Quantcast
blank
 
blank

Τα ζώδια και η σχέση τους: Μήπως κάνεις κάτι λάθος;

 
Τα ζώδια και η σχέση τους: Μήπως κάνεις κάτι λάθος;
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 1
 
Sponsored Links

Τα ζώδια και τα λάθη που κάνουν στις σχέσεις

Καμιά φορά, εκεί που θέλουμε να τα πάμε καλύτερα, εκεί τα κάνουμε… μαντάρα. Για το φλέγον θέμα των σχέσεων ο λόγος. Ανεξαρτήτως ζωδίου, συχνά καταφέρνουμε να χαλάμε ακριβώς τον υπέροχο έρωτα, που θα θέλαμε να διαρκέσει. Ακόμα όμως κι αν η αστρολογική «φτιαξιά» μας μπορεί να μας οδηγήσει στο να κάνουμε κάτι λάθος, μπορούμε να το αποτρέψουμε. Αρκεί να… προσέχουμε για να έχουμε.
 
ΚΡΙΟΣ
Όποτε υπάρχει μια διαφωνία, δεν αντέχεις να μη βγαίνεις νικητής, σωστός, δικαιωμένος. Και θέλεις ο άλλος να το παραδεχτεί, όχι μόνο σε εσένα, αλλά και να βγει να το φωνάξει στον δρόμο, αν γίνεται. Έτσι είναι ο Κριός, ανταγωνιστικός ακόμα και με τους πιο δικούς του ανθρώπους. Αλλά βοηθά αυτή η αντιπαλότητα τη σχέση σου; Ο άνθρωπος που αγαπάς δεν είναι… ο εχθρός. Είναι, υποτίθεται, το πιο δικό σου πρόσωπο. Αντί λοιπόν να τον βάζεις εξ απεναντίας, κάνε και καμιά παραχώρηση πότε-πότε. Διαφορετικά, μπορείς να κερδίζεις στον τσακωμό, αλλά τελικά να χάσεις στην αγάπη.
 
ΤΑΥΡΟΣ
Ανήκεις σε ένα ζώδιο που βάζει πολύ ψηλά την αίσθηση του καθήκοντος. Αλλά το κακό με τον Ταύρο είναι ότι καμιά φορά χάνει το μέτρο των προτεραιοτήτων. Ας πούμε ότι, αν έχετε παιδιά, το να τα βάζεις πάνω από τον σύντροφό σου δικαιολογείται, άλλωστε αυτά σε χρειάζονται. Όμως το να βάζεις π.χ. τη δουλειά πάνω από τη σχέση σου, είναι λάθος. Για να μην πούμε το να βάζεις άλλα πρόσωπα πάνω από το ταίρι σου, από φίλους μέχρι… μαμάδες, φροντίζοντας να καλύπτεις πρώτα τις δικές τους ανάγκες και απαιτήσεις και μετά εκείνες του συντρόφου σου.
 
ΔΙΔΥΜΟΙ
Εντάξει, ο Δίδυμος είναι το πιο επικοινωνιακό και εξωστρεφές ζώδιο. Σου αρέσει να μοιράζεσαι με τους άλλους διάφορα συμβάντα της ζωής σου, καλά και άσχημα. Αλλά αν στα δεύτερα περιλαμβάνεται κάποιο πρόβλημα ή δυσαρέσκεια που έχεις με τον σύντροφό σου, είναι μεγάλο «φάουλ» στη σχέση να το συζητάς με τους τρίτους, αν δεν το έχεις κουβεντιάσει πρώτα με τον ενδιαφερόμενο. Μπορεί να παρασύρεσαι ή να θέλεις κάπου να μιλήσεις για να εκτονωθείς. Σύμφωνοι. Αλλά όχι πίσω από την πλάτη του συντρόφου σου και ερήμην του. Είναι άδικο να κατηγορείται, χωρίς τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
 
 
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Σαν το ζωάκι που έχει το όνομά του, ο Καρκίνος, όταν τα βρει σκούρα, την… κάνει με πλάγια βηματάκια και πάει να κρυφτεί στο βραχάκι του. Έχεις πάντα αυτή την τάση, όταν σου προσάπτουν κάτι, να περνάς σε άμυνα. Θεωρείς ότι σε στήνουν στον τοίχο και δεν αναγνωρίζουν τα καλά που τους έχεις κάνει, οι αχάριστοι. Κατεβάζεις τα ρολά στο μυαλό σου και αρνείσαι να δεις από ποια θέση σου μιλά ο άλλος. Θα πρέπει λοιπόν αφενός να ανοίγεσαι και αφετέρου να παραδέχεσαι και τα τυχόν λάθη σου. Κανείς δεν απαίτησε να είσαι τέλειος. Αλλά λιγότερο μυγιάγγιχτος, ναι.
 
ΛΕΩΝ
Τα έχετε βρει και περνάτε μια χαρά μαζί. Θεωρείς αναμενόμενο για έναν Λέοντα, όπως εσύ, να έχει μια σχέση όπου ο άλλος λιώνει για πάρτη του. Είσαι πανάξιος να εμπνεύσεις έναν μεγάλο έρωτα. Όμως, ακόμα και ο πιο ανυπέρβλητος έρωτας μπορεί να διαλυθεί σαν πρωινή ομίχλη, όταν ο ένας θεωρεί τον άλλο δεδομένο. Γιατί τότε δεν κάνει πια καμιά προσπάθεια να τον κρατήσει. Αν δεν διατηρηθεί ο ενθουσιασμός, αν δεν συμπεριφέρεσαι σαν να θέλεις κάθε φορά να κατακτήσεις το ταίρι σου από την αρχή, η σχέση βαλτώνει. Μην κάνεις λοιπόν σαν να έχεις τον άλλο στο τσεπάκι σου.
 
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Το περίφημο αναλυτικό μυαλό του Παρθένου και η προθυμία σου να συμβουλέψεις όποιον το χρειάζεται, σε κάνουν πολύτιμο σύντροφο. Από την άλλη όμως, αγχώνεσαι υπερβολικά και δεν μπορείς να το κρύψεις. Μερικές φορές, όταν ο άλλος έχει κάποιο πρόβλημα, παρασύρεσαι κι εσύ από την ανησυχία σου, αντί να του προσφέρεις συναισθηματική υποστήριξη και αισιοδοξία. Κανείς δεν σου ζητά να δίνεις ψεύτικες ελπίδες. Απλώς, μην υποδαυλίζεις το άγχος. Μια αγκαλιά στον σύντροφό σου και η διαβεβαίωση ότι αισιοδοξείς και προπαντός ότι του έχεις εμπιστοσύνη πως θα τα καταφέρει, είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις σε μια δύσκολη στιγμή.
 
ΖΥΓΟΣ
Ο Ζυγός έχει το χάρισμα να μην φυλάει την ευγένειά του μόνο για… το θεαθήναι στους ξένους, αλλά να φέρεται πάντα γλυκά στα πιο δικά του πρόσωπα. Ακόμα και σε βαθμό τυπικότητας. Αυτό όμως συχνά σε οδηγεί στο να κάθεσαι στωικά και να ακούς τον σύντροφό σου σε ανούσιες αφηγήσεις ή παράπονα, απλώς επειδή θεωρείς ότι έτσι πρέπει. Και στο μεταξύ αυτοκαταπιέζεσαι ή απλώς σκέφτεσαι τα δικά σου. Όμως, το ψεύτικο ενδιαφέρον φαίνεται και κάνει τον άλλο να νιώθει παραμελημένος. Καλύτερα, με το τακτ που σε διακρίνει, να περιορίσεις την πολυλογία του ή να αλλάξεις θέμα, αντί να παίζεις θέατρο.
 
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ο Σκορπιός είναι από τα πιο δυναμικά ζώδια και υπό αυτή την έννοια, θα παλέψει πολύ να αλλάξει μια κατάσταση που δεν του πάει. Αυτό όμως συνεπάγεται και ότι θα αργήσει να αποδεχτεί ό,τι δεν σηκώνει αλλαγές. Και όταν πρόκειται για ανθρώπους, κάτι τέτοιο μπορεί να σαμποτάρει επικίνδυνα τις σχέσεις του, ιδίως τις ερωτικές. Αγαπάς τον άλλο γι’ αυτό που είναι, όχι για εκείνο που νομίζεις ότι μπορείς να διαπλάσεις στα μέτρα σου. Το μεγαλύτερο μυστικό για να πετύχει μια σχέση είναι η απόλυτη, άνευ όρων αποδοχή του άλλου. Όσο γρηγορότερα το καταλάβεις, τόσο το καλύτερο.
 
ΤΟΞΟΤΗΣ
Οι Τοξότες φημίζονται για την απέχθειά τους απέναντι σε κάθε είδους καταπίεση. Και δυστυχώς οι σχέσεις περιλαμβάνουν και ένα μικρό ή μεγαλύτερο κομμάτι, όπου μπορεί να πιεστείς να κάνεις ή να δεχτείς πράγματα που δεν θέλεις αλλά πρέπει, από μικρο-αγγαρείες μέχρι σοβαρότερους συμβιβασμούς. Οπότε, συχνά ακολουθείς τη μέθοδο του «στρίβειν δια του αρραβώνος»: συμφωνείς και μετά δεν το κάνεις, είτε κωλυσιεργώντας, είτε παριστάνοντας ότι το ξέχασες, ελπίζοντας ότι θα το ξεχάσει και ο άλλος. Όμως αυτά τα παιχνιδάκια δεν βοηθούν σε μια σχέση ώριμων ανθρώπων, που αγαπιούνται. Εκτός αν τη δική σου δεν τη χαρακτηρίζεις σαν τέτοια.
 
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ο Αιγόκερως δεν επιδιώκει απλώς να είναι αλάνθαστος ο ίδιος, αλλά θέλει να το καταφέρνουν και οι άλλοι. Δυστυχώς, όσο καλός και χρυσός κι αν είσαι, στο θέμα της επιείκειας υστερείς κάπως. Ιδίως αν ο άλλος την πατήσει κάπου από καθαρά δική του ευθύνη. Κι ακόμα περισσότερο, αν εσύ τον είχες προειδοποιήσει. Τότε ποιος σε ακούει, πραγματικά. Όμως μερικές φορές εκείνο που χρειάζεται ο σύντροφός σου δεν είναι η κριτική σου, όσο το συμπονετικό ενδιαφέρον σου. Μην εκμεταλλεύεσαι την κατάσταση για να επιβεβαιώσεις πόσο «σωστός» είσαι και πόσο «λάθος» ο άλλος. Αγάπη σημαίνει (και) επιείκεια.
 
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ο Υδροχόος είναι άνετος και «κουλ». Θεωρεί ότι δεν πρέπει να ντρέπεται για τίποτα από όσα κάνει. Ακόμα κι αν εκείνα δεν αφορούν μόνο τον ίδιο, αλλά και τον σύντροφό του. Έτσι, δεν διστάζεις να δημοσιοποιείς πράγματα για τη σχέση σου σε τρίτους, εφόσον «δικοί μας άνθρωποι είναι κι αυτοί». Αντίθετα όμως, θα πρέπει να περιφρουρείς τα προσωπικά σας θέματα, ιδιαίτερα αν ο σύντροφός σου δεν είναι φίλος των… κοινοποιήσεων. Και κάτι ακόμα: μην προδώσεις δικά του μυστικά που σου εμπιστεύθηκε, ούτε στο πιο στενό σου (τρίτο) πρόσωπο. Ο κόσμος είναι μικρός και ποτέ δεν ξέρεις.
 
ΙΧΘΕΙΣ
Ο Ιχθύς έχει μια τάση προς την ανασφάλεια στα ερωτικά του. Το να ζητάς από τον άλλο να σου δίνει διαρκείς διαβεβαιώσεις για την αγάπη του, μπορεί να είναι αρχικά χαριτωμένο, αλλά μέχρι εκεί. Και, από ένα σημείο και πέρα, γίνεται ενοχλητικό. Και δείχνει ότι δεν έχεις εμπιστοσύνη ούτε στον εαυτό σου, ούτε σε εκείνον. Ότι δεν πιστεύεις στη σχέση σας. Μην κάνεις τους φόβους σου να επαληθευτούν με το να τους φέρνεις διαρκώς στο προσκήνιο. Χαλάρωσε. Σαν ψάρι που είσαι, πρέπει να ξέρεις ότι αν αφεθείς και ακολουθήσεις τη ροή του νερού, ταξιδεύεις καλύτερα.
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 09-09-2014 18:23:00