blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Θεός Πλούτωνας και Ελληνική μυθολογία. Ποιός ήταν και τι συμβολίζει.

 
Θεός Πλούτωνας και Ελληνική μυθολογία. Ποιός ήταν και τι συμβολίζει.
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 
Sponsored Links

ΘΕΟΣ ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ – ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ

Ο Θεός Πλούτωνας στην ελληνική μυθολογία. Ποιος ήταν, τι συμβολίζει. Ποιές ομοιότητες μπορεί να έχεις μαζί του;
 
ΘΕΟΣ ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ: Μπορεί ο κάθε θεός να έκανε ό,τι ήθελε στον κόσμο των ανθρώπων, αλλά υπήρχε ένα βασίλειο όπου κανένας δεν είχε την παραμικρή δύναμη, ούτε καν ο Δίας. Και αυτό ήταν ο Κάτω Κόσμος, όπου κυριαρχούσε ο θεός Πλούτωνας ή Άδης. Το δεύτερο όνομα, που ταυτίστηκε τόσο με τον θεό όσο και με την επικράτειά του, σημαίνει «αόρατος». Προερχόταν από το μαγικό κράνος που του έδινε αυτή την ιδιότητα και του το χάρισαν οι Κύκλωπες, για τον βοηθήσουν μαζί με τα αδέλφια του στην Τιτανομαχία. Το φορούσε τις λίγες φορές που κυκλοφορούσε στον επάνω κόσμο. Μία από αυτές ήταν όταν απήγαγε τη μετέπειτα βασίλισσά του, την Περσεφόνη. Παρόλο που το βασίλειό του Πλούτωνα θεωρούνταν από τους αρχαίους απαίσιο και τρομακτικό, περιλάμβανε και «παράδεισο», τα Ηλύσια Πεδία. Φυσικά όμως όποιος έμπαινε, δεν ξανάβγαινε… Οι μόνοι που επέστρεψαν ζωντανοί από τον Άδη ήταν ο Ηρακλής, ο Θησέας (που πήγε να κλέψει την Περσεφόνη), ο Ορφέας, ο Οδυσσέας και, στη χριστιανική παράδοση, ο Χριστός.
 
Αν διάλεξες τον ΠΛΟΥΤΩΝΑ: Ο Πλούτωνας εκπροσωπεί μια υποσυνείδητη διάσταση της ανδρικής φύσης. Αν τον επέλεξες, έχεις την ικανότητα να διεισδύεις βαθιά στην ψυχή του άλλου, και διαθέτεις μια δική σου εσωτερική δύναμη που μπορεί να γίνεται δημιουργική ή καταστροφική με την ίδια ευκολία. Πάθη που γίνονται βασανιστικά, δράματα που περιβάλλονται από τις σκιές της ψυχής, έντονη σεξουαλική φόρτιση, όλα αυτά συνθέτουν έναν πολύπλοκο χαρακτήρα. Με μια τέτοια προσωπικότητα, θα πρέπει να ξεπεράσεις την τάση σου να χειραγωγείς τα συναισθήματα των άλλων δημιουργώντας σχέσεις δύσκολες και μερικές φορές βασανιστικές. Κι ακόμα περισσότερο όταν χρησιμοποιείς και το σεξ σαν μέσο επιβολής.
 
Ποιά κοινά στοιχεία της αστρολογίας, μπορεί να έχεις με το Θεό Πλούτωνα: Αστρολογικά, αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να εκφράζονται στο γενέθλιο ωροσκόπιο με μια όψη Ήλιου-Πλούτωνα, όπως και με τον Ήλιο στον Σκορπιό ή/και στον όγδοο οίκο. Αν έχεις αρκετούς πλανήτες σε ζώδια του Νερού (Καρκίνο, Σκορπιό, Ιχθείς), δυσκολεύεσαι να «κουμαντάρεις» τα συναισθήματά σου. Αν πάλι έχεις αρκετούς πλανήτες σε ζώδια της Γης (Ταύρο, Παρθένο, Αιγόκερω), είναι πιο πιθανό να επικρατεί η φιλοδοξία και η επιδίωξη της εξουσίας.
 
ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΟΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΠΛΟΥΤΩΝΑ; ΜΑΘΕ ΜΕ ΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΘΕΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΜΟΙΑΖΕΙΣ!
 
Κάνε τώρα ένα απλό σύντομο τεστ, και δες με ποιό Θεό μοιάζεις! Κάνε κλικ στο Ποιος ΘΕΟΣ είσαι.
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 23-02-2012 00:00:00