blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Αστρολογία: Ο Ερμής στους δώδεκα οίκους, η οικονομική κρίση και μυστικά επιτυχίας!

 
Αστρολογία: Ο Ερμής στους δώδεκα οίκους, η οικονομική κρίση και μυστικά επιτυχίας!
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 1
 
Sponsored Links

Ο Ερμής στον αστρολογικό χάρτη σας

Θέλεις να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου; Θέλεις να μάθεις πώς μπορείς να νικήσεις τις προκλήσεις και να ξεχωρίσεις από τους άλλους σε αυτή τη δύσκολη καμπή της ανθρωπότητας;

Το πιο σημαντικό στοιχείο της ζωής μας είναι η επικοινωνία! Χωρίς αυτή δεν υπάρχει συνεννόηση, δεν υπάρχει γνώση, δεν είναι δυνατή ακόμα και αυτή η ανάπτυξη της αγάπης, της ίδιας της ζωής.

Ο δρόμος για την επιτυχία και την ευτυχία περνάει μέσα από την πνευματική και τη σωματική επικοινωνία. Αστρολογικά, ο πλανήτης που κυβερνά την επικοινωνία σε όλες τις μορφές της είναι ο Ερμής.

 

Ο Ερμής και πως σας βοηθά να ξεπεράστε τα προβλήματα της οικονομική κρίσης

 

Όλοι μας λίγο-πολύ έχουμε ακούσει για τον ανάδρομο Ερμή και τις επιπτώσεις που αυτός έχει στην καθημερινότητα. Λίγοι όμως γνωρίζουμε τη σημασία που έχει η θέση του Ερμή στους οίκους και στο γενέθλιο χάρτη μας.

Κι όμως, η θέση του Ερμή στο ωροσκόπιό μας, αποτελεί σας το κλειδί για την πνευματική μας εξέλιξη, για την επίτευξη των στόχων μας. Μάθετε τις δυνατότητες που σας προσφέρει ο πλανήτης της επικοινωνίας μέσα από τον οίκο του ωροσκοπίου σας που βρισκόταν τη στιγμή της γέννησης σας. Ανακαλύψτε τις διανοητικές σας ικανότητες, τα θετικά και τα αρνητικά χαρακτηριστικά του δικού σας Ερμή. Αξιοποιήστε τα πρώτα, ξεπεράστε τα δεύτερα και κερδίστε στη ζωή, ακόμη και μέσα στη χειρότερη οικονομική κρίση του αιώνα!

  • Ο Ερμής στην μυθολογία

Ο Ερμής είναι ένα από τα ελάχιστα «πρόσωπα» της ελληνικής μυθολογίας που έχει τόσες πολλές και ποικίλες αρμοδιότητες. Παρόλο που δεν ήταν ιδιαίτερα σημαντικός θεός, η δημοτικότητα του ήταν μεγάλη και αναπτύχθηκε ακόμα περισσότερο με την εξέλιξη της ρωμαϊκής δύναμης και του εμπορίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ερμής ήταν ο προστάτης των μεγαλεμπόρων (Σ.Σ. μάλλον συνεχίζει να τους «προστατεύει» ακόμα!!!)

Ο πλανήτης πήρε πιθανότατα το όνομα του από την ελληνική μυθολογία, επειδή κινείται πολύ γρήγορα στον ουράνιο θόλο, όπως ακριβώς και ο φτεροπόδαρος θεός.

Ο Ερμής γεννήθηκε από τη Μαία -κόρη του Άτλαντα και μία από τις Πλειάδες- και τον Δία, στο όρος Κυλλήνη, στα νότια της Αρκαδίας.

Στους Ομηρικούς ύμνους διαβάζουμε για τη γέννηση του Ερμή: «Ο Ερμής ήρθε στον κόσμο την αυγή, το μεσημέρι έπαιζε ήδη τη λύρα και το βράδυ έκλεψε τα βόδια του ακροβόλου Απόλλωνος». Από τα λόγια αυτά του ποιητή βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο γιός του Δία μπορεί να ήταν κατά κάποιο τρόπο «απατεώνας» αλλά ασκούσε και μεγάλη γοητεία. Σαν μωρό ο Ερμής επινόησε και κατασκεύασε τη λύρα, αφού κατάφερε να ξεγελάσει μια χελώνα και να την παρασύρει έξω από το καβούκι της. Στην συνέχεια χρησιμοποίησε το καβούκι της χελώνας και ίνες καλαμιού για να φτιάξει και να παίξει τη λύρα. Εικάζεται ότι μπορούσε να παίξει ακόμα καλύτερα κι από τον Απόλλωνα, που θεωρείτο ο καλύτερος. Ο Ερμής ήταν ο αγγελιοφόρος του Δία, καθώς και των άλλων θεών, υπεύθυνος για να μεταφέρει νέα, με έμβλημα του το κηρύκειο.

Για την ιδιότητα του σαν κήρυκας των θεών, προικίστηκε με ξεχωριστή μνήμη και πολύ δυνατή φωνή. Αναφέρεται ότι ο ήρωας Στέντορας που φημιζόταν για την ξεχωριστή φωνή του, τον προκάλεσε να αναμετρηθούν ποιός θα φώναζε πιο δυνατά. Το αποτέλεσμα ήταν να νικήσει ο Ερμής και να πληρώσει ο Στέντορας την ήττα του, με τη ζωή του.

Ο Ερμής ήταν προστάτης της επιστήμης, των μαθηματικών, της αλχημείας, του νόμου, και του εμπορίου. Ήταν πολύ έξυπνος και μπορούσε να ξεγελάσει τον καθένα, αλλά καινά βρει λύσεις στα προβλήματα των θεών. Η έμφυτη κλίση του στην απατεωνιά, έγινε αιτία να τον τιμούν ακόμα και οι κλέφτες σαν θεό τους.

  • Ο Ερμής στην αστρονομία

Για τον γήινο παρατηρητή, ο πλανήτης Ερμής φαίνεται σαν να «ταξιδεύει» στο διάστημα τόσο γρήγορα όσο και ο Ήλιος. Πρόκειται για μια «οπτική απάτη». Ο πλανήτης συμπληρώνει μια πλήρη τροχιά γύρω από τον ήλιο σε 88 γήινες ημέρες. Η μέση απόστασή του από τον Ήλιο είναι λιγότερο από 70 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Με εμβαδόν επιφάνειας 74.800 χιλιάδων χιλιομέτρων είναι αρκετά μικρότερος από τη Γη.

  • Ο Ερμής στην αστρολογία

Στην Αστρολογία, ο Ερμής συγκεντρώνει τους περισσότερους συμβολισμούς από κάθε άλλο πλανήτη, και αποτελεί ένα από τα πιο πολυσύνθετα αρχέτυπα της «βασιλικής τέχνης των άστρων». Το όνομα Ερμής δόθηκε από τους Έλληνες για να τον συσχετίσουν με την θεότητα των Βαβυλωνίων Nebo.

Με τη σειρά τους οι Ρωμαίοι τον ονόμασαν Mercurio και με αυτό το όνομα (Mercury - Ερμής) είναι γνωστός στην παραδοσιακή αστρολογία. Ως θεός, αποτελεί ένα «μίγμα» πολλών θεοτήτων, εννοιών και αρμοδιοτήτων. Ο ρόλος του Ερμή στο γενέθλιο χάρτη του κάθε ανθρώπου είναι πολύ σημαντικός. Αντιπροσωπεύει την ικανότητα του άτομου στην επικοινωνία, τον αναλυτικό λόγο, τη διάνοια, την ευστροφία. Ο Ερμής «ασχολείται» με τις καθημερινές πληροφορίες. Ταξιδεύει πάνω από τις πόλεις μας, τα σχολεία, την κοινωνία και μεταφέρει πληροφορίες. Μπορεί να απομακρυνθεί μόνο μέχρι 28 μοίρες από τον Ήλιο, κι έτσι η μοναδική όψη που μπορεί να σχηματίσει με αυτόν σε ένα ωροσκόπιο είναι η σύνοδος. Ο οίκος στον οποίο βρίσκεται ο Ερμής σε έναν γενέθλιο χάρτη, μας δίνει στοιχεία για τον τρόπο σκέψης, λόγου και επικοινωνίας του ανθρώπου.

 

Αν δεν γνωρίζετε σε ποιον οίκο βρίσκεται ο Ερμής σας, μπορείτε να πληροφορηθείτε την θέση του στον ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΡΤΗ μας.

Ο Ερμής στους δώδεκα οίκους

Ο ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΟΙΚΟ

Με τον Ερμή στον ΠΡΩΤΟ ΟΙΚΟ επικοινωνείτε με ένα γοητευτικό, ειλικρινή και άμεσο τρόπο, που κάνει τους άλλους να σας εκτιμούν. Οι συζητήσεις, αλλά ακόμα και οι διαφωνίες κεντρίζουν πάντα το ενδιαφέρον σας.

Έχετε το προσόν να εκφράζεστε καθαρά και άμεσα, ενώ δεν σας αρέσουν καθόλου οι υπεκφυγές. Γρήγορα «πιάνετε» το νόημα της συζήτησης και ξέρετε πως να απαντάτε άμεσα όταν σας κριτικάρουν.

Είστε καινοτόμοι. Δεν συμμετέχετε σε «παλιομοδίτικες» απόψεις και αφοσιώνεστε σε οτιδήποτε κάνετε, με ενθουσιασμό. Αποφασιστικοί και γρήγοροι, δεν αντέχετε τους ανθρώπους εκείνους που χρειάζονται χρόνο για να πάρουν μια απόφαση.

Η άποψη σας συχνά είναι πολύ προσωπική. Βλέπετε τα πράγματα όπως θα θέλατε να είναι και όχι όπως είναι στην πραγματικότητα. Πρέπει να συνηθίσετε να καταπολεμάτε την ανυπομονησία σας και να μην ενεργείτε προτού σκεφθείτε. Σας είναι εύκολο να εκφράζεστε με άνεση και να αυτοσχεδιάζετε, αλλά πολλές φορές γίνεστε σαρκαστικοί.

 

Για να πετύχετε στη ζωή θα πρέπει να μάθετε να είστε περισσότερο συνεπείς στις υποχρεώσεις σας και να αποφύγετε την τάση για εριστικές συμπεριφορές και την ειρωνική διάθεση.

Με τη θέση αυτή του Ερμή θα χρειαστεί επίσης να ελέγχετε τα νεύρα σας και να υιοθετήσετε ένα σωστό προγραμματισμό. Αντίθετα, προσπαθήστε να μην αφήνετε ανεκμετάλλευτες τις ξαφνικές ιδέες σας, που μπορεί να γίνουν πράξη και να αποφέρουν σημαντικά οικονομικά οφέλη ακόμα και μέσα στη μεγάλη οικονομική κρίση.

Τα επαγγέλματα που σας ταιριάζουν έχουν σχέση με τα μαθηματικά, το σχέδιο, τις γραφιστικές τέχνες, αλλά και τη συγγραφή, τη δημοσιογραφία.

Ο ΕΡΜΗΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΙΚΟ

Ο Ερμής στο ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΙΚΟ σάς καθιστά πρακτικούς και κάπως συντηρητικούς στις ιδέες και τις σκέψεις σας. Συνήθως έχετε μια πολύ καλή σχέση με το χρήμα και είστε «μαιτρ» στη διαχείριση των οικονομικών πόρων. Ανήκετε στην κάστα των ανθρώπων που μαθαίνουν περισσότερο από την εμπειρία παρά από πανεπιστημιακές σπουδές. Δεν χάνετε χρόνο σε μεγαλεπήβολες αντιρρεαλιστικές ιδέες, καθώς επιμένετε σε χειροπιαστά αποτελέσματα.

Προσπαθείτε να αποφύγετε το ρίσκο και επανεξετάζετε τα δεδομένα προσεκτικά, προτού κάνετε οποιοδήποτε βήμα. Οτιδήποτε «κεντρίζει» το ενδιαφέρον σας συνήθως εξετάζεται από όλες τις πλευρές και αναλύεται σε βάθος. Από τη στιγμή όμως που θα κατασταλάξετε είναι πολύ δύσκολο να αλλάξετε γνώμη, με αποτέλεσμα να θεωρείστε ξεροκέφαλοι, αφού αρνείστε οποιαδήποτε αντίκρουση, ακόμα και όταν ανακαλύψετε ότι η απόφασή σας είναι λανθασμένη. Εάν κάποιος θελήσει να σας πείσει για το αντίθετο, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με πολύ επίμονη και υπομονή.

Πρόβλεψη από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πρόβλεψη από Ελλάδα και εξωτερικό.

Για να πετύχετε στη ζωή θα πρέπει να περιορίσετε την ισχυρογνωμοσύνη σας και να μάθετε να προσαρμόζεστε με μεγαλύτερη ευκολία στις καταστάσεις.

Οι αντιλήψεις σας, αρκετά συχνά θεωρούνται συντηρητικές από τους άλλους, με αποτέλεσμα οι άλλοι να αντιτίθενται στις απόψεις σας. Το δυνατό σημείο σας είναι η γνήσια διπλωματία που μπορεί να σας βγάλει από δύσκολες οικονομικές θέσεις εν μέσω κρίσης αλλά και να σας βοηθήσει να προωθήσετε τα σχέδιά σας.

Η διαπραγματευτική δεινότητα και η ικανότητα σας στη διαχείριση των οικονομικών μπορούν να φέρουν κέρδη από το εμπόριο, τις μεταφορές, τα γραπτά. Με τη θέση αυτή του Ερμή σας «πάνε» πολύ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο χώρος της παιδείας αλλά και της Τέχνης.

Ο ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΟΙΚΟ

Ο Ερμής ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΟΙΚΟ, βρίσκεται στο φυσικό οίκο του και ως εκ τούτου είναι γρήγορος και νοήμων.

Ο τρόπος που συζητάτε είναι έξυπνος και πνευματώδης.

Ενδιαφέρεστε έντονα για τα πάντα και η αχόρταγη περιέργειά σας, σας κάνει να καταπιάνεστε με πολλά πράγματα συγχρόνως. Μαθαίνετε με ευκολία νέες τεχνοτροπίες και εφαρμογές, ωστόσο δυσκολεύεστε να εστιάσετε την προσοχή σας αρκετά σε έναν τομέα για να διαπρέψετε.

Έχετε μια φυσική ικανότητα στη γλώσσα και τα μαθηματικά. Σκέφτεστε πρακτικά και ίσως μερικές φορές χρειάζεται να θυμόσαστε και την συναισθηματική πλευρά των καταστάσεων, καθώς δεν εξαρτώνται τα πάντα από τη λογική.

Συνήθως έχετε δυσκολία στο να πάρετε μια απόφαση αφού αναγκάζεστε να εξετάσετε όλες τις πλευρές ενός ζητήματος και συχνά αλλάζετε γνώμη. Η πνευματική πρωτοτυπία σας βρίσκει νέες και εκπληκτικές λύσεις σε επείγουσες καταστάσεις αλλά και σε μακροχρόνια προβλήματα.

Η ανάγκη να μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε, ταλαιπωρεί το νευρικό σύστημά σας και θα ήταν σκόπιμο να ξεκουράζετε συχνότερα το μυαλό σας.

 

Για να πετύχετε στη ζωή θα πρέπει να συνηθίσετε να εκμεταλλεύεστε σωστά τα διανοητικά χαρίσματά σας. Ανάμεσα σε αυτά, ξεχωρίζουν η εφευρετικότητα, η δύναμη του λόγου, η διαπραγματευτική δεινότητα και η καταπληκτική επιχειρηματολογία.

Κέρδη μπορούν να προκύψουν από επαγγέλματα που σχετίζονται με μικρές κοντινές μετακινήσεις και ταξίδια, ακόμα και στην οικονομική κρίση.

Η θέση αυτή του πλανήτη, δίνει έφεση στη συγγραφή, στην τέχνη και στη φιλολογία. Επαγγέλματα που σας ταιριάζουν «γάντι» είναι εκείνα του δημοσιογράφου, του εκδότη, του δασκάλου και του καθηγητή.

Ο ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΟΙΚΟ

Ο Ερμής στον ΤΕΤΑΡΤΟ ΟΙΚΟ είναι ένας Ερμής διαισθητικός και έντονα συναισθηματικός. Είστε πολύ συμπαθητικοί στους άλλους αλλά και πολύ καλοί ακροατές.

Η ικανότητα σας να ταυτίζεστε με τους συνανθρώπους σας, συχνά σας οδηγεί στο σημείο να υποφέρετε χωρίς λόγο, καθώς αντιμετωπίζετε τα προβλήματα των άλλων σαν να ήταν δικά σας.

Η οικογένειά σας και οι φίλοι σας είναι εξαιρετικά σημαντικοί για εσάς. Είστε πιστοί στα ιδανικά σας και συνήθως έχετε μια έμφυτη αγάπη και σεβασμό για την ιστορία. Η μνήμη σας είναι πολύ ισχυρή και μπορείτε να θυμάστε γεγονότα από το παρελθόν με την παραμικρή λεπτομέρεια.

Στην πραγματικότητα δεν ανακαλείτε μόνο τα λόγια που ειπώθηκαν κάποτε, αλλά και την διάθεση της στιγμής, αφού οι λέξεις δεν είναι τόσο σημαντικές για εσάς, όσο είναι τα συναισθήματα που κρύβονται πίσω από αυτές. Η πνευματική ολοκλήρωση ή οι σπουδές μπορεί να ξεκινήσουν ακόμα και σε μεγάλη ηλικία.

Αυτή η θέση του Ερμή σας προσφέρει τα δώρα του ρυθμού και του μέτρου.

Ολυμπία

Ολυμπία

Για να πετύχετε στη ζωή θα πρέπει να μάθετε να ισορροπείτε ανάμεσα στη λογική και το συναίσθημα.

Τα σημαντικότερα «ατού» σας είναι η δημιουργική φαντασία και η μνήμη «ελέφαντα» που διαθέτετε. Αξιοποιήστε την-επίσης- ισχυρή διαίσθηση σας, που θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε και να εκμεταλλευτείτε τις πραγματικές ευκαιρίες, στην εποχή της κρίσης. Έχετε μεγάλο ταλέντο στην ποίηση, στη μουσική αλλά και στη συγγραφή.

Κέρδη μπορεί να προκύψουν από την ενασχόληση με το εμπόριο (ειδικά παλαιών αντικειμένων), με την τέχνη (ζωγραφική), τη θάλασσα αλλά και τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Ο ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΜΠΤΟ ΟΙΚΟ

Ο Ερμής ΣΤΟΝ ΠΕΜΠΤΟ ΟΙΚΟ σας εφοδιάζει με ισχυρή θέληση και αισιόδοξη διάθεση.

Είστε προικισμένοι με αρχηγικές ικανότητες που αναγνωρίζονται από τον τρόπο που διαχειρίζεστε τις καταστάσεις, ακόμα και στο μέσο της κρίσης. Εκφράζεστε με ευκολία και σας αρέσει να διηγείστε διασκεδαστικές ιστορίες και να προσελκύετε ακροατές. Όταν θέσετε ένα στόχο προχωράτε με κέφι και με πλήρη εμπιστοσύνη στον εαυτό σας.

Το μεγαλύτερο προσόν σας είναι η αποφασιστικότητα σας Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε με τον τρόπο εκείνο που θα σας βοηθήσει να πετύχετε ακόμα και τις πιο δύσκολες επαγγελματικές προσδοκίες σας.

Οι ιδέες σας είναι λαμπρές, αλλά έχετε την τάση να ασχολείστε με το «μεγαλεπήβολο» και να παραβλέπετε σημαντικές λεπτομέρειες.

Είστε πρόσχαροι, ευχάριστοι στην παρέα και συχνά συνδυάζετε επαγγελματικά ταξίδια με διασκέδαση. Θεωρείστε αυθεντία στον τομέα σας και σπάνια εγκαταλείπετε τα σχέδιά σας.

 

Για να πετύχετε στη ζωή θα πρέπει να μειώσετε κάπως την υπέρμετρη αισιοδοξία σας και να κρατήσετε τα υγιή στοιχεία από αυτήν. Αποφύγετε επίσης την υποκειμενική κρίση που συχνά σας οδηγεί σε λανθασμένα συμπεράσματα καθώς και την παγίδα της αλαζονείας. Αντίθετα, εκμεταλλευτείτε τις οργανωτικές σας ικανότητες που μπορούν να στηρίξουν τα σχέδιά σας.

Η έμφυτη τάση για δημιουργία μπορεί να φέρει σημαντικά οφέλη με ασχολίες που έχουν να κάνουν με την καλλιτεχνία και ειδικότερα με το θέατρο. Η πληθώρα των κοινωνικών γνωριμιών δεν σας αφήνει ποτέ στην ανεργία. Ο Ερμής στο Λέοντα «βγάζει» τους καλύτερους επιστήμονες εκπαιδευτικούς.

Ο ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΕΚΤΟ ΟΙΚΟ

Ο Ερμής στον έκτο οίκο σας χαρίζει ένα μυαλό αναλυτικό και λογικό, στο οποίο μπορείτε να βασίζεστε για να λύνετε τα καθημερινά σας ζητήματα.

Η οργάνωση είναι απαραίτητη για σας, αφού μόνο μέσα από την τάξη μπορείτε να λειτουργείτε σωστά. Η έλλειψη προγράμματος και το χάος όχι μόνο σας αποπροσανατολίζουν, αλλά διαταράσσουν και την ψυχική ισορροπία σας.

Η ανάγκη σας να ελέγχετε και να ξανά-ελέγχετε τα πράγματα για να σιγουρευτείτε ότι είναι ακριβώς όπως πρέπει, μπορεί να παρερμηνευθεί σαν έλλειψη εμπιστοσύνης.

Είστε ο τύπος του ανθρώπου που δίνει πάντα το 100% της προσπάθειάς του. Προσπαθείτε να εκφράζεστε σωστά και περιμένετε το ίδιο και από τους άλλους. Δεν χάνετε τον χρόνο σας με «άσκοπες» συζητήσεις ή διαμάχες. Τα προβλήματα με συγκεκριμένες διαστάσεις είναι εκείνα που σας ενδιαφέρουν περισσότερο.

Είστε προικισμένοι για τον τομέα της έρευνας, καθώς η εμμονή σας για τελειότητα, δεν σας αφήνει να παραβλέψετε ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια.

 

Για να πετύχετε στη ζωή θα πρέπει να μετριάσετε τη σχολαστικότητά σας που δεν σας αφήνει να «αφεθείτε» στις μικροχαρές της καθημερινότητάς σας, όσο σπάνιες κι αν είναι αυτές την περίοδο της κρίσης.

Να θυμάστε ότι τίποτε δεν σας εμποδίζει να είστε ευτυχισμένοι και επιτυχημένοι ταυτόχρονα. Το μεγάλο προσόν σας είναι το αναλυτικό πνεύμα σας, που σε συνδυασμό με την έμφυτη εξυπνάδα θα σας βοηθήσουν να διαπρέψετε σε οτιδήποτε αποφασίσετε να ασχοληθείτε.

Η θέση αυτή του Ερμή είναι θαυμάσια για ενασχόληση με επικοινωνιακά αλλά και οικονομικά επαγγέλματα. Ταλέντο στο εμπόριο, στη γραμματεία επιχειρήσεων, αλλά και σε ασχολίες που βασίζονται στην επιδεξιότητα των χεριών.

Ο ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ ΟΙΚΟ

Βασικό αίτημα του Ερμή ΣΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ ΟΙΚΟ είναι η επικράτηση μιας ειρηνικής και αρμονικής ατμόσφαιρας στο περιβάλλον σας.

Οι άσκοπες διαμάχες και η επιθετικότητα ταράζουν την ισορροπία σας και γι' αυτό τις αποφεύγετε με κάθε τρόπο.

Κάνετε εύκολα φίλους, καθώς η έμφυτη διπλωματία, η απαράμιλλη γοητεία, αλλά και το γνήσιο ενδιαφέρον που δείχνετε για τα προβλήματα των άλλων, σας καθιστούν αναντικατάστατους.

Η λήψη αποφάσεων αποτελεί για εσάς μια πολυσύνθετη και άκρως σημαντική διαδικασία, καθώς η «φύση» σας, σας ωθεί να συνυπολογίζετε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των καταστάσεων.

Απαιτείτε και προσφέρετε άριστη επικοινωνία στις διαπροσωπικές σχέσεις σας. Ενδιαφέρεστε και ασχολείστε έντονα με τις σκέψεις και τις συμπεριφορές των ανθρώπων που σας περιβάλλουν κι έτσι συχνά εμβαθύνετε στους «μηχανισμούς» των συναισθηματικών αντιδράσεων και την ψυχολογία. Μισείτε την αδικία και καταβάλετε κάθε προσπάθεια για να είστε απόλυτα δίκαιοι.

 

Για να πετύχετε στη ζωή βασικό σας μέλημα είναι να καλύψετε την έλλειψη πρακτικότητας που εμφανίζεται με τη θέση του Ερμή στον έβδομο οίκο.

Στην προσπάθειά σας να είστε απόλυτα αντικειμενικοί, αρκετά συχνά αποδεικνύετε αδύνατη θέληση ή αναποφασιστικότητα. Αντίθετα, ο Ερμής σε αυτή τη θέση σας προικίζει με μια ασύγκριτη ευκολία στη σύναψη κοινωνικών και φιλικών σχέσεων που βοηθούν στις επιδιώξεις σας και στην πορεία της καριέρας σας στις δύσκολες περιόδους. Η τάση για καλλιτεχνικά επαγγέλματα είναι αρκετά έντονη, θα μπορούσατε όμως να γίνετε και καταπληκτικοί πολιτικοί, δικηγόροι, δικαστές. Οικονομικά οφέλη αναμένεται να προκύψουν από ένα πετυχημένο πλούσιο γάμο ή μια σημαντική συνεργασία που θα υπάρξει στην επαγγελματική πορεία σας, γεγονός ιδιαίτερα ευπρόσδεκτο σε μια δύσκολη περίοδο όπως αυτή της τρέχουσας οικονομικής κρίσης.

Ο ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΟΓΔΟΟ ΟΙΚΟ

Με τον Ερμή ΣΤΟΝ ΟΓΔΟΟ ΟΙΚΟ αποπνέετε μια έντονη μυστικότητα. Χρησιμοποιείτε τη λογική για να ανακαλύψετε τα μυστικά της ζωής.

Σας αρέσει να ψάχνετε σε βάθος και δεν ικανοποιείστε με επιδερμικές ψηλαφίσεις.

Έχετε τον δικό σας, ιδιαίτερο τρόπο σκέψης και δεν αφήνετε κανένα να «κρυφοκοιτάξει τα χαρτιά σας».

Προετοιμάζετε τη στρατηγική σας μυστικά, με σκοπό να μπερδέψετε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά τους αντιπάλους σας.

Διαισθητικοί και ικανοί να διακρίνετε τις αδυναμίες των ανθρώπων του περιβάλλοντός σας, είναι πολύ εύκολο για εσάς να βρείτε το «κουμπί τους».

Η έμφυτη περιέργειά σας και η ικανότητά σας να «διαβάζετε» τις σκέψεις των συνανθρώπων σας, σας καθιστούν έναν εξαιρετικό ερευνητή ή ντετέκτιβ. Πολύ συχνά οι άλλοι, σας εμπιστεύονται τα μυστικά τους, καθώς ενστικτωδώς γνωρίζουν ότι μπορείτε να τα φυλάξετε για τον εαυτό σας.

Από τη στιγμή που διαισθάνεστε ότι δεν πρέπει να διατυπώσετε αυτό που πραγματικά σκέφτεστε, θα παραμείνετε σιωπηλοί. Συχνά όμως, αυτή η σιωπή σας, φοβίζει τους άλλους, με αποτέλεσμα να αισθάνονται άβολα.

 

Για να πετύχετε στη ζωή θα πρέπει να μάθετε να ελέγχετε τα αισθήματά σας, που νιώθετε είναι έντονα και βαθιά. Από τα σημαντικά προσόντα που σας χαρίζει η θέση αυτή του Ερμή είναι η έντονη διορατικότητα και η παρατηρητικότητα, στοιχεία απαραίτητα για επιβίωση στην δύσκολη περίοδο της κρίσης.

Ανήκετε στην κατηγορία εκείνη των ανθρώπων που αποκομίζουν γνώσεις και κέρδη, με βοηθούς τους την πρακτική αντίληψη και την επιχειρηματικότητα. Μπορείτε άνετα να διαπρέψετε στον τομέα της έρευνας, ακόμη και στις μεταφυσικές αναζητήσεις.

Ο Ερμής αυτός είναι το «άστρο» των διαισθητικών ανθρώπων.

Ο ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΕΝΑΤΟ ΟΙΚΟ

Ο Ερμής ΣΤΟΝ ΕΝΑΤΟ ΟΙΚΟ σας καθιστά εξωστρεφείς και ζωηρούς.

Έχετε πολλά και ποικίλα ενδιαφέροντα και γοητεύεστε από τις ξένες κουλτούρες, από τη φιλοσοφία και τη θρησκεία.

Έχετε την τάση να σχηματίζετε γνώμη προτού λάβετε υπόψη όλα τα δεδομένα και να λέτε ακριβώς αυτό που έχετε στο μυαλό σας, οποιαδήποτε στιγμή, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Απολαμβάνετε το διάβασμα για τη γνώση που σας προσφέρει και η μόνη πραγματική δυσκολία που συναντάτε είναι η πληθώρα των θεμάτων που σας ενδιαφέρουν με αποτέλεσμα να δυσκολεύεστε να επιλέξετε ένα ή δυο θέματα κάθε φορά.

Αρκετά συχνά, η διαίσθησή σας, σας προειδοποιεί για γεγονότα παγκόσμιας σημασίας και σας προσφέρει την δυνατότητα να προσαρμοστείτε στις νέες συνθήκες πολύ πιο γρήγορα και εύκολα από τους άλλους Δεν «μασάτε» τις λέξεις σας αλλά λέτε την γνώμη σας καθαρά, με αποτέλεσμα, πολλές φορές η κριτική σας να πληγώνει τους άλλους.

Άποφάσεις

Άποφάσεις2

Βασική προτεραιότητά σας για να πετύχετε στη ζωή είναι να καταπολεμήσετε την επιπολαιότητα και την απερισκεψία που συχνά σας οδηγούν σε γκάφες, ιδιαίτερα επικίνδυνες στην περίοδο της κρίσης

Τα πολυποίκιλα ενδιαφέροντά σας μπορεί να λειτουργούν ανασταλτικά στην εξέλιξη της καριέρας σας, αφού δεν σας αφήνουν να συγκεντρωθείτε με προσοχή στην επίτευξη των στόχων σας.

Προσπαθήστε επίσης να γίνετε πιο συνεπείς στις υποχρεώσεις σας, ακόμα και στα ραντεβού σας. Οι καιροί είναι πλέον πολύ πιο απαιτητικοί στο θέμα της συνέπειας και είναι σκόπιμο να προσαρμοστείτε ανάλογα.

Οι ασχολίες που σας ταιριάζουν είναι τα ταξίδια, ο τουρισμός, ο αθλητισμός. Επίσης έχετε μεγάλο ταλέντο στη συγγραφή, αλλά και στη διάδοση της γνώσης. Μπορείτε άνετα να διαπρέψετε σαν νομικοί, πολιτικοί, συγγραφείς, ενώ ιδιαίτερη εύνοια υπάρχει στις δοσοληψίες με τους ξένους και το εξωτερικό γενικότερα.

Ο ΕΡΜΗΣ ΣΤΟ ΔΕΚΑΤΟ ΟΙΚΟ

Με τον Ερμή ΣΤΟ ΔΕΚΑΤΟ ΟΙΚΟ είστε αρκετά επιφυλακτικοί και προσεκτικοί από τη φύση σας.

«Ζυγίζετε» τις λέξεις σας προτού πείτε οτιδήποτε, αφού αντιλαμβάνεστε το αντίκτυπο που μπορεί να έχουν τα λόγια σας στους άλλους.

Δεν είστε ιδιαίτερα «ανοικτοί» με τους ανθρώπους που δεν ανήκουν στο φιλικό ή στον κοινωνικό κύκλο σας.

Έχετε πανίσχυρη μνήμη και είστε άκρως επιμελείς όταν εφαρμόζετε τα σχέδιά σας. Εξάλλου, ο σχεδιασμός και η οργάνωση είναι τα δυνατά σημεία σας και με οτιδήποτε καταπιάνεστε το καταφέρνετε με τον καλύτερο τρόπο. Η συντηρητική φύση σας, σας ωθεί να αντιστέκεστε στην αλλαγή καθώς λειτουργείτε με γνώμονα την πίστη στην παράδοση και την τάξη. Κατά βάθος πιστεύετε ότι συχνά η αλλαγή λειτουργεί απλώς για χάρη της αλλαγής.

Έχετε όλες τις δυνατότητες να φτάσετε σε μια ψηλή θέση στην κοινωνία, ενώ εύκολα εντυπωσιάζεστε από την κοινωνική υπόσταση και τους τίτλους.

Στις συζητήσεις είστε λογικοί και συγκρατημένοι, και πολύ σπάνια ξεσπάτε σε συναισθηματικές εκρήξεις.

 

Για να πετύχετε στη ζωή θα χρειαστεί να ξεπεράσετε τη στενότητα αντίληψης και να μειώσετε την τραχύτητα στη συμπεριφορά σας που συχνά προβληματίζει τους άλλους και σας φέρνει σε δύσκολη θέση.

Ο Ερμής σε αυτή την οικοθεσία σας εφοδιάζει με τεράστια αποθέματα θέλησης και ενέργειας, που αν τα διοχετεύσετε σωστά, θα πετύχετε διάνα και στη στοχοθεσία σας σε μια δύσκολη καμπή της ανθρωπότητας, όπως αυτή της οικονομικής και κοινωνικής μετάλλαξης.

Η θέση αυτή είναι πολύ ευνοϊκή για την έρευνα, καθώς και για ασχολίες που σχετίζονται με τα μαθηματικά, το σχέδιο και το εμπόριο ακόμα και στην περίοδο της κρίσης. Σας ταιριάζει πολύ και η μοντέρνα τεχνολογία (gadgets, ηλεκτρονικοί υπολογιστές καθώς και η εξελισσόμενη νανοτεχνολογία).

Ο ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΕΝΔΕΚΑΤΟ ΟΙΚΟ

Ο Ερμής ΣΤΟΝ ΕΝΔΕΚΑΤΟ ΟΙΚΟ σας χαρίζει πρωτοπορία και διορατικότητα.

Σας ενθουσιάζουν οι νέες ιδέες και αρκετά συχνά πετυχαίνετε με σχετική ευκολία τους στόχους σας, ακολουθώντας τη διαίσθηση και τις εμπνεύσεις σας. Η ανάγκη για καινοτομία και η τόλμη που σας διακρίνουν κάνουν τους άλλους να σας θεωρούν εκκεντρικούς και παράτολμους. Αν και είστε οξυδερκείς και εξωστρεφείς, μπορεί κάποιες στιγμές να δείχνετε κάπως «ψυχροί και απρόσωποι».

Έχετε μεγάλα ιδεώδη αλλά δεν είστε σνομπ. Αποδέχεστε τους ανθρώπους γι' αυτό που είναι στο βάθος της ψυχής τους και όχι για τον τίτλο ή για τη θέση τους. Είστε αντικειμενικοί κριτές και ειδήμονες στο να «βλέπετε» πίσω από τη βιτρίνα, νιώθοντας όσα συμβαίνουν μέσα στην ψυχή του ανθρώπου. Προοδευτικοί και αρκετά συχνά επαναστάτες, μπορεί να αποτελείτε «φαινόμενο» για τους πιο «συντηρητικούς» ανθρώπους που σας περιβάλλουν. Γεγονότα και καταστάσεις που μπορεί να «σοκάρουν» τους άλλους, εσάς απλά σας αφήνουν ασυγκίνητους ή ακόμα και παγερά αδιάφορους.

 

Για να πετύχετε στη ζωή είναι σκόπιμο να εκμεταλλευτείτε την ευστροφία του μυαλού σας και τις πρωτότυπες ιδέες σας. Η ικανότητά σας να βλέπετε μπροστά από την εποχή σας, σας καθιστά εφευρετικούς και πρωτοπόρους. Έχετε όλα τα προσόντα για να διαπρέψετε στους τομείς της προηγμένης τεχνολογίας, της αεροναυπηγικής, του σχεδιασμού των gadgets αλλά και των sites στο internet. Σίγουρα, αποδίδετε καλύτερα εκεί όπου κυριαρχούν το ομαδικό πνεύμα και η συλλογική προσπάθεια. Ο οίκος αυτός στην παραδοσιακή Αστρολογία σχετίζεται άμεσα με την φιλία και την πανανθρώπινη ιδέα. Μέσα από τα κοντινά, φιλικά πρόσωπα θα ανακαλύψετε συμμάχους στους αγώνες σας και θα βρείτε την πληρότητα σε ένα κοινό στόχο ή αγώνα.

Ο ΕΡΜΗΣ ΣΤΟ ΔΩΔΕΚΑΤΟ ΟΙΚΟ

Με τον Ερμή ΣΤΟ ΔΩΔΕΚΑΤΟ ΟΙΚΟ είστε έντονα διαισθητικοί αλλά και ευαίσθητοι.

Έχετε μεγάλη φαντασία, με αποτέλεσμα να ασχολείστε περισσότερο με τα οράματά σας και λιγότερο με την πραγματικότητα.

Στις ενέργειές σας, οδηγείστε από το συναίσθημα. Η επιτυχία και η αποτυχία εξαρτώνται από το πόσο καλά λειτουργεί η διαίσθησή σας τη δεδομένη στιγμή.

Γνωρίζετε ότι κρύβετε μεγάλες δυνάμεις μέσα σας, αλλά συχνά αυτές είναι πολύ «απροσδιόριστες» για να σας επιτρέψουν να κάνετε πιο συγκεκριμένους τους στόχους που θα επιλέξετε.

Η αρμονία και η τέχνη σας ενθουσιάζουν και, αν δεν έχετε ταλέντο οι ίδιοι, θα είστε σίγουρα θαυμαστές ή οπαδοί άλλων ταλαντούχων ανθρώπων και τεχνοτροπιών.

 

Για να πετύχετε στη ζωή πρέπει να γίνετε περισσότερο ρεαλιστές. Με τη θέση αυτή του Ερμή συχνά το μυαλό σας «ταξιδεύει» με αποτέλεσμα να μη μπορείτε να συγκεντρωθείτε στους στόχους σας.

Μάλιστα, η αφηρημάδα είναι το βασικό χαρακτηριστικό του Ερμή σε αυτή την οικοθεσία και θα πρέπει να βρείτε τρόπους να διοχετεύσετε θετικά τη δημιουργική φαντασία σας σε ασχολίες ή επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με την τέχνη, τη φιλοσοφία και γενικότερα τις θεωρητικές επιστήμες.

Μπορεί να μην το έχετε ανακαλύψει ακόμα, αλλά είστε σίγουρα καλοί διπλωμάτες, γεγονός που σε συνδυασμό με την ψυχική διεισδυτικότητά σας μπορεί να σας προσφέρει άνετα μια θέση στο χώρο της πολιτικής, στην μετά την οικονομική και πολιτική κρίση εποχή, που ξεκινά σύντομα.

Η αγάπη σας για τους συνανθρώπους σας και η διάθεση σας για περισσότερη ανθρωπιά και βοήθεια προς τους άλλους, σας επιτρέπουν να ασχοληθείτε ακόμα και με λειτουργήματα που έχουν ανθρωποκεντρικούς σκοπούς.

Η ψυχολογία, οι εναλλακτικές θεραπείες και η κοινωνική πρόνοια είναι χώροι που μπορείτε να κάνετε θαύματα.

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 12-03-2024 04:39:05