blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Δημοφιλή / Ζώδια-χιούμορ
 
blank

Ξέρω πως αντιδρά η μαμά σου, όταν δεν σε βρίσκει στο τηλέφωνο!

 
Ξέρω πως αντιδρά η μαμά σου, όταν δεν σε βρίσκει στο τηλέφωνο!
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 1
 

Κάτι που πρέπει να έχεις ήδη πάρει απόφαση είναι ότι, όσο κι αν μεγαλώσεις, για τη μαμά σου θα είσαι πάντα το πεντάχρονο που απειλείται από ένα σωρό κινδύνους.

Sponsored Links

Πως αντιδρά η μαμά σου, όταν δεν σε βρίσκει στο τηλέφωνο;

Αν μάλιστα έχεις περάσει έξω από την «επικράτειά» της και δεν μπορεί να τσεκάρει διαρκώς πού είσαι και τι κάνεις, η ανησυχία της μεγαλώνει ακόμη περισσότερο. Κι όταν, μπαϊλντισμένος, δεν της απαντάς στα απανωτά τηλεφωνήματα, εκεί πια είναι έτοιμη να αρχίσει να καλεί νοσοκομεία και αστυνομίες, βέβαιη ότι κάτι τρομερό σου συνέβη. Διότι ως γνωστόν το μητρικό ένστικτο ποτέ δεν πέφτει έξω και η μανούλα έχει δίκιο, ό,τι κι αν υποθέτει.

Βέβαια, δεν αντιδρούν όλες οι μαμάδες με τον ίδιο τρόπο. Μερικές σε λούζουν με ένα σωρό παράπονα για τη γαϊδουριά σου («δεν μπορούσες να απαντήσεις για να μάθω ότι είσαι καλά, που κόντεψα να πεθάνω η γυναίκα;») κι άλλες δείχνουν συγκρατημένα πληγωμένες («ώστε είσαι καλά, έτσι; Αχχχ…»-βαθύς αναστεναγμός-). Άλλες πάλι, λίγες ομολογουμένως, το παίρνουν από ψύχραιμα έως αδιάφορα. Όταν θα θες να την αγγαρέψεις για κάτι, θα τη θυμηθείς, πού θα πάει…

Παίζει κανένα ρόλο το ζώδιο της μαμάς σου στον τρόπο που αντιδρά; Ε, τι λέμε τώρα! Φυσικά και παίζει. Να λοιπόν πώς αντιμετωπίζει η κάθε ζωδιακή μαμά την τηλεφωνική σου εξαφάνιση.

Μαμά ΚΡΙΟΣ

Μη νομίζεις πως θα ανησυχήσει ότι έπαθες κάτι. Ως γνωστόν οι δυνητικοί κίνδυνοι για έναν Κριό είναι ελάχιστοι, και ως προς τον ίδιο και ως προς τα αγαπημένα του πρόσωπα. Αλλά αν υπάρχει κάτι που θέλει οπωσδήποτε να σου πει, θα σε κυνηγήσει τηλεφωνικώς μέχρι τελικής πτώσεως (δικής σου). Εφόσον αποφάσισε ότι πρέπει να μάθεις ΤΩΡΑ αυτό που θέλει να σου πει, πρέπει να το ακούσεις, τελεία και παύλα. Μπορεί ο λόγος του τηλεφωνήματος να είναι ασήμαντος. Να σε πληροφορήσει π.χ. ότι τη μεθεπόμενη Τετάρτη έρχεται η θεία Κούλα από το Κιλκίς. Όμως, εφόσον η μαμά σου αποφάσισε πως αυτή η καίρια ενημέρωση δεν μπορεί να περιμένει, θα σου την κάνει ακόμα κι αν χρειαστεί να έρθει αυτοπροσώπως και να σου χτυπήσει το κουδούνι τα μεσάνυχτα.

Μαμά ΤΑΥΡΟΣ

Η μαμά Ταύρος θα σε αντιμετωπίζει ισόβια σαν μωρό που θέλει ντάντεμα. Απαιτεί λοιπόν πλήρη ενημέρωση για το τι έφαγες, πόσο κοιμήθηκες και αν έχεις πάρει ομπρέλα, γιατί ο… Αρνιακός είπε ότι θα βρέξει. Το να μη σηκώσεις το τηλέφωνο, θα την οδηγήσει σε έμφραγμα, αν θες να πάρεις το κρίμα στον λαιμό σου. Οπότε δεν θες και το σηκώνεις. Εκείνη θα διεκδικήσει τις πληροφορίες, κωφεύοντας στις μονολεκτικές απαντήσεις ή στα μουγκρίσματά σου και επιμένοντας σε περισσότερες διευκρινήσεις. Η μόνη σου ελπίδα είναι να βγάζεις κάθε μέρα ένα ενημερωτικό δελτίο για τα πεπραγμένα σου και να της το στέλνεις με SMS. Αν βέβαια κάμψεις την αντίστασή της απέναντι στο να μάθει να χρησιμοποιεί αυτές τις πολυσύνθετες τεχνολογίες των κινητών, δηλαδή να ανοίγει το μήνυμα.

Άποφάσεις

Άποφάσεις2

Μαμά ΔΙΔΥΜΟΣ

Η μαμά Δίδυμος συνήθως έχει πολλά ενδιαφέροντα και εσύ είσαι απλώς ένα από αυτά. Φυσικά και την απασχολεί το τι κάνεις, αλλά την απασχολεί επίσης κι άλλος κόσμος. Το τηλεφωνικό κυνηγητό δεν είναι στο στιλ της και εννοείται ότι το τελευταίο που θα της περάσει από το μυαλό θα είναι να οφείλεται η τηλεφωνική σιωπή σου σε κάποιο δυσάρεστο γεγονός. Αν όμως υπάρχει κάτι που να θέλει να μοιραστεί μαζί σου εδώ και τώρα, και δεν απαντάς, θα γεμίσει τον τηλεφωνητή σου με μακροσκελή μηνύματα όπου θα περιγράφει αναλυτικά το θέμα της. Τι κι αν εσένα σου είναι παντελώς αδιάφορος ο καβγάς της για τα σκουπίδια με τη γειτόνισσα; Θα τον μάθεις με κάθε λεπτομέρεια.

Μαμά ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Με τη μαμά Καρκίνο έχεις δυο επιλογές: Ή θα απαντήσεις επί τόπου στο τηλέφωνο και θα ξεμπερδεύεις, ή δεν θα απαντήσεις και θα το μετανιώσεις πικρά. Θα το μετανιώσεις γιατί, αν γενικά οι μαμάδες είναι παραπονιάρες μια φορά, εκείνη είναι εκατόν μία. Όταν λοιπόν φτάσει η στιγμή που αναπόφευκτα θα μιλήσετε, θα σε βομβαρδίσει με όλα της παράπονα, όχι μόνο για την τηλεφωνική σου αδιαφορία, αλλά και για όλα τα ζητήματα της ζωής σου που τη στενοχωρούν, ευκαιρίας δοθείσης. Όσο μεγαλύτερη η καθυστέρηση στο να δείξεις σημεία ζωής, τόσο μεγαλύτερο το εύρος των παραπόνων, που μπορεί να φτάσουν ακόμα και στην παιδική σου ηλικία. Ξέρεις πόσο ταλαιπωρήθηκε να σε κάνει αυτό που είσαι τώρα; Και να πώς της το ανταποδίδεις…

Μαμά ΛΕΩΝ

Και ποιος δηλαδή είσαι εσύ, που τολμάς να αγνοείς τα τηλεφωνήματα της μαμάς Λιονταρίνας; Το γεγονός ότι τυγχάνεις παιδί της, δεν σου παρέχει καμία απολύτως ασυλία για ένα τέτοιο ατόπημα. Αντίθετα, εσύ πρώτος θα έπρεπε να της δείχνεις σεβασμό αντάξιο με εκείνον που δέχεται μια Βασιλομήτωρ. Θα θυμώσει και δεν είναι διατεθειμένη να δεχτεί οποιαδήποτε δικαιολογία. Παρεκτός κι αν ήσουν στο νοσοκομείο με κάποιο μέλος σου στον γύψο, ΤΙΠΟΤΑ δεν αποτελεί επαρκή λόγο να μην τσακιστείς να σηκώσεις το τηλέφωνο ή να ανταποδώσεις την κλήση το πολύ σε δέκα λεπτά. Τι κι αν εσένα όλα αυτά από το ένα αυτί μπαίνουν κι από το άλλο βγαίνουν; Η μαμά θα επιμένει σταθερά στη διεκδίκησή της για μεγαλύτερο τηλεφωνικό σεβασμό. Και ο επιμένων νικά, συνήθως.

Μαμά ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η μαμά Παρθένος αντιμετωπίζει την αγνόηση των τηλεφωνημάτων της αρχικά αναζητώντας τον λόγο. Καθώς είναι συνήθως αρκετά αγχωτικό άτομο, δεν θα παραλείψει να αναλύσει στο μυαλό της κάθε πιθανότητα να σου έχει συμβεί κάτι δυσάρεστο. Μετά θα προχωρήσει στην επόμενη πιθανότητα, το να είσαι πολύ απασχολημένος με κάτι. Για το καλό σου, φρόντισε αυτό το κάτι να είναι αρκετά σημαντικό, γιατί θα της κακοφανεί αν της πεις ότι έβλεπες τηλεόραση και δεν ήθελες να σε διακόψουν. Στη μαμά Παρθένο δεν αρέσει να κάνει υστερίες και να δείχνει τη συναισθηματική της αδυναμία. Ενδεχομένως και να φαίνεται αδιάφορη και ανέμελη («σε πήρα μια-δυο φορές αλλά δεν σε βρήκα», άλλο αν εσύ βρήκες καμιά δεκαριά κλήσεις της), αλλά κατά βάθος μπορεί εύκολα να ανησυχήσει ή/και να πληγωθεί.

Μαμά ΖΥΓΟΣ

Το να μην ανταποκρίνεσαι στα τηλεφωνήματα της μαμάς Ζυγού είναι πολύ ενοχλητικό, γιατί χαλάει την αρμονία του οικογενειακού σύμπαντος. Όσο και να μεγαλώσεις, πάντα θα θέλει να σε έχει κάτω από τις προστατευτικές φτερούγες της, δεν μπορείς λοιπόν εσύ να… την κοπανάς από τη ζεστή φωλιά, και μάλιστα χωρίς επαρκή δικαιολογία. Εκτός αυτού, τη δυσαρεστεί πάρα πολύ να πρέπει να σου διαμαρτυρηθεί, εσύ να της λες τα δικά σου και πιθανόν να ακούσει στο τέλος εκείνο το τραυματικό «άσε μας, ρε μάνα». Οπότε είναι πολύ πιθανό, για το καλό της οικογενειακής ειρήνης, να μην έρθει σε άμεση αντιπαράθεση μαζί σου, αλλά μην ξαφνιαστείς αν ακόμα και μακρινοί θείοι αρχίσουν να επικοινωνούν μαζί σου συνιστώντας σου «να προσέχεις τη μάνα σου και να μην την παραμελείς».

Μαμά ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το να μη σε βρίσκει στο τηλέφωνο η μαμά Σκορπιός, είναι ένα γεγονός που… της φτιάχνει τη μέρα. Δεν υπάρχει καλύτερη ασχολία από το να βρει τον λόγο που δεν απαντάς. Θα βάλει διάφορα με το μυαλό της, πιθανά και απίθανα, και μετά θα αρχίσει τη ντετεκτιβική της έρευνα. Θα τηλεφωνήσει στο ταίρι σου, ακόμα κι αν δεν τον/τη χωνεύει, για να μάθει αν σου συνέβη κάτι. Ελλείψει ταιριού, θα παρακαλέσει κάποιο γείτονα στην πολυκατοικία να σου χτυπήσει το κουδούνι. (Πού βρήκε το τηλέφωνό του; Φυσικά και το είχε πάρει για ώρα ανάγκης). Αν είσαι στη δουλειά, θα φτάσει ακόμα και μέχρι τον διευθυντή, απαιτώντας να σου μιλήσει εδώ και τώρα. Με άλλα λόγια, θα σε κάνει να το μετανιώσεις που την αγνόησες.

Πρόβλεψη από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πρόβλεψη από Ελλάδα και εξωτερικό.

Μαμά ΤΟΞΟΤΗΣ

Η μαμά Τοξότης θα σε αναζητήσει χαλαρά και μετά… άντε γεια. Αν σε πετύχει εντάξει, αν όχι, κάποια άλλη φορά. Έχει δικά της πράγματα να ασχοληθεί, από το να κυνηγάει εσένα, ολόκληρο γομάρι. Άσε που μαζί της οι ρόλοι αντιστρέφονται. Περισσότερες πιθανότητες έχεις να ανησυχείς εσύ γιατί δεν τη βρίσκεις, παρά το αντίθετο. Και επίσης, οι εξαφανίσεις της πιθανόν να οφείλονται σε πολύ πιο ενδιαφέρουσες αιτίες από τις δικές σου, που απλώς βαριόσουν να απαντήσεις στο τηλέφωνο. Εκείνη μπορεί να έχει πεταχτεί με τα «κορίτσια» από το ΚΑΠΗ για μια βδομάδα για ιαματικά λουτρά στη Βουλγαρία. Και όχι, δεν της αρέσουνε τα Μέθανα, λογαριασμό θα σου δώσει; Άντε, κλείσε τώρα το τηλέφωνο γιατί είναι και διεθνής κλήση.

Μαμά ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η μαμά Αιγόκερως συνήθως είναι λογικός άνθρωπος και δεν θα παρασυρθεί από πιθανές ή απίθανες ανησυχίες, αν δεν σε βρίσκει στα τηλέφωνα. Θα δώσει αρκετές δικαιολογίες για την προσωρινή σου αδυναμία να απαντήσεις ή να ανταποδώσεις την κλήση της. Αν μάλιστα σε αυτές περιλαμβάνεται το να είσαι πνιγμένος στη δουλειά, θα έχεις την αμέριστη κατανόησή της. Αλλά έχει και η επιείκεια τα όρια της. Οπότε μετά, αν η σιωπή από μέρους σου συνεχίζεται, το επόμενο στάδιο θα είναι να θυμώσει. Πολύ. Διότι, πώς να το κάνουμε, είναι και θέμα τάξεως και σεβασμού. Δεν μπορεί να σε καλεί η Μητέρα σου (με κεφαλαίο Μ) και εσύ να την αγνοείς! Έτσι σε μεγάλωσε, τέτοια ανατροφή σου έδωσε; Ετοιμάσου να τα ακούσεις…

Μαμά ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η μαμά Υδροχόος δεν έχει καμιά διάθεση να σε καταπιέζει, κυνηγώντας σε στα τηλέφωνα. Το αντίθετο μάλιστα. Περισσότερες πιθανότητες έχεις να την ψάχνεις εσύ, ανησυχώντας για την εξαφάνισή της. Και να ανακαλύψεις ότι ήταν απασχολημένη, γιατί μαγειρεύει στα συσσίτια της ενορίας για τους άστεγους («α, δεν σου το’ πα, το ξέχασα») και δυστυχώς δεν προλαβαίνει να σου φέρει κι εσένα ένα ταπεράκι, που έχεις ξεπαραδιαστεί στα ντελίβερι. Αν πάλι σε ψάχνει εκείνη και δεν απαντάς, σημαίνει ότι έχεις τους λόγους σου. Σπάνια θορυβείται ή το παίρνει προσωπικά. Θα σου αφήσει ένα μήνυμα (ούτε μισό παραπάνω) και τελείωσε η υπόθεση. Αλλά κοίτα, δίκαια πράγματα. Όπως σέβεται τις εξαφανίσεις σου, έτσι θα σέβεσαι κι εσύ τις δικές της. Και χωρίς ανακρίσεις, έτσι;

Μαμά ΙΧΘΥΣ

Η μαμά Ιχθύς, από το δεύτερο κιόλας αναπάντητο τηλεφώνημα, θα αρχίσει την καταμέτρηση των πιθανών καταστροφών, που σε εμποδίζουν να της απαντήσεις. Εντάξει, θα δείξει την υπέρτατη για εκείνη ψυχραιμία να μη σκεφτεί ότι πέθανες. Αλλά μπορεί να κείτεσαι στο πάτωμα του μπάνιου με σπασμένο πόδι ή με διάσειση, διότι γλίστρησες στα βρεγμένα πλακάκια. Ή σε λήστεψαν, σε δείρανε και σου πήρανε το κινητό. Το ενδεχόμενο ότι απλώς δεν άκουσες το τηλέφωνο ή δεν θέλεις να διακόψεις τη σύσκεψη/το σεξ/τον ύπνο με τα οποία ασχολείσαι εκείνη την ώρα, δεν αντιμετωπίζεται σαν πιθανότητα. Όταν επιτέλους θα μιλήσετε, μην κάνεις το σφάλμα να τη ρωτήσεις γιατί μιλάει σαν κλαμένη και αν συνέβη κάτι που τη στενοχώρησε. Μα τόσο αναίσθητος είσαι πια; ΕΣΥ είσαι αυτό που συνέβη!

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 04-06-2012 00:00:00