνο, Σκορπιό, Ιχθείς). Όταν πάλι περνά από το δικό σου ζώδιο, του Τοξότη, βάζει φωτιά στη φιλοδοξία σου και στην όρεξή σου για δουλειά. Πρόσεξε όμως, γιατί σε κάνει και επιρρεπή στα ατυχήματα.
 
Σελήνη στον Αιγόκερω: Ο οίκος που συνδέεται με τον Αιγόκερω είναι ο δέκατος, που έχει σχέση με την καλή φήμη, την καριέρα, τις ευθύνες και τα όρια. Ο κυβερνήτης σου, ο Κρόνος, τονίζει επίσης αυτά τα ζητήματα. Θέλεις να διευθετείς τις υποθέσεις και τις δουλειές σου με τους ρυθμούς που ορίζεις εσύ, και οι μετακινήσεις της Σελήνης σε ζορίζουν. Όταν όμως αυτή βρίσκεται στο ζώδιο του Αιγόκερου, θα πρέπει να αποφασίσεις να λες ακριβώς τι σε ενοχλεί και τι θέλεις, ακόμα κι αν ζητάς απλώς να σε αφήσουν στην ησυχία σου.
 
Σελήνη στον Υδροχόο: Με τον Υδροχόο συνδέεται ο ενδέκατος οίκος, των ελπίδων, των μαζικών κινημάτων και των κάθε είδους τάσεων, που αναδεικνύονται σαν μόδες σε μια κοινωνία. Ό,τι δηλαδή εκτιμούν οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου, που έχει κυβερνήτη τον «φευγάτο» Ουρανό. Αν είσαι κι ένας από εκείνους, σίγουρα θα γεννάς διαρκώς πρωτοποριακές ιδέες, θα ενθουσιάζεσαι εύκολα και θα συμπεριφέρεσαι εντελώς απρόβλεπτα. Χαρακτηριστικά που εντείνονται, όταν η Σελήνη μπαίνει στο ζώδιο του Υδροχόου. Τότε μπορεί να καταστρώνεις αμέτρητα (και συχνά ανεφάρμοστα) πλάνα, να χάνεις την εγκράτεια σε πολλά και να μην έχεις καμία αυτοσυγκέντρωση.
 
Σελήνη στους Ιχθύες: Οι Ιχθύες έχουν κυβερνήτη τον Ποσειδώνα και συνδέονται με τον δωδέκατο οίκο, των μυστικών, των κρυμμένων τόπων και της φυγής. Όταν η Σελήνη βρίσκεται στο ζώδιο του Ιχθύ, είναι σαν να σε μεταφέρει σε ένα μαγικό βασίλειο των παραμυθιών, όπου όλα είναι δυνατά. Η αίσθηση αυτή σε κάνει να νιώθεις τόσο όμορφα, που ακτινοβολείς και εξωτερικά. Ταυτόχρονα οξύνεται η διαίσθησή σου σε τέτοιο βαθμό, που είναι σχεδόν σαν να γίνεσαι… μέντιουμ. Σε αυτές τις φάσεις, καλό είναι να ακούς το ένστικτό σου, όσο κι αν σε ξενίζουν αυτά που σου λέει.
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 29-12-2011 00:00:00