blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Δημοφιλή / Ζώδια-χιούμορ
 
blank

Ποιες είναι οι… παραξενιές των ζωδίων;

 
Ποιες είναι οι… παραξενιές των ζωδίων;
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 2
 

Ανεξαρτήτως ζωδίου, όλοι έχουν τις παραξενιές τους. Εκτός κι αν είσαι ο Ιησούς Χριστός (που όλως παραδόξως ήταν Αιγόκερως, αν είναι δυνατόν!). Αν λοιπόν τους αγαπάς, τους παίρνεις πακέτο, μαζί με τα χούγια τους. Αν πάλι όχι, τους ταράζεις στην κριτική, λες κι εσύ είσαι καλύτερος, αλλά τέλος πάντων. «Α,παπα, αυτούς τους Καρκίνους δεν τους αντέχω με την γκρίνια τους», «Υδροχόος είσαι; Η τρέλα δεν πάει στα βουνά…» και ούτω καθεξής.

Sponsored Links

Τα ζώδια και οι παραξενιές τους

Αλλά επειδή εμείς εδώ δεν χαριζόμαστε σε κανέναν και λέμε τα σύκα-σύκα και το ζώδιο-ζώδιο, θα αναφερθούμε με αμεροληψία και αίσθημα αστρολογικής ευθύνης στην πιο ανυπόφορη παραξενιά του κάθε εκπροσώπου του ζωδιακού ξεχωριστά.

ΚΡΙΟΣ

Αν θες να τσαντίσεις έναν Κριό, μην του βρίσεις την υπόσταση, την ομάδα ή όποιο άλλο ιερό και όσιο. Απλώς πες του «Ας το αναβάλλουμε για λίγο». Το ζώδιο δεν αντέχει να περιμένει, τέρμα. Και μάλιστα για πράγματα που κανονικά θα είχε φτάσει η ώρα τους, αλλά για κάποιους λόγους πήραν παράταση. Τρεις είναι οι λέξεις που συνιστούν το σύνθημά του: «Εδώ-και-τώρα». Του είναι αδιανόητο πώς σε αυτό το σύμπαν δεν είναι δυνατόν να γίνονται όλα ταυτόχρονα ή και ενδεχομένως νωρίτερα… από τότε που έγιναν. Και πες πως έτσι είναι φτιαγμένα, αλλά μη χειροτερεύεις κι εσύ την κατάσταση! Άκου «αναβάλλεται»! 

ΤΑΥΡΟΣ

Είναι γνοιαστικός και φιλόξενος, αλλά αν θες να τα πάτε καλά, μην τσιμπάς από τις πατάτες του! Αν δεν σου τις προσφέρει ο ίδιος, εννοείται, γιατί όχι να τον πούμε και μοναχοφάη. Τρελαίνεται να σου μαγειρεύει ή να σε βγάζει για φαγητό, αλλά είναι θέμα ηθικής τάξεως να μην κάνεις μακροβούτι στο πιάτο του χωρίς να ρωτήσεις. (Το «να πάρω μία, ε;» ενώ ήδη την έχεις τσιμπήσει, δεν μετράει για ερώτηση). Το ίδιο ζήτημα εκτείνεται και στα αντικείμενα που του ανήκουν γενικότερα, αλλά στο θέμα του φαγητού επικεντρώνεται όλη του η ευαισθησία σε ό,τι αφορά στη σωματική του επιβίωση.

p>Ολυμπία1

 

Ολυμπία2

ΔΙΔΥΜΟΣ

Ο περισσότερος κόσμος άμα δει ότι κάτι πετυχαίνει, εφόσον γίνεται με ένα συγκεκριμένο τρόπο, το επαναλαμβάνει και την επόμενη φορά. Για τον Δίδυμο αυτό το copy-paste αφαιρεί όλο το γούστο από τα πράγματα. Θα το κάνει αλλιώτικα απ’ ό,τι την προηγούμενη φορά, πρώτον για να πειραματιστεί, δεύτερον για να μη βαριέται και (προαιρετικά) τρίτον για να σου μπει στο ρουθούνι. Ταυτόχρονα, θα έχει έτοιμη και την επιχειρηματολογία για τους λόγους, που ο τρόπος που διάλεξε τώρα είναι ο καλύτερος. Σβήστηκαν τα αρχεία στο κομπιούτερ με τη νέα εφαρμογή, έσκασε το λάστιχο στα κατσάβραχα, δεν τρώγεται ο «εναλλακτικός» μουσακάς του; Λεπτομέρειες...

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Συνήθως όλοι θέλουν να τους βοηθήσει κάποιος να δουν τη φωτεινή πλευρά των πραγμάτων. Ο Καρκίνος πάλι, όχι. Οι αληθινές και συχνότερα φανταστικές συμφορές του είναι μοναδικές και ανυπέρβλητες, οπότε δεν αφήνει να του τις χαλάσουν. Υπάρχει ένα σύννεφο που βρέχει μόνο πάνω από αυτόν. Και δεν θα βγει ποτέ ο ήλιος. Και μην του δίνεις ομπρέλα, γιατί του χαλάς το σκηνικό της δραματικής του ταινίας. Ο μόνος τρόπος να το αντιμετωπίσεις είναι με «ναι σε όλα». Να του δείξεις ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο λέει, αλλά πολύ χειρότερα. Μια κόντρα στη μαυρίλα σίγουρα θα τη φχαριστηθεί.

ΛΕΩΝ

Αυτό το «τι θα πει ο κόσμος για σένα;» έχει καταστρέψει ζωές. Και ιδίως ζωές Λεόντων. Η δημόσια εικόνα είναι για αυτό το ζώδιο το χούι του. Έτσι και αποπειραθείς να του τη χαλάσεις, μαύρο φίδι που σε έφαγε. Απαγορεύεται ρητώς να του την πεις μπροστά σε τρίτους, να ειρωνευτείς τα ρούχα ή τη συμπεριφορά του, να δείξεις πως δεν είναι για σένα το επίκεντρο της προσοχής σου στον συγκεκριμένο χώρο και χρόνο. Σπίτι σου κάνε ό,τι θες, αλλά εδώ, σεβασμός. Και οποιαδήποτε αρνητική άποψη για το άτομό του απαιτείται να εκφράζεται μόνο στον ίδιο και να μην βγαίνει παραέξω.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Απλώς μην του πειράζεις τα πράγματα όπως τα έχει τακτοποιημένα. Κι όταν λέμε τακτοποιημένα, εννοούμε με τη δική του έννοια. Που μπορεί να ταιριάζει ή και όχι με τις αντιλήψεις του υπόλοιπου κόσμου. Υπάρχει η προκατάληψη ότι όλοι οι Παρθένοι είναι μανιακοί με την τάξη. Και όμως, μερικοί λειτουργούν μια χαρά μέσα σε μια δημιουργική ακαταστασία, η οποία εκπροσωπεί μια δική τους άποψη περί τάξεως. Αλλά μην τολμήσεις να βάλεις χέρι και να μετακινήσεις οτιδήποτε. Ούτε χωρίς να ρωτήσεις, ούτε ρωτώντας. Τι, τραβάς κάνα ζόρι; Αυτός το θέλει εκεί, έτσι όπως είναι. 

Sponsored Links

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός θέλει να εκπροσωπεί πάνω σε αυτό τον βάρβαρο πλανήτη την πολιτισμένη πλευρά της ανθρωπότητας. Και μέσα στον πολιτισμό φυσικά περιλαμβάνεται και η αισθητική, στην οποία θέλει να παίρνει άριστα με υποτροφία. Μπορεί να ανεχτεί πολλά από τους άλλους (γιατί είναι πολιτισμένο παιδί, είπαμε) αλλά όχι να του προσβάλλεις το γούστο του. Οποιαδήποτε κακή κριτική στην εμφάνιση, το περιβάλλον, το αυτοκίνητο, ακόμα και την ταινία που του άρεσε, θεωρείται προσωπική προσβολή που ξεπλένεται με αίμα. Σχεδόν, γιατί δεν του αρέσει η αιματοχυσία (λερώνει τις μπουχάρες). Ας περιοριστούμε σε ένα καλό κρασί, που θα τον κεράσεις για να εξιλεωθείς.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το πιο μυστικοπαθές ζώδιο απαιτεί όλα όσα αφορούν τους άλλους να βγαίνουν σε άπλετο φως. Μόνο εκείνος δικαιούται να το παίζει μυστηριώδης. Θα πρέπει να έχεις διαθέσιμα σε πρώτη ζήτηση όλα τα προσωπικά σου δεδομένα και την αναφορά για το τι έκανες τα τελευταία 24ωρα. Ο Σκορπιός θέλει ενημερώσεις πιο συστηματικές κι από τα Windows. Αν ανακαλύψει ότι δεν τον έχεις πληροφορήσει για κάτι, θα αρχίσει να υποψιάζεται συνομωσία αποξένωσής του. Η δικαιολογία «δεν σου το είπα, γιατί το ξέχασα» είναι εξίσου αστήρικτη με το «με απήγαγαν εξωγήινοι και έπαθα προσωρινή αμνησία». Εσύ μπορεί να ξεχάσεις, εκείνος ποτέ.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Κάνε το σαν πείραμα. Οδήγησέ τον σε ένα κλειστό χώρο. Και ανακοίνωσέ του ότι δεν θα μπορέσει να μετακινηθεί από εκεί πριν περάσουν τρεις ώρες. Θα πάθει τραμπάκουλο. Το να μείνει στο ίδιο μέρος (και μάλιστα με κλειστές πόρτες, για να γίνει πιο τρομακτικό) προκαλεί στον Τοξότη κλειστοφοβικό πανικό. Ο άνετος τύπος που όλοι γνωρίσατε και αγαπήσατε, θα βρει μια πρόχειρη πρόφαση («έχω απλώσει τον τραχανά έξω και πάω να τον μαζέψω μη βρέξει») και θα γίνει Λούης. Πηδώντας και από παράθυρο, αν κριθεί αναγκαίο. Ακόμα κι αν στο ίδιο δωμάτιο βρισκόταν η Αντριάνα Λίμα. Διότι όλα είναι μια ιδέα, τελικά. 

Πρόβλεψη από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πρόβλεψη από Ελλάδα και εξωτερικό.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Καλός άνθρωπος, υπεύθυνος, με το χιουμοράκι του άμα λάχει, μια χαρά παιδί. Φτάνει να μην του πατήσεις τον κάλο, ο οποίος εν προκειμένω είναι να του αλλάξεις αυτά που έχουν συμφωνηθεί. Ή που τα έχει συμφωνήσει μόνος του με τον εαυτό του. Ο Αιγόκερως είναι σαν να έχει υπογράψει συμβόλαιο με ρήτρα για το τι θα κάνει καθημερινά, με ορίζοντα εκατονταετίας (ζει και πολλά χρόνια, το άτιμο). Αν κάτι προκύψει διαφορετικά, όχι από χτύπημα της μοίρας ή φυσική καταστροφή, αλλά από δική σου πρωτοβουλία, αμέλεια και ατυχή έμπνευση, θα δεις την πιο στρυφνή πλευρά του να ξεδιπλώνεται με χάρη μπροστά σου.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Το ’χει τάμα ζωής να μην κάνει πράγματα με τον τρόπο που τα κάνουν οι υπόλοιποι. Τέρμα και τελείωσε. Ακόμα και στις πιο κοινότυπες ασχολίες θα δώσει τη δική του πρωτοποριακή εσάνς, που μπορεί τελικά να μην είναι ο πιο πρακτικός, καλόγουστος ή συμπαθητικός τρόπος, αλλά θα του προσφέρει τη χαρά να αποφύγει αυτό που τον αηδιάζει περισσότερο: την πεπατημένη (μπλιαχ!). Αναλόγως φύλου, χαρακτήρα και ενδιαφερόντων, μπορεί να ντυθεί Φλωρινιώτης, να υιοθετήσει για κατοικίδιο μια γκέι γαλοπούλα και να ακούει μόνο αβαν-γκαρντ μουσικές, που να θυμίζουν ήχους σε σιδηρουργείο. Μα, φεύγεις, γιατί δεν κάθεσαι κι άλλο;

ΙΧΘΕΙΣ

Δεν είναι μόνο ότι ο Ιχθύς πνίγεται από συγκίνηση σε κάθε ευκαιρία. Θέλει να κλαίτε μαζί, γιατί μόνος του, όπως και να το κάνουμε, δε λέει. Η σωστή αντιμετώπιση ως προς εσένα είναι μία: κάθεσαι και ακούς και συμπονάς. Μη διανοηθείς να του υποδείξεις ότι δεν είναι λόγος να μοιρολογούμε επειδή η Καίτη δεν πήρε ακόμα τηλέφωνο (και ούτε θα πάρει, θα δεις). Αλλά επειδή θέλει να υπάρχει ισοτιμία, μετά θα αλλάξετε ρόλους και θα κλαις εσύ για κάτι δικό σου, για να σε συμπονάει εκείνος. Τι, δεν έχεις λόγο ή όρεξη να κλαφτείς; Γιατί, ωραία δεν περνάτε έτσι;

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 07-11-2012 08:00:00