blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Δημοφιλή / Ζώδια-χιούμορ
 
blank

Ποιος έχει… γκαντεμιά στον αισθηματικά; Τα ζώδια και η ατυχία στις σχέσεις.

 
Ποιος έχει… γκαντεμιά στον αισθηματικά; Τα ζώδια και η ατυχία στις σχέσεις.
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 

Από τη μια ο λάθος συγχρονισμός, η κακιά στιγμή που λένε. Και η επόμενη κακιά στιγμή, καπάκι. Πολλά καπάκια. Όπου, όταν ο ένας να είναι ελεύθερος, ο άλλος να ζει τον μεγάλο του έρωτα, μέχρις αποδείξεως του εναντίου. Κι όταν το ενάντιο να έχει αποδειχθεί εκ των πραγμάτων, ο πρώτος, ο ένας που λέγαμε, να βρίσκεται ήδη στα σκαλιά της εκκλησίας, έχοντας βαρεθεί να ελπίζει ότι ο άλλος θα γίνει ποτέ δικός του.

Sponsored Links

Τα ζώδια και η “κακιά ώρα” στα αισθηματικά

Από την άλλη, οι «πατάτες» που, όταν πρόκειται για τα ερωτικά, όλοι μας τις… διαπράττουμε σωρηδόν. Ο ένας δίνει χυλόπιτα ακριβώς στον λάθος άνθρωπο και τα φτιάχνει με τον παρακάτω λάθος άνθρωπο. Ο άλλος κάνει τη… στραβή, τη μία και μοναδική που αποφάσισε τόσο καιρό δεσμευμένος, μετά από πολλή περίσκεψη και χιλιάδες προφυλάξεις, και τον τσακώνουν τη στιγμή που έχει βάλει το χέρι του στο ξένο κουτί με τα σοκολατάκια. Σαν να σου λένε, παιδιά, εδώ γίνεται διαγωνισμός για το ποιος θα χαλάσει πιο ανεπανόρθωτα μια σχέση. Ουρά οι υποψηφιότητες. Τελικά το να ευημερήσει ένας έρωτας καταντά σπάνια σύμπτωση.

Κι επειδή λοιπόν οι γκαντεμιές στα ερωτικά είναι για πολλούς ο κανόνας, ας ρίξουμε μια εξονυχιστική, καθαρή και προπαντός αμερόληπτη ματιά, στο πώς αντιμετωπίζει το θέμα το κάθε ζώδιο. Καταρρακώνεται ή δεν καταλαβαίνει Χριστό; Παίρνει κανένα ηθικό δίδαγμα ή και ξανά προς τη δόξα τραβά, αμετανόητος και ανεπίδεκτος; Ας μας δούμε λοιπόν, έναν προς έναν.

ΚΡΙΟΣ

Αν ο Κριός αποδώσει το φταίξιμο για την ερωτική του ατυχία στον εαυτό του, θα ακούσεις τις τρεις λεξούλες «φταίω εγώ, που…» και μετά μια φράση που να περιγράφει το πόσο δοτικός, υποχωρητικός, αληθινός ή αθώος στάθηκε στην προκειμένη περίπτωση και την πάτησε. Διαφορετικά, φταίνε οι άλλοι, σε μια απίθανη ποικιλία προσώπων και καταστάσεων. Από τη φίλη-φίδι που έβαλε το χεράκι της, μέχρι τη ριμάδα την οικονομική κρίση. Όμως το καλό με τον Κριό είναι ότι δεν στέκεται για πολύ στην ατυχία του. Ξανά προς τη δόξα τραβά, έτοιμος να επαναλάβει με ζέση τα ίδια λάθη.

βιώνεις αισθηματικό αδιέξοδο

βιώνεις αισθηματικό αδιέξοδο 2

ΤΑΥΡΟΣ

Όπως ένα ρολόι χτυπά με τον ίδιο ρυθμό και με κρύο και με ζέστη, έτσι και ο Ταύρος δεν αφήνει τις γκαντεμιές του έρωτα να διαταράξουν για πολύ την ισορροπία του. Φυσικά θα τσαντιστεί (τι Ταύρος θα ήταν άλλωστε), απ’ έξω του αλλά μπορεί και μόνο από μέσα του, για να μη δώσει τη χαρά στους ενδιαφερόμενους. Έπειτα θα κάτσει να σκεφτεί τι έφταιξε, θα του κοπεί για λίγο η όρεξη, αλλά σύντομα θα πεινάσει και πάλι, μεταφορικά μιλώντας, και θα πάει να βοσκήσει στο παραδίπλα λιβάδι, όπου είδε κάτι χαριτωμένες αγελαδίτσες. Και όχι, δεν θα τον απασχολεί πια τι έφταιξε.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Μεταξύ μας, οι περισσότερες γκαντεμιές του έρωτα στον Δίδυμο προκύπτουν εξαιτίας της γλώσσας του, καθώς χάνει το μέτρο του τι να πει και τι να μην πει. Κι όταν αποφασίζει να μη μιλήσει καθόλου, είναι εκεί που ο άλλος θα περίμενε τουλάχιστον μια ομολογία ή μια απολογία εκ μέρους του. Ο Δίδυμος ακολούθως θα πλακωθεί στην ανάλυση των αιτίων της ατυχίας του και μάλιστα φωναχτά, εξαντλώντας όσους έχουν τη δική τους ατυχία να βρίσκονται εκεί κοντά. Θα καταλήξει σε καμιά δεκαπενταριά συμπεράσματα, που τα περισσότερα θα είναι ελαφρώς αντικρουόμενα μεταξύ τους, αλλά δεν πειράζει.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Καρκίνος και ερωτική γκαντεμιά είναι ένας εκρηκτικός συνδυασμός που θα μπορούσε να παρομοιαστεί με δυναμίτη στο φράγμα του Μόρνου. Αντίστοιχοι θα είναι οι ποταμοί δακρύων, παραπόνων και διαμαρτυριών προς θεούς και ανθρώπους. Πώς μπόρεσε; Ποιος; Οι πάντες. Το «πρόσωπο», η άπονη ζωή, κι εσύ που κάθεσαι κι ακούς χωρίς να κάνεις κάτι. Αλλά βέβαια, τι άλλο θα περίμενε κανείς να συμβεί σε αυτό το αδικημένο παιδί της μοίρας, που αυτόν, δηλαδή, μάνα δεν τον γέννησε; Ευτυχώς που ο Καρκίνος είναι αγαπησιάρης κι έχει κανένα φίλο να τον παρηγορήσει με κάπως λογικά επιχειρήματα, διαφορετικά θα πνιγόταν στο ίδιο του το δάκρυ.

ΛΕΩΝ

Για τον Λέοντα το να καταπονηθεί από μια ερωτική γκαντεμιά θα ήταν εξίσου ανόητο με το να κρατήσει την αναπνοή του μέχρι να σκάσει. Εκείνος παραμένει αξιοπρεπής και αλώβητος στις ανεπιθύμητες συγκυρίες, όποιες και να είναι αυτές. Άλλωστε, κάποιος σοφός είχε πει ότι οι σπουδαίοι άνθρωποι δεν λυγίζουν από τις ατυχίες. Εκείνον εννοούσε. Όχι, φίλε μου, δεν τον αφορά αυτή η… πώς την είπες; Φροσούλα; Για θύμισέ του; Ποια, αυτή η χαζή ιστορία; Ε, όχι και τον είχε νοιάξει, πας καλά; Διότι ο Λέων, κόντρα στους νόμους της φύσης, έχει τη δυνατότητα να αλλάζει ακόμα και το παρελθόν.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Εντάξει, ατύχησε. Μην το κάνετε και θέμα, εσείς οι υπόλοιποι. Δεν βλέπετε με τι αξιοπρέπεια το δέχεται ο ίδιος; Για τον Παρθένο είναι ζήτημα τιμής, όταν φάει την κατραπακιά, να σηκωθεί, να τινάξει τη σκόνη και να προχωρήσει χωρίς να κουτσαίνει, απευθύνοντας στους γύρω ένα «Εντάξει παιδιά, δεν έγινε και τίποτα, γυρίστε στις δουλειές σας τώρα». Εννοείται πως μόνος του θα κάτσει και (τι άλλο;) θα το αναλύσει για να βρει το δικό του μερίδιο της ευθύνης στην όλη υπόθεση. Και θα καταλήξει πως στην τελική, ο έρωτας είναι υπερτιμημένο ζήτημα και την επόμενη φορά θα έχουσιν γνώσιν οι φύλακες.

Sponsored Links

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός είναι από τα πιο ευάλωτα άτομα όταν του προκύπτει ερωτική γκαντεμιά, γιατί το αίσθημά του της δικαιοσύνης προσβάλλεται κατάφορα από τα άδικα χτυπήματα της μοίρας (συγνώμη τώρα, Θεός είσαι εσύ που επιτρέπεις να συμβαίνουν τέτοια;). Επιπλέον, θεωρεί ότι από όλα τα πλάσματα πάνω στη γη εκείνος έχει περισσότερα καρμικά δικαιώματα να ζήσει τον τέλειο έρωτα. Κι όταν μια τέτοια προοπτική απομακρύνεται, τον πιάνει ένα κάτι, ένα παράπονο, μια αγανάκτηση… Άσε που δεν μπορεί να καταλάβει γιατί, αφού έπραξε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για το καλό τέλος μιας ερωτικής ιστορίας. Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές…

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Επειδή ο Σκορπιός έχει πιστέψει τη φήμη ότι κανείς δεν αντιστέκεται στη γοητεία του και θα περνάει πάντα το δικό του, του κακοφαίνεται ιδιαίτερα όταν τα πράγματα του έρχονται στραβά στον έρωτα. Ευτυχώς, έχει μια μικρή διαστροφή που του επιτρέπει να αντλεί ευχαρίστηση και μέσα από τη δυστυχία. Των άλλων κατά προτίμηση, αλλά και η δικιά του μια χαρά κάνει τη δουλειά, άμα λάχει. Και καθώς είναι μεταφυσικός τύπος, η ιδέα να κονταροχτυπηθεί με τις σκοτεινές δυνάμεις του πεπρωμένου πολύ τον εξιτάρει. Αυτά, μέχρι να του γυαλίσει κάποια αιθέρια ύπαρξη απέναντί του στο μπαράκι και να ξεχάσει όλα τα προαναφερθέντα.

Πρόβλεψη από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πρόβλεψη από Ελλάδα και εξωτερικό.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Για τον Τοξότη, όπου ο Θεός κλείνει μια πόρτα, δεν ανοίγει απλώς ένα παράθυρο αλλά κοτζάμ πύλη. Και σιγά μην πτοηθεί από μια ατυχία στον έρωτα. Άσε που η λέξη ατυχία δεν του λέει και πολλά πράγματα, οπότε δεν της λέει ούτε εκείνος. Ο Τοξότης ανήκει στους χαρακτήρες που δεν μπορούν να μείνουν για πολύ επικεντρωμένοι στο ίδιο αντικείμενο του πόθου. Επίσης για εκείνον έχει φτιαχτεί η παροιμία «μάτια που δεν βλέπονται, γρήγορα λησμονιούνται». Κατόπιν όλων τούτων, δύσκολα μπορεί να κατατάξει στα ατυχή συμβάντα της ζωής του μια ερωτική αστοχία. Χάρηκε για τη γνωριμία και άντε γεια!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Οι δυνατοί, στους οποίους ο Αιγόκερως συγκαταλέγει τον εαυτό του, εκεί που η πλέμπα βλέπει την ατυχία, αυτοί βλέπουν την ευκαιρία για κάτι καλύτερο. Και όχι, δεν πιστεύει στην γκαντεμιά, αλλά θεωρεί ότι ο καθένας φτιάχνει το πεπρωμένο του και τα λοιπά. Αυτό όταν πάνε καλά τα ερωτικά του, γιατί άμα του στραβώσει ένα αίσθημα που τον ενδιαφέρει, μπορεί να εμφανίσει τη δεισιδαιμονία της χειρότερης Κατίνας (που τον γλωσσοφάγανε, τον άνθρωπο). Στο τέλος όμως, η ψυχραιμία θα επικρατήσει, η λογική θα πρυτανεύσει και ο ίδιος θα φροντίσει μια τέτοια νίλα να μην επαναληφθεί στο μέλλον. Νομίζει…

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος είναι φιλοσοφημένο άτομο και έχει καταλήξει πως το σωστό είναι να δέχεται κανείς τις αναποδιές, όπως και τις επιτυχίες, με σύνεση και ψυχραιμία, αξιοποιώντας τις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ναι, είναι πολύ καλός στη ζεν θεωρία. Και προσπαθεί να βάλει αυτό το εγκεφαλικό στιλάκι του και στον έρωτα. Αν δεν έχει τσιμπηθεί πολύ, μια χαρά το πάει. Εκτός απ’ όταν τον πιάνουν τα διαόλια του για τις αδικίες του σύμπαντος, από τις οποίες, εντάξει είναι αξιοπρεπής και δεν μιλάει, αλλά έχει εισπράξει κι αυτός μεγάλο μερίδιο. Είπαμε, αλλά να υπάρχει και λίγη δικαιοσύνη. Ακούς, Θεέ;

ΙΧΘΕΙΣ

Δεν φταίει κανένας άλλος, φταίει ο Ιχθύς που πίστεψε στις καλές προδιαγραφές του κάρμα του. Αλλά να που τον καταδιώκει άνευ λόγου και αιτίας και δεν τον αφήνει να χαρεί κι αυτός λιγάκι στον έρωτα. Όμως ο Ιχθύς θα ανακοινώσει με μεγαλείο ψυχής ότι δεν υπάρχει κακή μοίρα που να μη νικιέται με την περιφρόνηση. Θα πέσει στο κρεβάτι του με την εντολή προς τους γύρω «αφήστε με να πεθάνω». Και θα αργοπεθάνει για το επόμενο δεκάλεπτο, μέχρι που να βαρεθεί, να σηκωθεί και να ρωτήσει αν έχει μείνει καμιά μπίρα στο ψυγείο ή τις ήπιατε όλες, αναίσθητοι.

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 11-09-2013 00:00:00