blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Αστρολογία και θεωρία της Ατομικότητας. Τα θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά μας, σύμφωνα με τις 48 χρονικές περιόδους του ζωδιακού κύκλου.

 
Αστρολογία και θεωρία της Ατομικότητας. Τα θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά μας, σύμφωνα με τις 48 χρονικές περιόδους του ζωδιακού κύκλου.
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 
Sponsored Links

Η θεωρία της Ατομικότητας

Σύμφωνα με τη θεωρία της Ατομικότητας, η αστρολογία, η ψυχολογία και ο κύκλος της ανθρώπινης ζωής έχουν μια κοινή παράμετρο. Πρόκειται για ένα κύκλο, στον οποίο συνδέονται τα δώδεκα ζώδια και τα στάδια του περάσματος του ανθρώπου από τη γη, από τη γέννηση μέχρι την άνοδο στον ουρανό.
 
Ο κύκλος της Ατομικότητας δεν διαθέτει δώδεκα, αλλά σαράντα οκτώ τόξα που αντιστοιχούν στις 48 περιόδους της ανθρώπινης ζωής. Το αποτέλεσμα μας δίνει χρήσιμες πληροφορίες, αλλά και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των γεννημένων σε κάθε περίοδο. Όπως στην αστρολογία, όσοι έχουν γεννηθεί κάτω από το ίδιο ζώδιο, έχουν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό κάποια κοινά χαρακτηριστικά, έτσι και στη θεωρία της Ατομικότητας τα άτομα που έχουν γεννηθεί την ίδια περίοδο μοιράζονται κοινά γνωρίσματα. Η προσωπολογία επεξεργάζεται και αναλύει τα μυστικά της προσωπικότητας.
 
Μάθετε περισσότερα για το ζώδιό σας, μέσα από τις 48 χρονικές περιόδους του ζωδιακού κύκλου! Ανακαλύψτε τα θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά σας, σύμφωνα με την ημερομηνία της γέννησής σας και την θεωρία της Ατομικότητας!

Οι 48 περίοδοι του κύκλου της Ατομικότητας

Ιχθείς-Κριός 19-24 Μαρτίου
Περίοδος της Πνευματικής Αναγέννησης
Συμβολίζει την νέα αρχή, καθώς συμπίπτει με το ξεκίνημα της αστρολογικής χρονιάς. Η αναγέννηση έρχεται όπως το φως μετά το σκοτάδι, η μέρα μετά από τη νύχτα. Οι γεννημένοι αυτό το διάστημα διαθέτουν έντονο το στοιχείο της παρόρμησης. Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΟΛΥΜΠΙΑ στο 54848 μόνο 0.93/sms. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Ειλικρίνεια, θάρρος, τόλμη.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Ανυπομονησία, υπερευαισθησία, έλλειψη μέτρου.
 
Κριός 25 Μαρτίου-2 Απριλίου
Περίοδος της Παιδικότητας
Το παιδί είναι το σύμβολο αυτής της περιόδου που χαρακτηρίζεται από την απλότητα, τον αυθορμητισμό και την παιδικά αφέλεια. Οι γεννημένοι αυτό το διάστημα διαθέτουν την καρδιά ενός μικρού παιδιού, ακόμη και σε μεγάλη ηλικία.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Αμεσότητα, αγνότητα, αθωότητα.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Φαντασιοπληξία, φόβοι, αταξία.
 
Κριός 3-10 Απριλίου
Περίοδος του Άστρου
Συμβολίζει το παιδί όταν γίνεται πλέον μέλος του συνόλου και λάμπει, ως μοναδική οντότητα στο σύμπαν. Είναι η στιγμή που γεννιέται η συνείδηση, η αίσθηση των όσων συμβαίνουν γύρω του. Ένα μικρό αστέρι γεννιέται και διεκδικεί τη θέση του.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Ενεργητικότητα, αποτελεσματικότητα, δύναμη.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Οξυθυμία, νευρικότητα, άτσαλες κινήσεις.
 
Κριός 11-18 Απριλίου
Περίοδος του Πρωτοπόρου
Η περίοδος αυτή έχει σαν κεντρική ιδέα την πρώτη επαφή με το μεγάλο σύνολο, την αρχή της κοινωνικότητας, το μεγάλο σχολείο της ζωής και τον παιδικό ανταγωνισμό, που έχει σαν στόχο την πρωτοπορία, την κατάκτηση και την αναγνώριση. Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΟΛΥΜΠΙΑ στο 54848 μόνο 0.93/sms. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Τόλμη, δυναμισμός, θάρρος.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Πείσμα, ξεροκεφαλιά, αλαζονεία.
 
Κριός-Ταύρος 19-24 Απριλίου
Περίοδος της Ισχύος
Συμβολίζει τη δύναμη που χρειάζεται το παιδί για να περάσει στην εφηβεία και την οποία προσλαμβάνει από τους γονείς και από το σύμπαν. Οι γεννημένοι αυτό το διάστημα διαθέτουν επαγγελματισμό και έχουν έμφυτη την αυτοπεποίθηση.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Δυναμισμός, αποφασιστικότητα, γενναιοδωρία.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Απληστία, ραθυμία, εκκεντρικότητα.
 
Ταύρος 25 Απριλίου-2 Μαΐου
Περίοδος της Εκδήλωσης
Συμβολίζει την εκδήλωση του ατόμου ως οντότητα που συνειδητοποιεί τις ανάγκες της ύπαρξης του και αποφασίζει να τις ικανοποιήσει. Οι γεννημένοι αυτή την περίοδο έχουν έντονο το στοιχείο της σεξουαλικότητας και λατρεύουν το καλό φαγητό.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Επιμονή, αποφασιστικότητα, δυναμισμός.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Αυταρέσκεια, τεμπελιά, βουλιμία.
 
Ταύρος 3-10 Μαΐου
Περίοδος του Δασκάλου
Συμβολίζει το δάσκαλο, που γίνεται πρότυπο στο μαθητή, στο παιδί, στον έφηβο. Αντιστοιχεί στη φάση που ο δάσκαλος εξιδανικεύεται στα μάτια του παιδιού. Οι γεννημένοι αυτή την περίοδο γίνονται κοινωνοί της γνώσης, αλλά και αυστηροί κριτές.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Τόλμη, καπατσοσύνη, πολυμάθεια.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Κριτική, εγωκεντρισμός, αυστηρότητα.
 
Ταύρος 11-18 Μαΐου
Περίοδος της Φύσης
Αποτελεί την εικόνα της φύσης που γίνεται ένα με τον άνθρωπο. Είναι το διάλειμμα από το σχολείο, η ενασχόληση με οικολογικά θέματα και τον καιρό, ακόμη και ο καιροσκοπισμός. Όσοι έχουν γενέθλια αυτό το διάστημα, είναι φυσιολάτρες. Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΟΛΥΜΠΙΑ στο 54848 μόνο 0.93/sms. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Σεβασμός, αγάπη για τη ζωή, φαντασία.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Πείσμα, αμέλεια, εμμονές.
 
Ταύρος-Δίδυμοι 19-24 Μαΐου
Περίοδος της Ενεργητικότητας
Σύμβολό της περιόδου η εφηβεία, με όλα όσα συνεπάγεται. Εδώ η ενεργητικότητα «καπελώνει» τη λογική, αλλά και καπελώνεται από τις αισθήσεις. Ο αισθησιασμός και ο ερωτισμός σε όλο τους το μεγαλείο, συμπληρώνουν το πάζλ.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Δύναμη, κυριαρχία, ενέργεια.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Αυταρχισμός, αδιαφορία, επιπολαιότητα.
 
Δίδυμοι 25 Μαΐου-2 Ιουνίου
Περίοδος της Ελευθερίας
Η περίοδος της πρώτης νιότης για τον άνθρωπο είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάγκη για ανεξαρτησία και ελευθερία. Οι γεννημένοι αυτή την περίοδο θεωρούν την ελευθερία τους σαν το υπέρτατο αγαθό, ωστόσο συχνά δεν σέβονται την ελευθερία των άλλων.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Οξυδέρκεια, εξυπνάδα, γενναιοδωρία.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Επαναστατικότητα, εμπάθεια, εγωισμός.
 
Δίδυμοι 3-10 Ιουνίου
Περίοδος της Νέας Έκφρασης
Συμβολίζει την είσοδο στο πανεπιστήμιο. Η πνευματική εξέλιξη συνδυάζεται με τη νέα έκφραση και τα άτομα που έχουν γεννηθεί αυτό το διάστημα είναι χαρισματικά τόσο στο χειρισμό της γλώσσας του σώματος, όσο και στην έκφραση. Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΟΛΥΜΠΙΑ στο 54848 μόνο 0.93/sms. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Έκφραση, επικοινωνία, καινοτομία.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Νευρικότητα, ανυπομονησία, παρόρμηση.
 
Δίδυμοι 11-18 Ιουνίου
Περίοδος του Ερευνητή
Συμβολίζει την αναζήτηση εργασίας, αλλά και τη… μεταπτυχιακή έρευνα. Αποτελεί την είσοδο στην ενηλικίωση με όλα όσα αυτή συνεπάγεται. Οι γεννημένοι αυτή την περίοδο έχουν έμφυτη την ανάγκη για έρευνα, αλλά και για περιπέτεια.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Πληθωρικότητα, αποφασιστικότητα, τόλμη.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Σχολαστικότητα, αυταπάτες, εξιδανικεύσεις.
 
Δίδυμοι-Καρκίνος 19-24 Ιουνίου
Περίοδος του Γητευτή
Η περίοδος αυτή έχει σαν κεντρική ιδέα τη νεότητα, την ανάγκη για αναγνώριση και επιβράβευση, την ερωτική επιτυχία, την εύρεση ενός σταθερού συντρόφου. Τα άτομα που έχουν γεννηθεί αυτή την περίοδο διαθέτουν γοητεία και μυστήριο σε αφθονία.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Ερωτισμός, μαγνητισμός, τρυφερότητα.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Ανασφάλεια, αριβισμός, απαιτητικότητα.
 
Καρκίνος 25 Ιουνίου-2 Ιουλίου
Περίοδος της Συναισθηματικής Ταύτισης
Το διάστημα αυτό συμβολίζει την ανάγκη για ερωτική, αλλά και αισθηματική κάλυψη από το αντίθετο φύλο. Όσοι έχουν γεννηθεί αυτή την περίοδο είναι παθιασμένοι με τη ζωή και ερωτευμένοι με τον έρωτα. Διαθέτουν πλούσιο συναισθηματικό κόσμο.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Αγάπη, τρυφερότητα, διαίσθηση.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Μιζέρια, μεγαλομανία, φοβίες.
 
Καρκίνος 3-10 Ιουλίου
Περίοδος της Πρωτοτυπίας
Συμβολίζει την έμφυτη ανάγκη που έχει το άτομο που βρίσκεται στην ενηλικίωση για να ξεχωρίσει, να αναπτύξει και να αναδείξει τα ταλέντα του, να πρωτοτυπήσει. Οι γεννημένοι αυτή την περίοδο καταλαμβάνουν θέσεις εργασίας που ξεχωρίζουν. Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΟΛΥΜΠΙΑ στο 54848 μόνο 0.93/sms. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Τάση για αναγνώριση, πλούσια φαντασία, εξυπνάδα.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Ηθελημένη μοναξιά, εκκεντρικότητα, νεύρα.
 
Καρκίνος 11-18 Ιουλίου
Περίοδος της Πειστικότητας
Είναι το διάστημα εκείνο που το ενήλικο άτομο χρειάζεται να πείσει τους άλλους, αλλά και τον εαυτό του, για τα… πάντα. Συμβολίζει τον αυτοέλεγχο που απαιτείται για τον δρόμο προς την αναγνώριση και την επιτυχία.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Υπευθυνότητα, πειστικότητα, αυτοπεποίθηση.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Ανασφάλειες, πάθη, ψέματα.
 
Καρκίνος-Λέων 19-25 Ιουλίου
Περίοδος της Ταλάντευσης
Πρόκειται για το διάστημα εκείνο που το άτομο αμφιταλαντεύεται. Συμβολίζει τη διαφορά ανάμεσα στον Ήλιο που κυβερνά τον Λέοντα και την Σελήνη που κυβερνά τον Καρκίνο. Το αρσενικό με το θηλυκό, το Γιν με το Γιανγκ.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Αυθεντικότητα, καλοπιστία, εμπιστοσύνη.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Υπερευαισθησία, αναποφασιστικότητα, δειλία.
 
Λέων 26 Ιουλίου-2 Αυγούστου
Περίοδος της Εξουσίας
Συμβολίζει την περίοδο που τα πάντα στον άνθρωπο φτάνουν στην αποκορύφωσή τους. Η νεότητα ακόμη κυριαρχεί και η ανάγκη για εξουσία είναι έντονη. Οι γεννημένοι αυτή την περίοδο έχουν πηγαίο χιούμορ και εξυπνάδα. Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΟΛΥΜΠΙΑ στο 54848 μόνο 0.93/sms. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Αυθεντικότητα, πάθος, εκφραστικότητα.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: ανυπομονησία, αυταρχισμός, απαιτητικότητα.
 
Λέων 3-10 Αυγούστου
Περίοδος της Ισορροπημένης Δύναμης
Η ανάγκη για ισορροπία στη ζωή αποτελεί το σύμβολο αυτής της περιόδου. Η μανία για την κατάκτηση της εξουσίας μειώνεται κάτω από τη θέληση για ήρεμη και γαλήνια ζωή. Όσοι είναι γεννημένοι αυτό το διάστημα αφοσιώνονται σε εφικτούς στόχους.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Πίστη, αποφασιστικότητα, αυτοσυγκράτηση.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Τεμπελιά, αφέλεια, αντιπαλότητα.
 
Λέων 11-18 Αυγούστου
Περίοδος της Ηγετικής Ικανότητας
Ο ηγεμόνας, ο αυτοκράτορας, ο βασιλιάς αποτελούν τα σύμβολα αυτής της περιόδου. Η κατάκτηση της εξουσίας είναι το όνειρο κάθε ανθρώπου και οι γεννημένοι αυτό το διάστημα βλέπουν στον εαυτό τους τον ηγέτη, αυτόν που ξεχωρίζει από το πλήθος.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Αφοσίωση, δημιουργικότητα, ηρωισμός.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Αδιαφορία, αναισθησία, εγωκεντρισμός.
 
Λέων-Παρθένος 19-25 Αυγούστου
Περίοδος της Αποκάλυψης
Η περίοδος αυτή αντιστοιχεί με το τέλος της πρώτης νεότητας. Η αποκάλυψη συνδέεται με το πραγματικό νόημα της ζωής και οι γεννημένοι στο διάστημα αυτό φαίνεται ότι το έχουν βρει και το έχουν… εμπεδώσει.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Αυτοσυγκέντρωση, αποτελεσματικότητα, θάρρος.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Εκνευρισμοί, εγωπάθεια, υπερβολή.
 
Παρθένος 26 Αυγούστου-2 Σεπτεμβρίου
Περίοδος των Σκαπανέων
Η περίοδος αυτή συμβολίζει την ηλικία εκείνη που το άτομο καταφέρνει να αποκτήσει τη μοναδικότητά του, τη δική του ταυτότητα και μέσα από αυτή να ξεχωρίσει ως οντότητα. Οι γεννημένοι αυτή την περίοδο ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητά τους.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Πρωτοπορία, αυτοέλεγχος, αυτοθυσία.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Σχολαστικότητα, άσκηση κριτικής, μιζέρια.
 
Παρθένος 3-10 Σεπτεμβρίου
Περίοδος του Μυστηρίου
Συμβολίζει το αίνιγμα, το γρίφο της Σφίγγας, το μυστήριο της ζωής που καλείται να λύσει ο ενήλικας άνθρωπος. Οι γεννημένοι αυτή την περίοδο δύσκολα εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους, ωστόσο αναγνωρίζουν τα λάθη τους και τα παραδέχονται. Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΟΛΥΜΠΙΑ στο 54848 μόνο 0.93/sms. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Επίγνωση, πρακτικότητα, ειλικρίνεια.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Μυστικοπάθεια, αφέλεια, φόβοι.
 
Παρθένος 11-18 Σεπτεμβρίου
Περίοδος του Ακριβολόγου
Η περίοδος αυτή συνδέεται με την τελειομανία της Παρθένου, αλλά και την ανάγκη που νιώθει ο ενήλικας να μην πέσει σε λάθη. Τα άτομα που είναι γεννημένα αυτό το διάστημα, διαθέτουν τρυφερότητα και ζεστά συναισθήματα για τον πλησίον τους.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Αγάπη, τρυφερότητα, προστατευτικότατα.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Κριτική διάθεση, αυστηρότητα, ακαμψία.
 
Παρθένος-Ζυγός 19-24 Σεπτεμβρίου
Περίοδος της Ομορφιάς
Στη διάρκεια της ενήλικης ζωής, η φυσική κατάσταση και κατ’ επέκταση η ομορφιά, παίζουν σημαντικό ρόλο. Τα άτομα που έχουν γεννηθεί αυτό το διάστημα έχουν ιδιαίτερη κλίση στην τέχνη και έφεση στην αρμονία. Ο λόγος προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Επικοινωνία, κοινωνικότητα, αισθητική.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Αναποφασιστικότητα, ραθυμία, εξάρτηση.
 
Ζυγός 25 Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου
Περίοδος του Περφεξιονισμού
Η αναγνωσιμότητα και η διάκριση αποτελούν την κεντρική ιδέα αυτής της περιόδου. Αγαθά που επιτυγχάνονται με την τελειομανία και τον περφεξιονισμό. Τα άτομα που έχουν γεννηθεί αυτό το διάστημα διαθέτουν μεγάλη γοητεία και μαγνητισμό.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Αυτοκυριαρχία, θέληση, δυναμισμός.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Αναποφασιστικότητα, ευαισθησία, υπεροψία.
 
Ζυγός 3-10 Οκτωβρίου
Περίοδος της Κοινωνικής Δράσης
Συμβολίζει την περίοδο κατά την οποία το άτομο κοινωνικοποιείται και παίρνει δραστήριο ρόλο. Τα άτομα που έχουν γεννηθεί σε αυτή την περίοδο, διαθέτουν ένα εντελώς ξεχωριστό τρόπο ζωής, που καμιά φορά γίνεται και αντικοινωνικός! Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΟΛΥΜΠΙΑ στο 54848 μόνο 0.93/sms. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Δυναμισμός, εργατικότητα, διορατικότητα.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Αδιαφορία, νευρικότητα, αναισθησία.
 
Ζυγός 11-18 Οκτωβρίου
Περίοδος του Θεάτρου
Η ζωή είναι ένα θέατρο, ίσως το μεγαλύτερο, και η κεντρική ιδέα αυτής της περιόδου είναι η «θεατρική» πλευρά της ζωής. Τα άτομα που έχουν γεννηθεί αυτό το διάστημα έχουν την ικανότητα να προβάλουν τα ταλέντα τους και να κρύβουν επιμελώς τα ελαττώματά τους.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Ευφράδεια, κοινωνικότητα, ιδεαλισμός.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Υποκρισία, θεατρινισμοί, φοβίες.
 
Ζυγός-Σκορπιός 19-25 Οκτωβρίου
Περίοδος της Κρίσης του Έργου
Η περίοδος αυτή, καθώς αποτελεί συνέχεια εκείνης του θεάτρου, συμβολίζει τους κριτικούς που αποφαίνονται για την «παράσταση». Οι γεννημένοι αυτή την περίοδο είναι χαρισματικοί κριτικοί ακόμα και του ίδιου τους του εαυτού, συνήθως όμως παρασύρονται από τα πάθη τους.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Δημιουργικότητα, κοινωνικότητα, ερωτισμός.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Εξάρτηση, πάθη, αυταρχισμός.
 
Σκορπιός 26 Οκτωβρίου-2 Νοεμβρίου
Περίοδος της Εσωτερικής Ισχύος
Η συνειδητοποίηση της εσωτερική δύναμης έρχεται λίγο… καθυστερημένα στον άνθρωπο, ωστόσο κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Τα άτομα που είναι γεννημένα αυτή την περίοδο έχουν ακριβή επίγνωση των πράξεών τους, καθώς έχει προηγηθεί η αναγνώριση των βαθύτερων αναγκών.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Αξιοπιστία, αποφασιστικότητα, τρυφερότητα.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Φόβοι, αναλγησία, αλαζονεία.
 
Σκορπιός 3-11 Νοεμβρίου
Περίοδος του Βάθους
Η περίοδος αυτή αντιστοιχεί στην ηλικία εκείνη, που ο άνθρωπος προσπαθεί να εμβαθύνει στα μυστήρια της ζωής και να ανακαλύψει τον εαυτό του. Όσοι έχουν γεννηθεί αυτό το διάστημα, παίρνουν τη ζωή πολύ σοβαρά και νιώθουν ότι μπορούν να κατακτήσουν ό,τι επιθυμούν. Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΟΛΥΜΠΙΑ στο 54848 μόνο 0.93/sms. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Αυτοπειθαρχία, σοβαρότητα, αισθησιασμός.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Άγχη, μελαγχολία, τάση για φυγή.
 
Σκορπιός 12-18 Νοεμβρίου
Περίοδος της Έλξης
Η περίοδος αυτή αντιστοιχεί στα χρόνια της ανάγκης για επιβεβαίωση ότι «η μπογιά περνάει ακόμα», μέσα από την έλξη για το άλλο φύλο. Είναι η δεύτερη νεότητα και τα άτομα που έχουν γεννηθεί αυτό το διάστημα διαθέτουν γοητεία και πίστη στον εαυτό τους.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Αποφασιστικότητα, αυτοπεποίθηση, μαγνητισμός.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Νεύρα, καταπίεση, αδιαφορία.
 
Σκορπιός-Τοξότης 19-24 Νοεμβρίου
Περίοδος της Επανάστασης
Ναι, πρόκειται για την περίοδο της επανάστασης, που κάποιοι άνθρωποι βιώνουν στην εφηβεία και άλλοι… λίγο αργότερα. Τα άτομα που έχουν γεννηθεί αυτό το διάστημα νιώθουν συνέχεια την ανάγκη για αυτό-επιβεβαίωση, μέσα από τους άλλους.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Ενθουσιασμός, ανεξαρτησία, δημιουργικότητα.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Θυμός, οργή, ξεσπάσματα.
 
Τοξότης 25 Νοεμβρίου-2 Δεκεμβρίου
Περίοδος της Ανεξαρτησίας
Είναι αναμενόμενο την περίοδο της επανάστασης να ακολουθεί εκείνη της ανεξαρτησίας, που ταιριάζει γάντι στη φύση του Τοξότη. Τα άτομα που έχουν γεννηθεί τη συγκεκριμένη περίοδο, έχουν έντονη την ανάγκη της ελευθερίας και δρουν ανεξάρτητα σε επαγγελματικό επίπεδο.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Εργατικότητα, υπευθυνότητα, οξυδέρκεια.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Μεταπτώσεις, αδιαλλαξία, ξεροκεφαλιά.
 
Τοξότης 3-10 Δεκεμβρίου
Περίοδος της Δημιουργίας
Σε μια λογική σειρά, μετά την επανάσταση και την ανεξαρτησία, ξεκινά η εποχή της δημιουργίας μέσα στην ειρήνη. Η κεντρική ιδέα αυτής της περιόδου συνδέεται με τη διαφορετικότητα και οι γεννημένοι αυτό το διάστημα ξεχωρίζουν για τα ταλέντα τους. Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΟΛΥΜΠΙΑ στο 54848 μόνο 0.93/sms. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Οξυδέρκεια, δυναμισμός, δημιουργικότητα.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Ανεμελιά, εγωκεντρισμός, ανευθυνότητα.
 
Τοξότης 11-18 Δεκεμβρίου
Περίοδος της Τιτάνιας Δύναμης
Η δημιουργική ηλικία φτάνει στην αποκορύφωση και ο άνθρωπος νιώθει τη δύναμη να ξεχειλίζει μέσα του. Η εσωτερική δύναμη συμβολίζεται από τον Τιτάνα και οι γεννημένοι αυτή την περίοδο διαθέτουν τεράστιες δυνατότητες, για άνοδο στην καριέρα τους.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Ανωτερότητα, αυτοπεποίθηση, φιλοδοξία.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Ανασφάλεια, πονηριά, κατεργαριά.
 
Τοξότης-Αιγόκερως 19-26 Δεκεμβρίου
Περίοδος της Προφητείας
Συμβολίζει το διάστημα εκείνο, στο οποίο το άτομο προσπαθεί να εντρυφήσει στα μυστήρια της ζωής και στη μεταφυσική. Όσοι είναι γεννημένοι σε αυτή την περίοδο, διακρίνονται για την χαρούμενη φύση τους, αλλά και για τις συχνές ψυχικές μεταπτώσεις.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Ενόραση, διορατικότητα, διαίσθηση.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Μελαγχολία, αντικοινωνικότητα, μυστικοπάθεια.
 
Αιγόκερως 27 Δεκεμβρίου-2 Ιανουαρίου
Περίοδος της Κυριαρχίας
Οι ευθύνες της καθημερινότητας που αντιμετωπίζει το άτομο της μέσης ηλικίας το αναγκάζουν να κυριαρχεί στα πάθη του. Τα άτομα που έχουν γεννηθεί την περίοδο της κυριαρχίας είναι υπεύθυνα, σοβαρά και άξια της εμπιστοσύνης των άλλων. Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΟΛΥΜΠΙΑ στο 54848 μόνο 0.93/sms. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Αυτοκυριαρχία, εργατικότητα, υπευθυνότητα.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Απολυτότητα, κριτική, τελειομανία.
 
Αιγόκερως 3-9 Ιανουαρίου
Περίοδος της Αποφασιστικότητας
Οι αποφάσεις που καλείται να πάρει ο άνθρωπος στη διάρκεια της ζωής του δεν είναι πάντα εύκολες. Χρειάζεται πείρα και εμπειρίες. Έτσι, οι γεννημένοι αυτή την περίοδο είναι άτομα χαρισματικά, συγκροτημένα και αποφασισμένα να κερδίσουν στη ζωή.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Πείσμα, θέληση, ανθεκτικότητα.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Ξεροκεφαλιά, επίμονή, αυστηρότητα.
 
Αιγόκερως 10-16 Ιανουαρίου
Περίοδος της Επικράτησης
Σύμβολο αυτής της περιόδου είναι ο άνθρωπος, που καταφέρνει να επικρατήσει στα εμπόδια και να συνεχίσει την πορεία του. Τα άτομα που έχουν γεννηθεί αυτή την περίοδο, έχουν αυξημένη αυτοπεποίθηση και αφιερώνονται με αυταπάρνηση στους στόχους τους.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Ισχυρή θέληση, επιχειρηματικότητα, πειστικότατα.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Αυταπάρνηση, αδιαφορία, εργασιομανία.
 
Αιγόκερως-Υδροχόος 17-22 Ιανουαρίου
Περίοδος του Μυστηρίου και της Φαντασίας
Το μυστήριο βοηθάει τη φαντασία να αναπτύσσεται και κάπως έτσι έχουμε το σύνδρομο του «Πίτερ Παν», που απασχολεί πολλούς μεσήλικες! Οι γεννημένοι αυτή την περίοδο συχνά ονειρεύονται μια μαγική ζωή, όπου τα πάντα έχουν λίγη αστερόσκονη. Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΟΛΥΜΠΙΑ στο 54848 μόνο 0.93/sms. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Ευθυμία, αισιοδοξία, παιδικότητα.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Αφέλεια, φαντασιοπληξία, αυταπάτη.
 
Υδροχόος 23-30 Ιανουαρίου
Περίοδος της Μεγαλοφυΐας
Συμβολίζει την περίοδο εκείνη που ο μεσήλικας θεωρεί τον εαυτό του μεγαλοφυΐα, ή απλά έλκεται από ανθρώπους έξυπνους, εύστροφους, ξεχωριστούς. Τα άτομα που έχουν γεννηθεί αυτό το διάστημα είναι ιδιαίτερα και ανεξάρτητα.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Μοναδικότητα, συγκρότηση σκέψης, ωριμότητα.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Αναισθησία, μισαλλοδοξία, υπερβολή.
 
Υδροχόος 31 Ιανουαρίου-7 Φεβρουαρίου
Περίοδος της Νεότητας και του Ανέμελου
Η δεύτερη νεότητα συνήθως έρχεται στην μεγαλύτερη ηλικία, καθώς ο άνθρωπος αναπολεί, αλλά και ξαναζεί κάποιες από τις ανέμελες στιγμές του. Τα άτομα που έχουν γεννηθεί αυτή την περίοδο, δεν συμπαθούν καθόλου τις δυσκολίες και δείχνουν ευτυχισμένα.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Αισιοδοξία, καλαισθησία, αγάπη για τη ζωή.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Υπερβολική ανεμελιά, ανευθυνότητα, ανωριμότητα.
 
Υδροχόος 8-15 Φεβρουαρίου
Περίοδος της Αποδοχής
Η αποδοχή της ωριμότητας και του προχωρημένου της ηλικίας, είναι το σύμβολο αυτής της περιόδου της ζωής. Τα άτομα που είναι γεννημένα αυτή την περίοδο είναι πολύ συνειδητοποιημένα από πολύ μικρή ηλικία και ωριμάζουν πριν την ώρα τους.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Σοβαρότητα, υπευθυνότητα, αισιοδοξία.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Υπερευαισθησία, μοναχικότητα, μελαγχολία.
 
Υδροχόος-Ιχθείς 16-22 Φεβρουαρίου
Περίοδος της Αισθαντικότητας
Η αίσθηση του πληρώματος της ψυχής από το ταξίδι της ζωής, αποτελεί το σύμβολο αυτής της περιόδου. Ο άνθρωπος αισθάνεται περισσότερο και σκέφτεται λιγότερο. Τα άτομα που έχουν γεννηθεί σε αυτή την περίοδο λειτουργούν με το συναίσθημα. Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΟΛΥΜΠΙΑ στο 54848 μόνο 0.93/sms. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Διαίσθηση, βαθιά συναισθήματα, τρυφερότητα.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Απαισιοδοξία, ανασφάλεια, νευρικότητα.
 
Ιχθείς 23 Φεβρουαρίου -2 Μαρτίου
 
Περίοδος της Πνευματικής Υπόστασης
Το πνεύμα αποτελεί την κεντρική ιδέα αυτής της περιόδου, καθώς ο άνθρωπος βρίσκεται στην τέλεια πνευματική ωρίμανση. Όπως είναι φυσικό, τα άτομα που είναι γεννημένα αυτή την περίοδο, ασχολούνται με εργασίες που αποσκοπούν στην πνευματική άνοδο.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Στοχασμός, φιλοσοφία, πνευματικότητα.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Φοβίες, ανασφάλεια, κλείσιμο στον εαυτό.
 
Ιχθείς 3-10 Μαρτίου
Περίοδος του Ερημίτη
Η κεντρική εικόνα αυτής της περιόδου είναι ο ασκητισμός, η ηθελημένη μοναξιά, η υπερβατικότητα. Το σώμα γίνεται πνεύμα. Τα άτομα που έχουν γεννηθεί αυτό το διάστημα, τείνουν συχνά να ζουν σε μια εικονική πραγματικότητα.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Έντονα συναισθήματα, δημιουργική μοναξιά.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Απαισιοδοξία, μεταπτώσεις, μοναχικότητα.
 
Ιχθείς 11-18 Μαρτίου
Περίοδος των Χορευτών και των Ονειροπόλων
Το τέλος του κύκλου έχει σαν σύμβολα τον αέναο χορό της ζωής και των πλανητών, καθώς και τα όνειρα που γίνονται πραγματικότητα. Τα άτομα αυτής της περιόδου είναι γεννημένοι φιλόσοφοι και οραματιστές, ενώ διαθέτουν ισχυρές πνευματικές ικανότητες. Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΟΛΥΜΠΙΑ στο 54848 μόνο 0.93/sms. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303.
 
Θετικά χαρακτηριστικά: Αλτρουισμός, φιλικότητα, φιλοσοφία.
Αρνητικά χαρακτηριστικά: Τεμπελιά, σκληρότητα, ανευθυνότητα.
 
Από τον Γιώργο Ματσάγγο
Ημερομηνία Τροποποίησης: 15-05-2012 00:00:00