blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Θεός Δίας και Ελληνική μυθολογία. Ποιός ήταν και τι συμβολίζει.

 
Θεός Δίας και Ελληνική μυθολογία. Ποιός ήταν και τι συμβολίζει.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 1
 
Sponsored Links

ΘΕΟΣ ΔΙΑΣ – ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ

Ο Θεός Δίας στην ελληνική μυθολογία. Ποιος ήταν, τι συμβολίζει. Ποιές ομοιότητες μπορεί να έχεις μαζί του;
 
ΘΕΟΣ ΔΙΑΣ: Ο βασιλιάς των θεών είχε τον έλεγχο των καιρικών φαινομένων, με έμβλημά του τον κεραυνό. Εξουσίαζε απόλυτα ουρανό και γη. Ο Δίας ήταν γιος του Κρόνου και της Ρέας, σώθηκε χάρη στη μητέρα του από τη… συνήθεια του πατέρα του να καταπίνει τους απογόνους του και τον εκθρόνισε, μετά από μια σκληρή σύρραξη με συμμετοχή θεών και μυθικών τεράτων, που διάρκεσε δέκα χρόνια. Ο Δίας μοιράστηκε με κλήρο με τα αδέλφια του Ποσειδώνα και Πλούτωνα τις επικράτειες της θάλασσας και του Κάτω Κόσμου αντίστοιχα, παντρεύτηκε την Ήρα και έκανε αμέτρητα παιδιά με αθάνατες και θνητές. Την πατρότητα του Δία είχε η αφρόκρεμα των θεών και των ηρώων: Άρης, Απόλλωνας, Άρτεμις, Αθηνά, Ερμής, Διόνυσος, Περσεφόνη, οι τρεις Μοίρες, οι τρεις Χάριτες, οι Εννέα Μούσες, Ηρακλής, Περσέας, Ωραία Ελένη και πολλοί άλλοι. Στον πολλαπλασιασμό των μύθων των υποτιθέμενων παιδιών του βοήθησε και το γεγονός ότι όλοι οι αρχαίοι βασιλιάδες ήθελαν να αποδίδουν στην καταγωγή τους θεϊκά γονίδια.
 
Αν διάλεξες τον ΔΙΑ: Ο θεός αυτός εκπροσωπεί τον επιτυχημένο άντρα που η κοινωνία μας προβάλλει σαν πρότυπο, εκείνον που κυριαρχεί στον κόσμο των υλικών αγαθών, εκτείνει διαρκώς τον «κύκλο εργασιών του» αλλά παραβλέπει άλλες σημαντικές πλευρές της ζωής. Μπορεί να περάσει όλη του τη ζωή δέσμιος της δουλειάς και της επιτυχίας, με στόχο να αποκτήσει ό,τι μπορεί με το χρήμα, ενώ παραμελεί τις συναισθηματικές του σχέσεις και την εσωτερική του καλλιέργεια. Αν έκανες αυτή την επιλογή, συχνά είσαι «νικητής» καθώς χρησιμοποιείς αποτελεσματικά τα όπλα σου, όπως ο Δίας τον κεραυνό του, αλλά πρέπει να περάσεις σε μια λιγότερο υλιστική διάσταση και να αξιολογείς διαφορετικά την αξία και τη δική σου, αλλά και των προσώπων γύρω σου. Αλλιώς μπορεί να περιβάλλεσαι από άτομα που αποσκοπούν αποκλειστικά στο συμφέρον.
 
Ποιά κοινά στοιχεία της αστρολογίας, μπορεί να έχεις με το Θεό Δία: Αστρολογικά, ενδεχομένως να έχεις τον Ήλιο σου σε όψη με τον Δία, ή στο ζώδιο του Ταύρου ή/και στον δεύτερο οίκο. Επίσης είναι πιθανό να έχεις αρκετούς πλανήτες σε ζώδια της Γης (Ταύρο, Παρθένο, Αιγόκερω).
 
ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΟΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΔΙΑ; ΜΑΘΕ ΜΕ ΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΘΕΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΜΟΙΑΖΕΙΣ! 
 
Κάνε τώρα ένα απλό σύντομο τεστ, και δες με ποιό Θεό μοιάζεις! Κάνε κλικ στο Ποιος ΘΕΟΣ είσαι.
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 23-02-2012 00:00:00