blank
 
blank

Η Πανσέληνος Ιανουαρίου στον άξονα Καρκίνου – Αιγόκερου. Οι σχέσεις, οι επιστροφές στο παρελθόν και το δίλημμα ανάμεσα στο “θέλω” και το “πρέπει”.

 
Η Πανσέληνος Ιανουαρίου στον άξονα Καρκίνου – Αιγόκερου. Οι σχέσεις, οι επιστροφές στο παρελθόν και το δίλημμα ανάμεσα στο “θέλω” και το “πρέπει”.
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 
Sponsored Links

Πανσέληνος Ιανουαρίου στον άξονα Καρκίνου – Αιγόκερου

Μία περίοδος εσωτερικής τραμπάλας προμηνύει η Πανσέληνος, στις 16 Ιανουαρίου, τα χαράματα, στον άξονα Αιγόκερω - Καρκίνου, τα δύο εκ διαμέτρου αντίθετα ζώδια με διαφορετικά αιτήματα και ποιότητες. «Θέλω ή πρέπει» είναι οι δύο λέξεις-αντίπαλοι σ’ αυτή την ιστορία, όπου η ενεργοποίηση στο ζώδιο του Καρκίνου δίνει βαρύτατο συναισθηματισμό, ενώ αυτή στον Αιγόκερω αυξάνει τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες, πρωτίστως απέναντι στους άλλους και κατόπιν στον εαυτό μας. Η επίδρασή της εξαπλώνεται σε Αιγόκερους, Καρκίνους, Ζυγούς και Κριούς, κυρίως των τελευταίων ημερών.

Η αλήθεια είναι πως θα δοκιμαστούν οι σχέσεις, οικογενειακές και ερωτικές, οι προσωπικοί μας θησαυροί, τα αποκούμπια μας, η στάση απέναντι στη κοινωνία, μαζί με την αυτοεκτίμησή μας. Δηλαδή η αυτοκριτική, αλλά και η κριτική των άλλων στο άτομό μας και το τρόπο ζωής μας θα είναι αμείλικτη.
 
Με τον Ωροσκόπο της Πανσελήνου να βρίσκεται και αυτός στον Αιγόκερω, κάτι που τονίζει την απαιτητικότητα και την αυστηρότητα των ημερών, όλο το παιχνίδι περιορίζεται στους άξονες του πρώτου και του έβδομου οίκου, δηλαδή γύρω από μας και τις σχέσεις που καθορίζουν τη ζωή μας.

Πανσέληνος, σχέσεις και επιστροφές στο παρελθόν

Σχέσεις, σχέσεις, σχέσεις, είναι το μότο της εβδομάδας αυτής και οτιδήποτε τις προβληματίζει, τις δυσκολεύει, τις μπλοκάρει και τις περιορίζει ή τις απελευθερώνει.
 
Παράλληλα, οι συνεργασίες θα γίνουν θέμα ανάλυσης, όσο ποτέ άλλοτε, για να φανεί αν ικανοποιούν στόχους και σκοπούς, αν συμβάλλουν στη προσωπική μας ευτυχία ή μας απομακρύνουν από αυτή ή απλά αναλωνόμαστε στον επαγγελματικό βωμό, χωρίς στην ουσία να παίρνουμε αυτά που θα έπρεπε σαν ηθική και υλική ανταμοιβή.
 
Οι ανθρώπινες σχέσεις φλέγονται, συχνά πέφτουν σε αδιέξοδο, οι σύντροφοι παλεύουν με τα ένστικτά τους αλλά και με τη λογική, ενώ στο παιχνίδι είναι ακόμα η ανάδρομη Αφροδίτη, που δυσχεραίνει τη κατάσταση, μέσα σε κλίμα αναποφασιστικότητας, διλήμματος και μιας συνεχούς άρνησης για αποκοπή από το παρελθόν. Εκεί που επικεντρωνόμαστε στο παρόν και στο καλύτερο που μπορούμε από αυτό να δημιουργήσουμε, έρχεται το παρελθόν, σαν σκέψη, ανάμνηση, αναπόληση, ή με την εμφάνιση κάποιου παλιού συντρόφου, που θεωρούσαμε ξεγραμμένου από τη ζωή μας.

Πάλη με τις σκιές

Είναι που τις μέρες αυτές καλούμαστε να πολεμήσουμε τους φόβους μας, να έρθουμε αντιμέτωποι με αυτό που αποφεύγουμε και να ρίξουμε το άπλετο φως της Πανσελήνου, να εξιχνιάσουμε το συναισθηματικό τοπίο.
 
Είναι γεγονός πως η ένταση των ημερών οδηγεί σε λάθη, αλλά και αναγκαστικές λύσεις, που με το πέρασμα του χρόνου φαντάζουν οι σωστές. Ό,τι δε λύνεται, κόβεται, είναι το μότο, είτε αφορά σχέσεις, ανικανοποίητους γάμους, θλιβερές συνεργασίες και ελλιπείς καταστάσεις.
 
Η Πανσέληνος όμως επιβραβεύει την ειλικρίνεια των αισθημάτων, την αντοχή και ανοχή στα λάθη του άλλου και τις σοβαρές και μακροχρόνιες σχέσεις. Συμβαίνει άλλωστε στον άξονα Αιγόκερω-Καρκίνου, όπου δοκιμάζονται τα θεμέλια και οι αξίες, οι οικογενειακοί δεσμοί και οι δυσλειτουργικές συνθήκες μέσα στο ίδιο σπίτι.
 
Το σκηνικό λαμβάνει λάγνες διαστάσεις, αφού και η Αφροδίτη από τον Αιγόκερω, τετραγωνίζει τον Άρη στο Ζυγό, γεγονός που θα προκαλέσει μια ερωτική δυσαρέσκεια, σεξουαλική επιθετικότητα και έλλειψη ψυχραιμίας στις σχέσεις. Συν ο υπερβολικός συναισθηματισμός, λόγω της έντασης της ημέρας, που δε βρίσκει υγειές διέξοδο και αποθηκεύεται μέσα μας, πριν ξεσπάσει.

Ερμής-Ουρανός είναι η λύση

Το κράτημα θα αποδειχτεί το εξάγωνο του Ερμή με τον Ουρανό, που θα μας βοηθήσει να έχουμε σωτήριες αναλαμπές και ξαφνικές λύσεις στα προβλήματά μας.
 
Όλοι μας θα έχουμε την ευκαιρία, να τεστάρουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους και θα αξιολογήσουν καταστάσεις. Αν όλα δείχνουν θετικά, τότε θα πάρουμε το πράσινο φως να προχωρήσουμε, ανανεώνοντας τους τομείς τις ζωής μας εκεί που πρέπει. Αλλιώς θα κλείσουμε ένα κύκλο ανικανοποίητης σχέσης ή συνεργασίας.
 
Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ποιοι άνθρωποι μας προσφέρουν χαρά και ικανοποίηση και ποιοι επιδρούν αρνητικά πάνω μας. Τις μέρες αυτές μπορεί να είναι ένα πρόσωπο, μία χαρούμενη κατάσταση ή απλά μια καλή συγκυρία, που να μας δώσει λάμψη και να μας απομακρύνει από την ένταση της Πανσελήνου.
 
Παράλληλα, στο προσκήνιο έρχονται νέες ευκαιρίες για συνεργασίες, προτάσεις και ερωτικές γνωριμίες, οι οποίες φροντίζουν για την προσωπική μας εξέλιξη και την ασφάλειά μας. Στα συν της Πανσελήνου είναι η φόρτιση του ενεργειακού μας πεδίου, η δημιουργική νευρικότητα και η όρεξη για δημιουργία και αντιμετώπιση δυσκολιών.
 
Το φεγγάρι του Ιανουαρίου τονίζει τη βαρύτητα που θα έχουν στην επαγγελματική υπόσταση και ύπαρξη, τα αποτελέσματα και οι τρόποι αναρρίχησης και κοινωνικής αποδοχής. Αυτό που θα απασχολήσει πολλούς είναι η ερώτηση "Είμαι ο εαυτός μου ή το δημιούργημα που θέλουν οι άλλοι να βλέπουν;". Θα δώσει απάντηση όμως και σε ερωτήματα σχέσεων "Μένω μαζί σου από ανασφάλεια ή από αγάπη;"
 
Ωστόσο, η συγκεκριμένη Πανσέληνος φιλτράρει και τα στηρίγματα που μας προσφέρονται από την οικογένεια και τους αγαπημένους κυρίως και ίσως χρειαστεί να προχωρήσουμε μόνοι μας ένα κομμάτι δρόμο, γιατί κάποιου είδους υποστήριξη, μπορεί να είναι περιοριστική για την ιδιοσυγκρασία μας και τις βλέψεις μας.

Η Πανσέληνος και οι προβλέψεις για τα ζώδια

Διαβάστε επίσης, το άρθρο μας με αναλυτικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια, στο Πανσέληνος Ιανουαρίου.
 
Και μην ξεχνάτε να σουμβουλεύεστε καθημερινά τις προσωπικές προβλέψεις σας, με βάση τις διελεύσεις πλανητών στον αστρολογικό χάρτη σας.
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 15-01-2014 00:00:00