blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Δημοφιλή / Αριθμολογία
 
blank

Αριθμολογία: Τι συμβολίζει το σχήμα των αριθμών για την εξέλιξη του ανθρώπου!

 
Αριθμολογία: Τι συμβολίζει το σχήμα των αριθμών για την εξέλιξη του ανθρώπου!
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 9
 
Sponsored Links

Οι αριθμοί και τι συμβολίζουν

Γιατί γράφουμε τον αριθμό 3 ή το 5 με αυτό τον τρόπο και όχι με κάποιον άλλο; Το σχήμα των αριθμών δεν είναι καθόλου τυχαίο, αλλά αποτυπώνει έναν βαθύτερο συμβολισμό της συνειδητότητάς μας. Έτσι, η αριθμολογία μπορεί να μας αποκαλύψει ποιο είναι το επόμενο βήμα της εξέλιξής μας.
 
Θα γνωρίζεις τον Πυθαγόρα και τη συνεισφορά του στη διαμόρφωση του ανθρώπινου πνευματικού πολιτισμού. Πέρα από φιλόσοφος, επιστήμονας και μύστης, ο Πυθαγόρας ήταν ο προπάτορας της αριθμολογίας. Εισήγαγε την ιδέα της αρμονίας των ουράνιων σφαιρών και εξέλιξε ένα ολόκληρο μεταφυσικό σύστημα, βασισμένο στις ανακαλύψεις του. Σύμφωνα με τις διδασκαλίες του, τα πάντα στο Σύμπαν βρίσκονται σε ισορροπία, ενώ ο καθένας και το καθετί παίζουν το δικό τους ρόλο μέσα σε μια τεράστια χορωδία δονήσεων.
 
Πολλές από τις θεωρίες του Πυθαγόρα αποτέλεσαν τα θεμέλια της Αριθμολογίας όπως τη γνωρίζουμε σήμερα και έδωσαν νόημα στους αριθμούς. Ο Πυθαγόρας συνέδεσε τη συμπαντική μουσική των δονήσεων με την αριθμολογία. Κατανόησε ότι τα σύμβολα που κρύβονται μέσα στους αριθμούς αποτελούν τη βάση για οτιδήποτε υπάρχει μέσα στο Σύμπαν. Τα πάντα στον κόσμο, ζωντανά και μη, και κυρίως οι άνθρωποι, ακολουθούν τους νόμους των δονήσεων και μπορούν να περιγραφούν μέσα από τους αριθμούς.
 
Να ένας τρόπος με τον οποίο μπορεί να απεικονιστεί η πνευματική μας εξέλιξη μέσα από το νόημα των εννέα μονοψήφιων αριθμών. Έτσι όπως γράφονται τα νούμερα, οι οριζόντιες γραμμές τους εκπροσωπούν την προσκόλληση, οι καμπύλες την ενέργεια της αγάπης και οι γραμμές που διασταυρώνονται, εκπροσωπούν την πρόκληση του να κάνει κανείς μια επιλογή.
 
Ο αριθμός 1: Συμβολίζοντας το ξεκίνημα, συνδέει τον ουρανό με τη Γη μέσα από μια κάθετη ευθεία γραμμή. Δείχνει ότι δεν υπάρχει προσκόλληση, ούτε αγάπη, ούτε επιλογή. Απλώς είναι εκεί. Θέλει να μας πει ότι όλοι μας είμαστε ανώτερη συνειδητότητα.
 
Ο αριθμός 2: Εκπροσωπεί τη χλωρίδα, τον κόσμο των φυτών. Δείχνει τη ζωή που αρχίζει να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται. Η οριζόντια γραμμή στο κάτω μέρος υποδηλώνει το γεγονός ότι τα φυτά είναι κολλημένα στη Γη (στο υλικό πεδίο) και δεν μπορούν να μετακινηθούν. Η καμπύλη γραμμή στην κορυφή μας δείχνει ότι τα φυτά κατευθύνονται προς τον ουρανό, προς το φως. Τα φυτά μπορεί να είναι ριζωμένα στο χώμα, αλλά εκείνο που τα ελκύει και τα κατευθύνει είναι ο Ήλιος.
 
Ο αριθμός 3: Εκπροσωπεί την πανίδα, τον κόσμο των ζώων. Αυτός ο αριθμός αποτελείται από δυο καμπύλες. Τα ζώα δεν είναι προσκολλημένα ούτε στη Γη ούτε στον ουρανό, αλλά μπορούν να κινηθούν προς όποια κατεύθυνση θέλουν. Γενικά δεν έχουν προσκολλήσεις. Η ενστικτώδης ύπαρξή τους κινείται ανάμεσα στον φόβο και την επιθυμία.
 
Ο αριθμός 4: Χαρακτηρίζει τα ανθρώπινα πλάσματα και έχει δυο γραμμές που διασταυρώνονται στο μέσον. Η ανθρώπινη ζωή είναι μια διαρκής πρόκληση επιλογών ανάμεσα στο καλό και στο κακό. Ο αριθμός εκπροσωπεί τη συνειδητότητα που βρίσκεται ανάμεσα στα ζωικά ένστικτα και στο επόμενο βήμα της ανθρώπινης εξέλιξης, το φωτισμένο ον.
 
Ο αριθμός 5: Αναπαριστώντας το φωτισμένο ανθρώπινο ον, η οριζόντια γραμμή στο επάνω μέρος συμβολίζει ότι αυτός ο εξελιγμένος άνθρωπος είναι προσκολλημένος στα ουράνια, στο Πνεύμα. Η καμπύλη κάτω δείχνει πως αγαπά και ό,τι συνδέεται με τη Γη, δηλαδή τα άλλα πλάσματα.
 
Ο αριθμός 6: Εκπροσωπεί έναν Άγγελο, καθώς έχει το σχήμα μιας ελικοειδούς γραμμής που κατεβαίνει από τον ουρανό στη Γη. Οι Άγγελοι δεν είναι προσκολλημένοι σε τίποτα και αντιπροσωπεύουν κυρίως την ενέργεια της αγάπης.
 
Ο αριθμός 7: Απεικονίζοντας τη δημιουργική ουσία του Θεϊκού, ο αριθμός αυτός έχει μια οριζόντια γραμμή στο επάνω μέρος που είναι προσκολλημένη στον ουρανό, στον πνευματικό κόσμο και μια κεκλιμένη γραμμή που συνδέει τον ουρανό με τη Γη. Η κεκλιμένη γραμμή δείχνει το διαισθητικό κανάλι επικοινωνίας μέσα από το οποίο οι άνθρωποι δέχονται δημιουργικές εμπνεύσεις.
 
Ο αριθμός 8: Συμβολίζει τη Θεία Δύναμη αλλά επίσης θυμίζει και το σύμβολο του απείρου. Αυτή η διπλή καμπύλη που δεν έχει αρχή και τέλος, συνδέει τον ουρανό, δηλαδή τον πνευματικό κόσμο, με τη Γη, δηλαδή τον υλικό κόσμο. Δείχνει ακόμα ότι η Θεία Δύναμη είναι απεριόριστη.
 
Ο αριθμός 9: Σημαίνει τη Σοφία της υψηλότερης συνειδητότητας. Η καμπύλη γραμμή κινείται προς τον ουρανό μετά από την εμπειρία της πάνω στη Γη. Η γήινη εμπειρία μας δίνει σοφία και μας επιτρέπει να κινηθούμε στο επόμενο επίπεδο της συνειδητότητας.
 
Σύμφωνα με την Αριθμολογία, ο κάθε αριθμός έχει συγκεκριμένες ποιότητες που όχι μόνο εξηγούν την εξέλιξη της συνειδητότητας, αλλά μπορούν να βοηθήσουν να βρει κανείς το νόημα της αποστολής της ψυχής του. Η αριθμολογία, όπως θα έχεις διαβάσει κατά καιρούς σε διάφορα ανάλογα άρθρα στο Myastro, δείχνει επίσης τα χαρίσματά μας και το δυναμικό μας, δίνοντάς μας κατευθύνσεις ώστε να το πραγματώσουμε.
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 21-07-2017 14:27:00