Quantcast
blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Ο 2ος οίκος, των αποκτημάτων και του χρήματος, στον αστρολογικό χάρτη μας. Μάθε αν θα γίνεις πλούσιος και πως!

 
Ο 2ος οίκος, των αποκτημάτων και του χρήματος, στον αστρολογικό χάρτη μας. Μάθε αν θα γίνεις πλούσιος και πως!
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 11
 
Ο 2ος οίκος ορίζει την οικονομική μας κατάσταση, την ικανότητα να διαχειριζόμαστε τα χρήματα και να τα αποκτάμε, τον τρόπο που τα ξοδεύουμε, αλλά και πως διαχειριζόμαστε τις οικονομικές υποχρεώσεις μας.
Sponsored Links

Ο 2ος οίκος στον αστρολογικό χάρτη

Ο 2ος οίκος, λοιπόν, έχει στοιχεία... Ταυρίσια. Αφορά αυτά που έχω, τα αποκτήματά μου, σε υλικό και ψυχικό επίπεδο. Γι’ αυτό σ’ αυτόν τον οίκο συναντάμε τις αξίες μας. Τι πιστεύουμε ότι αξίζει και τι πιστεύουμε ότι αξίζουμε εμείς. Είναι τα πράγματα που μας κάνουν να αισθανόμαστε ασφαλείς και το πόση σημασία δίνουμε σ ’αυτά που κατέχουμε. Επίσης, ο 2ος οίκος αφορά και την κινητή μας περιουσία. Όχι την ακίνητη, μιας και το σπίτι μας βρίσκεται στον 4ο οίκο, με τα στοιχεία του Καρκίνου...
 
Πάμε να δούμε αναλυτικά τους πλανήτες στον 2ο οίκο για να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί! Αφού διαβάσετε τι σημαίνει η θέση των πλανητών στον γενέθλιο χάρτη σας, δείτε επίσης παρακάτω στο άρθρο μας σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο 2ος οίκος σας και τι σημαίνει για εσάς. Επίσης, δείτε τις όψεις του πλούτου και της καταξίωσης στο άρθρο Πόσο τυχερός είσαι στον έρωτα και το χρήμα; Ο Δίας και η Σελήνη στο γενέθλιο χάρτη σου το αποκαλύπτουν.

Οι πλανήτες στον 2ο οίκο

Σχηματίζοντας, λοιπόν, τον γενέθλιο αστρολογικό χάρτη μας παρατηρούμε ότι κάποιοι οίκοι ενέχουν πλανήτες, κάτι που μας δίνει πληροφορίες για τον τρόπο που διαχειρίζεται τον άτομο τον συγκεκριμένο τομέα της ζωής του ή πόσο σημαντικός είναι γι’ αυτό. Βρείτε ποιους πλανήτες και ζώδια έχετε στον αστρολογικό χάρτη σας και μάθετε τι σημαίνει. 

Ήλιος στον 2ο οίκο

Αν ο Ήλιος βρίσκεται στον 2ο οίκο, τότε το άτομο αισθάνεται ότι είναι αυτά που έχει. Οι κτήσεις του και οτιδήποτε θεωρεί ότι του ανήκει, είναι ζωτικής σημασίας για το ίδιο, ενώ συχνά η αυτοπεποίθηση συνδέεται με την αυτοεκτίμηση, με την αυτοπεποίθηση να μειώνεται, όταν αισθάνεται ότι δε παίρνει αυτό που του αξίζει. Ο πατέρας ίσως να εργαζόταν στον οικονομικό τομέα ή να εμφύσησε στο παιδί την ιδέα ότι τα υπάρχοντά του είναι πολύτιμα. Γενικότερα με αυτή τη θέση, το χρήμα παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή του ατόμου, καθώς το χρησιμοποιεί σαν ένα μέσον για την εξέλιξή του και την τόνωση του Εγώ του. Δείτε επίσης παρακάτω στο άρθρο μας σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο 2ος οίκος σας και τι σημαίνει για εσάς.

Σελήνη στον 2ο οίκο

Αν έχουμε τη Σελήνη στον 2ο οίκο, τότε έχουμε ταύτιση της υλικής με τη συναισθηματική ασφάλεια. Εδώ συναντάμε το άτομο που δένεται με αντικείμενα, τα οποία αποκτούν συναισθηματική αξία για το ίδιο (και ειδικά το σπίτι του), ενώ παράλληλα η οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται φαίνεται να επηρεάζει ιδιαίτερα τη διάθεσή του, αλλά και το αντίστροφο. Η σημασία της υλικής πραγματικότητας και το αίσθημα του ανήκειν καλλιεργήθηκε περισσότερο από τη μητέρα, η οποία πιθανόν να πέρασε στο παιδί το μήνυμα ότι πρέπει να «φυλάει τα πράγματά του» ή να δημιούργησε συναισθήματα ανασφάλειας, λόγω οικονομικής ανέχειας. Και βέβαια η κτητικότητα στις ερωτικές σχέσεις, αποτελεί σύνηθες χαρακτηριστικό... Δείτε επίσης παρακάτω στο άρθρο μας σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο 2ος οίκος σας και τι σημαίνει για εσάς.

Ερμής στον 2ο οίκο

Όταν ο Ερμής βρίσκεται στον 2ο οίκο, οι αξίες μεταφέρονται στη γνώση. Το άτομο εκτιμά την επικοινωνία, την οποία θεωρεί πολύτιμη, ενώ ενδέχεται να ξοδεύει χρήματα για βιβλία ή για την εκπαίδευσή του. Ο Ερμής στον 2ο οίκο αποτελεί μία εξαιρετική θέση για ενασχόληση με τη διαφήμιση ή τον οικονομικό τομέα, διότι εκτός από τα επικοινωνιακά χαρίσματα, το άτομο έχει ταλέντο στο να υπολογίζει το κέρδος του και τι αποκομίζει από μία κατάσταση. Επίσης είναι πιθανό να εμφανιστούν εισοδήματα από συγγραφή, κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ζωής του. Εξαιρετικά σημαντική σχέση με τα αδέρφια, αν υπάρχουν. Δείτε επίσης παρακάτω στο άρθρο μας σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο 2ος οίκος σας και τι σημαίνει για εσάς.

Αφροδίτη στον 2ο οίκο

Με την Αφροδίτη στον 2ο οίκο, η ομορφιά φαίνεται να παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στη ζωή του ατόμου. Εδώ συναντάμε τον άντρα ή τη γυναίκα που ξοδεύει χρήματα για την εξωτερική του/της εμφάνιση, που ασχολείται ιδιαίτερα με καλλωπιστικά προϊόντα και που ίσως να εργάζεται σε κάποιο αντικείμενο, που συνδέεται με αυτά. Η αγάπη για τα δώρα (και να τα δέχεται, αλλά και να προσφέρει) αλλά και η επιθυμία για μια ζωή γεμάτη απολαύσεις, αποτελούν τυπικά σενάρια, ενώ εδώ πολύτιμη θεωρείται και η τέχνη. Δείτε επίσης παρακάτω στο άρθρο μας σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο 2ος οίκος σας και τι σημαίνει για εσάς.

Άρης στον 2ο οίκο

Μιας και μιλάμε για τον κυβερνήτη του Κριού, δε θα μπορούσε να λείπει ο παρορμητισμός στα έξοδα. Με τον Άρη στον 2ο οίκο, το άτομο ενδέχεται να είναι σπάταλο (εξαρτάται βέβαια και από τα υπόλοιπα στοιχεία του χάρτη του) ενώ τα χρήματα αποτελούν έναν τρόπο επίδειξης ικανοτήτων. Παράλληλα, οι επιθυμίες και τα θέλω χρειάζονται άμεση ικανοποίηση και το άτομο ίσως να αναλαμβάνει ρίσκο για να τα ικανοποιήσει. Γενικότερα, το μότο εδώ είναι «πολεμώ για τις αξίες μου». Δείτε επίσης παρακάτω στο άρθρο μας σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο 2ος οίκος σας και τι σημαίνει για εσάς.

Δίας στον 2ο οίκο

Όταν ο Δίας βρίσκεται στον 2ο οίκο, η υλική πραγματικότητα και ο τρόπος που το άτομο διαχειρίζεται τα λεφτά του, αποκτούν μια… υπερβολική χροιά. Εδώ συναντάμε τον γαλαντόμο τύπο, που όσο εύκολα αποκτά χρήματα, άλλο τόσο εύκολα τα ξοδεύει. Από την άλλη, η ανώτερη μόρφωση και τα ταξίδια βρίσκονται ψηλά στην κλίμακα των αξιών, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει εισόδημα από το εξωτερικό ή λόγω εργασίας στο εξωτερικό. Γενικά, το άτομο με αυτή τη θέση έχει την τάση να προσπαθεί να ζήσει μια πλουσιοπάροχη ζωή, ακόμα και αν η οικονομική του κατάσταση δε του το επιτρέπει. Αν συνηγορούν και άλλα στοιχεία μέσα στον αστρολογικό χάρτη, ενδέχεται να είναι επιρρεπής στον τζόγο και τα τυχερά παιχνίδια, μιας και το άτομο βασίζεται στην τύχη, για την αύξηση των εσόδων του. Δείτε επίσης παρακάτω στο άρθρο μας σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο 2ος οίκος σας και τι σημαίνει για εσάς.

Κρόνος στον 2ο οίκο

Με Κρόνο στον 2ο οίκο είναι το άτομο που έχει μεγάλο το αίσθημα της ευθύνης, όσον αφορά στην οικονομική του κατάσταση. Με τον φόβο της ανέχειας να παραμονεύει, εδώ συναντάμε τον τύπο που αποταμιεύει χρήματα για το μέλλον, ώστε να αισθάνεται ασφαλής, όταν δε θα μπορεί πλέον να εργάζεται. Πιθανόν το άτομο να έχει βιώσει περιόδους οικονομικών δυσκολιών στο οικογενειακό περιβάλλον, που το ανάγκασαν να αναλάβει ευθύνες από νεαρή ηλικία. Το εισόδημα ίσως να προκύπτει από επιχειρήσεις ή κάποιον τομέα, που το άτομο έχει τον έλεγχο των εσόδων. Δείτε επίσης παρακάτω στο άρθρο μας σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο 2ος οίκος σας και τι σημαίνει για εσάς.

Ουρανός στον 2ο οίκο

Ο Ουρανός στον 2ο οίκο δε θα μπορούσε παρά να υποδεικνύει ένα άτομο που θεωρεί τα χρήματα ένα μέσο για την ελευθερία του. Η τεχνολογία και η μόδα είναι οι συνήθεις πηγές εξόδων αλλά και εσόδων, ενώ είναι πιθανό το άτομο να απασχολείται σε κάποιο τομέα, που δεν ακολουθείται πρόγραμμα ή σταθερή απασχόληση, μιας και το εισόδημα του είναι ευμετάβλητο. Σε γενικές γραμμές, η ανάγκη για ελευθερία προϋποθέτει την οικονομική ανεξαρτησία, γι’ αυτό το άτομο ενδέχεται είτε να θελήσει να απαλλαγεί τελείως από τα οικονομικά βάρη και τις ευθύνες, είτε να προσπαθήσει να αποκτήσει αρκετά χρήματα με πρωτότυπους τρόπους, για να καταφέρει να την εξαγοράσει. Δείτε επίσης παρακάτω στο άρθρο μας σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο 2ος οίκος σας και τι σημαίνει για εσάς.

 

Tι εξελίξεις θα έχεις στα ερωτικά σου; Τι θα γίνει με το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει; Οι διάσημοι αστρολόγοι του Myastro.gr απαντούν αποκλειστικά στο 14788 ή με sms στείλε A20 στο 54529.

Τηλεφωνικές προβλέψεις από Κύπρο. Συνομίλησε τώρα με τους αστρολόγους και τους ταρωμάντες του Myastro.gr από την Κύπρο στο 900-19-303 (Σταθερό 1.52€/1' Κινητό 1.61€/1'

 

Ποσειδώνας στον 2ο οίκο

Ο Ποσειδώνας συμβολίζει την κατάλυση των ορίων, άρα το άτομο με Ποσειδώνα στον 2ο οίκο πιθανόν να αντιμετωπίζει πρόβλημα στη σχέση του με τα χρήματα και την υλική πραγματικότητα, αφού δεν έχει αίσθηση του πόσο ξοδεύει, αλλά και τις ρεαλιστικής αξίας των πραγμάτων, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να πέσει θύμα εξαπάτησης. Από την άλλη, εδώ συναντάμε το άτομο που προσφέρει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, έχοντας έντονα ανεπτυγμένο το αίσθημα της συμπόνιας προς τους μη έχοντες. Συνήθως υπάρχει αγάπη για τη μουσική και δεν αποκλείεται να προκύπτει εισόδημα από καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Δείτε επίσης παρακάτω στο άρθρο μας σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο 2ος οίκος σας και τι σημαίνει για εσάς.

Πλούτωνας στον 2ο οίκο

Έχοντας γεννηθεί με Πλούτωνα στον 2ο οίκο, το άτομο φαίνεται να χρησιμοποιεί τα χρήματα ως ένα μέσον επίδειξης δύναμης και επιβολής εξουσίας. «Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου» λέει κάποιος με αυτή τη θέση συνδέοντας την οικονομική του κατάσταση με το θέμα την επιβίωσης. Λόγω της φύσης του πλανήτη να μεταμορφώνει ό,τι αγγίζει, το άτομο ενδέχεται να βιώσει κάποια περίοδο οικονομικής κατάρρευσης στη ζωή του ή κάποια σημαντική αλλαγή στο οικονομικό του στάτους, ανάλογα με τον τρόπο που διαχειρίζεται τα λεφτά του. Από την άλλη, αφού Πλούτωνας σημαίνει και πλούτος, αυτή είναι μία χαρακτηριστική θέση ατόμων που αποκτούν πολλά χρήματα και ζουν μια πλουσιοπάροχη ζωή (πάντα βέβαια αν και άλλα στοιχεία στον αστρολογικό του χάρτη συνηγορούν σε αυτό). Δείτε επίσης παρακάτω στο άρθρο μας σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο 2ος οίκος σας και τι σημαίνει για εσάς.

Ο 2ος οίκος στα ζώδια

Η θέση των ζωδίων στον 2ο οίκο μας δείχνει ποια είναι τα πλεονεκτήματα που έχουμε και πρέπει να εκμεταλευτούμε, ώστε να εξασφαλίσουμε την ευημερία. Για να βρείτε σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο 2ος οίκος σας, κάντε κλικ στον αστρολογικό χάρτη και θα το βρείτε στον πίνακα που θα εμφανιστεί, όπως στην παρακάτω φωτογραφία (δίπλα απο την ένδειξη House II).
 

2ος οίκος στον Κριό

Ο 2ος οίκος στον Κριό σημαίνει ότι είστε άτομο παραγωγικό και δραστήριο. Ορμάτε για τις κτήσεις σας και ίσως να είστε και λίγο παρορμητικοί στον τρόπο που ξοδεύετε. Με δύναμη και πυγμή κατακτάτε τους στόχους σας.

2ος οίκος στον Ταύρο

Ο 2ος οίκος στον Ταύρο δείχνει ότι είστε πολύ γόνιμο άτομο όσον αφορά την παραγωγικότητα και ότι διαθέτετε απο τη φύση σας την ικανότητα να δημιουργήσετε ένα σωστό περιβάλλον υποστήριξης για την επίτευξη των στόχων σας. Γνωρίζετε την αξία του χρήματος και προσπαθείτε να το διαχειριστείτε σωστά.

2ος οίκος στους Διδύμους

Με τον 2ο οίκο στους Διδύμους, η επικοινωνία είναι αυτή που θα σας δώσει την ικανότητα να δημιουργήσετε τις κατάλληλες συνθήκες για να ευδοκιμήσουν οι στόχοι σας. Γνωριμίες, φίλοι και αδέρφια θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην οικονομική σας πραγματικότητα.

2ος οίκος στον Καρκίνο

Με τον 2ο οίκο στον Καρκίνο, η οικογένεια και οι δεσμοί της μπορούν να σας βοηθήσουν να αναπτυχθείτε οικονομικά. Αν βρείτε μια εργασία όπου μπορείτε να δουλεύετε απο το σπίτι σας ή που να αφορά τα παιδιά, τότε σίγουρα θα αισθάνεστε πιο αποδοτικοί.

2ος οίκος στον Λέοντα

Με τον 2ο οίκο στον Λέοντα, έχετε περισσότερες πιθανότητες να πετύχετε τους στόχους σας, όταν βρίσκεστε σ’ ένα περιβάλλον όπου αισθάνεστε ξεχωριστός/η και σας δίνεται η δυνατότητα να είστε δημιουργικός/η.

2ος οίκος στην Παρθένο

Με τον 2ο οίκο στην Παρθένο είστε μεθοδικός/η στον τρόπο που διαχειρίζεστε τα χρήματά σας αφού η τάξη και η οργάνωση σας προκαλούν ασφάλεια. Αν έχετε και τον χρόνο που χρειάζεστε για να ασχοληθείτε με τις λεπτομέρειες αυτού που καταπιάνεστε, τότε η αποδοτικότητά σας βρίσκεται στα καλύτερά της.

2ος οίκος στον Ζυγό

Με τον 2ο οίκο στον Ζυγό, η κοινωνικότητα και οι διπλωματικές σας ικανότητες αποτελούν τα δυνατά σας χαρτιά στον δρόμο σας προς την ευημερία. Είστε γεννημένος/η για να συνεργάζεστε και να μοιράζεστε γι αυτό μία δουλειά που σας βοηθά να καλλιεργήσετε αυτές τις αξίες θα σας κάνει περισσότερο παραγωγικούς.

2ος οίκος στον Σκορπιό

Με τον 2ο οίκο στον Σκορπιό, εκμεταλευτείτε τη διαίσθηση σας και μετατρέψετε τη σε παραγωγικότητα. Η ενστικτώδης σας φύση σας κάνει να αντιμετωπίζεται την καθημερινότητα σα μία μάχη για επιβίωση, κάτι που σας κάνει εξαιρετικά δυνατούς στην διατήρηση των κεκτημένων σας.  

2ος οίκος στον Τοξότη

Με τον 2ο οίκο στον Τοξότη αισθάνεστε πιο παραγωγικοί  όταν ασχολείστε με τον κόσμο των ιδεών (πχ φιλοσοφία, ψυχολογία κλπ). Γενικά, οι θεωρητικές επιστήμες αλλά και οτιδήποτε σας βοηθά να ικανοποιήσετε τις πνευματικές σας αναζητήσεις σας προκαλεί ενδιαφέρον για αυτό και σε αυτούς τους τομείς είναι βέβαιο ότι θα διαπρέψετε.

2ος οίκος στον Αιγόκερω

Με τον 2ο οίκο στον Αιγόκερω, ο κόσμος των επιχειρήσεων (ως ιδιοκτήτης ή στέλεχος), είναι ένα περιβάλλον στο οποίο αισθάνεστε ότι μπορείτε να εξελιχθείτε ως επαγγελματίας και να δημιουργήσετε μία καριέρα που θα σας παρέχει οικονομική αφάλεια και κοινωνική αναγνώριση.

2ος οίκος στον Υδροχόο

Με τον 2ο οίκο στον Υδροχόο, μπορείτε να αισθανθείτε πιο παραγωγικοί, αν δραστηριοποιηθείτε σ’ ένα κοινωνικό πρόγραμμα ή σκοπό, κάτι που αφορά μία ομάδα με ανθρωπιστικό χαρακτήρα. Η συμμετοχή σε μια κοινότητα μπορεί να σας δώσει τη δυνατότητα να αξιοποιήσετε τις ικανότητες σας, να αισθανθείτε ο εαυτός σας και να αυξήσετε την παραγωγικότητα σας.

2ος οίκος στους Ιχθείς

Με τον 2ο οίκο στους Ιχθείς, αισθάνεστε πιο παραγωγικοί όταν συνεργάζεστε με άλλους που μοιράζονται τις ιδέες σας, σας καταλαβαίνουν και σας αποδέχονται. Επίσης, μπορείτε να αυξήσετε την παραγωγικότητα σας μέσα από την προσφορά βοήθειας στους συνανθρώπους σας, ακόμη και μέσα από την αυτοθυσία.

 

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 15-02-2014 00:00:00