blank
 
blank

Τα άστρα την Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015, με την Πανσέληνο στον Καρκίνο: Οι αλλαγές είναι πλέον επιβεβλημένες!

 
Τα άστρα την Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015, με την Πανσέληνο στον Καρκίνο: Οι αλλαγές είναι πλέον επιβεβλημένες!
Βαθμολόγησε
Score: 4.7  Ψήφοι: 18
 
Sponsored Links

Τα άστρα την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου, με την Πανσέληνο στον Καρκίνο

Πάντα, όταν έχουμε Πανσέληνο, καλούμαστε να εξισορροπήσουμε δύο αντίθετες δυνάμεις… Στις 6:53 π.μ. έχουμε μια πανίσχυρη Πανσέληνο, στην 14.03' μοίρα του Καρκίνου, που θα μας επηρεάζει μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2015. Μια Πανσέληνος στο σπίτι της, προσκολλημένη στα δικά της πράγματα, στα δικά της συναισθήματα, αρνούμενη να μετακινηθεί από ό,τι της προσφέρει οικειότητα, ακόμα και αν κάνει λάθος ή αν αυτό που ζει δεν την κάνει ευτυχισμένη. Προτιμά ό,τι την κάνει να νοιώθει ασφαλής, αρνούμενη πεισματικά την όποια αλλαγή, ακόμα και αν αυτή η αλλαγή υπόσχεται να της δώσει μεγαλύτερη ικανοποίηση και προοπτικές! Έχει ανάγκη να την αγαπάς, να την προστατεύεις και να την φροντίζεις… Σε αντάλλαγμα, θα σου δώσει την καλύτερη της ποιότητα!
 
Από την άλλη, έχουμε τον Ήλιο στο ζώδιο του Αιγόκερω. Η ανάγκη του είναι να φαίνεται, να ελέγχει, να εξουσιάζει, αλλά και να είναι αποδεκτός από τους γύρω του. Η μεγάλη του δυσκολία είναι να αναγνωρίσει, να πιστέψει πως είσαι κοντά του, πως είσαι εκεί για κείνον, να αποδεχτεί την χωρίς όρους και όρια αγάπη, στην οποιαδήποτε σχέση του.
 
Ο Αιγόκερως θα εστιάσει στην καταξίωσή του, σε αυτό που θα βγάλει προς τα έξω, στην εικόνα του, να είναι έτσι όπως πρέπει κι έτσι όπως έχει μάθει, σύμφωνα με τα πρότυπά του: Δυνατός, κυρίαρχος σε όποιον τομέα και αν δραστηριοποιείται, αλλά και ιδιαίτερα ευάλωτος και ανασφαλής, αποφεύγοντας όμως να το εκδηλώσει ανοιχτά, αφού προτιμά να κρύβεται πίσω από μια φαινομενική ψυχρότητα ή αδιαφορία.
 
Θέλω αγάπη, τρυφερότητα και κατανόηση! θα πει η Σελήνη στον Καρκίνο. Απόδειξε πως μ' αγαπάς! θα πει ο Ήλιος στον Αιγόκερω. Και εδώ είναι και το κλειδί αυτής της Πανσελήνου, που θα συγκεράσει τις δύο αντίθετες δυνάμεις μέσα από το συναίσθημα! Μια και η Σελήνη είναι σε πιο ισχυρή ζωδιακή θέση από τον Ήλιο και αυτή θα αναλάβει την διαχείριση των ενεργειών!
 
Η αγάπη δεν ελέγχει και δεν ελέγχεται, δίνεται, μοιράζεται, εκπέμπεται, και δημιουργεί σταθερές, πολύ σημαντικές για τη ζωή, για την ύπαρξη, για τις σχέσεις μας… Η αγάπη δεν απαιτεί, δεν εξουσιάζει, δεν εξουσιάζεται, δεν επιβάλλει, ούτε επιβάλλεται, δεν ορίζεται και δε δεσμεύεται… Απλά παρέχεται από καρδιάς! Αυτό είναι και το μήνυμα αυτής της Πανσελήνου: Άπλωσε την αγάπη σου, άπλωσε το συναίσθημά σου, χωρίς φόβο και πάνω απ’ όλα, χωρίς ιδιοτέλεια! Χωρίς να περιμένεις ότι αυτό που δίνεις, θα το εισπράξεις σε ισόποση δόση! Μα πάνω απ’ όλα, αγάπη σημαίνει ελευθερία! Σημαίνει πως αναγνωρίζω στο άλλο πρόσωπο το δικαίωμά του να λειτουργεί όπως εκείνο επιλέγει και όχι όπως εγώ θα ήθελα να λειτουργήσει, είτε απέναντί μου είτε γενικότερα!

Σελήνη σε τετράγωνο με Ουρανό

Η Σελήνη στον Καρκίνο έχει μια μεγάλη αγάπη για το παρελθόν. Συχνά υπάρχουν πολλά πράγματα που την κρατούν προσκολλημένη σε αυτό, όμως είναι πολύ σημαντικό να μάθει πως η ζωή εξελίσσεται στο Εδώ και στο Τώρα! Κι αυτό είναι ένα δεύτερο μήνυμα αυτής της δύσκολης Πανσελήνου, μια και τετραγωνίζει τον Ουρανό. Ουρανός σημαίνει ελευθερία, ανεξαρτησία, ξαφνικές αλλαγές και αντισυμβατικότητα! Και εδώ υπάρχει η μεγάλη σύγκρουση: Μένω προσκολλημένος στην ίδια πραγματικότητα, στα ίδια πρόσωπα, στις ίδιες ασφυκτικές καταστάσεις, χωρίς να τολμήσω να κάνω ένα μετέωρο βήμα στο άγνωστο; Ή αφήνομαι στην ελευθερία της περιπέτειας, της εξερεύνησης του αγνώστου, των νέων εμπειριών, της γοητείας των ανεξερεύνητων πεδίων… Επιλέγω το παρελθόν ή το ανεξερεύνητο άγνωστο; Κριός ή Καρκίνος; Σελήνη ή Ουρανός; Ανεξαρτησία και ελευθερία ή ασφυκτική δέσμευση;

Ήλιος σε σύνοδο με Πλούτωνα

Ίσως η λύση δίνεται από την σύνοδο του Ηλίου με τον Πλούτωνα, που μιλά για την κατάβαση στα βάθη των ανεξερεύνητων πεδίων της ύπαρξης… Εκεί που βρίσκεται κρυμμένη η δική σου αλήθεια, εκεί που δεν είναι εύκολο να φτάσεις, μια και η διαδρομή είναι δύσκολη και συχνά επώδυνη… Δεν είναι εύκολο να έρχεσαι αντιμέτωπος με τα λάθη σου, τις ευθύνες σου ή τις πεποιθήσεις που κουβαλάς από παιδί και έχουν διαμορφώσει την μέχρι τώρα πορεία σου… Όλα αυτά καλείσαι να αρνηθείς, να πετάξεις… Για να απελευθερωθείς και να μπορέσεις να γεννήσεις τον καινούργιο σου εαυτό, αλλαγμένο και έτοιμο να διεκδικήσει τη χαρά που του αξίζει και που του αναλογεί!

Το μεγάλο τετράγωνο Ήλιου, Σελήνης, Ουρανού και Νότιου Δεσμού

Σε αυτήν την Πανσέληνο όμως υπάρχει και κάτι άλλο πολύ σημαντικό. Είναι το μεγάλο τετράγωνο που σχηματίζεται ανάμεσα στα Φώτα (Ήλιος-Σελήνη) και το τετράγωνο τους με τον Ουρανό, αλλά και τον Νότιο Δεσμό, που προσδίδει στην Πανσέληνο αυτή έναν πιο καρμικό χαρακτήρα.
 
Η Πανσέληνος αυτή εστιάζει στις σχέσεις, μια και πραγματοποιείται στον άξονα 1-7 του χάρτη της Πανσελήνου. Αλλά και ο Βόρειος δεσμός στον Ζυγό και Νότιος στον Κριό ανασύρουν όλες εκείνες τις εμπειρίες των σχέσεων, οι οποίες είτε μας δυσκόλεψαν, είτε μας ανάγκασαν να συμβιβαστούμε προκειμένου να κρατήσουμε τις ισορροπίες, πολλές φορές με προσωπικό τίμημα και κόστος. Τώρα, η πολύ δυνατή ενέργεια του σχηματισμού, έρχεται να φέρει κυριολεκτικά ένα ξερίζωμα, σε οτιδήποτε μας κρατά καθηλωμένους σε σχέσεις και συνεργασίες. Πολλές φορές μπορεί να γίνει με πολύ βιαστικό, παρορμητικό, ακόμα και ανατρεπτικό τρόπο, αφού θα υπάρξουν τα γεγονότα, που θα σε αναγκάσουν να μην μπορείς να κάνεις ότι δεν βλέπεις. Θα πρέπει επιτέλους να πάρεις θέση απέναντι σε όλα όσα διαδραματίζονται.
 
Όμως, η όποια αλλαγή ή μετάβαση, είναι σημαντικό να γίνει έχοντας πλήρη έλεγχο και επίγνωση των κινήσεων σου. Επίσης, οφείλεις να κυριαρχήσεις στο συναίσθημά σου, να οργανώσεις τις κινήσεις σου και να δώσεις χώρο και χρόνο στους γύρω σου, ώστε να επικοινωνήσετε ουσιαστικά. Οφείλεις να μοιραστείς, να συνεργαστείς, να συνυπάρξεις, να αφουγκραστείς και να κατανοήσεις τόσο τις δικές σου ανάγκες, όσο και των ανθρώπων που σε περιβάλλουν.
 
Από την άλλη μεριά, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν ξαφνικές αποχωρήσεις, ρήξεις και χωρισμοί από σχέσεις, που ενδεχομένως σε κούρασαν… Όμως ο χειρισμός χρειάζεται να είναι πολύ προσεκτικός, αλλιώς τα αποτελέσματα δεν θα εξυπηρετήσουν κανέναν…

Ποια ζώδια επηρεάζονται από την Πανσέληνο στον Καρκίνο

Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι του δευτέρου δεκαημέρου, αλλά και όσοι έχετε ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά, φροντίστε να είσαστε απόλυτα ρεαλιστές σε ό,τι ζητάτε ή απαιτείτε από τους γύρω σας, αποφύγετε βιαστικές κινήσεις και συμπεριφορές και λειτουργήστε με ψυχραιμία. Οι αλλαγές είναι αναπόφευκτες, οι χειρισμοί σας είναι αυτοί που θα κρίνουν το πόσο πετυχημένες θα αποδειχτούν!
 
Να θυμάστε πάντως ότι μεγαλώσαμε με ένα τεράστιο ψέμα: Πως σε όλα υπάρχουν όρια… Όμως, όπως είπε και ο Γ. Ντυερ, τα μόνα όρια που υπάρχουν, είναι εκείνα που πιστεύουμε!

Οι αναλυτικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια, στην τηλεοπτική εκπομπή μας. Ειδικά, για την Πανσέληνο του Ιανουαρίου 2015 και πως σας επηρεάζει, μάθετε περισσότερα από τον Γιώργο Ματσάγγο, στην τηλεοπτική εκπομπή μας στο τέλος του άρθρου. Και μην ξεχάσετε να διαβάσετε περισσότερα για τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σας αυτήν την εβδομάδα, στα σχετικά άρθρα μας.

Σχετικά άρθρα

Οι αστρολογικές ετήσιες προβλέψεις 2015 για όλα τα ζώδια, από την Ολυμπία Χριστοδουλή.

Τα ζώδια, ο έρωτας και… άλλες ιστορίες, για την εβδομάδα 5 ως 11 Ιανουαρίου 2015.

Το Μεγάλο Ωροσκόπιο του Ιανουαρίου και οι αστρολογικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια, από τον Γιώργο Ματσάγγο.

Πανσέληνος στον Καρκίνο και Ερμής στον Υδροχόο στις 5 Ιανουαρίου 2015. Εντάσεις, ανατροπές, αλλά και λύσεις σε προβλήματα! Προβλέψεις για τα ζώδια.

Ευχές για μια όμορφη εβδομάδα! Και μη ξεχνάτε να παρακολουθείτε καθημερινά τις προσωπικές προβλέψεις σας, με βάση τις διελεύσεις πλανητών στον γενέθλιο αστρολογικό χάρτη σας!

 

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 04-01-2015 19:25:00