blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Θεός Κρόνος και Ελληνική μυθολογία. Ποιός ήταν και τι συμβολίζει.

 
Θεός Κρόνος και Ελληνική μυθολογία. Ποιός ήταν και τι συμβολίζει.
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 
Sponsored Links

ΘΕΟΣ ΚΡΟΝΟΣ – ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ

Ο Θεός Κρόνος στην ελληνική μυθολογία. Ποιος ήταν, τι συμβολίζει. Ποιές ομοιότητες μπορεί να έχεις μαζί του;
 
ΘΕΟΣ ΚΡΟΝΟΣ: Ο Κρόνος ανήκει στη δεύτερη γενιά των μεγάλων θεών και ταυτίζεται στη μυθολογία με τη «χρυσή εποχή». Ήταν γιος του Ουρανού και της Γαίας. Όπως η αδελφή του και γυναίκα του Ρέα, συγκαταλεγόταν στους Τιτάνες. Ήταν θεός της συγκομιδής και της ανθρώπινης προόδου και απεικονιζόταν με ένα κρυστάλλινο δρεπάνι. Αφού εκθρόνισε τον πατέρα του, από φόβο μήπως έχει κι εκείνος παρόμοια κατάληξη, κατάπινε ένα προς ένα τα παιδιά που γεννούσε η Ρέα. Εκείνη, όταν απέκτησε τον Δία, ξεγέλασε τον άντρα της και έκρυψε το μωρό. Ο Δίας μεγαλώνοντας απελευθέρωσε τα αδέλφια του και στράφηκαν όλοι μαζί εναντίον της παλιάς τάξης των θεών και των μυθικών πλασμάτων στην περίφημη Τιτανομαχία. Μετά τη νίκη τους, ο Κρόνος φυλακίστηκε στα Τάρταρα ή, σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, στη σπηλιά της Νύχτας, όπου ονειρεύεται και προφητεύει αιώνια. Παρά την επικράτηση των καινούργιων θεών, εξακολουθούσε να λατρεύεται στην αρχαία Ελλάδα και συμβόλιζε τη σοφία, που στα γεράματα αντικαθιστά την ανάγκη για εξουσία.
 
Αν διάλεξες τον ΚΡΟΝΟ: Ο Κρόνος συνδέεται με την πατρική μορφή, που το άτομο μπορεί να τη βλέπει σαν ένα απρόσιτο πρότυπο ή σαν ένα αυταρχικό πρόσωπο, που δεν ικανοποιούταν με τίποτα. Κάποιος που διαλέγει τον Κρόνο, ίσως να πέρασε μια παιδική ηλικία που να μην ήταν αρκετά ανέμελη, αντίθετα να ήταν παραφορτωμένος, κυρίως από τον πατέρα του, με απαιτήσεις, ευθύνες και συναισθηματικά ελλείμματα. Αυτό τον έκανε να ωριμάσει πρόωρα, αλλά και να γίνει ορθολογιστής, επιφυλακτικός και συναισθηματικά απόμακρος. Αν αναγνωρίζεις εδώ κάποια δικά σου χαρακτηριστικά, θα πρέπει να γκρεμίσεις τα τείχη που δημιούργησες γύρω σου και να αφήσεις να περάσουν εκείνα που πάντα σου έλειπαν: η αγάπη και η τρυφερότητα. Αντικατάστησε την αναζήτηση της δύναμης με την αναζήτηση της σοφίας.
 
Ποιά κοινά στοιχεία της αστρολογίας, μπορεί να έχεις με το Θεό Κρόνο: Από αστρολογική πλευρά, πιθανόν να έχεις τον Ήλιο σου σε όψη με τον Κρόνο, στον Αιγόκερω (δηλαδή να ανήκεις σε αυτό το ζώδιο) ή/και στον δέκατο οίκο. Παράλληλα, ενδεχομένως να βρίσκονται αρκετοί πλανήτες σου σε ζώδια της Γης (Ταύρο, Παρθένο, Αιγόκερω).
 
ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΟΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΚΡΟΝΟ; ΜΑΘΕ ΜΕ ΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΘΕΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΜΟΙΑΖΕΙΣ! 
 
Κάνε τώρα ένα απλό σύντομο τεστ, και δες με ποιό Θεό μοιάζεις! Κάνε κλικ στο Ποιος ΘΕΟΣ είσαι.
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 23-02-2012 00:00:00