blank
 
blank

Τι σημαίνει όταν βλέπεις στο όνειρό σου πρόσωπα της οικογένειάς σου;

 
Τι σημαίνει όταν βλέπεις στο όνειρό σου πρόσωπα της οικογένειάς σου;
Βαθμολόγησε
Score: 4.8  Ψήφοι: 10
 
Sponsored Links

Ανάλυση ονείρων με συγγενείς

Τα όνειρα με γνωστούς μας ανθρώπους, ιδίως εκείνα όπου πρωταγωνιστούν άτομα του στενού οικογενειακού μας περιβάλλοντος, συνήθως μας εντυπωσιάζουν περισσότερο και μας κάνουν να αναζητήσουμε με ακόμα εντονότερο ενδιαφέρον το μήνυμα που μπορεί να μεταφέρουν. Και αυτό εντείνεται, αν το περί ου ο λόγος πρόσωπο δεν είναι πια στη ζωή.

 

Στην πραγματικότητα όμως, λένε οι ψυχολόγοι, όλα τα πρόσωπα που εμφανίζονται στον ύπνο μας δεν είναι παρά πλευρές του εαυτού μας. Ποιες πλευρές; Ο καλύτερος τρόπος να τις αποκρυπτογραφήσουμε είναι με το να αναλογιστούμε τι χαρακτηριστικά εκπροσωπούν αυτά τα άτομα για εμάς και πού βρίσκουμε ομοιότητες ή αντιθέσεις με κάτι δικό μας. Κι ακόμα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και τα χαρακτηριστικά των άλλων που μας ενοχλούν, στον ύπνο μας ή στο ξύπνιο μας, μπορεί να μην μας είναι καθόλου ξένα. Να τα έχουμε κι εμείς, απλώς να μη θέλουμε να τα δούμε.

 

Τα όνειρα με αγαπημένα πρόσωπα που έχουν φύγει από τη ζωή, σπάνια μεταφέρουν κάποιο μήνυμα από το συγκεκριμένο άτομο. Σύμφωνα με τις περισσότερες θρησκευτικές ή πνευματικές αντιλήψεις οι ψυχές αποκόβονται εντελώς από το γήινο πεδίο μέσα σε σαράντα με πενήντα μέρες. Έτσι, αν δεις την αγαπημένη σου γιαγιά, μάλλον σου μιλά με την εικόνα της το ίδιο το υποσυνείδητό σου, μεταφέροντάς σου κάτι που σε συνειδητό επίπεδο δυσκολεύεσαι να δεις. Από την άλλη, αν δεις το ταίρι σου να σε απατά, μάλλον το όνειρο εκφράζει κάποιο δικό σου φόβο παρά την αποκάλυψη ότι… κάτι τρέχει. Εκτός αν έχεις πράγματι μαντικές ικανότητες, αλλά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τα όνειρα εκφράζουν φόβους κι επιθυμίες μας και γι’ αυτό δεν πρέπει να τα αφήνουμε να μας αυθυποβάλουν.

 

Έτσι λένε οι ειδικοί. Πέρα όμως από όλα αυτά, δεν παύουν να υπάρχουν οι παραδοσιακές ερμηνείες που αφορούν συγκεκριμένα είδη ονείρων, για όσους επιμένουν να βρίσκουν μέσα σε αυτά τα κρυμμένα μηνύματα. Και καθώς μια τέτοια κατηγορία είναι τα πρόσωπα από το οικογενειακό μας περιβάλλον, ας δούμε τι μπορεί να σημαίνουν οι νυχτερινές τους επισκέψεις στον ύπνο μας.

Όνειρα με πρόσωπα από το οικογενειακό μας περιβάλλον και η ερμηνεία τους

ΠΑΤΕΡΑΣ: Αν ονειρευτείς τον πατέρα σου, σημαίνει ότι πιθανόν να αντιμετωπίσεις ορισμένες δυσκολίες, για τις οποίες θα χρειαστείς τη συμβουλή κάποιου συνετού ατόμου, για να τις ξεπεράσεις. Αν ο πατέρας σου έχει πεθάνει, θα χρειαστεί να δείξεις προσοχή στα επαγγελματικά σου, ιδίως αν έχεις μια δική σου δουλειά. Αν μια γυναίκα ονειρευτεί τον μακαρίτη πατέρα της, πιθανόν ο αγαπημένος της να… παραστρατήσει. Μάθε περισσότερα στο Ονειροκρίτης - Πατέρας

 

ΜΗΤΕΡΑ: Αν δεις τη μητέρα σου στο σπίτι της, είναι μια ένδειξη ότι θα έχεις επιτυχία σε ένα μελλοντικό σου εγχείρημα. Αν κουβεντιάζεις μαζί της, θα λάβεις νέα που περιμένεις με ανυπομονησία. Αν η μητέρα σου είναι πεθαμένη, θα συμβούν δυσάρεστα γεγονότα στο σπιτικό σου. Αν σε επιπλήττει, υπάρχει κίνδυνος να κάνεις μια λανθασμένη επαγγελματική κίνηση.

 

ΣΥΖΥΓΟΣ: Αν είσαι γυναίκα και δεις τον άντρα σου μέσα στην ευτυχία και την ευημερία, στο σπιτικό σου θα επικρατεί γαλήνη. Αν τον δεις άρρωστο ή κουρασμένο, ένα μέλος της οικογένειας θα χρειαστεί τη φροντίδα σου για να ξεπεράσει μια αρρώστια. Αν ονειρευτείς ότι σε εγκαταλείπει χωρίς λόγο, πιθανόν να γίνει κάποιος καβγάς που να λήξει γρήγορα. Αν σου κάνει σκηνή και σε υποψιάζεται για κάτι, στην πραγματικότητα θα σε εμπιστευτεί, αλλά θα έχετε ορισμένα προβλήματα άλλου είδους. Αν τον δεις με μια άλλη γυναίκα, θα σου εκδηλώσει την ανάγκη του για μια αλλαγή ή ανανέωση στη ζωή του.

 

Αν είσαι παντρεμένη ή σοβαρά δεσμευμένη και ονειρευτείς ότι ερωτεύεσαι τον σύζυγο κάποιας άλλης, σημαίνει ότι δεν είσαι ευτυχισμένη στη σχέση σου και στο άμεσο μέλλον δεν προβλέπεται να διορθωθούν τα πράγματα. Αν είσαι ανύπαντρη και δεις ότι παντρεύεσαι, πιθανόν θεωρείς ότι σου λείπουν κάποια γυναικεία χαρίσματα που αρέσουν στους άντρες.

 

Αν είσαι άντρας και ονειρευτείς τη γυναίκα σου, αυτό σημαίνει ένταση στο σπίτι. Αν έχει έντονα ερωτικές διαθέσεις απέναντί σου, θα έχεις ένα απροσδόκητο κέρδος στη δουλειά σου.

 

ΠΕΘΕΡΟΣ: Αν δεις τον πεθερό σου σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, σημαίνει ότι θα απολαύσεις καλές οικογενειακές σχέσεις.

 

ΠΕΘΕΡΑ: Αυτό το όνειρο δείχνει συμφιλίωση μετά από ένα τσακωμό. Αν μια νέα γυναίκα ονειρευτεί ότι μαλώνει με την πεθερά της, μπορεί να έχει μια άσχημη αντιμετώπιση από ορισμένους ανθρώπους.

 

ΓΙΟΣ: Αν δεις τον γιο σου να είναι καλά, το παιδί αυτό θα σε κάνει να αισθανθείς περηφάνια. Αν τον δεις άσχημα, σε περιμένουν κάποιες δυσκολίες, όχι απαραίτητα σε σχέση με το παιδί σου.

 

ΚΟΡΗ: Αν ονειρευτείς την κόρη σου, κάποιες δυσάρεστες καταστάσεις της ζωής σου θα εξελιχθούν καλά, με αρμονία και γαλήνη. Αν τη δεις να σου φέρεται ανυπάκουα, θα συμβούν πράγματα, που θα σε δυσαρεστήσουν.

 

ΠΑΙΔΙΑ: Αν μια ανύπαντρη γυναίκα ονειρευτεί ότι γεννά μωρό, πιθανό κάποια γεγονότα να επιδεινώσουν την κατάστασή της σε έναν τομέα της ζωής της. Αν δεις πολλά παιδιά να παίζουν χαρούμενα, σε περιμένει καλοτυχία. Αν τα δεις να μελετούν, θα έρθει ευτυχία στο σπιτικό σου.

 

ΑΔΕΛΦΙΑ: Αν δεις τον αδελφό ή την αδελφή σου χαρούμενους, θα έρθουν ευχάριστα γεγονότα στη ζωή τους ή στη δική σου. Αν όμως τους δεις σε άσχημη κατάσταση, ψυχολογικά ή οικονομικά, είναι προάγγελος για στενοχώριες για εκείνους ή για σένα.

 

ΘΕΙΑ: Αν μια νέα γυναίκα ονειρευτεί τη θεία της, κάποιος θα την επιπλήξει για μια πράξη της. Αν η θεία δείχνει ευχαριστημένη, διάφορα μικροπροβλήματα μέσα στην οικογένεια θα λυθούν.

 

ΘΕΙΟΣ: Ο θείος μέσα στο όνειρο είναι προάγγελος ευχάριστων γεγονότων. Αν τον δεις πεθαμένο, έχε τον νου σου για κρυφούς εχθρούς. Αν δεις ότι τσακώνεσαι μαζί του, πιθανόν να υπάρχει αποξένωση ή ασθένεια μέσα στην οικογένειά σου.

 

ΞΑΔΕΛΦΙΑ: Τα όνειρα με ξαδέλφια προμηνύουν επικείμενες αποτυχίες ή προβλήματα. Αν γράφεις γράμμα σε κάποιο ξάδελφο ή ξαδέλφη, κάποια διαμάχη θα προκύψει μέσα στην οικογένεια.

 

ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ-ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ: Αν δεις ότι κουβεντιάζεις με τον παππού ή τη γιαγιά σου, θα συναντήσεις εμπόδια, που δύσκολα ξεπερνιούνται. Θα βρεις όμως κάποια λύση, ζητώντας τη συμβουλή πιο έμπειρων ατόμων.

 

ΑΝΙΨΙΟΣ-ΑΝΙΨΙΑ: Αν δεις το ανίψι σου όμορφο και ευδιάθετο, πιθανόν θα έχεις ευχάριστες ειδήσεις. Αν είναι άρρωστο, θα σε απασχολήσουν μικροπροβλήματα. Αλλά αν είσαι γυναίκα και ονειρευτείς την ανιψιά σου, θα έχεις μια απροσδόκητη απογοήτευση.

 

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: Αν δεις πολλά πρόσωπα της οικογένειάς σου μαζεμένα και ευτυχισμένα, αυτό προοιωνίζει καλή υγεία και τύχη. Αλλά αν η ατμόσφαιρα είναι θλιμμένη, θα επέλθουν δυσάρεστα γεγονότα.

 

Διάβασε ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες στον Ονειροκρίτη μας.

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 05-03-2015 10:46:00