blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Δημοφιλή / Feng Shui
 
blank

Το feng-shui των λουλουδιών! Φέρε την ευτυχία στο χώρο σου!

 
Το feng-shui των λουλουδιών! Φέρε την ευτυχία στο χώρο σου!
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 
Τα λουλούδια κατέχουν ξεχωριστή θέση στη διακόσμηση του σπιτιού, αλλά και στο Feng-Shui, αφού εκτός από την ομορφιά που προσδίδουν σε ένα χώρο, παράγουν τη δική τους μορφή ενέργειας που βοηθά στο φρεσκάρισμα και την αναζωογόνηση της ατμόσφαιρας.
 
Μένουμε σε σύγχρονα σπίτια και μας περιβάλλουν αμέτρητα συνθετικά υλικά. Τα περισσότερα από αυτά έχουν μια «νεκρή» υπόσταση. Στη διάρκεια του εικοσιτετράωρου δεχόμαστε συνέχεια τις βλαβερές επιδράσεις από τις διάφορες οικιακές ηλεκτρικές συσκευές, οι οποίες με την ακτινοβολίες τους «μπλοκάρουν» τη φυσιολογική ροή της θετικής ενέργειας που προϋπάρχει στο χώρο. Τα φυτά και τα λουλούδια είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εξυγίανση των «μοντέρνων» σπιτιών μας. Ως ζώντες οργανισμοί, παράγουν οξυγόνο και χαρίζουν τη φρέσκια ενέργειά τους στο περιβάλλον μας.
 
Το χρώμα, και σε δεύτερη φάση το σχήμα του λουλουδιού, επηρεάζουν την ποιότητα και τη ροή της ενέργειας του χώρου.
 
Τα λουλούδια ωφελούν στην ενέργεια και το περιβάλλον μόνο όταν είναι φρέσκα, ζωντανά!
 
Αποφύγετε τα αποξηραμένα. Στο Feng-Shui συμβολίζουν το παρελθόν, την παρακμή, ακόμα και το θάνατο! Προτιμήστε τα χάρτινα ή τα υφασμάτινα, αλλά να έχετε στο μυαλό σας ότι αυτά δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη φρέσκια παρουσία των ζωντανών λουλουδιών.
Sponsored Links

ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΘΕΣΗ

Αν «νιώθετε» ότι κάποιο σημείο του σπιτιού σας χρειάζεται τόνωση, βάλτε τα λουλούδια με το κατάλληλο χρώμα, στη σωστή θέση.
Υπόλευκα ή κρεμ στο Βορρά. Χαμηλά λευκά Βορειανατολικά. Ψηλόλιγνα και γαλάζια  στην Ανατολή. Όλα τα γαλάζια-πράσινα Νοτιοανατολικά. Μοβ ή φούξια στο Νότο. Λευκά στρογγυλά σε δυτική και βορειοδυτική κατεύθυνση.

ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
Είναι γνωστό ότι τα κόκκινα τριαντάφυλλα συμβολίζουν τον έρωτα και το πάθος. Τα ροζ και τα λευκά, ενισχύουν τη ρομαντική ατμόσφαιρα. Τα τριαντάφυλλα «αποδίδουν» καλύτερα όταν τοποθετηθούν στη Δύση.
 
ΤΟΥΛΙΠΑ
Τοποθετήστε κόκκινες ή ροζ τουλίπες νοτιοδυτικά για απόλαυση και ρομαντική διάθεση. Οι λευκές τουλίπες στο Βορρά φέρνουν γαλήνη και ηρεμία στο σπίτι.
 
ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
Είναι και αυτό ένα λουλούδι που συνδέεται με το πάθος, την αγάπη και την ομορφιά. Τοποθετήστε κόκκινα ή φούξια γαρύφαλλα στο Νότιο μέρος του σπιτιού σας. Τα λευκά και τα ροζ νοτιοδυτικά θα τονώσουν τη σταθερότητα στο δεσμό σας και θα προσδώσουν σεβασμό και αξιοπρέπεια στις σχέσεις σας.
 
ΜΙΜΟΖΑ (ΓΑΖΙΑ)
«Μη μου άπτου» ή μη με αγγίζεις. Αυτό το ντελικάτο λουλούδι, τόσο στην εμφάνιση, όσο και στο άρωμά του, πολλαπλασιάζει την ενέργεια όταν βρίσκεται στο κέντρο ενός χώρου. Τοποθετήστε ένα βάζο με μιμόζες στο κέντρο του σπιτιού σας και θα δείτε τη ζωή σας να αλλάζει πορεία!
 
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
Μικρή ή μεγάλη, η μαργαρίτα είναι ένα προσιτό λουλούδι τόσο στην τιμή της, όσο και στην ευκολία να τη συναντήσετε παντού. Δίνει χαρά και δροσιά σε οποιαδήποτε γωνία του σπιτιού. Αναδίδει απλότητα μέσα από την ομορφιά.
Στον Βορρά δημιουργεί ηρεμία και αρμονία. Ανατολικά έναυσμα και παρακίνηση. Βόρειο-δυτικά έμφαση στην ασφάλεια, στην προστασία και την καθοδήγηση.
 
ΙΡΙΣ
Η ίρις συναντάται σε πολλά χρώματα, με ποιο συνηθισμένα το κίτρινο, το μπλε και το μοβ. Τα άνθη της αν τοποθετηθούν στο Νότο δίνουν μια πιο «γιν» ποιότητα στο χώρο, ειδικά όταν υπάρχουν πολλά στοιχεία «γιανκγ».
 
ΛΙΛΙΟΥΜ
Λόγω της ελαφριάς τους κλίσης προς τα κάτω, τα λίλιουμ ησυχάζουν και ηρεμούν το χώρο. Αν κάποιο σημείο του σπιτιού σας είναι ιδιαίτερα θορυβώδες ή «ανήσυχο» τοποθετήστε ένα βάζο με λίλιουμ για να φέρετε ηρεμία και γαλήνη.
 
ΟΡΧΙΔΕΑ
Το λουλούδι του έρωτα και του πάθους. Αν το αναμείξετε με κόκκινα ή μοβ-φούξια λουλούδια και το τοποθετήσετε στη νοτιοδυτική γωνία του υπνοδωματίου σας θα αναζωπυρώσει μια άτονη σεξουαλική ζωή.
 
ΠΑΝΣΕΣ
Στην κίτρινη εκδοχή του θα πρέπει να τοποθετηθεί στη Νότιο-δυτική μεριά του σπιτιού. Δυναμώνει την οικογενειακή αρμονία, και φέρνει ευτυχία στο σπίτι. Ένα μπουκέτο με πανσέδες στο Νότο καταπολεμά με απίστευτα αποτελέσματα τη γλωσσοφαγιά (ειδικά όταν υπάρχει ιστορικό).
 
ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ
Είναι το λουλούδι που φέρνει αφθονία. Τοποθετήστε ένα μπουκέτο με βαθυκόκκινα χρυσάνθεμα στη νοτιοανατολική γωνία του σπιτιού σας. Θα σας φέρει πλούτο και καλοτυχία.
 
ΝΤΑΛΙΑ
Άλλο ένα λουλούδι που ενισχύει την αφθονία στο σπίτι, φέρνει πληρότητα στα συναισθήματα και χρήμα. Αν τοποθετηθεί στη βορειοανατολική γωνία φέρνει εσωτερική ηρεμία και σοφία.
 
ΗΛΙΟΣ
Είναι ένα θαυμάσιο λουλούδι, με ιδιαίτερη «γιάνγκ» ενέργεια. Δώστε του το κέντρο του σπιτιού σας για να τονώσετε την υγεία σας. Στον Νότο φέρνει καλή φήμη και Νότιο-δυτικά χαρά και σταθερότητα στις αισθηματικές σας σχέσεις.
 
ΑΝΕΜΩΝΗ
Το σχήμα της σε συνδυασμό με την ποικιλία των χρωμάτων βοηθούν να κρατηθεί σταθερή η θετική ενέργεια που ρέει σε ένα συγκεκριμένο χώρο. Οι κόκκινες ανεμώνες εμποδίζουν την απώλεια της ενέργειας (και των χρημάτων) όταν τοποθετηθούν στο νοτιοανατολικό σημείο του σπιτιού.

Από το myastro.gr.

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 28-04-2012 00:00:00