blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Δημοφιλή / Feng Shui
 
blank

Φενγκ Σούι για ένα ερωτικό γεύμα, από τη Βασιλική Τζουράκη.

 
Φενγκ Σούι για ένα ερωτικό γεύμα, από τη Βασιλική Τζουράκη.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 2
 

Υπάρχει κάποιο πρόσωπο που σε ενδιαφέρει; Κάλεσε το για φαγητό. Εσύ θα βάλεις τη γοητεία και τις μαγειρικές σου ικανότητες. Και το Φενγκ Σούι θα βοηθήσει να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα για το… ό,τι ήθελε(ς) προκύψει.

Sponsored Links

Ο έρωτας, ως γνωστόν, περνάει από το στομάχι.

Ο έρωτας, ως γνωστόν, περνάει από το στομάχι. Αλλά φυσικά δεν αρκεί μόνο το νόστιμο φαγητό για να ξετρελάνει τον άλλο. Χρειάζεται και η σχετική ατμόσφαιρα, αυτό που στο Φενγκ Σούι ονομάζεται καλή ενέργεια μέσα στον χώρο. Αν λοιπόν αποφασίσεις να καλέσεις το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει για φαγητό, στο σπίτι σου ή κάπου έξω, με τον ευκόλως εννοούμενο σκοπό να κερδίσεις την καρδιά του, ακολούθησε τις συμβουλές του Φενγκ Σούι για να ενισχύσεις την ανάλογη ενέργεια του έρωτα.
 
Πώς θα καθίσετε.
Μην υποτιμάς τη σημασία που έχει η θέση όπου κάθεται κανείς μέσα σε ένα χώρο. Το σημείο όπου βρίσκεται το κάθισμά του μπορεί να του δημιουργήσει ένα αίσθημα ψυχολογικής άνεσης ή να τον κάνει υποσυνείδητα να αισθάνεται άβολα και να θέλει να φύγει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Οι περισσότεροι άνθρωποι διαλέγουν αυθόρμητα να καθίσουν κάπου όπου να μην έχουν στην πλάτη τους πόρτα ή παράθυρο. Αυτή είναι και μια από τις βασικές αρχές του Φενγκ Σούι ως προς τη θέση που σου δίνει την καλύτερη ενέργεια. Φρόντισε λοιπόν να καθίσετε έτσι που και οι δυο σας να μπορείτε να βλέπετε την πόρτα του δωματίου και να έχετε πίσω σας τοίχο. Αν δεν μπορεί να γίνει αυτό και για τους δυο, δώσε στον καλεσμένο σου την πλεονεκτική θέση. Άλλωστε θέλεις να τον κάνεις να νιώθει όσο πιο ωραία γίνεται. Καλό είναι επίσης να μην αντικρίζει από το κάθισμά του μια όχι και τόσο ελκυστική εικόνα, όπως τη στοίβα με τα άπλυτα κατσαρολικά στον νεροχύτη ή μια μισάνοιχτη πόρτα τουαλέτας.
 
Οι θέσεις σας στο τραπέζι δεν πρέπει να είναι αντικριστές αλλά η μία κοντά στην άλλη, σε ορθή γωνία μεταξύ τους. Αν όμως καθίσετε απέναντι ο ένας από τον άλλο, δημιουργείται αυτόματα μια αίσθηση αντιπαράθεσης, κάτι που δεν το θέλεις. Αν το τραπέζι όπου θα φάτε είναι μεγάλο, ορθογώνιο ή οβάλ, θα βάλεις και τα δυο σερβίτσια προς τη μια άκρη, τοποθετώντας τον καλεσμένο σου στην κεφαλή του τραπεζιού. Στην άλλη άκρη, για να μη δείχνει άδειο το τραπέζι, μπορείς να τοποθετήσεις μια διακοσμητική σύνθεση, ένα βάζο με λουλούδια, ένα μπολ με φρούτα. Αφαίρεσε τις περισσευούμενες καρέκλες, γιατί δίνουν την αίσθηση ότι… περιμένετε κι άλλους.
 
Το τραπέζι του έρωτα.
Ένα καλαίσθητα στρωμένο τραπέζι είναι το πρώτο στοιχείο για ένα πετυχημένο γεύμα, αλλά στο Φενγκ Σούι, πέρα από την αισθητική, τα χρώματα και τα αντικείμενα έχουν ιδιαίτερο ρόλο. Τα κλασικά χρώματα του έρωτα, κατάλληλα για το τραπεζομάντιλο, τις πετσέτες και τα σερβίτσια σου, είναι το ροζ, το μπεζ-σωμόν, το ροδακινί και το κόκκινο, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και την αντίθεση άσπρο-μαύρο, συνδυασμένα (ανυπερθέτως!) με κόκκινο.
 
Διακόσμησε το τραπέζι με αντικείμενα σε ζευγάρια, όπως δύο όμοια κηροπήγια με λευκά, ροζ ή κόκκινα κεριά ή ένα βάζο με δύο τριαντάφυλλα σε αυτά τα χρώματα. Άλλα λουλούδια που θεωρούνται ευνοϊκά για τον έρωτα είναι οι παιώνιες και οι τουλίπες. Μπορείς φυσικά να βάλεις και ένα ολόκληρο μπουκέτο με φρέσκα λουλούδια, αλλά φρόντισε να μην έχουν έντονο άρωμα που να ενοχλεί στη διάρκεια του φαγητού και να μην είναι αγκαθωτά. Εννοείται πως το βάζο και η ανθοδέσμη θα έχουν μικρό μέγεθος για να μην σας εμποδίζουν στο τραπέζι.
 
Το απαραίτητο ντεκόρ.
Φυσικά δεν θα παραβλέψεις να τακτοποιήσεις και το υπόλοιπο δωμάτιο όπου θα φάτε. Απομάκρυνε όλα τα άχρηστα αντικείμενα αλλά και οτιδήποτε χαλασμένο, γιατί αυτά δημιουργούν μια ενέργεια στασιμότητας και φθοράς που σε επηρεάζει. Επίσης διώξε ό,τι προερχόταν από την προηγούμενη σχέση σου ή σου τη θυμίζει. Σκοπός σου είναι να κάνεις μια καινούργια αρχή, όχι να μένεις στο παρελθόν.
 
Περιποιήσου τη γωνία του δωματίου που αντιστοιχεί στον Έρωτα και στη Σχέση. Ποια είναι αυτή; Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, είναι η νοτιοδυτική. Αλλά αν δεν έχεις πυξίδα και σε μπερδεύουν οι προσανατολισμοί, μπορείς να ακολουθήσεις την πιο απλουστευμένη αντίληψη του Φενγκ Σούι που λέει ότι η γωνία των ερωτικών είναι εκείνη που βλέπεις στο βάθος δεξιά, αν σταθείς στην πόρτα του δωματίου. Και οι δύο απόψεις λειτουργούν εξίσου καλά, αλλά διάλεξε μόνο τη μία. Σε αυτό το τμήμα του δωματίου λοιπόν, φρόντισε να μην υπάρχουν παραπεταμένα, άχρηστα ή «βρόμικα» πράγματα, όπως ένας κάλαθος αχρήστων ή μια στοίβα περιοδικά για πέταμα. Απομάκρυνε και ό,τι θυμίζει τη δουλειά σου και τα παιδιά σου, αν έχεις. Τοποθέτησε εκεί εικόνες και αντικείμενα που έχουν σχέση με τον έρωτα, όπως μια απεικόνιση ζευγαριού, δυο κρυστάλλινες καρδούλες, δυο παπίτσες ή και μερικά λουλούδια. Μην έχεις εκεί απεικονίσεις με μοναχικές ή θλιμμένες μορφές. Αν υπάρχει και ένα αναμμένο φωτιστικό, θα ενεργοποιήσει ακόμα περισσότερο την περιοχή.
 
Τι φαγητό θα σερβίρεις.
Δεν χρειάζεται να φτιάξεις πολύπλοκα εδέσματα που θα σου πάρουν ώρες, λες και συμμετέχεις σε διαγωνισμό για σεφ. Και μάλιστα θα σε αγχώσουν, αν δεν έχεις εμπειρία στη μαγειρική. Επίσης απόφυγε τα βαριά φαγητά. Το να βαρυστομαχιάσετε μετά το γεύμα, δεν είναι ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια της βραδιάς. Φρόντισε να έχεις αερίσει το σπίτι, ώστε να μη μυρίζει σαν… σουβλατζίδικο, όταν θα έρθει ο καλεσμένος σου. Αντίθετα, μια ευχάριστη μυρωδιά από νόστιμο σπιτικό φαγητό θα τον υποδεχτεί ευχάριστα.
 
Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, θα πρέπει να υπάρχει ενεργειακή ισορροπία και στα φαγητά που θα παρουσιάσεις. Οι τροφές, ανάλογα με το είδος τους, μπορεί να έχουν γιν ή γιανγκ ενέργεια και είναι καλό σε ένα γεύμα να συνδυάζονται και οι δυο κατηγορίες. Γιν τροφές θεωρούνται όσες είναι αρωματικές, ζουμερές, μαλακές και κρύες, για παράδειγμα τα περισσότερα λαχανικά και φρούτα, οι πατάτες, τα βραστά φαγητά, τα ψάρια, η πάπια, το χοιρινό, το μέλι, το γάλα, αλλά και το νερό. Γιανγκ τροφές είναι οι σκληρές, αλμυρές, ξινές, ζεστές και καυτερές, όπως το μοσχαρίσιο κρέας και γενικά τα λιπαρά κρέατα, το κοτόπουλο, τα φαγητά με πολλά μπαχαρικά, τα τηγανητά, οι πιπεριές, οι τομάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το τζίντζερ, τα μανιτάρια, τα φασόλια, τα θαλασσινά, το ξίδι , το κρασί. Η ισορροπία του γιν και του γιανγκ εκπροσωπεί επίσης το ζευγάρι, καθώς το πρώτο είναι η θηλυκή και το δεύτερο η αρσενική αρχή της ενέργειας.
 
Για να έρθετε πιο κοντά, μπορείς να έχεις σαλάτες ή μεζεδάκια που θα σας κάνουν να τσιμπολογάτε από το ίδιο πιάτο, συμβολίζοντας έτσι όσα επιθυμείς να μοιράζεστε στο προσεχές μέλλον. Και, μιλώντας για προσεχές μέλλον, με Φενγκ Σούι ή χωρίς, είναι καλό να ξεκινάς μια κατάσταση σε μια βάση ειλικρίνειας. Με άλλα λόγια, αν τα φαγητά που σερβίρεις δεν είναι δικά σου, αλλά τα μαγείρεψε κάποιος άλλος για σένα ή τα πήρες απ’ έξω, μην κρατήσεις για τον εαυτό σου τα εύσημα. Δεν θα είναι ωραίο να προχωρήσετε μαζί και το «πρόσωπο» να ανακαλύψει ότι του παρουσιάστηκες διαφορετικά, είτε για τις μαγειρικές σου ικανότητες είτε για οποιοδήποτε άλλο θέμα. Ακόμα κι αν δεν μαγείρεψες εσύ, θα του έχεις πάντως ετοιμάσει μια όμορφη βραδιά.
 
Αν θα φάτε έξω.
Αν θα καλέσεις το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει για φαγητό έξω, φρόντισε να επιλέξεις ένα εστιατόριο που να μην είναι ούτε πολύ γεμάτο, με κόσμο, φασαρία, δυνατή μουσική κλπ., ούτε πολύ άδειο. Στην πρώτη περίπτωση, εξαιτίας της έντονης γιανγκ ενέργειας, δεν θα μπορείτε να ησυχάσετε και να αφιερώσετε όλη σας την προσοχή ο ένας στον άλλο, ενώ στη δεύτερη θα έχετε τη δυσάρεστη αίσθηση που προκαλούν αυτοί οι χώροι όταν είναι άδειοι και επικρατεί η γιν ενέργεια.
 
Διάλεξε ένα τραπέζι που να σας προσφέρει κάποια απομόνωση, σε ένα σημείο του εστιατορίου που να σας εξασφαλίζει όσα αναφέρθηκαν και πιο πάνω, ως προς το φαγητό στο σπίτι: να μην είστε με την πλάτη στην είσοδο ή σε παράθυρο, και αν αυτό δεν είναι δυνατόν, να δώσεις στον καλεσμένο σου την «καλή» θέση, για να αισθάνεται πιο άνετα. Κι επίσης να μην καθίσετε ο ένας απέναντι από τον άλλο, αλλά δίπλα-δίπλα, με τις καρέκλες σας σε ορθή γωνία. Τέλος, μην παραγγείλετε βαριά φαγητά, αλλά πρότεινε πιάτα ελαφρά, που να εξασφαλίζουν την ισορροπία του γιν και του γιανγκ.
Βασιλική Τζουράκη
Ημερομηνία Τροποποίησης: 17-10-2012 00:00:00